Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Det går alltid en gressklipper

En av fordelene med å bo på landet er stillheten.

Dessverre er ikke alle på landet like stillhetselskende som meg. En del hageeiere har opplagte fritidsproblemer. Jeg tror faktisk grunnen til at de har hage, er for at de skal ha noe å flykte til når kjedsomheten blir for stor. Hvorfor ikke? Det kan da umulig plage noen at gamla ovenfor pusler litt i blomsterbedet sitt.

Det er ikke gamla som bryter stillheten. Det er den hyperaktive motorgale middelaldrende morrafuglen. Han som fyrer opp motorsaga eller klipperen søndag morgen klokka åtte, og ikke gir seg før han har fått ut overskuddsenergien. Gresset kan være så kort det bare vil, det er ingen ting som er så avslappende for disse hageentusiastene som eksoslukt blandet med lyden av den nyinnkjøpte F16-kopien, som i tillegg til å yte 50 hester og 130 desibel, faktisk klipper plenen like effektivt som den motorløse klipperen de hadde i gamle dager.

Man kunne kanskje gjøre som Jokke og Valentinerne, glede seg til vinteren, men jeg garanterer at naboens snøfreser ikke står tilbake for gressklipperen. I mellomsesongen bruker han motorsaga for å spe på vedlageret. Ja visst har han ved til Ragnarokk, men man kan aldri få for mye ved. Har han ikke ved å sage, ryker det trær, og ny hekk sås. Den er så tett og kronglete at han bruker enda lengre tid på å få slått plenen skikkelig neste sommer.

Det er klart at plener bør slås fra tid til annen. Spede spira kan sikkert få stå, men det er greit at folk tar ei uft når gresset begynner å legge seg. Ett gammelt problem er dominoeffekten en klippetur gir. Når en nabo hører en annen nabo klippe, kommer han på at også han burde klippet plenen og så er vi i gang. Naboer klipper ikke samtidig, men når en er ferdig begynner en ny. Sikkert som den nyeste modellen fra Husquarna. Naturligvis prøver alle å vise at de har det ryddig rundt huset, og det oppstår konkurranse om å klippe oftest.

Endelig er det slutt på levenet. Du lar stillheten og pulsen senke seg, og lener deg tilfreds tilbake i godstolen. Det er da du hører kantklipperen nærme seg. Ny runde med domino.

Man kan kanskje spørre seg hvorfor slike mennesker velger å bo i ryddige omgivelser. Ville det ikke vært bedre å finne seg et forfallent småbruk med masse å ta tak i, uten stillhetselskende spydige gressklippermotstandere på den andre siden av hekken? Naturligvis, men det er dessverre færre slike småbruk enn det er folk som trenger dem, og prisene er deretter. Kanskje er det best å skru opp lyden på tv’en og late som ingen ting?

5 kommentarer

Fredag 2. juni 2006 10:57: Anne på landet
Det kunne faktisk vært verre!
Fredag 2. juni 2006 15:23: Wanna Be a Rune
Rune har jo den verste naboen da.....:D
Tirsdag 6. juni 2006 07:07: Anne på landet
Alle burde hatt en sau eller to i hagan.
Onsdag 7. juni 2006 14:36: T.I.
Noen har faktisk sauer i hagan. Mer eller mindre frivilling.
Fredag 9. juni 2006 09:38: Anne på landet
Da er man "årntlig" på landet..:-)

Flere saker fra arkivet

Må slutte å klippe gresset

Beboerne ved Linnesstranda naturreservat risikerer politianmeldelse

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Nyttårsshampoo

På tide å finne fram flaskene og rakettene.

Velkommen til Lier

Langs veien mot Liertoppen kan du se dem. Hver dag går mange av dem de drøye kilometerne til Liers mest kjente monument. Rekken med potensielt nye landsmenn og kvinner snegler seg mot vårt kanskje fremste symbol på materiell rikdom. Kanskje skal de ha seg en kaffekopp, kanskje skal de bare kikke på utvalget i klesbutikken, og den nye høstkolleksjonen.

Tid og lydbildet

- Tid, sa en barndomsvenn av meg for mange år siden ---

Umulig å sammenlikne forskjellige kommuner

Dette skriver rådmannen som svar på oppslagene om hvor lite penger Lier bruker på pleie og omsorg pr. innbygger.

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Smuler til de gamle

Lier bruker bare en femtedel så mye penger på pleie og omsorg som de beste.

Tanker ved sommerens slutt

Ukas petit er skrevet av Rune T. Berg

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Hva driver junior med på nettet?

FAU i Sylling inviterte til foredrag om barn og Internett

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Sommer på nettet

All erfaring viser at folk bruker Internett mindre i ferien. Dette har kanskje sammenheng med at det blir lagt ut mindre stoff, men fortvil ikke. Lier-nett kommer til å oppdateres i hele sommer, om enn ikke så ofte som vanlig..

Tomme butikkhyller.

Streiken har nå vart ei stund, og butikkhyllene begynner å tømmes synlig. Kanskje er det nå på tide å løpe og hamstre litt? Vi har sett litt på ståa i Liers butikker.

Høststemninger

Min mor er norsk, min far er dansk og jeg er født på Drammens Sykehus. Nesten hvert år har jeg kommet fra Danmark til Lier for å besøke familien.

Noe skjedde på bygdetunet i går.

- Du burde ta deg en tur, det er et arrangement på bygdetunet. Tidlig søndag morgen ringte Thorvald. Han kunne fortelle at det skulle være skuespill og taler på bygdetunet. Litt forfjamset kastet jeg meg i bilen og dro ned.

Blått lys for Liungen?

Drømmen om fortsatt toppseriespill henger i en tynn tråd for Liungens damer. Laget har ett fattig poeng mot dumpekandidaten Sandviken. Mot middelmådige Klepp og Team Strømmen har ikke Liungen scoret – bare sluppet inn – i bøtter og spann. Mot Fløya var de ett mål unna Norgesrekord i tap. Hvorfor henger ikke Liungen med på dette nivået?

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Kuldeoratoriet

Ukens petit er ved Rune Elven

Mandag begynner skolen

Dessverre har den gode feriefølelsen i år blitt forstyrret medienes elendighetsbeskrivelser av norsk skolehverdag. Så hvordan er den gode skolen? Vi henger oss på debatten og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Attraktivt boligområde i Sylling

Utbygginga i Skjæret i full gang.

Om å drite i eget rede - Grønne lier under lupen.

For ett år siden, skrev jeg om Grønne Lier. Ikke Grønne Lier fra kommunens skryteplakater, men det Lier man ikke snakker om. Et Lier der andelen urørt natur er redusert fra ganske mye til praktisk talt ingen ting. Nå begynner det å skje ting, men skjer det nok?

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Noen er født heldige.

Her om dagen hadde jeg flaks. Telefonen ringte og en stemme i den andre enden fortalte meg at jeg hadde vunnet. Endelig var det min tur!

Nå begynner det å flaske seg.

Etter en lengre periode med problemer, begynner ting å ordne seg på Lier-nett. Overgangen til ny server bød på problemer vi ikke hadde forutsett, og vi har de siste dagene jobbet på spreng for å komme oss i rute.

Reservert for gående

KOMMENTAR: For bilister er ikke Kjellstadkrysset og nærmeste omgivelser spesielt vellykket. For gående er forholdene en katastrofe.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Magnolia Jazzband i Sylling

Det er godt mulig det fins grunner til ikke å like tradjazz, men et stort antall liunger har brukt 20 år på musikken uten å finne en eneste en

Playboy for jenter på sju og nedover.

Det første jeg så da jeg kom til Lierdagene var en bod som solgte topper for småjenter med playboy- motiv. Toppene som var i størrelse 5-7 år var utstyrt med playboy logo og teksten hadde i følge selgeren ingen ting med mykpornobladet å gjøre.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Gi meg tiden tilbake

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, journalist i Ukebladet Hjemmet.

Skal det være en høne?

Ukens petitskribent, Bjørg Ege, forteller her om en markensdag i Messines - en liten innlandsby i Algarve.

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Snart snur sola

Ukens petit er ved Terje Nilsen, Sylling

Lier kommune - best i klassen?

KOSTRA (KOmmune-STat-RApportering) er et nasjonalt informasjonssystem som gir styringsinformasjon om kommunal virksomhet. Statistikken gir en interessant indikator på hvilke områder vår kommune har et sterkt forbedringspotensiale.

Spøker det på Lier sykehus?

Populært utfartsssted for dem som søker paranormal aktivitet.

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Liungen til Asker med lua i hånda.

Liungen stilte i dag med nesten like sterkt lag som de gjorde da de spilte jevnt med Asker i fjor. Asker har byttet ut stjernene med ungjenter fra rekruttlaget. Liungen kom fra overbevisende seier i serien, Asker kom fra et sørgelig tap. Du verden for juling vi fikk.

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Fett nok

Når sant skal sies.

Øystein tapte

Etter fire runder med hurtigsjakk var det klart - ingen NM-tittel til Tranby.

UKM - vi driver på

Og det kommer til å ta hele dagen.

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Den livgivende sangen

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Hallvards valg

I dag var det siste oppsetting av Brageteatrets ”Hallvards valg”. For fjerde kvelden på rad var det bortimot fullsatte tribuner, og publikum hadde all grunn til å like det de så.

En reise til tomheten

Når livet blir for komplisert

Sankt Hallvard eller Sankt Halvard?

- Hvorfor skriver Drammen og Lier helgennavnet på forskjellig måter? spør Knut A. Andersen i ukens petit.

Halve vettet borte

Ukens petitskribent Gunnar Langsrud forteller her om hva som skjer med en mann i møte med to nonner på Besseggen -

Huleboerne, turtips på slutten av november.

De siste årene har hytteprisene steget til ufattelige høyder, og hytte i Lier er i dag forbeholdt dem med sjusifrede bankbøker. For oss uten millioner på bok, er hulene et fint alternativ. Rundt om i Lier er det mange huler eller ”heller”. Der kan man finne ly for dårlig vær, og en trivelig bålplass, sommer som vinter.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Isklatring i Lier

Solbergfossen ligger majestetisk over Tronstad. I dag går assosiasjonene til Vesaas og ”isslottet”. Jeg er en av dem som deriver med slikt – assosierer ting jeg ser med ting jeg har lest. Andre har andre måter å glede seg over naturen på. De klatrer i den.

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

Lidl – like ille som sitt rykte?

Lier-nett har besøkt Lidl på Lierstranda. Hvor billig er egentlig kjeden? Hvordan er kvaliteten på produktene? Hvorfor er alle så opptatt av Lidl?

Hva er vitsen med et lokalt e-verk?

I følge gamle tradisjoner, så skal enhver kommune i Norge ha sitt lokale e-verk, som har til oppgave og skaffe innbyggerne strøm. Men etter at det ble åpnet for fri konkurranse på dette markedet i 1991, så har mange kommuner solgt unna sitt lokale e-verk. Etter det jeg kjenner til, så er visst Lier E-verk ikke av de tøffeste når det gjelder pris på strøm til innbyggerne, tvert om så ligger de i klassen for de rimeligste. Og dette er bra.

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Du skal ikke sove

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud tråkket vel i salaten da hun gikk ut i Drammens tidene og kunngjorde sitt syn på regjeringens økonomiske politikk. Dette vakte som ventet reaksjoner fra arbeidsgiver, og ordfører Ulla Nævestad benyttet i dag sjansen til å kvesse kniven i DT.

Fotball og slikt.

Lier-nett har invitert en del mennesker, deriblant meg, til å skrive noen små artikler en gang i blant. Det synes jeg er veldig hyggelig. Spesielt føles det fint at jeg, dersom jeg ønsker det, kan skrive som privatperson, ikke nødvendigvis som ordfører eller som Høyre- representant. I dag vil jeg skrive ned noen tanker jeg har gjort meg om idrett og sport, og spesielt mediedekningen av sportsbegivenheter.

I Monsens fotspor eller omvendt.

Etter at NRK viste Lars Monsen overleve i Femundsmarka har det krydd av Monsenkloner i nasjonalparken. Sommerferievillmenn har formelig flommet inn i marka, og lokale turgåere sier at det på det verste har ligget oppunder 10 Monsenkloner i telt ved Røas utløp.

Tid for å klatre i trærne!

Ifølge Hageselskapet er det nå på høy tid å finne fram saks og sag og begynne med beskjæringen. Fjerning av gamle, stagnerte grener uten årsskudd bidrar til foryngelse av trær og busker, slik at vi kan beholde dem lenger.

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Sommerkveld på Lahellholmen

Tore Dahl vil dele noen av de flotte inntrykkene som naturen kan gi en sen kveld på Lahellholmen

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Paradiset Sylling

- og en klem til Kari

Polsk julefeiring

Når den første stjernen syns på himmelen begynner julaften ---

Saken druknet i andre saker

- Dersom du ikke ønsker noe oppstyr rundt en sak, så gjør du som flertallpartiene gjorde med svømmehallsaken, uttaler Knut Røssum i Lier Arbeiderparti.

The twilight zone

Noen mennesker vandrer fra sted til sted. Noen ganger forlater man den frie verden og går inn i et alternativt parallelt univers. Beveger vi oss inn i en slags twilight zone, eller er den internasjonale sonen på flyplassen like virkelig som verden utenfor?

For folk flest

Folk flest er ikke hva de en gang var, mener ukens petitskibent Truls A. Hallingstad, Nordal

Snart tilbake i toppen

Motocrosskjører Jan Olav Lunewski fra Tranby viste lovende takter under helgens åpne svenske juniormesterskap

Fumagalli – Latterens konge – på vei til Sjåstad.

Sirkus Arnardo turnerer i disse dager landet i forbindelse med sitt 55-års-jubileum. Lørdag er det duket for en forestilling i verdensklasse på Sjåstad.

Kulturhus/Lier sykehus

Dette må kunne kombineres?

Du må itj fårrå så du fer nålles no

Direkte oversatt fra Rørosdialekt blir dette noe slikt som – du må ikke te deg slik at du roter deg bort i noe.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Starter 17. maifeiringen på forskudd

17. mai i gamle dager i Lier er tema på Lier Historielags møte i morgen.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Max minus publikum

Hva er galt med det skjeve, grønne huset ved E-18. I dag åpnet hamburgerrestauranten Max med én kunde ved disken.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Ikke så idyllisk som du tror

I et vakkert høstlandskap sørvest i Lier skjuler det seg irritasjon, problemer og kostnader for de berørte.

Ikke noe med sex å gjøre

- Tenk om jeg kunne bedt henne med på skitur, skriver ukens petitskribent Gunnar Langsrud på Beito.

Veien mot Utopia

Mange isolert sett god beslutninger, gir ikke nødvendigvis en god helhet.

Istid

Ukens petit er skrevet av Rune Elven