Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Å sette bo med mer

Avsluttende prosjekt på ungdomsskolen. Nå begynner livet - snart

I snart ei uke har tiendetrinnselevene på Tranby ungdomsskole høstet nyttige erfaringer om det som forhåpentligvis kan bli et fundament for et godt liv. Alt handler om deg som elev. Hva du er, og hvem du er . Det gjelder å finne en jobb som kan gi et passende utkomme til livet du skal skaffe deg. Alt henger sammen. Yrket bygger på på utdannelse. Hva du gjør er ofte avgjørende for hva du senere kan ta for deg av livets goder.
Det hele blir litt på lissom, men likevel mer jordnært og matnyttig enn mye annet på skolen. Hva koster egentlig alt ? Og hva trenger vi egentlig. Mye, og det er dyrt.
Studielån, boliglån, billån m. m.
Martin Hänninen har lyst til å bli spesialsykepleier og har funnet ut at det vil ta tid å nå så langt, men det er fint å ha et godt kart til bruk når det blir alvor. ,
Det er fælt dyrt å bo. synes Kim André Kristensen som har valgt en yrkeskarriere som lagerleder. Men om du flytter nærmere svenskegrensen eller et godt stykke nordover, sparer du hundretusener har han funnet ut på dataen.. . DnBNOR står for opplegget, og banken  vet at dette er en god investering både for elever og bank. Banksjef André Blø er godt fornøyd med møtet med elvene på Tranby skole og ser naturligvis fram til et gjensyn om noen år.

Kim Andre og Martin

Banksjef Andre Blø med elevne i kantina

Skole Tranby

2 kommentarer

Tirsdag 22. april 2008 18:33: Eivind.larsen
Ja er vell kanskje mer nyttig enn andre ting i skolen. Lærer mer ting som kommer til å bli aktuelt nå, og det er jo kjekt så du ikke går på en smell senere i livet.
Onsdag 23. april 2008 11:20: Ole
Hahah.. MArtin jo

Flere saker fra arkivet

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Lier fikk bank

Nyåpningen og utvidelsen av DnB NORs avdeling ved Amtmannsvingen ble markert med taler av ordfører og banksjef, med blomster til første kunde og med bløtkake og kaffe til alle.

Hard ved

Oppunder en fjellknast står ei fjellbjørk --

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Månedens blomst

Månedens blomst til Arne Skattum, avholdt leksehjelper ved Tranby skole

Steng biblioteket og bli med på kjøpefesten

Rådmannen har foreslått å legge ned Tranby bibliotek. Dermed mister kommunens tettest befolkede område bibliotekstilbudet i nærmiljøet. Dette vil i stor grad gå utover unge og eldre, og våre nye landsmenn som er flittige bibliotekskunder. Skolene på Tranby vil miste muligheten til å videreutvikle et kombinasjonsbibliotek på eget område. Forslaget har møtt massiv motstand blant folk på Høgda.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Rytme for livet!

Det var ikke fritt for at elevengasjementet økte fra stakato til fortissimo når Sserunjogi George Kitogo fra Uganda inntok Tranby skole med et bombardement av rytmer, sang og inspirerende kulturelle spillopper fra hjemlandet.

Trafikkaksjon i Lierbyen

FAU ved Hegg skole aksjonerte i dag for bedre trafikkultur og tryggere skolevei. Ved Hegg skole ble bilister og andre informert av Ole Martin Sundal, Lena Nomme og Hilde Fosseie.

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Privat kontra offentlige skoler

Det er et spørsmål som mange politikere stiller seg, skriver ukens petitskribent Bill Sandstrøm.

Signerer proffkontrakt

Både medspillere og trenere er imponert over Martin Ovenstad Rønning etter kampen for Mjøndalen på søndag.

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Ledige p-plasser funnet i Lierbyen

Noen ganger er det smekkfullt på alle parkeringsplassene i Lierbyen. Da kan et nyoppdaget alternativ være kjekt å vite om. Men pass på!

Solistene imponerte

Det var inspirerende og fint samspill med Hennummusikken, da Tranby skolekorps innbød til en kort konsert onsdag kveld.

Bra bok

Unge anmeldere skriver på Liernett

Hva gjør vi når mennesker blir produksjonsmidler?

For noen år siden så jeg et intervju med en amerikansk fabrikkeier. Fabrikken hadde først vært ute i hardt vær og de ansatte hadde stilt opp og jobbet billigere for at fabrikken skulle gå rundt.

Til deg som konfirmant

Ukens petit dedikeres til deg du lierkonfirmant --

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Inspirator for trivselsledere

Andrè Bergdølmo koste seg sammen med 180 barneskoleelever og deres lærere i Syllinghallen onsdag formiddag.

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Ukens petit: Sleng deg på livet!

Meningen med livet er å leve det!

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Juleball på skolen

Juleball en del av allmenndannelsen eller glitter og stas uten innhold.

To gull og to bronse

Marcus Braathens gull og sølv, Silje Rokkes gull og Martin Nilsens sølv, i tillegg til flere andre gode plasseringer under helgas KM, viser at det gror godt i langrennsmiljøet i Lier

Trygg oppvekst – med vekt på skolepolitikk

KrF er familienes fremste forsvarer. Dette blir tema i årets valgkamp. Vi skal prege skolepolitikken i hver kommune. Vi har bidratt og bidrar til å finne gode l (...)

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Livslang lærer....

- Som fekk en jobb i livet der det inga framtid er, synger Prøysen i ”Griskokk-trøsta”

Å kåsere i eget reir.

Ukens petit er ved Rune T. Berg

- Lierskogen under utilbørlig press

Lier Frp er mektig irritert over Martin Kolbergs engasjement i forbindelse med mottaket på Lierskogen. Bildet er fra møtet tirsdag, der Kolberg orienterte den lokale velforeningen og andre interesserte.

En erfaren lærer kommenterer dagens skolesituasjon

Kjell Sørlien har i en mannsalder jobbet i Lierskolen. Nå er han rådgiver ved Tranby skole. Han har vært med og kjempet fram rettigheter og goder som gjennom årene har bedret arbeidsforholdene både for elever og lærere. Han er mer enn skeptisk til det som nå er i ferd med å skje i forhold til en del prinsipper norsk skole er bygd på. Her følger den første artikkelen i en rekke der Kjell Sørlien setter fokus på norsk skole.

Et sted å være, et sted å lære

Her om dagen fant jeg igjen en haug med gamle ukeplaner som jeg laget til klassene jeg hadde på slutten av 70 – tallet. Kort tid etter snakket jeg med en lærer som i vår hadde vært i Finland for å gjøre seg kjent med den finske suksesspedagogikken. De to hendelsene fikk meg til å skrive følgende

Spilte en god andreomgang

Unge Martin Rønning Ovenstad nikket fornøyd da han gikk av banen etter tapet for fjorårets cupmester. Fornøyd var også to andre aktører med tilknytning til Lier -

Langfredagstanker

Langfredag og nærmest innesnødd på det sentrale Østlandet. For to dager siden raket jeg plenen og drakk kaffe i solveggen. I dag fikk jeg ikke opp garasjedøra uten først å ha tatt noen durabelige tak med snøskuffa.

Torbjørn Jagland på Bygdetunet

Så kom Jagland. Middels talt langt på dag. Men for han hadde arbeidsdagen vart lenge, og antakelig hadde han alt satt seg utover de bestemmelsene i arbeidsmiljøvernloven som regulerer vanlig folks arbeidstid.

Ønsker å bli journalist

Ane Borghild Herber (14), elev i 9. klasse ved Lierbyen skole, har praksisuke på Liernett.

Karin Fossums beste

Det er min vurdering etter å ha brukt store deler av en sommerdag på syllingforfatterens siste bok, Den som elsker noe annet

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

- Et skolebygg for fremtiden

Ordfører Ulla Nævestad svarer på kritikken vedrørende utbyggingen på Høvik/Stoppen i sitt motinnlegg

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Aprilblomst i juni

Blomst til rektor på Lier Kulturskole, Ingvard Leivestad

Flertall for kulturhus?

Gruppelederne for både Høyre og Kistelig Folkeparti uttaler seg positivt til å starte prosessen for bygging av kulturhus bygd på en OPS-avtale, men intet er avgjort før gruppemøtene er avsluttet på mandag --

Funnet før savnet

Det er sterkt redusert trafikk på Vestsideveien i sommer, men litt skjer det der likevel.

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

Rotfast liung

Ukens petitskribent Rune T Berg skriver om å flytte og "bosette seg bare en greins avtand fra forankringspunktet" ---

Manglende dialog

- Det er trist at ingen av de andre borgerlige partiene var interesserte i en dialog om budsjett i forkant, mener Lars Haugen og Knut Eilert Sørnes (th på bildet) i Lier FRP

Skal alle med?

Elin Fauske stiller dette spørsmålet i ukens petit, der tema er ungdommer med manglende motivasjon for skolearbeid.

Hjernehinnebetennelse i Lier

Kommunen iverksetter strakstiltak. En elev ved Tranby ungdomsskole skal ha blitt innlagt på sykehus i natt med smittsom hjernehinnebetennelse.

God kamp, tross tap

Liers 94-lag tapte 4-6 for Holmlia i Adidascupens kvartfinale på Tranby i dag

- Hvem tar utfordringen?

Erik Bjørnstad (tv), trener for unge bandy- og fotballspillere i Spabra i en årrekke og Ronny Deila, fortsatt engasjert i Spabra. Nå søker nye Stoppen Sportsklubb etter flere med kompetanse

Ut i jobb

Vilde Skui (14), elev ved Lierbyen skole, har arbeidsuke på Egge skole.

Men hvor er egentlig Nøste?

Noen adresser selger bedre enn andre. Juks svekker imidlertid tilliten til eiendomsmeglerne, i dette tilfellet Dialog Eiendomsmegling i Drammen.

Flere fartsdempere underveis

På den lange, rette og relativt oversiktlige strekningen på Vitbank blir det redusert fart og fartsdempere. I det farlige krysset et lite stykke unna må derimot folk fortsatt løpe for livet.

Høye ambisjoner

Både Keranveer "Kinny" Grewal og Martin Rønning Ovenstad har debutert i eliteserien. Etter gårdagens kamp for andrelaget kunne lagleder Thomas Andrè Ødegård smile fornøyd sammen med liungene.

Nødhjelp for nyskilte.

Drømmere & Drankere spiller på Tranby pub førstkommende lørdag (13/3). For dere som ikke må ha blues en lørdagskveld, kan dette bli en hyggelig og humoristisk kveld. Drømmere og Drankere er et morsomt hverdagslig og dyktig Lierband med lang historie, mye livsvisdom, mye humor og litt alvor.

Ei uke med Solskjær

Martin Ovenstad Rønning (14) fra Liungen har vært Buskeruds eneste representant på fotballakademiet til den tidligere United-spissen

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Smertefull skriveknipe…

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Lier-nett kommer til å forsvinne snart!

Vi har som vanlig store planer - eller visjoner som det heter i næringslivet. Dette medfører at vi er i ferd med å vokse ut av serveren vår. Nå har vi byttet leverandør, og vi må flytte hele siden over på ny og bedre server.

Torg ved skolen

Den nye skolen på Stoppen får et torg i midten

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

Livet i kulissene på 17. mai

Tranby skolekorps har som vanlig hatt en travel 17. mai, hvor de blant annet har vært innom fire forskjellige skoler.

Lanserte kulturhus i nittiårene

Tove Sæteren, (V) fikk en liten modell av et "kulturhus" av ordfører Ulla Nævestad, da hun sluttet i kommunestyret i 1999

Kulturkommunen Lier

De folkevalgte i Lier har nå bestemt seg for at kommunen skal få et kulturhus i Lierbyen.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Hva jeg husker fra høsten

- her jeg sitter på Toverudstranda?

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

Gamma og storbyen

For fire dager siden, sov jeg i ei gamme på Rørosvidda. Man kan nok ikke kalle det vidde der lenger, bjørkeskogen har tatt godt tak. Heldigvis var det ei skikke (...)

Solist på dansegalla i mars?

Allsidige Therese Ege fra Tranby er solist på en danseband-cd som slippes i Sverige i dag.

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Vi er som pengesedler

- Her om dagen kom jeg i alt julestresset i skade for å krølle sammen og kaste en hundrelapp i søpla, skriver Rune T. Berg i ukens petit

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

Målet er nådd så langt

Etter sterke plasseringer i de to siste helgene kan Maren Jansson Haverstad se frem til junior-VM i orientering i juli.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Hei alle sammen!

- Kronprinsen viser en imponerende evne til å møte elevene, sier rektor Unni Aadalen etter hans besøk på St Hallvard Videregående skole der temaet var verdighet.

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

- Finn fem feil!

Håvard Benjamin Rype påpeker fem feil i saken om kulturhus i sitt innlegg

Edvard Munch – et dikt om livet

Kjærligheten, angsten og døden på Tranby skole. En teaterforestilling om mennesket, mytene og kunsten.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Ny asfalt til skolestart

Men boligfeltet lar vente på seg og elevtallet ved Nordal skole synker og synker --

Jan Erik Vold – en poesiens arbeidshest

Det er ikke så mye å rope hurra for som lærer for tida. Men etter andre og tredje time fredag i kantina på Tranby skole, fikk jeg lyst til å slippe løs et aldri så lite, hurra. Der var Jan Erik Vold.