Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c4022eccb70bd4bfbb9084d25723ce3f

- Målet er å dømme i Tippeligaen

Selv om ingen av buskerudlagene kom til finalen var vårt fylke representert med assistentdommer Atle Wangsnes Myrvang (14) og hoveddommer Usman Aslam (15) fra Liungen i finalen mellom Mathare fra Kenya og osloklubben Bøler i årets Norway Cup.

Hoveddommer Kristoffer Helgerud, Lier IL og assistendommer Odd Arne Vangen, trysling bosatt i Sylling er stadig i aksjon i Tippeligaen. Kanskje får vi se de to unge lovende dommerne fra Liungen i Tippeligaen om 7-8 år? - Målet er Tippeligaen, bekrefter de nærmest i kor. 
Det høstet mange gratulasjoner fra venner, familie og ikke minst fra sakkyndige dommere etter finaledømminga sist lørdag i Norway Cup. Atle hadde mor, far og bestemor på tribunen, mens Usmans foreldre dessverre  var i Pakistan på ferie.
Atle og Usman er de  yngste dommere som noensinne har dømt finale i denne turneringen. Det var de gode snittkarakterene fra dømminga tidligere i turneringa som ga dem finalen. Usman dømte 16 kamper totalt i turneringa, mens Atle dømte 12.
- Vi var nokså nervøse, innrømmer de. - Vi fikk beskjed dagen før. Hele 2000 tilskuere var til stede. Det var uvant for guttene og satte dem under ekstra press. - Men det gikk fint. En fin og fairspilt kamp var det. Mathare var jo klart best, da. sier de. - Ellers har vi lært at det er best å lukke ørene når det kommer noen gloser. Det gjelder å holde fokus, understreker liungene.   
De lovende dommerne har dømt bylagsturneringskamper. De dømte en slik turnering i Østfoldhallen i Fredrikstad sist vinter.
Atle har sluttet som aktiv fotballspiller i fjor, men spiller håndball. Usman spiller på Liungens gutter 90. Tirsdag kveld var han og guttelaget "sparringspartnere" for Liungens toppserielag.
De har kun to og et halvt år bak seg som dommere, så man kan trygt si at de har gjort stor framgang på kort tid. - Vi har fått veldig god oppfølging av Buskerud Fotballkrets, sier Atle. - Vi skulle egentlig først gjennom et dommerkurs i klubbens regi, men gikk direkte på et kurs i kretsen. I år har de dømt mye guttefotball (aldersgruppen 13-14 år), men har ambisjoner om å dømme gutter 19 etterhvert.
 
 
-
 
 
 
Forrige artikkel:Hull erstattes av asfaltNeste artikkel:EM i Gøteborg
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 10. august 2006 11:42: atle
jeg er 14 ikke 16
Torsdag 10. august 2006 13:39: ^^
Moro det da.. Da kan du lappen på Moped. xD
Torsdag 10. august 2006 20:08: Torger Almaas
Beklager, Atle, det visste jeg jo, skrivefeil natters tider ---,
har rette det nå!
Lykke til videre begge to! Liernett vil følge deres videre framgang med interesse.
Torsdag 10. august 2006 22:36: Thea
halla Atle!!
Tøft å være dommer da, og med ny sveis å greier hihi =D!!! kjempe flink er du!!! lykke til videre kompis!!!!
vi snx Kos og Klem fra Thea!!
Torsdag 10. august 2006 22:37: Thea
halla Atle!!
Tøft å være dommer da, og med ny sveis å greier hihi =D!!! kjempe flink er du!!! lykke til videre kompis!!!!
vi snx Kos og Klem fra Thea!!
Mandag 14. august 2006 13:14: stian
hallo gutter....var å så på dere dømme finalen...jeg må si det at du har strot potensial som dommer usman....bare fortsett,,,,,du var utrolig flink ...lykke til videre
Lrdag 19. august 2006 12:07: Børre Kristensen
Hei Atle og Usman.
GRATULERER.
Tippeliga er fullt mulig, dere må trene godt. Dømme kamper og lytte til de råd dere får på veien av observatører, veiledere og dommerkolleger. Jobbet selv i dommeravdelingen under Norway Cup, fikk derfor ikke sett disse guttene i aksjon. Men, rykter hører vi selv om vi er inne hele dagen og jobber for dommerne. Registrerte med stor glede at disse to liungene gjorde det bra og det gledet meg enormt da jeg viste at de fikk finale.
Gratulerer begge og vær tålmodig.
Børre fra Tranby
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode