Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hva skal vi med livline?

Her om dagen, så jeg speidere som trente med livline. For de uinnvidde er ei livline et rep, med noe tungt i enden. Tanken er at man skal kaste den ut i vannet (...)

Her om dagen, så jeg speidere som trente med livline. For de uinnvidde er ei livline et rep, med noe tungt i enden. Tanken er at man skal kaste den ut i vannet til folk som er i gang med å drukne.

Livlina er et kjent og kjært innslag når gode speidere konkurrerer om hvem som er best til å redde mennesker i nød. Så langt så vel.

Det jeg har gått litt og lurt på de siste dagene er om denne lina virker i praksis? Finnes det noen eksempler på at noen er reddet fra den sikre død, av speidere med livline?

Kanskje er den gode gamle lina klar for utskifting. Ny teknologi har gitt oss en rekke innretninger som nok er bedre til å berge svømmere i nød - jeg nevner redningsvest, båt, flytering og klepp.

Men bevares, om noen vil sette sin lit til livlina, og bære med seg 25 meter tau og en pose sand når de skal kjøle seg ned i varmen, så gjerne for meg....
Forrige artikkel:Åpen dag på KiwiNeste artikkel:Flere bilder fra Lierdagene
Flere artikler

© 2021 Sylling Hardcode