Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ada9b3455a0d5a93272096bed3ea8cb9

Vegvesenet: Fartsmålingene er ikke nøyaktige

Det er umulig å få til helt nøyaktige målinger, men effekten av tavlene er god, sier Vegvesenet.

På anmodning har Vegvesenet kommentert Liernetts artikkel om fartsmålingene ved Regnbuebroen på Lierskogen. Her er svaret fra Jan Wamstad i Vegvesenet Region Sør:

Vi vet at fartsmålingen på E18 ikke er 100% riktig. Det er umulig å få helt nøyaktige målinger  med induktive sløyfer i vegbanen, slik det gjøres her.  Det er heller ikke hensikten med disse målingene. Vi vet at bl.a. større kjøretøy med henger kan bli feilmålt på grunn av bl.a. draget mellom bil og henger ikke alltid registreres likt  inn og ut av systemet.

Vi fortar med jevne mellomrom test av systemet med nøyaktige GPS-utstyr og med våre kalibrerte  registreringsbiler. Disse testene viser at måling i venstre felt er tilnærmet korrekt, mens høyre felt kan vise 1,5 - 2km/t feil.

Skal tavlene sjekkes er det viktig å vite hvor kjøretøyet blir målt (ca 140 m før tavlene). Det er også helt avgjørende at det holdes jevn hastighet over målestrekningen. Også viktig at det ikke er andre kjøretøy i nærheten. Vi tester helst på sen kveldstid / natt.

At vegvesenet "lurer" trafikantene er jeg nok ikke helt enig i. Hva skulle hensikten være med det?  Det er over 20 000 kjøretøy som passerer under tavlene i retning Oslo i døgnet. Tilbakemeldingene til oss kommer først  når tavlene av en eller annen grunn er ute av drift.  Minimalt med henvendelser angående selve visningen. 

Kan også nevne at effekten av slike fartsvisningstavler er god. Mange trenger en liten påminnelse om egen hastighet i forhold til fartsgrensen på stedet.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode