Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 96f46157fd1f4e899c22fe3bf89dcb3a

Konflikt

I Afrika ligger landene Eritrea og Etiopia, side om side. Eritrea har en kystlinje, og flere havnebyer. Det har ikke Etiopia.<br> Vender vi blikket mot øst finner vi landene Irak og Kuwait. Irak har en kystlinje, og det samme har Kuwait. Iraks kystlinje er en brøkdel av Kuwaits.

I 1952 ble Eritrea gitt Etiopia som en del av en føderasjon. Etiopias annektering av Eritrea som en provins 10 år senere startet en voldsom uavhengighetskamp som varte i 30 år. I 1991 vant opprørere i Eritrea over regjeringshæren, og Eritrea fikk sin uavhengighet i 1993.
Rett før årtusenskiftet blusset krigen opp igjen. På lang sikt ønsket Etiopia å få kontroll over en større havn i Eritrea, for enklere import - ikke minst av våpen, etter at FN innførte våpenboikott. En slik boikott er enklest å omgå når man slipper å gå gjennom et transittland.

Den 2. august 1990 ble Kuwait angrepet og fullstendig overkjørt av nabostaten Irak med Saddam Hussein i spissen. Etter flere uker med luftangrep, startet en USA-ledet FN-koalisjon sine bakkeangrep den 23. februar 1991 for å frigjøre Kuwait. Det tok fire dager.

Og hva er moralen?

- Ingenting. Jeg er bare glad i å fortelle historier.

Forrige artikkel:En julegave til en ny landsmannNeste artikkel:Så kom julesnøen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode