Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6bf6642d836c31d1507f10feed99649a

Uforglemmelig tur

- Den som tror at man må slite seg opp til en eller annen topp for å oppleve en nydelig tur, bør ta seg en tur på Gjende i midten av april før det blir vann på isen, skriver Gunnar Langsrud på Beito

En sånn tur vil du aldri glemme! Nam-nam!

Den største fordelen ved å være pensjonist, det er at NAV sender deg penger nok til mat, sånn at du kan gå så lange turer du har lyst uten å oppleve å gå tom, som det heter på idrettsspråket. Og i går fylte vi sekken med vann og brød og satte kursen mot Gjende. Vi ville ha oss en tur inn til Gjendebu på godt klisterføre i det praktfulle været.


Vi spente på oss skiene ved Gjendesheim kl. 13.10, og etter å ha staket oss fram 18 kilometer, slo vi oss ned ved Gjendebu kl. 15.20, for å spise niste vår. Underveis hadde vi ikke sett en levende sjel, bare et jetfly dukket opp over Store Knutholstind, uten at vi kunne høre en lyd fra motorene.

I tillegg til bildene du ser, hadde vi også tenkt å vise Liernetts lesere et par bilder av steinboden der Kaia Gjendine Slålien ble født sommeren 1871, men dessverre var bare pipa synlig over sneen. Men den var god å sitte på mens jeg spiste nista mi da.

Etter å ha slappet av en times tid og spist opp all maten vi hadde med oss, vendte vi nesa mot Gjendesheim. Og kl. 18.20 var vi fremme ved Gjendeosen.


Redaksjonen utfordrer våre lesere til angi stednavn på bildene i bildegalleriet --- Klikk på bildene for å forstørre!1/7 (resized_Bessho.jpg)
2/7 (resized_Gjendebu.jpg)
3/7 (resized_Gjendevannet.jpg)
4/7 (resized_Knutshoy_m_Kari.jpg)
5/7 (resized_Surtningsui.jpg)
6/7 (resized_Svartdalspiggen.jpg)
7/7 (resized_gjende_m_gunnar.jpg)
Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode