Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9a5499bf5227839eb1d84d2bd552d1c9

Hallå-pår`æ!

- Her om dagen traff jeg min venninnes sønn, forteller ukens petitskribent Tonje Evju.

Han var blitt voksen! Jeg fikk kyss på begge kinn. Oij, ja ja tenkte jeg. Det var hyggelig.
Samme dag traff jeg en klassekamerat. Da fikk jeg klem, også på begge kinn.
Det lå an til å bli en bra dag.
Så traff jeg barnekjæresten. Jeg var spent. Kyss eller klem? Det hørtes ut som en gammel barnelek. Nedtur, det ble bare et ”står te?”.

Hilsing er viktig. Jeg lærte tidelig å si hei, mor`n eller god dag. Mor`n er forresten lite brukt.
Hilsing er uansett skikk og bruk, men skikk og bruk er innviklede greier.
Skal man håndhilse, bare nikke, løfte hånden, bukke, neie (snu oss i ring)?

Det er forskjellige måter å hilse på ut fra hvem man møter. Gamle vil bli tatt i hånden, veldig gamle bør du i tillegg neie for, i alle fall om de har krone. Da skal det neies dypt.

Før skulle menn løfte på hatten. Dagens unge har vel noe problemer med å løfte på finlandshetta eller bøffen.. Dessuten hører dem ikke at noen hilser. De har jo ørepropper (ipod) hele gjengen. Da bør man innføre en ny hilsning, man løfter på ipoden.
Motorsyklister hilser på hverandre med å løfte en finger, men det er rett finger da. Alle buss-sjåfører hilser på hverandre. Det samme gjør skogturvandrere.

Det er vanskelig dette med å vite hvordan man skal eller ikke skal hilse. Når er det klem eller kyss, eller kanskje bare et dunk i ryggen? Ja, det kan jo også være fatalt feil. Tenk å dunke en lege som skal operere i ryggen med et ”hallå kompis”. Jeg setter heller ikke pris på den måten å hilse på - i alle fall ikke mens jeg drikker.

Stort sett holder jeg meg til håndhilsing og en bøy i nakken. Den er ganske ”safe”. Jeg er veldig glad i kyss og klem da, men det gjelder jo ikke alle sammenhenger. Men min arbeidskollega sin hilsing ”hallå-pår`æ”, den liker jeg. Den er absolutt ikke ”safe”, men likevel helt herlig. Så da sier jeg bare ta ta, hadebra, kyss og klem. Sees eller snakkes. Adjø, farvel, på gjensyn.
Eller hallå-pår`æ til etter sommer`n.

Forrige artikkel:Bruk den digitale innsamlingsbøssen!Neste artikkel:Gamle Frogner skal erstattes
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 30. juni 2010 10:33: Gunnar
Man har funnet kjærlighetsbrev som er over fire tusen år gamle, for eksempel et fra en babyloner som skrev til sin elskede: ?Måtte du for min skyld leve lenge?. For babylonerens skyld måtte altså babylonerinnen leve lenge, ikke for hennes egen skyld! Jeg må si at egoismen langt fra er utryddet i løpet av 4000 år ? for å være ærlig. Selv om den babyloniske egoisme står oss fjernt, er det ikke så vanskelig å finne babyloniske egenskaper i dag. Nå fortelles det forresten at Cicero en høstdag for et par tusen år siden skrev følgende til sin hustru Terentia og datteren Tullia (de oppholdt seg i Athen): ?Hvis du og mitt livs glede Tullia, har det godt, har også jeg det godt?. Dette var andre boller!
Onsdag 30. juni 2010 10:48: Gunnar
Hei på deg, Redaktør! Ser at det har kommet med hele fem spørsmålstegn i min kommentar, uten at jeg satte spørsmålstegn ved noe av det jeg skrev :-)
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode