Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c4c1374999cc320e5d46b11eaee17cdf

Nominert til Amanda

Gunhild Enger fra Sylling har vært både regissør og manusforfatter for kortfimen "Prematur".

Amanadaprisen for beste kortfilm gikk til Izer Aliu (regisør)og Elisabeth Kvithyll (produsent for den norske filmskolen) for filmen "Å vokte fjellet".

De øvrige nominerte var "Og leken er god", regi Vibeke Heide, produsent Vibeke Heide og altså "Prematur", der Gunhild Enger hadde regi med produsent Gudrun Austli for Motlys AS.

Filmen handler om et ungt paret som venter sitt første barn. I bilen på vei fra flyplassen lærer spanske Denise sin svigerfamilie å kjenne for første gang. Dette blir et møte med norsk kultur, mannens familiekultur og svigerforeldrenes forventninger

Gunhild har jobbet i Hatt & frakk film, i Oslo. Hun har studert ved Edinburgh College of Art og FILMHÖGSKOLAN i Sverige.

Gunhild Enger ble utropt som skolens beste elev da hun gikk ut av Edinburgh College of Art i 2005.
Les mer om henne i en artikkel i dt.no fra 2005: http://dt.no/kultur/best-av-alle-1.3229179

Regissør og manusforfatter Gunhild Enger har laget flere kortfilmer som er blitt vist ved nasjonale og internasjonale festivaler, blant annet filmen "Pasjon"

Tidligere priser
Under Amandus festivalen som er en kortfilmfestival for ungdom og ment som et motstykke til de profesjonelles Amanda i Haugesund vant hun i 1999 prisen med en kortfilm som heter «Pupper», Det er en dokumentar om ulike menneskers forhold til attributter. Den forteller om pupper i reklame, som erotiske objekter, hva folk flest forstår med pupper, en lege snakker seriøst om hensikten med dem, og en sosiolog ser dem i et symbolsk/kulturelt perspektiv.

Den gang beskrev Tore Brustad, Gunhilds lærer ved filmlinjen på Agder folkehøgskole beskrev filmen som «litt selvironisk, reflekterende, morsom og seriøs». 
- Den er ganske god. Hun har fått mye ut av emnet, sa han.

Hun har laget filmer som "Morgan" (2000) og "Lillehammer Filmklubb" (2001), vist på tv og høstet flere amatør- og ungdomspriser. Hun har også jobbet som regiassistent og researcher på flere skotske kortfilmer.

Det har foreløpig ikke lyktes Liernett å få en kommentar fra henne.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode