Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ukens petit: - Hva tenkte han på?

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, journalist i Ukebladet Hjemmet, Norges tredje mest leste trykte medium (nærmere 1 million lesere).

Siri er opprinnelig fra Sandnessjøen i Nordland, gift, har to barn, bor på Dambekk i Egge, Lier. Hun fikk sin fotojournalistutdannelse gjennom Norsk Pressefotografskole ved Institutt for Journalistikk i Fredrikstad. I de siste 16 årene har hun jobbet som reporter i ukebladet Hjemmet.

- Hva tenkte han på?

Hva fikk en familiefar til å putte tre små kattunger inn i sin blå Audi stasjonsvogn, for så å kjøre dem ut på en skogsvei, der han lempet dem ut og forlot dem? Hva skjer i hodet til en voksen mann når han slenger fra seg forsvarsløse dyr som om de var søppel? Hvordan hadde han det da han i full fart kjørte hjemover igjen, nedover den kronglete Sørseterveien, der han holdt på å kollidere med en motgående bil? Var han redd for å bli avslørt – hadde han dårlig samvittighet?

Det var lørdag 5. november om ettermiddagen. Tre vakre, små kattunger, rundt fire uker gamle, knapt store nok til å spise og drikke selv, lå i veikanten der den blå Audien hadde snudd i all hast. Da sjåføren i den motgående bilen så at noe rørte på seg, stoppet han og gikk ut. Tre små nøster kom tillitsfullt imot ham. De tre små kattungene hadde vokst opp i et kjærlig hjem – inntil de brutalt ble forlatt og overlatt til tilfeldighetene, flere uker før de regnes som så store at de ikke trenger moren sin lenger. Hva tenkte han på? Håpet han at reven skulle komme og ta dem i løpet av natten, eller håpet han at de ville klare seg selv, ute i den våte og mørke skogen?

Jeg vet hva han håpet på: At noen ville finne dem. Fordi familiefaren ikke klarte å finne nye hjem til dem selv, ikke hadde råd til å la veterinæren avlive dem og slett ikke greide å drepe dem selv, satte han dem ut. Han regnet med at det fantes noen dyrekjære mennesker, som ville finne tre våte, sultne og mjauende små. Hvem kan motstå en kattunge, som er alene i verden, og nærmest er satt ut for å dø, og som viser hengivenhet til mennesker, til tross det den har opplevd? Sjåføren i den motgående bilen gjorde akkurat det mannen i den blå Audien håpet på: Han tok med seg alle tre. Det regnet ute, men de var ennå tørre i pelsen. Han tok pusungene med hjem til oss, der det var geburtsdagsfeiring. Tenk å få tre, nydelige nøster i fødselsdagspresang! De tre bedårende nøstene fikk en varm genser å sove på. Barna var sjokkerte over at voksne kan kaste fra seg levende dyr. Slemme, slemme mann i den blå bilen.

Hva forklarte mannen i den blå Audien sine barn, da de små nøstene plutselig var borte? Sa han at de hadde fått nye hjem? Sa han at de har kommet til gode familier, som tar vare på dem? Hva tenkte han på?

Vi har en katt, og naboen har to. Vi kunne ikke ha de vakre, små nøstene. Verden har for mange katter. Hver dag avliver veterinærene kattunger som er på sitt vakreste. Hver uke får Dyrebeskyttelsen inn kattunger, som eierne har latt vokse til de er på sitt søteste, og som de frasier seg ansvaret for når det blir for krevende å ha dem.

Vår venn i den motgående bilen foreslo at det innføres en gratis, kommunal tjeneste, der katteeiere med hunnkatter som er kommet i ”uløkka” kan levere fra seg kattungene mens de ennå er bitte små. Folk er ikke villige til å betale penger for å bli kvitt dem – ergo kan vi sammenlikne dem med spillolje. Koster det penger å kvitte seg med noe, kaster folk det heller ut i naturen, et avsides sted der det er liten sjanse for at de blir sett. Det koster ingen ting. Bare litt dårlig samvittighet – helt gratis.

Vi måtte lyve for barna våre og si at kattungene ble levert til en dyrlege, som ville prøve å gi dem nye hjem. Familiefaren i den blå Audien kvittet seg med et problem og sendte det videre til oss. Han, som burde ha sterilisert hunnkatten sin, slik vi har gjort med våre, satset på at det finnes andre som ordner opp. Om noen måneder kaster han kanskje kattunger ut et annet sted – det gikk jo så bra sist – for det koster å sterilisere, og er for brysomt å gi katten p-piller. Dessuten er det så hyggelig for barna å ha noen kattunger å leke og kose med – i noen uker.

Hei, du mann i den blå stasjonsvognen, hva tenkte du på ?

Siri Walen Simensen

Flere saker fra arkivet

Dumping av katter

Leserinnlegg fra Gry Eilen Karlsen

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Norges lykkeligste hundeeier?

Nå har også Mina, åtte år gammel, på Egge fått tilbake hunden sin som har vært savnet i 14 dager.

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Gi meg tiden tilbake

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, journalist i Ukebladet Hjemmet.

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

En annerledes julekalender

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Julen - mange barns mareritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet HJEMMET.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Uglen ingen ville hjelpe

Igår var en ganske vanlig søndagskveld. Helt til vi tok med hunden vår Nero og skulle kjøre til Reistadlia for å gå en tur på linja før Robinson begynte på tv´n.

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

Håpet lever

Siri Walen Simensen har snakket med tv-kjendisen Trude Moestue som sier at en irsk setter som Frigg ( tv på bildet ) kan klare seg ute om natten i minus fire grader.

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

En for sorg, og to for glede

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Dramatisk ved Damtjern

Lierkvinne i 70-årene kolliderte med autovern og annen bil etter vinglete kjøring.

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Menneskeverd er vel et begrep de fleste voksne burde kjenne

Min søster, Inger, fortalte en gripende og forargende historie i dag. På en bytur, tidlig på ettermiddagen, fikk hun øye på en eldre uflidd mann, som lå og kavet på brosteinen og prøvde å komme seg opp på en benk.. langbuksen var iferd med å sige ned, men han klarte ikke å dra den opp selv.

Japaneren som forsvant

Ukens Petit er skrevet av Jan Terje Nilsen.

Mens vi venter på å dø

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg.

På en søndag kveld

16 bilder på ca. 700 meter

Alvorlig talt

Trofaste lesere vil kanskje huske at jeg for noen uker siden skrev om hvor redd jeg ble en dag for en del år siden, da jeg klatret opp på Hørtekollens forside og rutsjet mot stupet, forteller ukens petitskribent ---

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

En julehistorie

Responsen på å få inn julehistorier fra leserne har vært laber, men en av Liers flittigste skribenter har ringt og fortalte at hun hadde opptil flere historier på lager. Det var bare å komme innom i Bakerikvartalet andre etasje.

Kuldeoratoriet

Ukens petit er ved Rune Elven

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Dagbok fra vinterferien

Ukens petit av Thorvald Lerberg

Rundjult på Liertoppen

Ble dratt ut av bilen av en fremmed mann og regelrett banket opp

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Ikke bare bare å bli gammel --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito.

Å være redd

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito, pensjonist, med lang botid i Sylling og med røtter i Hurum.

"Joda, jeg vet hvor grensen går"

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal

Den som sover ...

En bileier fra Røyen kunne ikke forklare hvorfor bilen hans havnet i en hage i Lier, og en sovende sjåfør på Lierskogen tilsto at bilen var stjålet.

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Hva er så spesielt med Lier?

- Hva sier man når man er langt hjemmefra og skal forklare hvordan det egentlig er i bygda som er så, ja, hva er det egentlig den der? spør ukens petitskribent Knut A. Andersen og forteller at spørsmålet meldte seg med full tyngde, da han i fjor skulle si noen få ord på 125 årsjubileet til kirken i Leer, Michigan ---

Musejakta

Ukens petit av Gunnar Langsrud

- Robotene kommer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Stengt ut mai måned?

Marius og bikkja Knut kan bli å treffe ved Engersnippen i Sylling ennå et par-tre uker ---

- Du vet vel hvem jeg er?

Det er ikke helt uforståelig at mye som sies og skrives kan bli misforstått. Forstått?

Et sted å være, et sted å lære

Her om dagen fant jeg igjen en haug med gamle ukeplaner som jeg laget til klassene jeg hadde på slutten av 70 – tallet. Kort tid etter snakket jeg med en lærer som i vår hadde vært i Finland for å gjøre seg kjent med den finske suksesspedagogikken. De to hendelsene fikk meg til å skrive følgende

Tar en runde til, pappa

Skiglede, vaffel og saft er suksessoppskriften for skikarusellen på Øverskogen.

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Et friskt pust

Den attesten fikk jeg etter et kort besøk på et eldresenter i sommer, da en smilende eldre kvinne sa adjø --

En slags julefortelling (3/4)

Blir det julefeiring på gutten likevel? Vi har nå kommet til lille julaften på gården til Dollar Ola

Gamle barn og små bestemødre

Ungdommen vil ingen ende ta.

Kommentar til Tutta og Iren

Hei Tutta og Iren. Hyggelig at dere leser Liernettt. Her skal dere få min forklaring på hvorfor det jeg skrev fra valgmøtet på Liertoppen ikke ble som dere forventet eller håpet

Verden er ikke den samme lenger

Jeg la meg utenfor Schengen, og våknet opp godt innenfor. Snakker om dårlig vakthold.

Petit

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Kolliderte og stakk av

Audi A6 kjørte inn i annen bil og forsvant nordover på Rv 285. OPPDATERT: Bilen funnet og føreren pågrepet av politiet.

Har vi et felles ansvar for et mer bevisst og varmere samfunn?

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, leder av Buskerud Venstre, kommunestyre- og formannskapsmedlem i Lier, bosatt på Gullaug.

Fant ruset Lier-mann i bilen

En bileier på Nøtterøy oppdaget til sin overraskelse en ukjent mann i bilen sin

Fremst i flokken

Ukens petit er ved Truls Hallingstad

Om å spare seg til ruin

For en tid siden døde en venn av meg. Han var så til stede i mitt liv at da jeg helt til slutt sa: ”Vi snakkes,” visste jeg at den samtalen ville komme før eller siden.

Norsk gullgodhet

Ukens petit er ved Rune T. Berg.

Er dette egentlig kunst?

Hvor mye dette har kostet folk i Lier skal være usagt, men det store flertallet ville nok ha foretrukket at pengene hadde gått til andre formål.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Tanker om språk og syndefall

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito

Tanker om språk og syndefall

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito

Historier til ettertanke

Ukens petit er ved Sindre J. Nordengen

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Kunsten å bygge uten penger

Penger var det for lite av, og alle visste at det var andre og viktigere behov. Men beslutningen var tatt, og beslutninger endrer man ikke. Forfatteren av ukens petit har forsøkt å forestille seg beslutningsprosessen i forkant av et påkostet byggverk.

Olivenhøsting

I dag har jeg høstet i egen hage.

Borgerplikt

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, pensjonist, Nordal

Eiksetraveien en utfordring

Kommer du opp med bil til Eiksetra, smaker det godt med kaffe og vafler

Slekter følger slekters gang

9-åringen kom tidlig i vår og proklamerte: - Bestefar, i år har vi Galdhøpiggen som mål! Ukens petit er ved Brynhild Heitmann.

En slags julefortelling (1/4)

Svein Trogstad har sendt oss denne julefortellingen, hvor vi møter gutten, Dollar Ola og Trigger, den hvite bikkja. Historien kommer i fire deler, en hver dag frem til jul.

Lierskogen og OL-drømmen

BAKSPEILET: Eventuell likhet med andre hendelser den siste uken er mer eller mindre tilfeldig.

Trives på solkysten

På onsdager drar gjerne Siri Øvereng Juliebø (22) fra Lier og Grete Linn Tømmerberg (22) fra Meløy innom Ung på Solkysten-kafeen i Fuengirola .

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Et kast for evigheten

Ukens petitskribent, Jan Terje Nilsen, husker ennå Norges første gullmedalje i spyd

Guttekonferansen- Rallytur på Sylling

-En skikkelig heisatur på sylling skole

Ukas petit - Mysteriet Hamsun av Thorvald Lerberg

Løste han selv gåten i Drammen?

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Jul i Lierbyen

Stedet Gud glemte og handelsnæringa forlot.

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Trinsemannen

Søk stillheten

Hva med å kombinere trim og lokalkunnskap? ---

24 på bankett på Egge

- Det blir bankett hjemme hos oss på dem som fullfører trim- eller konkurranseklassen, lovte Jon Arne Fossen i Eggebakkene til venner og familie, like før han returnerte til Egge skole for å delta selv.

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Sommerens nostalgiske påfyll

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling, fast medarbeider i Liernett.

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Bygdedyret

Ukens petit av Rune Elven