Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 451784dcf5b0ae1f67e608c12b9d9f05

Slekter følger slekters gang

9-åringen kom tidlig i vår og proklamerte: - Bestefar, i år har vi Galdhøpiggen som mål! Ukens petit er ved Brynhild Heitmann.

Hva er det som gjør at når naboen pakker snippsekken og toger mot strendene pakker vi vår tursekk og trekker mot fjell og vidder. Dette skjer igjen og igjen. Like fra 1987, da vi flyttet til Lier, har denne årlige bevegelse mot fjellet vært et varemerke for familien Heitmann.

Det finnes ikke bedre ferie enn å vandre i fjellet. Her kan du traske og gå i ensomhet eller du kan kose deg på fjellhyttene med god mat og prat. Det er mulig å finne vakre fjellskrenter med utrolig utsikt. Der kan en kose seg med den vakre utsikten eller ta frem kaffetermosen og sunne brødskiver fra nattens overnattingshytte. En kan vandre i dalfører fulle av vakre blomster eller slite seg opp mot de høye topper og la seg imponere over vakre blomster som Issoleien som følger med oppover like til topps.

I 1988 var første gang vi hadde med barn på fjelltur. Minstemann var seks år og gledet seg storlig over å skulle bestige Norges høyeste fjell. Turen ble gjennomført med glans og glede. De gamle skoene som bar ham til toppen lagres enda på loftet i barndomshjemmet til minne om den store guttebragden.

Årene har gått. Turene har fortsatt og til sammen har det litt bort imot tjuve totusenmeterstopper for oss to eldste. Vi har i årenes løp gått så lang strekning som fra Lindesnes til Nordkapp. Mye mat har det gått med og enda flere fotos har det blitt tatt av landskap, blomster og steiner, vann og snø, folk og dyr. Det er vakkert når blikket kan festes på en blåning langt borte og samtidig konstateres det, at på den toppen var vi for to år siden.

Det har gått 23 år og tiden er moden for at neste generasjon vil være med til topps. 9 åringen kom tidlig i vår og proklamerte: ”Bestefar, i år har vi Galdhøpiggen som mål!

Tidlig på sommeren i begynnelsen av juli ble målet nådd for Magnus - og niåringen hadde klart bragden.

Brynhild Heitmann

NB. Redaksjonell kommentar: Etter en lang sommerferie regner med at Ukens petit er tilbake igjen hver fredag.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode