Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3f63722e7c76a6dc5d2944b4bb4af78b

Israels militæraksjon mot hjelp til Gaza

Senterpartiets utenriksfraksjon har skrevet følgende appell, og Lier Senterparti støtter denne fullt ut:

Israels militæraksjon mot skipene til Gaza var en kraftig overreaksjon med et veldig trist utfall. Angrepet på skipskonvoien blir nok et tragisk symbol på den brutaliteten som råder i Palestina- konflikten. I stedet for å la FN gå igjennom skipslasten valgte Israel å gripe til våpen. Uansett hva som møtte soldatene, så fantes det andre muligheter enn å etterlate 9 drept.

At angrepet foregikk i internasjonalt farvann er et brudd på folkeretten. Israel har systematisk og over tid begått overgrep i mot folkeretten og dermed tusenvis av uskyldige sivile. Brutalitet har avlet brutalitet på begge sider av konflikten, men vi må aldri glemme at Israel er okkupanten og overlegen i styrke. Okkupasjonen, blokaden, bygging av mur og gjerder på annen manns land og fordrivelse på etnisk grunnlag som i Jerusalem, er daglige brudd på menneskerettighetene. Det er ikke elitene i maktapparatene som rammes, men helt vanlige folk som deg og meg.

Breaking the Silence er tidligere israelske soldater som samler vitnesbyrd om hva de på vegne av statsmakten har måttet være med på. Denne uka deltok de i Kirkeuka for fred i Palestina og Israel på invitasjon fra Kirkens Nødhjelp. Historiene om hvordan israelske ungdommer får sine liv ødelagt fordi de settes til å utføre de verste krigshandlinger og overgrep i mot sivilbefolkningen i okkupert Palestina er hjerteskjærende. I løpet av Israels 22 dager lange krig i 2008-2009 mot den innestengte befolkningen på Gazastripen ble mer enn 1400 palestinere drept, blant dem flere hundre barn. Over 5000 ble skadd. Siden 2007 har Israel holdt en blokade inn til Gaza, som stenger 1,5 millioner mennesker inne på den lille kyststripa uten nok mat, husvære, varme og samfunnsinstitusjoner som fungerer. FN sier tre fjerdedeler av det som ble ødelagt under krigen fortsatt er ødelagt.

Sjef for UNRWA, John Ging, sier at 80% av varene som nå er i omløp i Gaza kommer igjennom de livsfarlige smuglertunnelene fra Egypt. Flyktningehjelpen sier at det Israel slipper igjennom bare er en brøkdel av det som trengs! Det er på tide at verden tar de sivile palestinernes side og handler! Verden kan og vil hjelpe! Kun blokaden stopper hjelpa. Derfor må vi som skipene forsøkte å gjøre; bryte blokaden! Vi må i sammen med FN og andre land sørge for at det opprettes en humanitær korridor til Gaza, som kan gi befolkningen der et minimum av det alle mennesker burde ha krav på. Verden kan ikke lenger sitte stille å se på at en hel befolkning utarmes. Vi gjorde det i sin tid ovenfor Vest-Berlin, nå må det være Gazas tur!

Kirsti Marie Lager Lyngås
Gruppeleder Lier Senterparti

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode