Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b46189bc9e5fcd385e83d052930fc9a8

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Fotballskolen ble første gang arrangert i 2005, sier David Svendsen, leder av skolen. Danskfødte Svendsen har bodd seks år i Sylling og spilte A-lagsfotball for klubben, før han måtte gi seg på grunn av en korsbåndsskade. Nå gjør han stor nytte for seg som instruktør. I helga hadde han en fin stab av dyktige instruktører.

Blant dem er Øyvind Nilsen, trener i Sylling IF i en årrekke, nå klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets. Nilsen forteller om et stort engasjement i klubbene. - I vår hadde kretsen et møte der 12 klubber møtte for å dele sine erfaringer med hensyn til fotballskolene, sier Øyvind Nilsen. – Det er viktig å sikre kvalitet gjennom et godt forarbeid. I Sylling holdt vi en samling i forkant, der det ble gjennomgått øvelser og drøftet hvordan man skaper gode holdninger.

Fair Play
Det var mange eksempler på fair-play under fotballskolen. Nilsen nevner ett eksempel på fair-play: En av deltakerne var tørst og hentet ikke bare sin egen flaske, men tok med flasker til resten av gruppa. To gutter og to jenter fikk hver sin fair-play pris.

- Blant de 65 var det cirka 20 jenter, forteller Nilsen. - Det er positivt, sier treneren som selv trente et jentelag i Sylling IF til gode resultater i flere år og som legger til følgende: - Jeg tror fotballskolen var så vellykka at enda flere melder seg på neste år.

- Kjempetiltak
Erlend Gravning Myhr, en av pappaene, skryter av fotballskolen. - Den er et kjempetiltak, sier han. Kona Ellen nikker ved siden av. De koser seg på sidelinja og ser at sønnen Lars Martin fryder seg på den fine banen, der han kaster seg inn i reale dueller i spill mellom små mål.
Fotballskolen har engasjert 16-17 instruktører, flere av dem hadde barn med på skolen.. På søndag opserverte vi to yngre spillere, Martin Bekken Nilsen (Sylling IF) og Jesper Johansen (eks Sylling, nå Liungen) som dommere.
Mot et veldig overkommelig påmeldingsgebyr, fikk deltakerne diplom, fotball, sekk og mat. Det siste kunne nok trenges. Man ble sulten etter trening i til sammen 13 timer, fordelt over tre dager --

1/5 (DSC_0043.jpg)
2/5 (DSC_0048.jpg)
3/5 (_foballskole.jpg)
4/5 (_fotballskole_a.jpg)
5/5 (foballskole_ingress.jpg)
Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode