Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0732858a3a7e8f21a188ef7a4f68a5c1

På tide å rydde opp!

Hvem tar ansvar i Liungen? Foreløpig ingen.

Liungenskandalen nærmer seg proposjoner vi så i enkelte herrefotballklubber på 90- tallet. Siden styret satte seg mål om at laget skulle være best i Norge innen 2010 har man mer eller mindre rasert klubben både sportslig og økonomisk.

Spillerne og trenerne ville forskjellige ting. Trenerne krevde disiplin og oppmøte på treninger, spillerne etterlyste mer trivsel. Noen spillere skulket det meste av treninger utover sesongen, og styret valgte å skifte ut trenerparet. Inn som ny hovedtrener kom keepertrener Roger Svendsen. Problemet var at man fortsatt hadde både muntlige og skriftlige avtaler med Kjersti Thun. Løsningen ble å tilby henne en annen stilling i klubben, og i sum går man inn i 2007 med en ekstra lønnsmottaker og spillere i alle retninger.

Ettersom sesongen gikk mot slutten var både nye og gamle trenere enige om at Liungenspillerne var alt for dårlig trent til å henge med i Toppserien. Noen spillere var flinke til å følge opp både fellestrening og egentrening, men alt for mange nøkkelspillere trente alt for lite.

Utover høsten har A-laget forsvunnet. En rekke spillere har lagt opp og flyttet til andre klubber. Igjen er stammen i laget som spilte andredivisjon for 2 sesonger siden. Nyvinningene har vært få, og det er lite som tyder på at noen av de nye vil heve laget. Vi frykter at den nåværende stallen kan bli kasteball i førstedivisjon også.

Økonomisk har sesongen vært en skandale. Liungen har i følge Drammens tidende breiet seg med toppseriens største budsjett, og sitter igjen med rundt en million i gjeld. Styret skrev blant annet svært lukrative kontrakter med helt umeritterte spillere, selv juniorer tjente mer enn Kjersti Thun gjorde da hun var landslagsspiller og toppskårer i toppserien for Asker. Disse pengene er fortsatt ikke utbetalt. Det er fortsatt flere som venter på lønn.

På markedsserien satset man på inntekter som skulle vise seg å aldri dukke opp. Blant annet skrev man sponsoravtale med Cartise, en avtale som senere skulle vise seg å være mer eller mindre gratis for kosmetikkselskapet som driver nettverksalg i beste 90- tallstil. Selskapet drives for øvrig av styreleder Frivolls tidligere forretningsforbindelse i Drammen, Stein Husvær. Det er i alle fall hans telefonnummer som er oppgitt på hjemmesida. Disse har sammen med et par andre en finger med i en rekke selskaper som stort sett ikke tjener penger, drives fra Drammensområdet og er registrert i utlandet. Cartise fikk markedsføring – Liungen tjente ingen ting å snakke om. Frivoll har erfaring med millionsmeller, og var en av gründerne som tapte millioner da slankekremeventyret Comet gikk konkurs.

I Liungen har det ikke gått særlig bedre. Det er styret som sitter med ansvaret for feilene som er gjort, men ingen ser ut til å ville ta ansvar. I stedet skylder man på hverandre og tidligere styremedlemmer. Ingen har så langt stått fram og tatt ansvar for noe som helst. Det å sitte i et styre er en alvorlig sak, og man kan være personlig ansvarlig.
Mest oppsiktsvekkende er at ingen av styremedlemmene har trukket seg. I stedet går man ut og ber folk sende over penger, slik at man kan fortsette satsingen.


Nå er det på tide med en grundig opprensking. Vi foreslår en uavhengig gjennomgang av saken og et nytt styre som setter tæring etter næring og tar ansvar for egne vedtak. Generalforsamlingen i mars er muligens første anledning for å få dette på plass.

Forrige artikkel:Sommeminne del 3Neste artikkel:Sommerminne del 4
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 5. februar 2007 19:33: undrende
Hvilke personer er det som sitter i dette styret. Hadde vært inntresant å vite navnene på sittende styre.
Mandag 5. februar 2007 19:57: Hans Petter Hoelstad
- Når begynte Liernett med Se & Hør journalistikk som ikke har noe med saken å gjøre? - Når ble det forbudt å be om støtte i lokalsamfunnet? - Når ble det å ta ansvar i en frivillig organisasjon å trekke seg fra styret? Det har ihvertfall ikke noe med å ta ansvar å gjøre. Håper ikke denne artikelen er systematisk for framtidens journalistikk i Liernett. Det er korrekt at 2006 er styrets ansvar og det ansvaret tar vi ved å ikke gå videre med satsningen før inntektsplattformen er på plass. For å klare dette trenger vi støtte!
Onsdag 7. februar 2007 04:33: Undrende
Ser at sittende styre i liungen kvinnefotball, skal belære liernett hvordan man driver journalestikk. Trodde de hadde nok med å feie for egen dør.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode