Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Konflikt

I Afrika ligger landene Eritrea og Etiopia, side om side. Eritrea har en kystlinje, og flere havnebyer. Det har ikke Etiopia.
Vender vi blikket mot øst finner vi landene Irak og Kuwait. Irak har en kystlinje, og det samme har Kuwait. Iraks kystlinje er en brøkdel av Kuwaits.

I 1952 ble Eritrea gitt Etiopia som en del av en føderasjon. Etiopias annektering av Eritrea som en provins 10 år senere startet en voldsom uavhengighetskamp som varte i 30 år. I 1991 vant opprørere i Eritrea over regjeringshæren, og Eritrea fikk sin uavhengighet i 1993.
Rett før årtusenskiftet blusset krigen opp igjen. På lang sikt ønsket Etiopia å få kontroll over en større havn i Eritrea, for enklere import - ikke minst av våpen, etter at FN innførte våpenboikott. En slik boikott er enklest å omgå når man slipper å gå gjennom et transittland.

Den 2. august 1990 ble Kuwait angrepet og fullstendig overkjørt av nabostaten Irak med Saddam Hussein i spissen. Etter flere uker med luftangrep, startet en USA-ledet FN-koalisjon sine bakkeangrep den 23. februar 1991 for å frigjøre Kuwait. Det tok fire dager.

Og hva er moralen?

- Ingenting. Jeg er bare glad i å fortelle historier.

Forrige artikkel:Rekordtilstrømning til Eiksetra og KanadaNeste artikkel:Skattefradrag for gaver til frivillige organisasjoner

Flere artikler

© 2020 Sylling Hardcode

Nytt fra Sylling Hardcode nå: cpm.wiki