Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5111ae2ce5ff103e8c2515d8d524a629

Lier droppet reiselivsmessen

Verken Lier eller jubileumsbyen Drammen viser ansikt på årets reiselivsmesse i Lillestrøm. Det er for så vidt greit, for messen blir tynnere og mindre interessant for hvert år.

Reiselivsmessen i Lillestrøm er et årvisst januarfenomen som trekker tusenvis av reiselystne som vil orientere seg om reisetilbud fra inn- og utland. At det koster 150 kroner å komme inn for å hente brosjyrer som finnes gratis i de fleste reisebyråer, bekymrer lite, for det er noe eget med å vandre rundt blant likesinnede blant reklameplakater fra nære og fjerne områder mens støysterk Zorba-musikk fjerner siste rest av muligheten til å føre en samtale med reisebyråfolk som både vil informere og selge. En gruppe indonesiske musikere (Bildet over) som er kommet til Norge med sine originale instrumenter, har liten sjanse til å få oppmerksomhet når greske musikere og spanske dansere trår til i nabolaget.

 

Blant de få deltagere fra Buskerud er Eventyrveien (bildet) og Ringerike de mest synlige

Frafallet blant utstillerne er merkbart. Store og kjente reiselivsaktører som Color Line og SAS glimrer med sitt fravær, og det samme gjør Stena og mange andre selskaper med en vesentlig del av kundegrunnlaget sitt i Norge. Derfor er det i år store ledige arealer i utstillingshallene som for noen år siden var fylt til randen.

Det er mye ledig utstillingsplass under årets reiselivsmesse i Lillestrøm

Lier var for en håndfull år siden med på et fellesfremstøt på reiselivsmessen, men uten at resultatene sto i forhold til innsatsen. Det samme har mange andre norske kommuner erfart, og også fra den siden er deltagelsen sparsom på årets messe.

Fredrikstad, Toten og Hvaler har representanter på messen. At de vekker oppsikt, er det ikke tvil om. Hvorvidt turisttrafikken øker tilsvarende, gjenstår å se.

- Vi har ingenting å tilby den tradisjonelle turist, sa Drammen Næringslivsforenings leder, Hans-Petter Tonum i et intervju for ikke lenge siden. Hans kollegaer i Lier har trolig trukket samme slutning.

Åpningstider: Lørdag 15. januar 10 - 18 og søndag 16. januar 10 - 17. 

Forrige artikkel:- Et godt lagNeste artikkel:Viljen til å trene
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode