Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Oppsummering av Liungens toppseriesesong

Fra vondt til verre.

Det stormet rundt Liungen for et år siden. Igjen hadde laget rykket ned, og spillerne hadde vært igjennom en sesong med mange unødvendige tap, og mange som var unødvendig store. Mange etablerte spillere la opp, og noen gikk ut med krass kritikk av klubben i media.

Styret valgte å ansette nye trenere, og gikk ut med målsetning om at laget skulle være ledende på så vel junior som seniornivå innen 2010.

Nå kan vi se tilbake på en sesong som er tidenes verste toppserieprestasjon uansett lag. Hva gikk skeis? Damene var bra med gjennom hele vinteren og hadde oppløftende resultater i treningskamper, de fikk til og med seg full pott i debuten borte mot Sandviken. Da de virkelig skulle bevise begynte det å skjære seg og etterpå har laget truffet stadig nye bunnivå.

Styret har ved flere anledninger vært ute og spådd lysere tider for klubben. Først gikk de ut og sa at målet var å være ledende innen 2010. Så begynte ryktene å svirre om kunstgressplaner. De har også uttalt at Liungbanen ikke er med i fremtidsplanene og at man drømmer om ny stadion, men dette er så langt ikke konkretisert. Daglig leder Hans Petter Hoelstad sa tidligere i sesongen at det viktigste i første omgang var å bygge et solid økonomisk fundament.

Så langt har det blitt lite konkret ut av visjonene. Klubben er ikke kommet nærmere et kunstgressanlegg, og spillerne må belage seg på ekstra reisevei for vintertrening noen sesonger til. I tillegg har styret byttet ut trenerne de ansatte før sesongen, og de har ansatt daglig leder. Team Liungen er mer eller mindre borte. Fra å dominere 2. divisjon i fjor har de vært kasteball og ble nest sist i år. Litt av forklaringen ligger nok i at mange av fjorårets spillere har spilt toppseriefotball.

Arrangement har vært et problemområde i Liungen. I årene etter laget etablerte seg i toppen styrte Jan Ausland mer eller mindre alt. Da han trappet ned var det ingen som tok over. Det er nå bare så vidt man henger opp en plakat før kampen. Fotografene har fått refleksvester i år, men ut over det er det skralt. Kopier av lagoppstilling til pressen foreligger ikke alltid før kampen. På plussiden har pressen har fått eget presserom og det er satt opp trådløs internettforbindelse.

For øvrig er kiosken som alltid bra, og stemningen på banen er upåklagelig. Jenter 12 har vært balljenter ved en rekke anledninger, og har gjort en flott jobb. Disse trenes av Vidar Braastad, som også har hatt ansvaret for bilbingoen. Er det tilfeldig at bingoen er bedre annonsert enn hjemmekamp mot serielederen? Det skal også nevnes at gressmatta har vært bra i år.

Det er hyggelig på Liungbanen. Mange gjør en flott jobb, men det er skrikende behov for at noen tar ansvar for helheten.

Treningskultur var et hett tema i fjor høst. Liungen hang godt med i første omgang, og kollapset i andre, gang på gang. Den nye hovedtreneren Kjersti Thun satte fokus på fysikk, og la lista på et nivå hun selv var vant til fra Asker. Ganske kjapt kunne trenerne rapportere om dramatisk forbedring i kondisjon, men da sesongen begynte var det samme gamle leksa. Liungen sprakk i andre omgang. Kanskje ikke så mye i starten, men desto lengre ut i sesongen vi kom, desto kortere varte kreftene

Noen sier manglende treningsvilje skyldes manglende trivsel. Andre skylder på latskap. Uansett forklaringsmodell har det fungert dårlig på trening. Sentrale spillere rapporteres å ha skulket svært mange treningsøkter – noen har nesten ikke vært innom. I ferien hadde damene opplegg for egentrening på Sats – da regnskapet skulle gjøres opp var det noen som ikke hadde vært innom i det hele tatt. Spørsmålet får bli om toppserien for damer er toppidrett eller breddeidrett?

Laget ble betydelig svekket da flere av de mest erfarne spillerne la opp etter fjorårssesongen. Savnet etter Monica Løvseth og Ingunn Sørum har vært alt for tydelig. Hullene ble fylt med spillere fra 2. divisjonslaget og noen få nyvinninger. Har man lov til å forvente noe av et lag med en snittalder på rundt 20? Vi mener vel laget som helhet har vært for svakt besatt, uten at vi med det mener å kritisere spillere som har gjort sitt beste.

Uansett hvordan man snur og vender på det er det et poeng at laget har skåret 10 mål i år - i fjor skåret Ingunn Sørum like mange mål alene da laget rykket ned. Det finnes ingen fikse svar som kan løse alt over natta. Alt må bli bedre om Liungen skal kunne etablere seg i Toppserien. Noen områder skiller seg allikevel ut som prekære. Liungen har vært på Tuftenivå på defensive dødballer. Laget har også hatt store problemer med både å spille seg ut av eget forsvar, og med å klarere. Det er lite hjelp i å klarere ballen 30 meter rett i beina på umarkert motspiller. Mangel på offensive trusler blir også et problem defensivt. Det er lett å spille mot et lag som ikke klarer å angripe.

Det er  viktig å få med det faktum at damefotballspillere ikke tjener penger på idretten sin. Regningene betales av en arbeidsgiver som også skal ha sitt. Det krever mye oppofrelse å trene mot toppen i en av verdens beste serier, samtidig som man jobber full tid ved siden av. Derfor er det urettferdig å sammenligne kvinnefotballen med herrefotball, der de fleste på nasjonalt toppnivå tjener 2-3 ganger så mye som en vanlig arbeidstaker.


Pressen dekker ikke så mye av damefotballen. I hvert fall ikke i følge klubbene. Kontra kan man si at damefotball får utrolig mye oppmerksomhet i forhold til hva som presteres. Hvor mange idrettsarrangementer med 30 tilskuere får dekning i riksmedia?

Liungen satser på pressen og serverer nydelig mat på kampene. I tillegg har det kommet nettforbindelse på banen og folk tar seg god tid til å prate og forklare. På den annen side er det uproft at man må mase til seg lagoppstilling før hver kamp. Det kommer nesten ikke pressemeldinger fra klubben, og det meste av viktig informasjon blir lekket til Drammens tidende, uker før klubben kommer på banen.

Liernett har mottatt en mengde eposter fra spillere, ledere, foreldre og andre med tilknytning til klubben. Vi har hatt som policy å ikke lage sak på tips som bare har en kilde, men samtidig gir strømmen av negative mailer et bilde av en klubb som sliter litt med samholdet. I en slik situasjon kunne vi ønske oss at ledelsen kom mer på banen med nøktern informasjon, ikke bare langsiktige visjoner. Hadde jeg hatt ei krone for hver gang et medlem i Liungen sa: Dette må du ikke skrive, men…..

Framtida er lys. I alle fall for damefotballen. Vi ser stadig en nivåheving, og er ikke uten videre sikre på at nivået på årets Liungenårgang er så dårlig i forhold til tidligere versjoner.

Tempoet i spillet er mye høyere nå, enn det var bare noen sesonger tilbake. Det har også begynt å skje ting på sidelinjen. Forbundets vedtak om å degradere Asker har satt en standard i forhold til klubbstyring. Man kan naturligvis finne mange svakheter i dette vedtaket, men det sender et tydelig signal om at kvaliteten på en del ting må bli bedre. Det kommer krav om bedre stadionanlegg og profesjonelle arrangementer. Det vil ikke være mulig å få dispensasjon spesielt lenge, og alt i alt kommer publikum til å få bedre arrangementer.

I nabolandet drar Umeå 6-7000 tilskuere på kamp. Det er ingen grunn til at ikke Norske klubber skal kunne klare det samme.

Liernett skal følge Liungen videre. Vi kommer til å satse like tungt på Liungen, selv om de rykker ned. Lørdagen hadde ikke vært den samme uten kamp, og vi synes fortsatt turen til Liungbanen er noe av det morsomste vi gjør.

Nå har vi ment vårt, så kan andre jobbe med å finne svarene på de vanskelige spørsmålene:

- Hvordan skal man trekke folk på kamp?
- Hvordan møter man de skjerpede kravene fra forbundet?
- Hvordan gjør man klubben attraktiv for gode spillere?
- Hvordan får man ildsjeler i klubben til å ytre seg internt før de går til media?
- Hvordan får man humør og spilleglede inn i en gjeng som har blitt kjeftet ned og rundjult en hel sesong?

Vi gleder oss uansett til neste sesong, og håper ansatte, ildsjeler, trenere og spillere gjør det samme.

Fotball Liungen IF

Flere saker fra arkivet

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.

På tide å rydde opp!

Hvem tar ansvar i Liungen? Foreløpig ingen.

Dette skal bli et topplag

I dag morges hadde liungen trening – trening blir det mye av fremover. Om vi skal tro påtroppende trener Kjersti Thun.

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

Forsvarsklippe uten motivasjon

Liungens forsvarsklippe fra siste sesong, Monica Løvseth, mangler motivasjon til å fortsette i Liungen. Foreløpig har ingen andre klubber tatt kontakt med henne. Men hvor lenge varer det?

Mye frustrasjon i Liungen

Treneren for Liungen Roy Tommy Tollefsen gikk i dag ut og kritiserte mangel på samarbeid innad i klubben. Han sier han har hatt et flott år med laget, men at han nå takker for seg. Tollefsen kritiserer også at han ikke har fått avklart sin egen situasjon i klubben, og at han har manglet retningslinjer og feedback fra et styre han betegner som lite edruelige.

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

Monica tilbake?

Tidligere midtstopper for Asker og Liungen, Monica Løvseth, har trent med Liungen denne uka.

Blått lys for Liungen?

Drømmen om fortsatt toppseriespill henger i en tynn tråd for Liungens damer. Laget har ett fattig poeng mot dumpekandidaten Sandviken. Mot middelmådige Klepp og Team Strømmen har ikke Liungen scoret – bare sluppet inn – i bøtter og spann. Mot Fløya var de ett mål unna Norgesrekord i tap. Hvorfor henger ikke Liungen med på dette nivået?

Liungen vurderer å legge ned toppsatsingen

Liungen kan komme til å spille i tredje divisjon neste sesong.

Tidenes lekkasje

Liungen har satt flere rekorder i Toppserien.

Imponert over entusiasmen

Presidenten i Norges fotballforbund, Sondre Kåfjord stakk i dag innom Liungen.

Liernetts presentasjon av toppserien 2006

Sjette mai braker det løs borte mot Sandviken.

Lier Cats på offensiven

Det ble seier i første kamp for innbandylaget som har fått både ny trener og nye spillere --

Tunge dager i Liungen

Inntektene fantes ikke – nå kommer regninga.

Altmuligmann og miljøskaper

- Uten hans store engasjement og vilje til å gjøre en innsats for klubben har ikke a-laget vært der i dag, sier Sparta/Bragerøens fotballkaptein Martin Wøien Gilhuus om trener Aage Golmen (midt i bildet). Månedens blomst ble tildelt han og Spa/Bra på grunn av klubbens fotballinnsats de siste tre-fire årene.

1. divisjon, kvinner

Liungen det mest offensive laget

Liungen rundspilt av opplagt Kolbotn

Det gikk mer enn 10 minutter før Liungen klarte å slå første pasning. Det sier vel det meste om kampen mot serielederen Kolbotn. Liungen stilte med mange unge og urutinerte spillere, og møtet med landslagsstjernene Gulbrandsen og Herlovsen ble av den ublide typen.

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Liungen vant 2-0 over Kattem

Ingunn Sørum scoret begge målene i siste kamp mot det andre bunnlaget Kattem. Dermed unngikk Liungen sisteplassen.

Hvilke spillere forsvinner?

Forsvinner Liungens mest rutinerte spillere ut av klubben denne uka? Fire av dem er avbildet her --

Sjuer med

Det foretrekker Kristine Rasmussen (her nr to fra venstre) som er skuffet over Liungens manglende satsing på kvinnefotballen --

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

Her er nye Liungen

Vi har vært på treningskamp med kamera.

Toppserien spilles på Liungbanen

Liungen fikk dispensasjon

Frist til onsdag

Anja Ormåsen er en av seks spillere i Liungen som nå har fått frist til onsdag om å svare den sportslige ledelsen om hun vil spille for Liungen etter at styret har lagt en økonomisk ramme

Ingen god fotballuke

- Prestasjonene vil nok variere, sa Lier IL s trener Hans Petter Fuglerud (her tv) før serieåpningen. Det unge lagets tap mot Åssiden viste det i stor grad. Og på Stoppen ble det et nytt tap for Spa/Bra -

Ny daglig leder i Liungen

Hans Petter Hoelstad (32) er i dag ansatt som ny daglig leder i Liungen etter Sverre Munkvold som sa opp for halvannen måned siden.

Avslutningen av fotballsesongen 2007

Hvordan går det med de lokale lagene?

Fortsatt toppseriespill?

Får vi endelig se et Liungen lag som jubler på hjemmebane?

Ikke godt nok organisert som toppklubb.

-- Idrettsforeningen Liungens elitelag hadde ambisjoner om å beholde plassen i Toppserien. Talentene finnes i hopetall i klubben. Det er ikke selvskryt av klubbens ledere når de beretter om en sterk fotballinteresse blant rekruttene i klubbens nedslagsfelt. Fotballgruppa virker lite samlende og ser ut til å mangle driv og strategi. Det kan umulig bare skyldes at elitelaget for kvinner har slitt i bunnen i hele år.

Ingen sammenslåing Sandviken-Arna/Bjørnar

Nå er det endelig klart at Sandviken beholder sitt lag i Toppserien. Dermed må Liungen spille i 1. divisjon neste år.

Klare for toppserien.

Liungen- Skeid 7-0 (4-0) Liungen har hatt det med å sløse bort matchballer. I dag var det tydelig at Damene hadde bestemt seg fra start – Skeid skulle bankes grundig. Telleverket stoppet på 7-0, men det kunne godt blitt mer.

"Nye" Klepp i framgang

- Klubben mistet nesten alle spillerne med Dagny Mellgren (bildet th) i spissen i fjor og måtte bygge opp et nytt og ungt lag, sier trener Knut Eriksen (43), opprinnelig fra Åssiden, til Liernett før den avgjørende kampen for Liungen på Liungbanen lørdag.

Optimisme før generalprøven

Liungen møter Amazon i Asker senere i dag.

- Jeg tror dette blir bra.

Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.

Liungen til Asker med lua i hånda.

Liungen stilte i dag med nesten like sterkt lag som de gjorde da de spilte jevnt med Asker i fjor. Asker har byttet ut stjernene med ungjenter fra rekruttlaget. Liungen kom fra overbevisende seier i serien, Asker kom fra et sørgelig tap. Du verden for juling vi fikk.

Tidligere verdensmester på Liungbanen

- Jeg spiller min siste sesong, sier Hege Riise (37), kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller etter VM i 1995.

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Ny brakseier for 7er-laget

Liungens damelag i sjuerfotball er ustoppelige.

Toppkamp på Liungbanen

Topplaget liungen møter serieleder Røa. Møt opp på Liungbanen lørdag klokka 16.00!

Scoringsform gir tabelltopp i høst?

Liungens sjuerlag og Liers A-lag kjemper i toppen i fotballseriene så langt --

Team Liungen knuste Lyngdal

Team Liungen har surfet gjennom andre divisjon, og kveldens kamp mot Lyngdal ga heller ikke nevneverdig motstand

Ikke bare håndball i Haugaland

Martin Gravdal Haldorsen vil studere økonomi og administrasjon ved siden av toppidretten.

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

Flott bankett for Liungens kvinnelag:

Vallsetspilleren, Lena Tyriberget, reiste hjem fra Liungen-banen for noen år siden med 0-6 tap i kofferten. Det husker hun godt. – Hvem kunne tenke seg at jeg noen få år senere skulle trene dette laget. Nå har hun et suksessrikt år bak seg som trener for laget som rundspilte henne og lagvenninnene.

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Ny trener i gang i Liungen

Roger Johansen er tilsatt som ny hovedtrener for Liungens elitelag i Toppserien og har overtatt etter Kjersti Thun ( på bildet )

To liunger på elitelag i 2011?

Liungen Thomas Sørum kan smile etter en stor sesong i FKH og gleder seg over fremgangen til sambygding og kamerat Mads Hansen som kan bli lagkamerat.

Gikk seg til tap

Fryktelig svakt av Liungen

Liungen sløste vekk to poeng

Liungen hadde fullstendig tak på kampen. I andre omgang produserte jentene den ene 100 prosentsjansen etter den andre. I stedet utlignet Team Strømmen på et tilfeldig mål, sa en skuffet Jan Ausland på telefonen fra Strømmen stadion. Selv om Liungen gikk forbi Klepp på tabellen kan tre poeng mot bunnlaget, Larvik, i siste kamp bli utilstrekkelig. Det blir altså en ny "cupkamp" mot Kolbotn førstkommende lørdag.

Liungen tapte igjen

Liungen åpnet forrykende og ledet 2-0 etter snaue 6 minutter. Derfra og inn var det lettvinte baklengsmål i bøtter og spann.

Bytter moderklubb

Liungen Stars Futsal deltakelse i årets 1. divisjon, i regi Norges Fotballforbund, er endret til Lier Stars Futsal.

3 viktige poeng i vanskelig kamp.

Etter ei uke med tøft program to Liungen i kveld 3 viktige poeng mot Fart. Det var et slitent Liungenlag som entret banen tidligere i kveld, og seieren satt langt inne. Hege Gunnerød satte inn 2-3 på overtid, og berget dermed viktige poeng som fører laget langt mot opprykk til toppserien.

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---

- Vil skape engasjement

Marcus Walfridson, ny trener i Spa/Bra, tror det blir spennende å trene en liten klubb med gode samarbeidsevner.

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

Flere enn Liungen sliter

Det ser stygt ut, Liungen, så langt. Men trøst dere Liungen - jenter, naboen Asker og fjorårets vinner av 1. divisjon, Kattem, sliter vel så mye i starten. Asker, som så sent som i fjor spilte cupfinale, tapte hele 0-5 torsdag kveld for Kolbotn, som er en av seriefavorittene. Kattem tapte programmessig 1-4 for Trondheim - Ørn onsdag. Dermed er det også tett i bunnen av tabellen.

Landslagsspillere og gull i sikte

Liungens motstander på Liungbanen på lørdag, Røa, tok "the Double" i 2004. - Nå er målet å vinne noe igjen, sier trener Geir Nordby til Liernett. Han er glad for at Ingunn Sørum ( her i aksjon under fjorårets kamp) har lagt opp.

Før avreise til La Manga

Liungen er i rute

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

- Juniorfotballen til nye høyder?

- Spillerne har strømmet til, og det er stor interesse for det nye samarbeidet, sier Hans Petter Fuglerud (bakerst på bildet), en av trenerne for det nyetablerte juniorlaget i Lier

Sandviken - Liungen - Live

Liungen banket Sandviken - Første gang på tabelltopp!

Ivar Hoff refser Liungen

Liungen burde ha sagt nei takk til å overta plassen etter Asker, skrev den kjente TV-kommentoren i Drammens Tidende i går.

Frisk juniorsatsing

Lier ILs juniorer (på bildet) vil få et bedre opplegg neste år, men den nye tredjedivisjonsklubben Spa/Bra stiller også juniorlag.

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Liungen i 1. eller 3. divisjon?

- Liungen har styremøte torsdag, og konklusjonen derfra vil kan få avgjørende konsekvenser for satsinga framover, sier trener Roger Svendsen

Fortsetter treneren?

Trener i Spabra, Marcus Walfridsson, har sagt opp sine jobber på Stoppen fra 15. juni, på grunn av manglende støtteapparat rundt A-laget.

Må vinne i dag

Bare tre poeng og mye scoringsjubel er godt nok mot Tofte på Liungbanen i dag om Liungens herrelag skal holde tetplassen i 5. divisjon

Faglig kompetente og miljøskapende

Knut Ellingsgard, styremedlem i nyopprykkede Spa/Bra, kan presentere et godt team rundt det nyetablerte juniorlaget.

Arna-Bjørnar Liungen Live

Vi følger oppgjøret i Bergen. liungen tapte 6-0

Liungentrenerens klubb mangler lisens

Asker, siste års cupmester, får ikke godkjent lisens fra Fotballforbundet. Cupfinalehelten og Liungentrener Kjersti Thun, som også atpåtil er ansatt i Asker, kan oppleve at Liungen overtar plassen i Toppserien.

Andreomgangen ødela for Liungen

Liungen hang med i en omgang mot et ordinært lag fra Røa. Fjorårets dobbeltmester var slettes ingen umulig motstander denne fine oktoberdagen. Uavgjort ved pause tente håpet om fortsatt kontrakt både hos spillere og hjemmepublikum. Men uheldig keeperspill og et tafatt hjemmelag i andre omgang ga Røa lett spill. Selv en gavepakke av et straffespark i kampens sluttminutter ble misbrukt.

Skapte lite

Liungen skuffet i den avgjørende kampen, og Grand rykket opp etter en taktisk bedre gjennomført kamp.

Bedre samarbeide er nødvendig

Selv om Liungen ikke kunne stille lag de to siste kampene ser det til at klubben kan fortsette i 5. divisjon.

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Den bevisstløse fotballen

Skal du bli en god vinner, må du lære å tape, sier Arne Møller (45), tidligere toppspiller og sportslig leder, utdannet fysioterapeut, nå forfatter, filosof og trener for Sandviken.

Få mål tross Liungendominans.

Liungen valset i dag regelrett over Haugar. Tross et utall sjanser til hjemmelaget, endte kampen 2-0. Haugar ble flere nummer for små, selv for et Liungenlag der mange av de beste har forlatt klubben.

Klar for ny sesong

- Noen spillere har takket for seg og nye er kommet til, men grunnstammen har bestått, forteller Ketil Verpelstad (bildet), pådriver for Liungen IF Futsal

Liungen mangler struktur

- Han var litt imponert over Liungens innsats i andre omgang, men Klepps trener og drammenser Knut Eriksen (43) syntes Liungen manglet struktur i sitt spill.

Uenige om veien videre

Både hovedtrener Tommy Nordstø (på bildet) og hjelpetrener Stig Nordbæk har avsluttet sitt trenerengasjement for Lier IL s A-lag, på grunn av uoverenstemmelser med ledelsen av fotballgruppa.

Selvskreven som kaptein

Etter degraderingen er det bare Lene Ask Johannesen igjen fra fjorårets nedrykkslag fra Toppserien

Tap for Liungen

Liungens tap mot Amason i siste serieomgang var kanskje en naturlig utladning etter forrige helgs jubelkamp. Opprykket var sikra før dagens kamp. Kattem gjorde jobben sin. Dermed kunne ikke en seier ha hjulpet noe for å ta førstedivisjonspokalen hjem til Lier. I stedet ble det tap 0-2.

Hattrick av Sørum, ungjentene imponerte.

Liungen – Skjetten 5-1. Skjetten var ingen match for Liungen på hjemmebane. Liungen hadde stort sett ballen, vant de fleste duellene og brente uendelig mange sjanser.

"Gamle stjerner" i tabelltoppen

Liungens sjuerlag med Ingunn Sørum i spissen vant 8-1 i lokaloppgjøret mot Holeværingen som hadde tidligere liungenspillere på laget

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Liungen knuste Kolbotn!

Liungen knuste ett av topplagene, og er dermed svært nære fornyet kontrakt. Før kampen satt nervene utenpå Liungenspillerne, og da Kolbotn gikk opp i ledelsen i en god periode for hjemmelaget, var det mange som fryktet en gjentagelse av siste hjemmekamp. Da brettet jentene opp ermene og viste publikum festfotball.

Liungen banket Fortuna grundig

> -- Vi fikk litt kjeft i pausen og fikk beskjed om å senke skuldrene, sa kaptein Ingunn Sørum etter 7-1 over Fortuna fra Ålesund. Selv om Liungen produserte noe få store sjanser i første omgang, skuffet de både seg selv og hjemmepublikum med upresist og tafatt duellspill. Etter pause vant de duellene og kom rundt på kantene. Kaptein sjøl var i de umulige hjørnet var konstant en trussel for Fortunaforsvaret.

Undervurderer ikke Liungen

- Jeg forventer at hver enkelt av oss yter maks i denne kampen, sier landslagets og Kolbotns midtbanestrateg Ingvild Stensland til Østlandets Blad. Det vil bli et nytt hardkjør for Liungens forsvar, hvis landslagskollegene Isabell Herlofsen (her fra fjorårets kamp på Sofienmyhr) og Trine Rønning innfrir Stenslands forventninger.

Klar for "come back"

Kristian Bye Andersen, med erfaring fra toppfotballen, er klar igjen for gamleklubben på Liungbanen

Opprykk i boks

Liungen er så godt som i fjerde divisjon. Etter å ha sikret uavgjort borte mot Steinberg skal utrolig mye rart skje for at de ikke rykker opp. Steinberg – Liungen 2-2 (0-0)

Bruntøyene er klare

Mjøndalens Mads Andrè Hansen, sammen med to andre spillere fra Lier, er klar for seriedebut på fotballens nest øverste nivå --