Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3c0902221377564d32118a5dead7c385

Forlenger femårig prosjekt

Sammen med tre kolleger i Buskerud Røde Kors reiser Gunn Irene Torsdatter Trøen Samuelsen og Marius N. Kristiansen i Lier Røde Kors til samarbeidspartnere, Nyeri Red Cross i Kenya den 30. mars.

Liungene betaler reise og opphold selv og bruker av 10 dager av ferie og fridager. Men det er det verdt, er de enige om. – Våre venner har så stort engasjement. Røde korsgruppene har større status der enn i Norge. Årsaken til det er kanskje at ungdommene der ikke har så mange fritidstilbud som ungdom i Norge.

Prosjektet bunner ut fra et twinningprosjekt mellom Buskerud Røde Kors og Nyeri Red Cross i Kenya fra 2005 til 2010, forteller Gunn Irene Torsdatter Trøen Samuelsen.
Buskerud Røde Kors har søkt Norges Røde Kors om å få lov til og forlenge Twinning prosjektet med fem nye år. Buskerud Røde Kors fikk godkjent forlengelsen.

Samarbeidsprosjekt som går over en periode på fem år. Dette er en mulighet til å utveksle ideer til nye aktiviteter, hjelpe hverandre til å gjøre forbedringer på eksisterende aktiviteter. Buskerud Røde Kors setter av 100 000 kr i året til ulike prosjekter i Nyeri Red Cross. Hva pengene skal gå til, avtales med Nyeri RC hvert år, og følges opp underveis. Eksempler på aktiviteter som er satt i gang er blant annet Mount Kenya Rescue Group, grønnsaksdyrking, og systue. Dette er selvdrevne aktiviteter, og skal ikke være avhengig av pengene som kommer fra Buskerud Røde Kors, siden Twinningprosjektet kun varer i fem år.

Besøk i Kenya
- I 2008 besøkte 24 medlemmer fra Buskerud Røde Kors, Kenya, hvorav 11 av oss tilbrakte fire dager på Mount Kenya, forteller Trøen Samuelsen.
- Røde Kors kollegaer fra Nyeri Red Cross Mountain Rescue Group ,var våre guider kokker og bærere på turen. Dette var da en ny oppstartet gruppe, noe likhet med vårt hjelpekorps, som kan brukes i søk og redningsoppdrag i fjellet. Det er mellom 15-20 aktive i fjellgruppa pr i dag.

For å tjene inn penger til sin forening, ønsker gruppen å arrangere turer på Mount Kenya. - De kjenner fjellet godt, og de som er guider har gått på eget kurs for dette. Kombinert med gode førstehjelp kunnskaper, håper vi kan bidra til at turistene vil velge deres gruppe til sin tur. Så snakker vi førstehjelp og utstyr. Under vår tur i 2008 kunne vi lett se hvilke utfordringer de har med å drive redningsaksjoner i et slikt fjell, sier Trøen Samuelsen.

Det er lange avstander, dersom det skulle skje noe, kan det ta mange timer, kanskje dager før de har kommet deg ned fra fjellet igjen. - Helikopter kan du se langt etter, sier Trøen Samuelsen.
- På Mount Kenya må man bæres ned på båre. Lett og enkelt utstyr er derfor vesentlig for fjellgruppa, bårer som ikke veier for mye, som kan brettes sammen å ligge i sekken hadde vært helt topp og samt at noe utstyr kan stå stasjonert på ”turisthyttene” som er rundt i fjellet, sier hun.

Ressursgruppe og gjenvisit
- Da vi kom hjem igjen fra turen ble det dannet en ressursgruppe i Buskerud som skulle jobbe videre med fjellgruppa i Nyeri. Den ble bestående av fem medlemmer, som var med på fjellturen. Dette er Tommy Ødegård, Hovet og Hol, Eirik Kartbråten, Drammen, Stein Øvereng, Modum, Veronika Hovde, Lier og Gunn Irene T. Trøen Samuelsen, Lier.

I 2009 hadde de besøk av fire medlemmer fra Nyeri Red Cross. Det ble avholdt møter, hvor de kartla behov og ønsker til fjellgruppen.

Som resultat av dette, bestemte vi at vi skal reise ned igjen i mars 2011, for å undervise i førstehjelp, søk og rednings arbeid. Foruten de to liungene reiser det ytterligere tre instruktører,  Stein Øvereng, Modum, Eirik Kartbråten, Drammen og Bjørnar Bø, Kongsberg.

Forrige artikkel:Tamt, men som forventet?Neste artikkel:Høstens program i Lierskogen kulturkirke
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode