Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a4ab58e36ab956165a898e2e82c3abeb

Men fiskesesongen var ikke over.

Egentlig hadde jeg pakket fiskesakene pent vekk, men da en kompis ville ha meg med på tur klarte jeg ikke styre meg. Vi kastet oss i bilen og dro til Svartputt i Øverskogen. Dette er et svært greit sted å fiske middag. Ikke ligger det langt fra veien, og ikke er det vanskelig å få nok til en middag.


Bjørnar prøver en Vibrax kobber

Det greieste er å parkere på Røine. Der henger det fiskekortkasse, og man kan velge mellom døgnkort og sesongkort. Det koster 100 kroner for sesong og 20 kroner for et døgn. Kortet gjelder hele området. Derfra følger man veien et stykke og skjærer så inn til Svartputt. Du ser på kartet hvor tjernet ligger.


Mot normalt var det flere fiskere ved Svartputt

Vi kom fram med lave forventninger. Oktober er langt fra noen toppmåned for ørret. Det sikreste kortet i dette området er Vibrax- spinneren. Sølv i regn, kobber ellers. La spinneren synke, for så å sveive inn rykkvis. Det beste er naturligvis å fiske langsmed land. Dette fordrer da stor forsiktighet, det er ingen ting som skremmer fisken mer enn stamping og vassing. Husk også at fisken kan se deg.


Fin ørret på tørrflue i oktober!

To karer vi møtte sverget til tørrflue. Dette var et prosjekt jeg i utgangspunktet ville avskrevet som sjanseløst, men før jeg hadde tenkt tanken ut hadde en av dem ei halvkilos aure på land. Jeg holdt meg til Vibraxen, noe som snart hadde skaffet meg en middag. 3 små på 2 timer. Mark var i dag ingen suksess.

Svartputt er nok først og fremst kjent for de mange små. Jeg skal være den første til å påstå at dette ikke stemmer. Det finnes en del fin aure her, min største så langt 1,1 kg. Det er ikke fisk jeg kaster ut igjen.

Oktoberkvelden var kald og rå. Med frosne fingrer og dempet belysning dro vi hjem til en bedre middag. Vet du ikke hva du skal gjøre med fisken? Under er en liten oppskrift du kan prøve når det passer seg.


Kanskje ikke det mest iøyenfallende jeg har servert, men med lite i kjøleskapet var smaken det viktigste.

Bland 100 gram mel med 2ts pepper, 2ts salt, 2ts kumin og en ts Cayenne. Skjær 2-3 hakk i siden på fisken, og rull den i blandingen. Fisken sprøstekes i meierismør og spises med skinnet, ingen saus.

Tilbehør: Jeg valgte pommes frites ettersom jeg ikke hadde poteter i kjøleskapet etter ferien. I tillegg fant jeg et par bokser blåskjell som jeg varmet opp med en god skvett Worchestersaus, litt hvitløk, 2 ts Kumin, og olje. Like før det begynte å koke tømte jeg blandingen i ei sil og lot oljen renne av. Jeg regner med at en skvett hvitvin ville gjort susen, men dessverre hadde jeg drukket opp alt.

Vi kommer sikkert til å ta flere fisketurer i Lier. Om du har et favorittvann, et turtips eller ei god historie, tar vi gjerne imot.

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode