Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7772d1df08031b041fe8be0f3b43d958

Hard ved

Oppunder en fjellknast står ei fjellbjørk --


Oppunder en fjellknast står ei fjellbjørk. Jeg har vært der mange ganger. I ly bak solid stein, har den fått vokse seg sterk. Stutt men hard, og i dag står den seg godt mot alt det naturen måtte kaste mot den. Hard vinter og varm sommer.

Torva rundt bjørkekvasten er seig som hundekjøtt. Den har jeg høstet, men bjørka står. Vi har på et vis en pakt. Jeg bestemte meg for lenge siden for å fyre med andre trær, denne lot jeg bli igjen. Om jeg noen sinne trenger et anker i livet, har jeg i det minste ett sted som er uforanderlig. Noe jeg kan sammenlikne meg med. Årring på årring, høst og vår.

Svakhet er menneskelig. Det er som regel annerledes enn vi tror. Vi rettferdiggjør for oss selv, all den urett vi volder andre, slik at vi etter hvert kan se oss selv om ofre for omstendigheter, i stedet for å se det hele som en naturlig prosess, der vi streber etter en morgendag mer behagelig enn gårsdagen.

Bjørka har valgt å tilbringe livet på sørsida. Det er lunere der. Man merker det ikke så godt fra dag til dag, men året under ett blir livet lettere å bære. Mange mennesker jeg kjenner har også slått rot på sørsida. Det er fint. Når andre fekter mot elementene, kan man sette seg ut på terrassen, med et glass saft og VG. Årringene blir videre og veden mykere, men det er lenge siden krigen, så hu kers.

Selv tenker jeg at vi kanskje innretter oss litt for behagelig. Når vi unngår motgang blir vi lett litt slappe. Vi får plutselig så dårlig tid, og definerer vår egen streven som en kamp mot timeplanen med fritidssysler, og mot skrivebordsarbeid. Så blir de små ting mye større, og gleden over fyr på ovnen forsvinner i det vi stikker hodet inn i kjøleskapet og ikke klarer velge mellom skinke og salami.

Det er da det er fint å sette til fjells. Oppunder en fjellknast står ei fjellbjørk. Jeg har vært der mange ganger. I ly bak solid stein, har den fått vokse seg sterk. Stutt men hard, og i dag står den seg godt mot alt det naturen måtte kaste mot den. Hard vinter og varm sommer.


Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 8. juli 2008 13:01: Tone Irene
Sant det her!
Vi blir egentlig veikere og veikere.
Mye vil ha mer =S

Vi klager over dårlig vær og politikere og hist...
må da gå an å bruke tiden på noe mer fornuftig?
Torsdag 10. juli 2008 11:19: Einar Hørthe
Fint og biledlig skrevet !!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode