Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1ec22a1d9c7cd53175cfb5c32af1f7ef

Må koke vannet inntil videre

Kommunen ber rundt 35 husstander samt Borgestad barnehage og Nordal skole om å koke vannet etter at det er funnet bakterier i drikkevannet.

Det skal ikke være påvist sykdomsframkallende tarmbakterier i den kommunale drikkevannsledningen som går fra Lyngås til Nordal skole, men Lier kommune ber imidlertid beboere for sikkerhets skyld om å fortsette å koke vannet inntil videre.

Lier Drift oppdaget i tirsdag 5. april koliforme bakterier på en kommunal vannledning som går fra Lyngås til Nordal skole. Dette ble oppdaget ved svar på en rutineprøve tatt dagen før. Kommunen ga da beskjed om at beboere med kommunalt drikkevann i det aktuelle området (ca 35 husstander samt Borgestad barnehage og Nordal skole) skulle koke sitt drikkevann inntil situasjonen er avklart. De husstandene det gjelder er varslet ved telefon / sms, skriver Lier kommune på sine nettsider.

En ny vannprøve tatt 5. april bekreftet funn av koliforme bakterier som finnes naturlig i jord og planterester. En mulig årsak er at det har kommet jord inn i ledningsnettet, for eksempel i forbindelse med anleggsarbeider. Kommunen undersøker nå dette nærmere, og bekrefter samtidig at det ikke er påvist sykdomsframkallende tarmbakterier i drikkevannet, verken E.coli, Intestinale enterokokker eller Clostridium perfringens.

Vannledningene i det aktuelle området ble spylt 5. april. Ytterligere vannprøver tatt 6. april vise om spylingen har fjernet bakteriene. Resultatet av denne prøven vil være ventet torsdag 7. april.

Oppdatert informasjon vil bli lagt ut på kommunens nettsider og gitt på telefon / sms til de husstandene det gjelder. Spørsmål fra publikum i det aktuelle området kan rettes til VA vakttelefon 900 93 992.

Forrige artikkel:Det er vår -Neste artikkel:Sånn passe fornøyd
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode