Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a0bf7f29cff0304726aee77c2f9e316a

Mer «Cloud Computing» i Lier

IKT-leverandøren NetSolution i Lier ekspanderer og kjøper opp Asker-selskapet exeVision. Kjøpet begrunnes med en klar strategi innenfor den såkalte nettskyen.

Nettskyen, eller «Cloud Computing» på nynorsk, er en betegnelse for alt fra dataprosessering og datalagring til programvare på servere som står i eksterne serverparker tilknyttet internett. I praksis kan dette bety at når du for eksempel ber en datamaskin stående foran deg om hjelpe deg med en krevende regneoperasjon, er det en datamaskin (server) et helt annet sted i verden (i nettskyen) som utfører selve utregningen.

NetSolution AS, med sitt hovedkontor på Vitbank, er en totalleverandør av produkter og tjenester innenfor IKT-området. Selskapet ble etablert i 2003 og har i dag kontorer i Oslo, Tønsberg og Porsgrunn, samt Lier.

Selskapet exeVision, tidligere Asker Data AS, har levert softwaresystemer for økonomi- og logistikk, prosjektstyring og kundeutvikling.

- Vi svarer nå på to viktige trender i markedet, sier administrerende direktør i NetSolution, Espen Slotsvig, om oppkjøpet.

- Den første trenden viser at valget av IKT løsninger i stadig større grad baseres på kundenes behov for kontroll på bedriftens totale informasjon. Inntil nå har vi i NetSolution hatt infrastruktur, drift, telecom og dokumentløsinger som våre kjerneområder. Med kjøpet av exeVision får vi inn både kompetanse og produkter innenfor virksomhetsstyring også. Dette gjør oss ganske unike i vårt marked, sier Slotsvig.

Det andre Slotsvig mener de besvarer med sitt kjøp av exeVision er en klar strategi innenfor nettskyen.
- NetSolution vil gjennom det annonserte kjøpet gi våre kunder valget mellom å ha tilgang på de ulike IKT-tjenestene fra lokale løsninger, eller få dem levert over internett gjennom såkalte ”skybaserte løsninger”, som ikke stiller krav til at kunden trenger verken serverutstyr eller IKT kompetanse i egen organisasjon.

Forrige artikkel:Biljakt i Lier i dagNeste artikkel:Skumringstime i biblioteket
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode