Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2af871582443b71727ddfca0b306ccdd

Synkende oppslutning om TV-aksjonen

Liungene ga hårfint mer enn drammenserne, men tallene fra Lier og Drammen er ikke særlig imponerende. Er vi blitt gjerrige?

Aksjonsledelsen skryter av at årets resultat er historiens nest beste, men glemmer å justere for prisstigningen og at folk flest har fått mer å rutte med i løpet av de over 30 årene det har vært innsamlingsaksjoner på TV.

Akkurat nå (mandag kl. 07.30) ligger Lier og Drammen på henholdsvis 347 (35,41 kroner per innbygger) og 349 (35,24 kroner)  plass blant landets litt over 430 kommuner. Det rimer dårlig med at den nylig offentliggjorte likningen viste at vi er blant landets rikeste.

Så hva er forklaringen?
Er vi blitt for gjerrige, var årets formål uinteressant, fikk vi ikke besøk av bøssebærere, eller var det et helt andre årsaker?

Noen mener at TV-aksjonenes glanstid er ute uansett. Aksjonenes storhetstid var før århundreskiftet, og på 2000-tallet er det bare 2006 og 2007 som har kommet med på statistikken over aksjonenes ti beste år. Rekorden (justert for prisstigning) kom allerede i 1980, da Landsforeningen mot Kreft fikk de innsamlede midlene.

For ordens skyld: Kommentarene over går ikke på det meget viktige og nødvendige formålet med årets innsamlingsaksjon, men på oppslutningen om aksjonen og behovet for fornyelse av aksjonsformen.

Og aller minst er kommentarene ment som kritikk av alle dem som på mange forskjellige måter deltok i aksjonen og medvirket til at det tross alt kom inn et meget betydelig beløp som vil gi mennesker andre steder i verden en tryggere tilværelse.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode