Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 97eb330c0498d6c378fb8214eea420ba

Isklatring i Lier

Solbergfossen ligger majestetisk over Tronstad. I dag går assosiasjonene til Vesaas og ”isslottet”. Jeg er en av dem som deriver med slikt – assosierer ting jeg ser med ting jeg har lest. Andre har andre måter å glede seg over naturen på. De klatrer i den.


En siste sjekk av utstyret

Bjørnar skulle være godt kjent som testpilot for fikse ideer fra Lier-nett sin side. I dag hadde han med seg Tom Erling, som er ny i halsbrekkende sammenhenger. I dag skulle de teste isen i Solbergfossen.


På vei opp

Dette er drevne karer. Alle som bruker Syllinghallen, har sikkert sett dem dingle i klatreveggen. Det er tørt og godt, men å klatre i en foss det er en helt annen sak. Vannet pipler fram både her og der. Over deg har du 40 meter med is – under er det et svart hull. Det skal mot til å sette oppover veggen. Dette er et Eldorado for klatrere, og et vakkert skue for oss litt småfeige bokormer.


Dette er vel den største utfordringen man kan finne i Lier vinterstid

I dag er det Tom Erling som skal opp. Bjørnar sikrer på toppen, og så er det bare å kaste seg i det. For oss på bakken ser det ganske enkelt ut. Tom Erling hamrer seg fester med isøksene og drar seg sakte men sikkert oppover i veggen. Etter drøye 10 minutter er han på toppen. Det går nedover samme vei. - Ikke se ned, tenker jeg. Han ser ned, men fortsetter upåvirket nedstigningen. - Tenk om all isen løsner, roper Thorvald. Han vet å berolige folk som henger ensomme i en 40 meter høy isvegg.


De to rutene gutta klatret i dag.

Alt går bra. Det er trygt nok å klatre, men man skal vite hva man gjør og sikre seg godt. Du legger ikke ut på en slik tur uten trening og utstyr. Jeg ville si at det sikkert var en god ide å ha med seg noen også.

Det er noe eget med mennesker som henger 30 meter over bakken, i ensom blå is – med ei livline tykk som ei tørkesnor. Thorvald og jeg er ikke slik. Vi står på bakken, drikker kaffe og tar noen bilder. Men morsomt var det å se noen som hadde mot nok til å gjøre det – gjøre det. Takk for turen.


Ferdige! Målet er nådd, nå blir det en fortjent cola og en snickers

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode