Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Guttedrøm oppfylt

- Fra jeg var seks år har totuesenmeters topper i Jotunheimen vært en stor hobby, sier Sondre Helgesen, opprinnelig fra Kanada i Lier og som her viser fjellområdet og toppen Ama Dablam i Himalaya.

Ama Dablam er et av de vakreste fjell i Himalaya. Kl 09:30 (lokal tid) den 11. november var Sondre Helgesen på toppen,  6812 m over havet, som den første norske Hvitserker!

- Du var den første Hvitserken opp, hva betyr Hvitserken?
- Jeg var den første fra Hvitserk, som er organisasjonen fra Norge jeg dro sammen med. Jeg var på toppen ca. èn time før nestemann.
Rett bak han kom også klatrekameratene Bastian Faaness og Matti Bernitz Pedersen.
Gruppen startet toppstøtet sitt ca kl 06:00 lokal tid.

Å nå på toppen allerede kl 09:30 er en bragd av liungen. Han er karakterisert for å være knallsterk og veldig rask.
Lengre ”bak” i løypa holdt Bastian Faaness og Jon Kristian Prietz følge helt til de nådde Dablamen, en hengebre rett før toppen (på bildene fra Ama Dablam så ser man breen tydelig). Her knakk Bastian ned i knestående og kastet opp det han hadde av innhold i magesekken. Men han lot seg ikke stoppe av det. Skum og slim ble fort tørket bort med håndbaken, og han kjempet seg til topps. Også det er en sterk prestasjon!
Gruppen var på totalt 12 personer.

- Hvor høyt var Camp 1, Sondre?
- Camp 1 ligger på ca. 5 700 moh, Camp 2 = Ca. 6 000 moh og Camp 3 på Ca. 6 300 moh

- Hvor lenge var dere på hver Camp og hva gjorde dere mens dere ventet?
- Vi var til sammen to netter på camp1 og en på camp 3. Vi hadde vært en tur opp til Camp 2 før toppstøtet startet fra Base camp. På selve toppstøtet hadde vi en natt i Camp 1 og en natt i Camp 3. På Camp 2 brukte ikke jeg til annet enn oppbevaring av utstyr. Flere andre overnattet der på vei ned igjen.

Sondre på vei opp.

- Hvordan fikk dere ideen til å klatre i Himalaya
- Jeg har alltid lest mye og sett mye bilder fra Himalaya. Ettersom det er der de aller høyeste toppene ligger har jeg alltid hatt en drøm om å dra dit. Så det utrolig stort og endelig kunne bestille flybilletten til Nepal. Ama Dablam regnes av mange som et av verdens vakreste fjell samtidig som det ikke er så høyt at man trenger ekstra oksygen. Derfor var det en veldig bra start for en som aldri har vært høyere enn de høyeste toppene i Europa.

- Hvordan har dere trena på forhånd?
- Mye tradisjonell langrennstrening og klatring på Kolsås. I tillegg ble det noen ekstra turer til Jotunheimen pluss to uker i Alpene (Zermatt og Saas-Fee i Sveits).

- Hvordan finansierte dere turen?
- Jeg hadde ikke sponsorer så det ble rett og slett egentjenede penger. Det er vanskelig å skaffe sponsorer og en sånn tur er også en tøff påkjenning økonomisk.

- Var det noen, f. eks lokale kjentfolk/Klatrere som hjalp dere?
- Vi brukte et lokalt firma som heter Peaks of Nepal som hadde veldig god kjennskap til området og stilte med bærere, kokker og klatresherpaer. I tillegg hadde de veldig gode kontakter som gjorde logistikken på fjellet mye lettere. De hadde god kunnskap om alt vi trengte å vite, og var til veldig god hjelp.

- Kan du si litt om klatreerfaringene til den enkelte?
- Alle hadde tidligere erfaring fra høyde over 5000 m. Noen har kun vært på topptur utenfor Norge en gang mens andre har tatt høye topper i stort sett alle verdensdeler og har veldig god og lang erfaring. Stor spredning i gruppa sånn sett, men erfaring viste seg å ikke være så mye viktigere enn ungdommelig pågangsmot (Begge "unggutta" på 20 og 21 år kom på toppen, Totalt kom 6 av 12 på toppen).

- Frister det til flere klatreturer der eller i andre fjellområder?
- Ja så snart jeg får spart opp penger, og tillatelse fra kjæresten, så reiser jeg veldig gjerne tilbake til Himalaya eller andre spennende fjellområder. Savner Himalaya allerede...

- Du har vel vært på mange to-tusenmetere som barn og ungdom. Kan du fortelle om det?
- Fra jeg var 6 år har totusenmeters topper i Jotunheimen vært en stor hobby. Fra jeg var liten, ble det som en hobby å hele tiden ta så mange nye topper som mulig, og stadig brattere og med mer klatring. Jeg har bare blitt mer og mer hekta på toppturer så Himalaya er som et "mekka" for meg. Jotunheimen er helt klart viktigste inspirasjon til Himalaya turen. I tillegg har jeg en del turer i f.eks. Sunnmørsalpene, Romsdalen, Lyngsalpene og Rondane som også har gitt veldig stor inspirasjon.

- Hvilken betydning har det hatt, tror du?
- Det er utrolig viktig. Man kan ikke dra på slike turer uten tilstrekkelig erfaring, og i tillegg til alpeturene på ca. 4600moh har det gitt et bra grunnlag for å kunne dra til Himalaya. I tillegg har jeg klatret en del på Kolsås, som har gjort at jeg har blitt veldig vant til bruk av tau. Dersom man bruker for mye tid hver gang man håndterer tauet og sikringene rekker man aldri til toppen.

Du har gjennomført NTG (Norsk Toppidrettsgymnas), Geilo. Hva gjør du nå og hva er fremtidsplanene?
- Nå jobber jeg et år for å få råd til denne turen, før jeg begynner å studere neste høst. Sammen med kjæresten og masse fjellturer er det de eneste fremtidsplanene jeg har for øyeblikket, avslutter Sondre.


Sondres sherpa som heter "Thundu Sherpa".

Ama Dablam er av mange omtalt som verdens vakreste fjell. Alle som besøker Khumbu området i Nepal blir inspirert bare ved synet av fjellet. Ama Dablam er et teknisk fjell, med en miks av fjell– og isklatring.
Utsikten fra toppen av Ama Dablam, er bare rå og fantastisk. Omgitt av Mount Everest, Lhotse, Nuptse, Tamserku, Lobuche og uendelig mange flere er dette et fantastisk syn.

Les mer om turen her: http://www.hvitserk.no/turer/Hoye_fjell/ama_dablam/dagboker/ama_dablam-23.10.10

Les mer om turer som Hvitserk legger opp til her: http://www.hvitserk.no/turer?type:int=24923

Flere saker fra arkivet

Panorama i Jotunheimen

Førstemann ute med sin fjellopplevelse er Odd Jacobsen fra Tranby som i sommer besteg Surtningssui, 2368 meter over havet.

Fra Lier til tinderangling i Jotunheimen

Folk i fjellet er så glad i gamle mennesker, sier Kari og Gunnar Langsrud. De flyttet fra Sylling i fjor, da Kari ble pensjonist. Så er de ikke noen vanlige pensjonister. Friluftsentusiastene elsker tinderangling. De bestiger topper i Jotunheimen. Fra sin praktfulle restaurerte bolig i fjellbygda Beito har de utsikt til flere av toppene

Slekter følger slekters gang

9-åringen kom tidlig i vår og proklamerte: - Bestefar, i år har vi Galdhøpiggen som mål! Ukens petit er ved Brynhild Heitmann.

Litt uvant første dagen

Tiåringen Sander Hesvik Golmen har vært på fotballskole i Bærum med trenere fra AC Milan

Møtte Kronprins Haakon

Adiam Misagha (tv), bosatt i Lier, viser bildet av seg selv og kronprinsen nær Galdhøpiggen til to klassevenner ved Lier voksenopplæring.

Landskap sett fra toppen

Har du vært på en fjelltopp i år? Send oss et bilde og en tekst!

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Topptur siste helga i august?

-- Det er femti år sida forrige tur på Snøhetta, sier en av dem. Vi møter de spreke og godt voksne karene på snøbreen nedenfor Stortoppen i siste uke av juli. – Jeg er med som vitne på at de to andre har vært på toppen, sa Jarl Johansen. De kaller seg helst Thorshovkameratene. Karene har feriert i fjellet hver sommer i 19 år. Opprinnelig var de fire. Men de mistet fjerdemann for noen år siden på grunn av en kreftsykdom. Snøhetta kan være et fint mål for en helgatur, for ikke å si også som en dagstur om nødvendig nå i august for fjelltravere på begge sider av Dovre.

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Playboy for jenter på sju og nedover.

Det første jeg så da jeg kom til Lierdagene var en bod som solgte topper for småjenter med playboy- motiv. Toppene som var i størrelse 5-7 år var utstyrt med playboy logo og teksten hadde i følge selgeren ingen ting med mykpornobladet å gjøre.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Liungenjentene ser oppover

Agnes Skogmo og jenter 15 gjorde seg bemerket under et meget vellykket treningsforhold i Spania --

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Guttekonferansen- Ungdom mot Narkotika

Vi dro til en stand hvor vi møtte Magne Richardsen som er en aktiv deltager i UMN.

For en opplevelse!

En liung banket på døra forleden. Det var Torger Kraugerud (på bildet th) som fortalte at han lenge hadde hatt lyst til å bestige Knutshøi, og lurte på om jeg kunne tenke meg å være fjellguide for ham.

Guttekonferansen- Politiet i Lier

Vi har intervjuet to politibetjenter om hva de synes om jobben deres og om korrupsjon er veldig utbredt i det norske politiet.

Lærer av hverandre

Lars Larson, Veronika Hovde og Gunn Irene Torsdatter Trøen fra Lier har deltatt i ei gruppe fra Buskerud Røde Kors som jobber i et prosjekt med Røde Kors i Kenya

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Ny suksess i 2011?

Thomas Sørum bidro til klar Haugesundseier over Viking i Vestlandsmesterskapet, og Vikings og landslagets keeper Jarstein synes liungen og lagkamerat Djurdic var fjorårets beste spisspar i eliteserien.

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Gikk seg opp 500 plasser

Debutanten Sondre Helgesen lot seg ikke stresse av stavbrekk i Vasaloppet i går

Mennesket, det komplette mysterium

- Livet går sin gang, enten det går i kroker eller på skakke, i oppoverbakke eller nedoverbakke, skriver ukens petiskribent Gunnar Langsrud

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

-- Ingen spesiell glede å nå målet

-- Opplevelsene underveis var det viktigste. Det sier Aasmund Lyhus når han minnes avslutningen av turen Lindesnes – Nordkapp til fots i 1977. Da han nådde Nordkapp etter nøyaktig fire måneders marsj viste kalenderen 20. september, og langs veien var det allerede noen snøfonner. Han har også gått Oslo – Bergen i strålende vær. Aasmund Lyhus har vært en av ildsjelene i Lier Historielag i snart 30 år. Han har sin del av æren for at Lier Bygdetun framstår som et kulturelt samlingspunkt.

En ny opplevelse

- Jeg har i alle år vært en aktiv bruker av Finnemarka, forteller Turi Andersen i Kanada i Lier og som gleder seg over stadig nye erfaringer med nye sider av friluftslivet ---

Pressemelding fra Lier Volleyballklubb herrer elite

Denne helga har vi spilt 3 treningskamper mot 2 andre elitelag og ett førstedivisjonslag. Kampene har gitt oss mye nyttig erfaring og god trening frem mot seriestart neste helg!

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

På vakre, gule kalksteinsklipper

Liernett har mottatt reisebrev fra familien Ege fra Tranby som ferierer i Portugal

Syv toppturer på én dag?

Turistforeningen inviterer til en tur over 7 topper i Drammens nordmark 3. juni.

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

På to hjul til Trondheim

Rune Berg har sendt oss reisebrev fra en sykkeltur han gjorde sammen med Sigrid Kristofffersen i sommer. Vi kaller det gjerne et sommerminne og oppfordrer alle til å sende inn noen ord fra årets sommer.

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

Fire på folkefesten

Til tross for regnværet, har boder blitt oppsatt, tivoli for alle og herlig stemning var det. Her kommer fire uttalelser -

Skifolket strømmet til Kanada

- Vi må jo bruke marka. Den ligger jo rett utenfor hjemmet vårt, sa brødrene Sondre (15) og Ole Thomas (18) Helgesen i skiløypa på vei hjem til middag. Flere titalls biler på parkeringsplassen vitnet om stor utfart på den første skisøndagen i Lier.

Klar for torsdagstur

Turleder Martin Solberg (tv), for mange godt voksne liunger, velkjent for sitt gode humør, ønsker vel møtt - Solvang og Eiksetra er målet.

Milevis på ski på Hegg, Heia og Hennummarka

- 29 elever på Hegg skole har registrert nær 560 mil på ski hittil i år, sier lærer Halvor Jordbakke til Liernett.

Fra topp til topp i Fosenalpene

Fosenalpene, også kalt Klumpenes Verden, kan beskues på nordsida av fjorden hvis du befinner deg i Trondheim

Lierdommere på Alfheim

- Jeg har mer kontroll på spillerne enn på Lars Erik, sier Kristoffer Helgerud (40) spøkefullt om sin dommerkollega før kampen mellom Tromsø og Sandefjord i dag

Ravn Omdal kjempefornøyd

- Han fortalte meg at vi allerede nå kan begynne å planlegge neste år, sier daglig leder i Lier IL, Brita Røed, etter en vellykket Bendit Cup i helga

Til EM i Frankrike

Det ble bare 14 dager hjemme etter USA-oppholdet for Tranby-gutten Olav Lunewski (18), og nå skal han og Jan Rune Fuglerud kjempe mot Europa-eliten i motorcross

Gutta på tur igjen

Naturelskerne og bokutgiverne Tom Helgesen (på bildet) og Tom Schandy gleder denne gangen turfolket med en ny turbok.

Isklatring i Lier

Solbergfossen ligger majestetisk over Tronstad. I dag går assosiasjonene til Vesaas og ”isslottet”. Jeg er en av dem som deriver med slikt – assosierer ting jeg ser med ting jeg har lest. Andre har andre måter å glede seg over naturen på. De klatrer i den.

- Fungerte godt fysisk

Det sa Anders Brun Hennum etter at han gikk jevnt med OL-vinner Emil Hegle Svendsen på normaldistansen under NM i skiskyting på Simostranda.

Forlenger femårig prosjekt

Sammen med tre kolleger i Buskerud Røde Kors reiser Gunn Irene Torsdatter Trøen Samuelsen og Marius N. Kristiansen i Lier Røde Kors til samarbeidspartnere, Nyeri Red Cross i Kenya den 30. mars.

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Realistisk å bygge kulturhus

- Jeg ser for meg et lokalt og praktisk hus som fylles med aktiviteter og tilbud som allerede finnes, sier Kultursjef Ingeborg Rivelsrud i et intervju med Liernett.

Ronny inspirerer Spa/Bra

Og smitter Strømsgodsets trenersuksess over på SpaBras ungutter allerede i serieåpningen mandag kveld?

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Klatret ned kirketårnet med prestens velsignelse

Den lidenskapelig klatreinteresserte soknepresten i Sylling og Sjaastad, Ole Johan Stokstad, fikk ungdommene i Sjåstad Ten Sing til å rappellere ned kirketårnet på Sjåstad kirke.

Ukas Kulturminnepost

Et samarbeidsprosjekt mellom Lier kommune og Lierbygda O-lag

Halve vettet borte

Ukens petitskribent Gunnar Langsrud forteller her om hva som skjer med en mann i møte med to nonner på Besseggen -

En dag jeg våknet var Lier-nett vekk.

Jeg har gjort det til vane å ta en tur på nettet mens jeg drikker morraskaffen. Startsiden min er naturligvis Lier-nett, man må ta med de treffene man kan få. Det som møtte meg denne dagen var ei feilmelding. - Ikke nå igjen, tenkte jeg – kanskje litt bortskjemt etter noen måneder uten problemer av noe slag. Det skulle vise seg at vi hadde problemer så det holdt.

Ferie på Onsakervika

Her er det fart fra morgen til kveld

Beachy Head - en billedreportasje

Over to tusen liunger har gjennom deltakelse på Ruuds språkreiser vandret opp på den vakre og berømte kalkklippen på sørkysten av England.

Ved Sukkertoppen i Rio

Mari Bergum, fra Oddevall i Lier, er for tiden på et tre måneder langt treningsopphold med sandvolleyballmakkeren sin, Kjersti Hansen fra Myre.

Se Lierdalen fra Hørtekollen

Ukas kulturminnepost finner du hvis du tar en tur opp til toppen på en av Liers eller mest kjente landemerker ---

Ny gavebok om vår jubilerende naboby

Drammen, som i hele år feirer sine første 200 år, har som kjent sitt utspring i Lier. Det samme har både forfatteren av byens hittil siste jubileumsbok, Tom Helgesen, og han som bestilte boken, Drammens ordfører Tore Opdal Hansen. Bildet: Tom Schandy og Tom Helgesen fikk mange godord fra ordfører Tore Opdal Hansen, som allerede har bestilt 400 eksemplarer av den nye boken.

Tanker om språk og syndefall

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito

Tanker om språk og syndefall

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito

Klare for avspark!

Liernett møtte seks ivrige og blide gutter på lørdag, i full gang med å prøve den nye ballbingen ved Hegg Skole.

- Klart det går

Noen dager smaker nykokt kaffe og nystekte sveler bedre enn andre dager, søndag var en slik dag. Vi ble med på ”Klart det går” med DOT.

OL-flammen til London

Cecilie Olsen (35) fra Sørsdal i Lier, medieutdannet i England og bosatt i England, har levert oss denne rapporten.

Kvinnen på eggen

Ukens petit er skrevet av Gunnar Langsrud, Beito

God tredjeplass på Island

- Men noen av elevene var mer fornøyd enn andre, sier lærer Frode Berg (th på bildet) etter den nordiske mattefinalen, der Lierbyen skole representerte Norge.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

Martine Bekken vant på Kongsvinger

Seier til Martine Bekken på Blue Spirit i 1,20, DnB Nor Mini Prix under landsstevne på Kongsvinger i helgen.

Klar til avgang for stavgang

Stavgangsgruppa har sin første tur etter vinteren tirsdag 17. april.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Postene er lagt ut

Mamma Mette Justad, pappa Håkon Kylland og barna Tuva og Erle var på åpningsdagen for Liertrimmen.

Sylling videre i Norway Cup

Målscorerne, Mathias Helgesen (tv) og Steffen Sutherland, sørget for at det blir en ny kamp i morgen.

Favorittseier i kvinneklassen

Kjersti Karoline Danielsen (th) fra SK Vidar kopierte seieren og nest beste løper i fjor, Silje Bæra Hørthe fra Sylling måtte dessverre melde forfall, men Silje ble belønnet med stipend etter Eggekollen Opp.

Uforglemmelig tur

- Den som tror at man må slite seg opp til en eller annen topp for å oppleve en nydelig tur, bør ta seg en tur på Gjende i midten av april før det blir vann på isen, skriver Gunnar Langsrud på Beito

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Fjolls til fjells

- Hva i all verden er den greia med å dra til fjells midt på våren? Det spørsmålet stiller vår gjesteskribent Elisabeth Thomte Edvardsen.

Erlend A. Koppergård vant tur til Afrika

Han har sendt oss en reportasje fra hva han opplevde.

Speidermamman

Troppsjef Marianne Fossen, som har dette motto: "En gang speider - alltid speider", fikk Månedens Blomst etter flaggheisingen 17. mai ved Sylling skole.

Tar Kiwi-kunnskap til klasserommet

Ni lærere fra Buskerud fylkeskommune har i høst hospitert i salgsfaget på Kiwi-skolen i Lier.

Har du en viking i deg?

Lidir, Liers eget vikinglag, søker nye medlemmer.

Oppsummering av Liungens toppseriesesong

Fra vondt til verre.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Seier i Norgescupen

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier var suveren i helgen.

Til Karibien med Norwegian Cruise line

Et cruise for alle aldre

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Nei til pol i Lier

Maxi-petit av Thorvald Lerberg

Om å spare seg til ruin

For en tid siden døde en venn av meg. Han var så til stede i mitt liv at da jeg helt til slutt sa: ”Vi snakkes,” visste jeg at den samtalen ville komme før eller siden.

På sporet av virkeligheten

Billedreportasje med uklar forbindelse til teksten. Lørdag 1. november om kvelden forsvant artikkelen som følger fra lap-toppen min. I går dukket den opp igjen fra maskinens underbevissthet. Den hadde blitt lageret all-right, men hadde maskinen også forstått innholdet og spilt meg et puss?

Ubrøyta løype gir ro --

Det ble en god gammeldags tur for skiløperne med Breiliflaka som mål på søndag --

Noen er født heldige.

Her om dagen hadde jeg flaks. Telefonen ringte og en stemme i den andre enden fortalte meg at jeg hadde vunnet. Endelig var det min tur!