Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9c2d75420b236d24a3093095dccca9fe

Fisken biter når isen går.

Når isen går på skauen er det godt fiske sies det. Dette er uvant kost for en forhenværende fjellbonde. Der jeg kommer fra heter det at man skal vente til vannstanden i elvene synker. Helt siden jeg flyttet til Lier har jeg vært ute og fisket i iskanten, og resultatene er over all forventning.

En kamerat og jeg parkerte på Røine. Spente før årets første fisketur, tjuvfiskere på tokt i Øverskogen. Fiskekortkassa var ennå ikke operativ så vi tok sjansen på å fiske uten kort. Nå skal jeg som jeg alltid gjør kjøpe sesongkort så snart sjansen byr seg, så jeg håper jeg blir tilgitt.

Fremme ved vannet konstaterte vi at isen var gått. En bris kruset vannflaten og lette skyer skjermet for solen. Forholdene var perfekte for fisking. 3 timer senere hadde jeg middag til meg selv og noen venner. Som vanlig var årets første tur i Øverskogen en suksess.

Ørreten i marka her vokser fort og er generelt av god kvalitet. Halvkilosfisk er forholdsvis vanlig, og kilosfisk er heller ingen sjeldenhet. Det er ikke vanskelig å skaffe et pent knippe fisk på en ettermiddag.

Hva er hemmeligheten? Jeg fisker normalt med flue, men dette duger ikke i marka her. Vegetasjonen er for tett, og jeg er for dårlig til å kaste. Valget faller derfor på mark eller spinner. Mark er morsomt, spinner er klart mest effektivt. Jeg bruker Vibrax spinnere på fire gram. En kobberfarget som jeg stort sett bruker, en sølvfarget for regn og en svart for mørke. Dette fungerer greit. Jeg anbefaler å ha minst 2 av hver i tilfelle du sliter snøret. Ellers er det viktig å ha så lett utstyr som mulig, minst mulig stang, minst mulig snelle og maks 0,15 med mer tykt snøre. Dette er garantert effektivt.

Så er det tid for middag. Her får du ei ypperlig oppskrift på en suveren ørretmiddag.

Klipp av hode og finner. Salt fisken lett om den skal ligge over natta. Skjær så 2-3 hakk i hver side på fisken. Slik unngår du at den krøller seg i panne. Stek den så på middels sterk varme til kjøttet løsner fra bena. Legg så fisken over på en asjett, skyll panna ren og legg fisken tilbake igjen (uten smør eller olje). Hell over rømme, og la dette koke til rømmen tykner. Pass på at det ikke står for lenge da rømmen vil dele seg.

Agurksalat: Bland bland vann og eddik, rør inn sukker til det smaker godt. Så tilsetter du litt sitron og pepper. Agurken skiver du lettest med en ostehøvel. La agurken stå i laken i kjøleskapet minst en time.

I tillegg pleier jeg å bruke kokt potet og kanskje litt dill eller persille som pynt.

En enkel og utmerket ørret i rømmesaus med agurksalat. Dette er perfekt sommerkost. God appetitt.

PS! Hvor fisket jeg? Jeg skal fortelle det om noen sender oss ei god fiskehistorie.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode