Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hva skal vi med livline?

Her om dagen, så jeg speidere som trente med livline. For de uinnvidde er ei livline et rep, med noe tungt i enden. Tanken er at man skal kaste den ut i vannet (...)

Her om dagen, så jeg speidere som trente med livline. For de uinnvidde er ei livline et rep, med noe tungt i enden. Tanken er at man skal kaste den ut i vannet til folk som er i gang med å drukne.

Livlina er et kjent og kjært innslag når gode speidere konkurrerer om hvem som er best til å redde mennesker i nød. Så langt så vel.

Det jeg har gått litt og lurt på de siste dagene er om denne lina virker i praksis? Finnes det noen eksempler på at noen er reddet fra den sikre død, av speidere med livline?

Kanskje er den gode gamle lina klar for utskifting. Ny teknologi har gitt oss en rekke innretninger som nok er bedre til å berge svømmere i nød - jeg nevner redningsvest, båt, flytering og klepp.

Men bevares, om noen vil sette sin lit til livlina, og bære med seg 25 meter tau og en pose sand når de skal kjøle seg ned i varmen, så gjerne for meg....

Flere saker fra arkivet

Hvem er Norges beste speidere?

Kommende helg arrangeres NM i speiding ved Solli Gård (på bildet) i Asker

Isklatring i Lier

Solbergfossen ligger majestetisk over Tronstad. I dag går assosiasjonene til Vesaas og ”isslottet”. Jeg er en av dem som deriver med slikt – assosierer ting jeg ser med ting jeg har lest. Andre har andre måter å glede seg over naturen på. De klatrer i den.

Speidere fra Tranby på 6. plass i NM

Patruljen Sofagris konkurrerte om å bli Norges beste speidere i Granåsen i helgen

Lyser opp bygda igjen

Etter grundige forberedelser (bildet) er det enda en gang klart for tenning av lysene på julegrana i Kraftkollen.

Erlend A. Koppergård vant tur til Afrika

Han har sendt oss en reportasje fra hva han opplevde.

Båtforlis ved Gilhusodden

De fem personene i båten kom uskadd fra hendelsen.

Martin i Kjerrathlon

Allsidige Martin Bekken Nilsen (15) deltok i kombinasjonen svømming, sykling og løping den 29. juli ved Steinsfjorden på Ringerike.

Vannlekkasje ved Baneveien

Kan føre til klorsmak i vannet på Vestsida

Vi tenner julegrana i Kraftkollen lørdag 29/11 kl. 17.00

Fakkeltoget starter fra parkeringsplassen ved Rotuveien kl 16.00. Tranby skolekorps selger fakler. Bruk parkeringsplassen, parker langs veien og ved Akebakken barnehage. Beregn god tid opp til julegrana.

Agurktid

Som tilbehør til en herlig, nystekt ørret nøt min familie og jeg i dag en like herlig agurksalat.

Speiderne hilste flagget

Syllingspeiderne har stått ansvarlig for flaggheisinga i Sylling 17. mai siden 1995.

Salmekveld i Sjåstad kirkestue

Med Lina Sandell Berg på repertoaret

Speidermamman

Troppsjef Marianne Fossen, som har dette motto: "En gang speider - alltid speider", fikk Månedens Blomst etter flaggheisingen 17. mai ved Sylling skole.

Fikk fornyet kreftene

Ut fra bildene å dømme var det god drikke å få på Jon Sands drikkestasjon på Lelangen --

Bakterier påvist i Syllingvannet

Det er påvist en type kolibakterie i vannet fra Holsfjorden. Folk i Sylling og på Tronstad anbefales fortsatt å koke drikkevannvann.

Sangaften i Sylling kirke

Med Lina Sandel på programmet. Han redder et synkende skip. - Ja, jeg vil gjøre mitt til at salmeskatten blir berget for ettertida. Den representerer ufattelige verdier som går helt tilbake til urkristendommen, og den har fulgt oss opp til i dag. Salmene er kulturbærere som gjenspeiler menneskesinnets mangfoldighet, sier Paul Lillegrfein.

Julegrana i Kraftkollen for tredje gang

Julegrana i Kraftkollen er en videreføring av en vellykket vardetenningen ved millenniumskiftet. Den gangen var det hundrevis av mennesker i fakkeltog opp den bratte lia til Kraftkollen. En vellykket markering som folk i lokalmiljøet pratet om i uker. Hennummarka Vel ønsker å følge opp denne historiske markeringen ved å tenne en julegran i Kraftkollen hvert år. 2001 var første gangen. Den siste lørdagen i november. Et enkelt arrangement med fakkeltog og flere hundre mennesker ved grana oppe i kollen. Snø og lett tåke skapte en spesiell trolsk stemning i skogen. Folk satte pris på noen stille timer i skogen. Og så lenge grana var tent, var den på prat i flere prestegjeld der den lyste godt synlig mot toppen av Kraftkollen. Selv flygere som bor på Hennummarka, fikk spørsmål fra kolleger om hva som nå lyste i Kraftkollen.

Flom på Kortnes

Bjarne Fuglerud hadde nok å holde på med når liernett kom på besøk. Lierelva har tatt over kontroll på gården.

Eiksetra på sitt beste

Aktivitetsleder Ragnhild Leirseth (her tv) i Drammens og Oplands Turistforening var svært fornøyd med Barnas Turdag på søndag og ikke minst med at DOT ble tildelt miljøfyrtårnsertifikat av Drammensordføreren.

Ukens Petit

Liernett har den siste tiden knyttet til seg flere skribenter som har lovet å levere et petit med jevne mellomrom. Først ut på nye Liernett er Gunnar Langsrud. Gunnar Langsrud (66) er opprinnelig fra Hurum, men bodde i Sylling i vel 35 år. Pensjonisten har nå flyttet til Beito og fjellet sammen med kona Kari. Gunnar har en lang yrkeskarriere bak seg.

Savnete gutter ble funnet

Leteaksjon etter to tenåringsgutter, ble satt i gang i kveld, og etter kort tid ble de funnet i god behold nær Eiksetra

Lopper og jule-stemning på Tranby menighetshus

Et hav av lopper og et rikt utvalg julegaver står på menyen når Tranby menighetshus og S.Georg Gildespeiderne inviterer til gedigent loppemarked og julemesse 21. og 22. november.

Janteskolen – kampen mot tyggegummien.

Ukens petit ved Rune Elven

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Nei til pol i Lier

Maxi-petit av Thorvald Lerberg

Ikke drikk vannet i Sylling!

Etter at det er funnet farlige bakterier i vannet fra Holsfjorden, anbefales folk i Sylling å koke alt vann før det brukes.

Tsunamien i Holsfjorden

Visste du at det i 1755 var en tsunami i Holsfjorden? Den var riktignok ikke på størrelse med tsunamiene vi så i Indiahavet i 2004 og utenfor Japan nå i mars.

Idylliske Kårevann

Bruk sykkelen og finn Ukens kulturminnepost

Hard ved

Oppunder en fjellknast står ei fjellbjørk --

Siste julebrev fra Malaga

Når lysene tennes klokken halv syv blir én sak glitrende klar: Du skal lete lenge etter noen som kan konkurrere med Malagas julegater.

Julegraner tennes i morgen

På desembers første dag med snøslaps kan små og store glede seg til dagens og morgendagens tradisjonelle lystenning på Meren, Lierbyen, Kraftkollen, Tranby Torg, Lierskogen, Nøste, Egge og i Sylling

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Gla'dag på Bygdetunet

Før vi kommer til grinda hører vi gladsang og trekkspillmusikk fra Gjestgiveriet på Bygdetunet.

Liernetts presentasjon av toppserien 2006

Sjette mai braker det løs borte mot Sandviken.

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.

Største vannet i Vestmarka

Sandungen i Vestmarka får "Ukas Post" i tiden 2. august - 11. august ---

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Latter og moro på Eiksetra

Asmait fra Eritrea var en av mange deltakere som mobiliserte stor livsglede, da Lier Voksenopplæring arrangerte vinteraktivitetsdag på tirsdag.

Lierbyen salsentrum - nytt luftslott i støpeskjeen?

Sitter på sidelinjen og følger en interessant politisksak om Lierbyen. Det skal bygges ny skole. I den forbindelse har noen smarte mennesker tenkt den geniale tanken som handler om å se synergier, flerbruk og god driftsøkonomi. FANTASTISK.

-- Tøffere i duellspillet

-- Skal vi unngå å slippe inn mange mål må vi bli tøffere i duellspillet, spesielt innenfor egen 16-meter, sier Liungens assistentrener Hasse Svanberg. Spillere og trenere hadde et møte allerede på søndag, dagen etter stortapet i Tromsø. Det blir fire endringer siden siste kamp.

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Må koke vannet inntil videre

Kommunen ber rundt 35 husstander samt Borgestad barnehage og Nordal skole om å koke vannet etter at det er funnet bakterier i drikkevannet.

På to hjul til Trondheim

Rune Berg har sendt oss reisebrev fra en sykkeltur han gjorde sammen med Sigrid Kristofffersen i sommer. Vi kaller det gjerne et sommerminne og oppfordrer alle til å sende inn noen ord fra årets sommer.

Tur til Sandungen

Neste kulturminnepost er satt opp ved Store Sandungen som er det største vannet i Vestmarka.

Jul på stasjonen

I snart ti år har Bente Skiaker drevet butikk ”Lille stasjon” i Lierbyen. Butikken har vært et ressurssenter for alle håndarbeidsfrelste som gjerne vil ha gode ideer, gode materialer og et nødvendig puff for å gjøre noe håndfast ut av en ide.

4. plass best foreløpig

Mens Maren Jansson Haverstad fra Tranby var bare 16 sekunder bronsen i VM for juniorer i skiskyting på tirsdag, synes broren Sindre det har gått tungt på begge distansene under EM for seniorer.

Håndballglede i Tranbyhallen

Gina Martinsen (th) var en av seks instruktører som bidro til tre fine dager på Lier IL s håndballskole.

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Liernett i Everglades

En spennende opplevelse å være nær alligatorene

Fire tusen Jordbær-eventyrere

Jordbæreventyret ble arrangert i Sylling for tredje gang med stor suksess og i strålende vær.

Reisebrev fra Bloody beach – del 1.

Etter å ha vært med på å sette Bulgarsk rekord i varme, nyter jeg sjøen.

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

Kulturminnepost ved Sandungen

Ukas Kulturminnepost 19. til 28. september ligger i Vestmarka

Køkultur

Køen er et fenomen som oppstår når man vil fordele goder etter ”først til mølla-prinsippet”.

"og vannet steg og vannet steg"

Kanskje ikke akkurat som i Einar Roses gamle revyvise, men småbåter og brygger ved Holsfjorden ble delvis oversvømt i kveld --

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Alvorlig talt

Trofaste lesere vil kanskje huske at jeg for noen uker siden skrev om hvor redd jeg ble en dag for en del år siden, da jeg klatret opp på Hørtekollens forside og rutsjet mot stupet, forteller ukens petitskribent ---

Å være redd

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito, pensjonist, med lang botid i Sylling og med røtter i Hurum.

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Ned for telling --

Kan Spa/Bra reise seg etter stortapet i generalprøven i går?

Slo i alle fall Jens Arne --

Det sa Arne Christoffer Sand (midten) om gamlekompisen og skiesset (til venstre), men Kristian Horntvedt (til høyre) fra Stokke slo dem begge med sin tredjeplass.

Norges beste nisse kommer fra Lier

Ble kåret til Norges beste nisse, i knalltøff konkurranse med fire andre nissekandidater.

UKM - vi driver på

Og det kommer til å ta hele dagen.

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Økning på 30-40 prosent

Bestyrer på Eiksetra, Truls Hafslund, ser fram til at utbedringa av Eikeseterveien blir ferdig --

Om å være flyktning i Norge

Ser av avisinnslag at hele folkegrupper blir satt i bås. og det er ikke bra.. Det skaper større avstand mellom folk og mindre toleranse for alt som er fremment... Vanlig fornuft sier jo at det finnes både gode og dårlige mennesker blandt oss alle..

Petit

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Kanonkamp av LierG89

Lier imponerte i avslutningen av Sparserien.

Siste sang på puben

- eller puben som nekter å dø.

Stor oppslutning om Kulturminnedagen

Uværsskyene trakk seg til side og søndagen ble en varm solskinnsdag. Det var bare en av årsakene til at årets kulturminnedag på Lier bygdetun ble svært godt besøkt.

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Bygdeborgen på fosskollen – egentlig en bygdeborg?

Som ett av kun fem kulturminner i Lier har bygdeborgen på Fosskollen en viss betydning for hvordan vi tolker fortiden. Det antas at folk fra sør i Lierdalen bygde en festning her om lag år 600 etter Kristus, og at denne beskyttet folk mot ytre fiender på slutten av den urolige folkevandringstida. Er dette egentlig bare spekulasjoner, eller kan man med sikkerhet si at det har ligget en bygdeborg her?

Et godt liv – livet ut

Det ble fullt hus og stort engasjement på Haugestad i dag, der markeringen av den internasjonale Eldredagen var både informativ, inspirerende og underholdende. Fra venstre Kjersti Hennum, Helene Justad og Live Brekke.

Gamle Hegg skole området.

Makta rår! Gamle Hegg skole skal rives. Denne historiske, estetiske og dette verdifulle elementet fra 1914, i Lierbyen blir borte.

Finnemarka i oktoberfarger

Med sine ferske bilder viser Tom Helgesen (på bildet) oss hvor vakker marka er nå ---

Åpnet på fredag

Vertinnen på Vandrarheimen på Valdresflya, Turid Berge, tilbød vår mann på Beito, Gunnar Langsrud, varm mat etter at han valgte avstå fra en skitur på vidda i den sterke vinden.

Flere runder om nytt sykehus

Buskerud Ap klarte ikke å bestemme seg, og for Drammen er det viktigere å hjelpe et skrantende sentrum enn å hjelpe syke mennesker.

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

Krever kommunen for nesten en mill etter tog-trøbbel

Leietaker vil ha erstatning fra kommunen.

Sandviken - Liungen - Live

Liungen banket Sandviken - Første gang på tabelltopp!

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Ikke alene om ansvaret

Kommunalsjef Johanna Leirvik understreker overfor Liernett at 17-åringen ikke var alene om undervisningen i klassen

Gamle konkurrenter

TV Drammens Richard Jensen møtte en tidligere kjenning fra skiløypa under Kanada rundt ---

Dramatisk ATV-løp

Liungen Tor-Erik Wam ble kastet av kjøretøyet etter en kollisjon i det danske mesterskapet.

Først til Spiralen

Jens Arne Svartedal vant Hauer'n 2011, med en tid på litt over 2 timer og var suverent best.

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

300 kilometer blodslit

Det er ikke bare i Lier man sliter med oversvømmelser. Gjermund Frostad fighter i gjørmehavet i Polen.

The twilight zone

Noen mennesker vandrer fra sted til sted. Noen ganger forlater man den frie verden og går inn i et alternativt parallelt univers. Beveger vi oss inn i en slags twilight zone, eller er den internasjonale sonen på flyplassen like virkelig som verden utenfor?

Jordbæreventyret

Runar Bye er en av flere som til sommeren vil slå et slag for å få i stand en festival i Sylling til det velsmakende bærets pris

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Heggsjø i Kjekstadmarka

Legg helgeturen til dette idylliske vannet i Liers ytterkant, ikke langt fra grensen til Røyken og Asker.