Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 309d3c8aa53e4b873c04719290f873e2

Guttekonferansen- Forsvarets presentasjon på Guttekonferansen

Torsdag 26.10 var det guttekonferanse på Sylling skole og vi, Alan og Erik Haugen, møtte opp ved forsvarets presentasjon klokken 11:00.

Kapteinløytnant Jarle Tranøy fra Stord takket for å bli invitert til Guttekonferansen og begynte med å presentere seg selv. Etter noen tekniske problemer med PowerPoint startet foredraget om Forsvarets rolle og Utdanning innenfor militæret.

Tranøy hadde med seg en kollega, Magnus Erlingsen som var journalist og fotograf innenfor førstegangstjenesten.

”Vi leter etter unge mennesker med kompetanse,” sier Tranøy muntert ”Magnus er et prakteksempel på at vi ikke bare trenger folk som driver tradisjonell tjeneste, men også ting innenfor journalistikk, ingeniører, IKT, og ikke minst kokker, som kanskje er de mest populære personene under lange operasjoner. Det lønner seg å være venn med kokken under en ukelang øvelse i undervannsfartøy.” forsikret han.

Kapteinløytnanten forteller om forsvarets rolle, om at før Sovjetunionens fall var det mye vektlegging på forsvar mot ytre fiender og militæret var mye større enn det den er den dag i dag… Problemet nå er at det er mye forsvirring om hvem som er fienden, men de samarbeider med FN og NATO.

Innenfor FN har de som rolle å forebygge krig og passer på at en internasjonal konflikt ikke forekommer. ”Norge er et lite land som sitter på enorme oljeressurser, så vi trenger NATO alliansen for å beskytte våre og andres interesser.” forteller Tranøy.

Videre snakker han om utdanning i forsvaret, her er noen fakta:

Alle har allmenn verneplikt, så hvorfor ikke ta nytte av den?

I militæret kan du ta utdanning innenfor 23 lærefag.

Militæret plukker bare opp 1\3 av dem som melder seg til tjeneste, kun de mest motiverte blir valgt ut. Man har verneplikt fra 19 – 44 år.


Opptakskrav:

Norsk Statsborger
18 år
Tilfredsstillende helse
Bestå fysiske og psykiske tester
Om du er interessert, klikk deg inn på http://www.mil.no
Det ble vist flere reklamefilmer om hvordan er var å være i militæret.
Alt i alt var det ganske interessant, men for noen var det kanskje litt kjedelig ettersom det var mange som gikk ut midt under foredraget.

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode