Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5bf5657880a107cebcff94950ee599f5

Uklar skilting på Heggtoppen

Det rimer ikke at det er tillatt å kjøre fra Kirkeveien til Rimi, men ikke motsatt vei. De ansvarlige vet hva de vil, men klarer ikke å vise det.

Bildet over: Forbudsskiltet ved Kirkeveien er ikke lett å se, og spesielt ikke hvis man kommer opp Kirkeveien fra Lierbyen. Men hva er det skiltet er ment å forby?

Trafikk er vanligvis ingen spøk, men noen ganger er det likevel grunn til å trekke forsiktig på smilebåndet. Slik som på Heggtoppen.

På Heggtoppen er det nemlig, etter påtrykk fra beboere ved veien, skiltet med forbud mot gjennomkjøring. Sist mandag holdt politiet kontroll på stedet og ga muntlige advarsler til flere bilister.

Hensikten med skiltingen
Etter at Liernett skrev om saken, er det avdekket uklarhet om skiltingen. Men å finne ut hvem som har ansvar og eventuelt kan gjøre noe med skiltingen, viste seg å bli en betydelig lengre og mer tidkrevende runde enn omveien rundt Heggtoppen.

Vi kontaktet først lensmannskontoret, som var enig i at skiltingen var uklar. Politiets oppgave er imidlertid å kontrollere at folk respekterer skiltingen, ikke å bestemme hvor de skal stå.  Derfor ble vi henvist til Statens vegvesen.

Vegvesenet ville ikke mene noe om saken, for skiltingen var foretatt etter henvendelse fra Lier kommune. I Lier kommune, som nylig ble berømmet for sine gode svar, ble det lovet å se nærmere på saken og eventuelt løse problemet med et mer klargjørende underskilt.

Akkurat hva det kan komme til å stå på underskiltet er imidlertid vesentlig mer uklart enn hensikten med skiltingen, som er å stoppe gjennomkjøringen mellom Kirkeveien og butikkene på Heggtoppen. Det målet er så langt bare delvis nådd.

Forbudt og tillatt akkurat nå
Inntil videre er dette situasjonen, i det minste for den som ønsker å følge lover og regler:
1) Det er tillatt å kjøre fra Kirkeveien til bensinstasjonen, Rimi og de andre butikkene.
2) Det er forbudt å kjøre til Kirkeveien fra bensinstasjonen, Rimi og de andre butikkene.

Skiltet ved Rimi er lettere å oppdage og bør ikke skape tvil:  Gjennomkjøring er forbudt fra der skiltet står og frem til Kirkeveien.

Kan koste noen tusenlapper
At man skal ta hensyn i trafikken, er noe alle vet. På Heggtoppen bør man i tillegg rette et ekstra skarpt blikk mot trafikkskiltene for å se om det dukker opp et nytt underskilt.

Det kan bli dyrt å ”sove” bak rattet når det blir ny kontroll. I Drammen, for å ta et nærliggende eksempel, koster det visstnok 4.200 kroner å svinge fra Hauges gate til St. Olavs gate, en manøver som for øvrig anbefales av ruteplanleggeren på NAFs nettside.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 8. november 2011 13:47: K-M. H.
Enkleste er vel å sette opp skiltet ved Heggsbrovegen så er saken grei!
Onsdag 9. november 2011 14:16: Nils
Jeg må si at jeg ikke helt skjønner problemstillingen. Det er jo satt ut skilt for begge retninger, på høyre side av veien slik de skal stå...
Enten man kommer opp fra Lierbyen eller ned Kirkeveien, så får du skiltet på din høyre side når du prøver å svinge inn mot Rimi ved Bilformidlingen... Fra Rimi står jo også skiltet godt synlig på høyre side av veien...
Onsdag 9. november 2011 15:44: Forstår
NILS! Du skjønner vel at når hensikten er Å STOPPE kjøringen fra Kirkevegen til Rimi oa så hjelper det LITE når forbudet bare gjelder gjennomkjøring helt fram til Heggsbrovegen. FORSTÅTT???
Onsdag 9. november 2011 20:17: Nils
Så for å unngå kjøring på veistumpen mellom de avbildede skiltene, så ønskes det altså at det blir innkjøringsforbud også for de som IKKE skal til Rimi fra Kirveveien, men f.eks til Statoil eller andre steder i Lierbyen? Da kan man jo i og for seg bare rive broen...? Jeg trodde misjonen var å hindre unødvendig trafikk mellom Bilmeglingen og Rimi...og da var jo hensikten oppnådd?
Jeg må virkelig beklage dersom jeg misforsto.
Onsdag 9. november 2011 20:44: Liung2
NILS TAR FEIL IGJEN. Ingen har foreslått å stenge Kirkeveien for gjennomkjøring ned mot Lierbyen. Saken går derimot på at kommunen vil nekte kjøring mellom Kirkeveien og Rema, men at skiltingen ikke hindrer slik kjøring. Forstår ikke Nils det?
Torsdag 10. november 2011 08:50: Sissel
Emm... Begge skiltene viser da at det ikke er lov å kjøre der. Hvis Nils tar feil som ser begge skiltene er vi flere i samme båt. Hvordan skilting skulle det vært der? De som kommer opp bakken fra Lierbyen skal jo svinge rundt det blå skiltet, og da får de forbudsskiltet rett på høyre side, gjør de ikke?
Torsdag 10. november 2011 13:45: Nils
Slik tolker jeg det også, Sissel. Takk.
Slik skiltene står i dag vil de jo hindre kjøring på denne veien, uansett om man kommer fra Lierbyen, eller Kirkeveien. Kommer man Kirkeveien, og svinger mot Lierbyen, over broen, har man IKKE lov til å kjøre mot Rimi, man må fortsette ned mot Lierbyen, eller snu. Kommer man fra Lierbyen, må man fortsette mot Kirkeveien, eller snu. Ferdig.
Torsdag 10. november 2011 13:51: Liung 2
SIssel og Nils tar feil begge to. Skiltet betyr GJENNOMKJØRING forbudt, ikke innkjøring forbudt. Spørsmålet blir da om kjøring til RIMI osv er gjennomkjøring. Det er det ikke, og derfor er det fritt fram dit, men ikke vidre. Forstått??
Torsdag 10. november 2011 15:41: Nils
Greit Liung2. Da skjønner jeg mer hva du mener. Takk.
Jeg ville likevel ikke kjørt til Rimi den veien, selv om underskiltet sier "Gjelder gjennomkjøring".
Det skulle vært artig å prøve teorien din i praksis, neste gang politiet har kontroll der... Noen som tar utfordringen? ;-)
Kanskje foreslå å bytte ut underskiltet? Hva med teksten "Gjelder ikke kjøring til boligeiendommene", dermed har man kanskje løst problemet (iom at Rimi ikke er bolig)...?
Torsdag 10. november 2011 17:10: Sissel
Aaah, men gjennomkjøringsforbudet gjelder vel mellom skiltene, og da er det jo klart forbudt å kjøre den veien til Rimi. Det ser ut som dette er finoppmålt slik at skiltet er satt opp akkurat etter innkjøringen til Rimi.
Så da ser det ut som om alle egentlig er enige her, da?
Torsdag 10. november 2011 17:51: Liung 2
Beklager Sissel! Du tar feil hele igjen og igjen. Du må være synsk hvis du kommer til et skilt med gjennomkjøringsforbud og kan se hvor langt forbudet gjelder. Derfor gjelder forbudet fram til neste vei når det ikke er opplyst om annet, og det er det ikke på Heggtoppen.
Tror det er poenget her og ser at politiet, vegvesnet, kommunen og Nils har forstått det. Men altså ikke Sissel. Isåfall hennes problem.
Fredag 11. november 2011 11:21: Sissel
Helt greit at jeg har et problem - og ikke er synsk.
Når jeg ser et gjennomkjøring forbudt-skilt kjører jeg rett og slett ikke inn i gata med mindre jeg vet jeg skal til noen som bor der. Forretninger har som oftest skilt inn hvis du skal bruke veien for å komme til dem, har de ikke? Derfor har jeg aldri kjørt inn den veien til Rimi. Jeg trodde alle tenkte på samme måte, jeg.
Fredag 11. november 2011 11:48: Bak rattet
Sissel har sin private tolkning av skiltreglene og mener at det er greit å kjøre forbi GJENNOMKJØRING FORBUDT på vei til kjente men ikke til butikker. Men reglene er greie nok: du kan kjøre forbi skiltet, men ikke helt fram til neste veg. Alt før du kommer så langt, er greit, inkludert RIMI, baker'n, blomsterbutikken, bensinpumpa og kjente og ukjente langs vegen.

Om Sissel vil ta en rundtur på vei til RIMI, er opp til henne. Påbudt er det ikke!!!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode