Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Uklar skilting på Heggtoppen

Det rimer ikke at det er tillatt å kjøre fra Kirkeveien til Rimi, men ikke motsatt vei. De ansvarlige vet hva de vil, men klarer ikke å vise det.

Bildet over: Forbudsskiltet ved Kirkeveien er ikke lett å se, og spesielt ikke hvis man kommer opp Kirkeveien fra Lierbyen. Men hva er det skiltet er ment å forby?

Trafikk er vanligvis ingen spøk, men noen ganger er det likevel grunn til å trekke forsiktig på smilebåndet. Slik som på Heggtoppen.

På Heggtoppen er det nemlig, etter påtrykk fra beboere ved veien, skiltet med forbud mot gjennomkjøring. Sist mandag holdt politiet kontroll på stedet og ga muntlige advarsler til flere bilister.

Hensikten med skiltingen
Etter at Liernett skrev om saken, er det avdekket uklarhet om skiltingen. Men å finne ut hvem som har ansvar og eventuelt kan gjøre noe med skiltingen, viste seg å bli en betydelig lengre og mer tidkrevende runde enn omveien rundt Heggtoppen.

Vi kontaktet først lensmannskontoret, som var enig i at skiltingen var uklar. Politiets oppgave er imidlertid å kontrollere at folk respekterer skiltingen, ikke å bestemme hvor de skal stå.  Derfor ble vi henvist til Statens vegvesen.

Vegvesenet ville ikke mene noe om saken, for skiltingen var foretatt etter henvendelse fra Lier kommune. I Lier kommune, som nylig ble berømmet for sine gode svar, ble det lovet å se nærmere på saken og eventuelt løse problemet med et mer klargjørende underskilt.

Akkurat hva det kan komme til å stå på underskiltet er imidlertid vesentlig mer uklart enn hensikten med skiltingen, som er å stoppe gjennomkjøringen mellom Kirkeveien og butikkene på Heggtoppen. Det målet er så langt bare delvis nådd.

Forbudt og tillatt akkurat nå
Inntil videre er dette situasjonen, i det minste for den som ønsker å følge lover og regler:
1) Det er tillatt å kjøre fra Kirkeveien til bensinstasjonen, Rimi og de andre butikkene.
2) Det er forbudt å kjøre til Kirkeveien fra bensinstasjonen, Rimi og de andre butikkene.

Skiltet ved Rimi er lettere å oppdage og bør ikke skape tvil:  Gjennomkjøring er forbudt fra der skiltet står og frem til Kirkeveien.

Kan koste noen tusenlapper
At man skal ta hensyn i trafikken, er noe alle vet. På Heggtoppen bør man i tillegg rette et ekstra skarpt blikk mot trafikkskiltene for å se om det dukker opp et nytt underskilt.

Det kan bli dyrt å ”sove” bak rattet når det blir ny kontroll. I Drammen, for å ta et nærliggende eksempel, koster det visstnok 4.200 kroner å svinge fra Hauges gate til St. Olavs gate, en manøver som for øvrig anbefales av ruteplanleggeren på NAFs nettside.

Lierbyen Trafikk

13 kommentarer

Tirsdag 8. november 2011 13:47: K-M. H.
Enkleste er vel å sette opp skiltet ved Heggsbrovegen så er saken grei!
Onsdag 9. november 2011 14:16: Nils
Jeg må si at jeg ikke helt skjønner problemstillingen. Det er jo satt ut skilt for begge retninger, på høyre side av veien slik de skal stå...
Enten man kommer opp fra Lierbyen eller ned Kirkeveien, så får du skiltet på din høyre side når du prøver å svinge inn mot Rimi ved Bilformidlingen... Fra Rimi står jo også skiltet godt synlig på høyre side av veien...
Onsdag 9. november 2011 15:44: Forstår
NILS! Du skjønner vel at når hensikten er Å STOPPE kjøringen fra Kirkevegen til Rimi oa så hjelper det LITE når forbudet bare gjelder gjennomkjøring helt fram til Heggsbrovegen. FORSTÅTT???
Onsdag 9. november 2011 20:17: Nils
Så for å unngå kjøring på veistumpen mellom de avbildede skiltene, så ønskes det altså at det blir innkjøringsforbud også for de som IKKE skal til Rimi fra Kirveveien, men f.eks til Statoil eller andre steder i Lierbyen? Da kan man jo i og for seg bare rive broen...? Jeg trodde misjonen var å hindre unødvendig trafikk mellom Bilmeglingen og Rimi...og da var jo hensikten oppnådd?
Jeg må virkelig beklage dersom jeg misforsto.
Onsdag 9. november 2011 20:44: Liung2
NILS TAR FEIL IGJEN. Ingen har foreslått å stenge Kirkeveien for gjennomkjøring ned mot Lierbyen. Saken går derimot på at kommunen vil nekte kjøring mellom Kirkeveien og Rema, men at skiltingen ikke hindrer slik kjøring. Forstår ikke Nils det?
Torsdag 10. november 2011 08:50: Sissel
Emm... Begge skiltene viser da at det ikke er lov å kjøre der. Hvis Nils tar feil som ser begge skiltene er vi flere i samme båt. Hvordan skilting skulle det vært der? De som kommer opp bakken fra Lierbyen skal jo svinge rundt det blå skiltet, og da får de forbudsskiltet rett på høyre side, gjør de ikke?
Torsdag 10. november 2011 13:45: Nils
Slik tolker jeg det også, Sissel. Takk.
Slik skiltene står i dag vil de jo hindre kjøring på denne veien, uansett om man kommer fra Lierbyen, eller Kirkeveien. Kommer man Kirkeveien, og svinger mot Lierbyen, over broen, har man IKKE lov til å kjøre mot Rimi, man må fortsette ned mot Lierbyen, eller snu. Kommer man fra Lierbyen, må man fortsette mot Kirkeveien, eller snu. Ferdig.
Torsdag 10. november 2011 13:51: Liung 2
SIssel og Nils tar feil begge to. Skiltet betyr GJENNOMKJØRING forbudt, ikke innkjøring forbudt. Spørsmålet blir da om kjøring til RIMI osv er gjennomkjøring. Det er det ikke, og derfor er det fritt fram dit, men ikke vidre. Forstått??
Torsdag 10. november 2011 15:41: Nils
Greit Liung2. Da skjønner jeg mer hva du mener. Takk.
Jeg ville likevel ikke kjørt til Rimi den veien, selv om underskiltet sier "Gjelder gjennomkjøring".
Det skulle vært artig å prøve teorien din i praksis, neste gang politiet har kontroll der... Noen som tar utfordringen? ;-)
Kanskje foreslå å bytte ut underskiltet? Hva med teksten "Gjelder ikke kjøring til boligeiendommene", dermed har man kanskje løst problemet (iom at Rimi ikke er bolig)...?
Torsdag 10. november 2011 17:10: Sissel
Aaah, men gjennomkjøringsforbudet gjelder vel mellom skiltene, og da er det jo klart forbudt å kjøre den veien til Rimi. Det ser ut som dette er finoppmålt slik at skiltet er satt opp akkurat etter innkjøringen til Rimi.
Så da ser det ut som om alle egentlig er enige her, da?
Torsdag 10. november 2011 17:51: Liung 2
Beklager Sissel! Du tar feil hele igjen og igjen. Du må være synsk hvis du kommer til et skilt med gjennomkjøringsforbud og kan se hvor langt forbudet gjelder. Derfor gjelder forbudet fram til neste vei når det ikke er opplyst om annet, og det er det ikke på Heggtoppen.
Tror det er poenget her og ser at politiet, vegvesnet, kommunen og Nils har forstått det. Men altså ikke Sissel. Isåfall hennes problem.
Fredag 11. november 2011 11:21: Sissel
Helt greit at jeg har et problem - og ikke er synsk.
Når jeg ser et gjennomkjøring forbudt-skilt kjører jeg rett og slett ikke inn i gata med mindre jeg vet jeg skal til noen som bor der. Forretninger har som oftest skilt inn hvis du skal bruke veien for å komme til dem, har de ikke? Derfor har jeg aldri kjørt inn den veien til Rimi. Jeg trodde alle tenkte på samme måte, jeg.
Fredag 11. november 2011 11:48: Bak rattet
Sissel har sin private tolkning av skiltreglene og mener at det er greit å kjøre forbi GJENNOMKJØRING FORBUDT på vei til kjente men ikke til butikker. Men reglene er greie nok: du kan kjøre forbi skiltet, men ikke helt fram til neste veg. Alt før du kommer så langt, er greit, inkludert RIMI, baker'n, blomsterbutikken, bensinpumpa og kjente og ukjente langs vegen.

Om Sissel vil ta en rundtur på vei til RIMI, er opp til henne. Påbudt er det ikke!!!

Flere saker fra arkivet

NAF: Bare kjør!

NAF har sett på forbudet mot gjennomkjøring på Heggtoppen, og konklusjonen er klar: Kjør til butikkene, men ikke tilbake.

Syndere slapp billig i dag

I dag troppet politiet opp på Heggtoppen, der mange velger å overse forbudet mot gjennomkjøring.

Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen

Eieren av plassen ved RIMI-butikken sa at parkering er greit, men skiltet med trusler om ”kontrollavgift” og borttauing står fortsatt der.

Full retrett på Heggtoppen

Liernett tok saken, og eieren av parkeringsplassen ved Rimi på Heggtoppen ombestemte seg lynraskt. Nå blir bestemmelsene myket opp, skiltet får ny tekst, og søndagsparkering blir tillatt.

Bedring på Heggtoppen

Security Park, som vokter parkeringsplassen på Heggtoppen, har nå endret skiltet med parkeringsbestemmelsene. Dermed er søndagsparkering trolig trygt.

Bytter ut humpene

Kirkeveien har fått vanlige fartshumper, og dermed blir det trolig slutt på slalomkjøringen.

Ledige p-plasser funnet i Lierbyen

Noen ganger er det smekkfullt på alle parkeringsplassene i Lierbyen. Da kan et nyoppdaget alternativ være kjekt å vite om. Men pass på!

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

Europark lot seg påvirke

Bare tre måneder etter at Liernett viste hvor dumt det går an å montere et skilt, har Europark ryddet opp i saken. Nesten.

Liers merkeligste parkeringsskilt?

Ved Fosskvartalet i Lierbyen ventes det visst at man skal klatre høyt opp og forsøke å tyde retningslinjene på baksiden av et skilt. Europark benekter derimot at noe er galt.

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Trafikkaksjon i Lierbyen

FAU ved Hegg skole aksjonerte i dag for bedre trafikkultur og tryggere skolevei. Ved Hegg skole ble bilister og andre informert av Ole Martin Sundal, Lena Nomme og Hilde Fosseie.

Nytt parkeringsregime

Fra mandag 2. juni kommer parkeringsreglene i Lierbyen til å bli håndhevet, og feilparkering kan koste deg dyrt

Lierbæra foreløpig dyre, men best?

Disse jentene solgte lierbær i går, men hvilke bær til hvilken pris får du ellers i dag? Liernett har sjekket prisene.

Mer løst fjell

Arbeidet med å sikre riksvei 285 mot Skaret vil kanskje fortsette fram til utgangen av juni ---

Kjørte ned hekk og gjerde

Utpå kvelden raserte en bil en nyplantet hekk, og litt etter havnet en roterende bil i gjerdet midt på E18.

Politikere ble vist bort

Høyres Arnt Holberg (på bildet) og hans partikolleger ble nektet å dele ut valgmateriell utenfor Kiwibutikker og RIMI

Fortsatt høye priser

Men prisene varierer noe i Lier. Assisterende butikksjefer på Kiwi, Lierbyen, Sahel Radmard og Christoffer Larsen-Asp hadde det lavest pristilbud på norsk jordbær på St. Hansaften -

Turveien er blitt svinesti

Hestemøkk og arrogante ryttere ødelegger turveien mellom Heggtoppen og Kjellstad.

Tør du ta sjansen?

Du får takk hvis du forteller en medtrafikant at han risikerer parkeringsbot, men si ikke noe hvis han nesten kolliderte, hevdes det i ukens petit.

Sommerkonkurransen, del 2

Liers vennskapskommuner er tema i Liernetts sommerkonkurranse i år. Denne uken tar vi turen til Hobro.

Klart for gjennomkjøring igjen

Det ser kanskje ikke slik ut på bildet, men nå er det igjen mulig å kjøre gjennom Lierbyen.

Dumping av asbest ved Damtjern

Takplater som inneholder asbest er dumpet langs gangveien mellom E18 og Damtjern på Tranby

Endelig skilt

Skiltet som peker mot Liers vennskapskommuner i Danmark, Finland og Sverige står nymalt og fint nær flaggstengene i rådhusparken.

Konkurs på Heggtoppen

Brødgalleriet på Heggtoppen ble slått konkurs i dag, og konkursboet til Zomin Takeaway i Lierbyen er avsluttet uten dekning til kreditorene.

Fant ruset Lier-mann i bilen

En bileier på Nøtterøy oppdaget til sin overraskelse en ukjent mann i bilen sin

Vil forlenge plattformene, men mangler tid og penger

Arbeidet med å forlenge plattformene på Lier stasjon er utsatt på ubestemt tid.

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Syklister er hellige kuer

Hvorfor mister enkelte vettet straks de setter seg på et sykkelsete?

VESTSIDEVEIEN

Det var tragisk den trafikkulykken som skjedde i Vestsideveien sist uke.

Lier før og nå

Klokkergården på Heggtoppen var en av Liers gamle og meget bevaringsverdige bygninger. Hva skjedde med huset?

Må enda flere dø i trafikken?

Mens myndigheter og politikere prater og utsetter, blir veiene i Lier stadig farligere.

Grønne fristelser

Kirsten Helene Stormo (tv) er en av flere som har oppdaget Grønt-bua ved Gilhus

Bli med på Liernetts sommerkonkurranse!

Liers vennskapskommuner i Danmark, Finland og Sverige er interessante og trivelige reisemål både på sommeren og andre årstider. Men hvordan kommer man seg dit?

Vil overvåke ungdommen

For å få bukt med ungdomsfylla i Lier foreslår sosialsjefen å leie inn Securitas til å spane på ungdommene.

Siste olje i Lierbyen

Når Statoil snart avvikler i Lierbyen, blir det slutt på olje, vask og diverse bilrekvisita mellom Kjellstad og Tranby.

Ny Rv 23 Dagslet - Linnes: Enda lengre å vente

Det var større fremmøte enn optimisme da Lier Næringsråd i dag behandlet det tilsynelatende evige problembarnet: ny riksvei 23 mellom Røyken og Lier.

Krakk på Lierskauen?

Dette må være laveste pris på jordbær, men hvor var bær og selger?

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Skivebom for Høyre i veisaken

Innlegg fra Tone E. Svendsen, Lier Ap

Eplefestivalen nærmer seg

Tusener er ventet til eplefestivalen, som i år arrangeres for 20. gang. Programmet for de to dagene er omfattende, og det blir mange opplevelser for både barn og voksne.

Fortsatt pådriver og ledende

Med sin egen avdeling for frukt og grønt er Mega best på økologisk mat

Skandalevedtak i planutvalget?

Av ordfører Ulla Nævestad

Gullaug solgt til Rimi-Hagen

Hvis du trodde Liers ordfører holdt på med å hale i land sykehuset på Gullaug, tok du feil.

Kjekt å vite for alle

Rydding nødvendiggjør at veien mellom Sylling og Skaret holdes stengt i perioder.

Riksvei 284 fortsatt stengt

Arbeidet med å sikre veien forbi rasstedet i Poverudbyen i Sylling er utsatt til onsdag

Bauhaus-dører skaper krøll i Asker

Et latvisk vogntog med sommerdekk og 700 dører i lasten valgte feil avkjøring

Snart forsvinner 3400 LIER

Om bare 72 dager forsvinner gamle, gode 3400 LIER som riktig postadresse for tusenvis av liunger. Er du forberedt på endringene?

Skolepatrulje med stort ansvar

Bil kjørte forbi køen på rødt lys og to barn tok snarveien i trafikkaoset ved Hegg skole i dag tidlig. Det skaper engstelse blant foreldre.

Store og fristende

Henriette Kasta hadde torsdag små problemer med salget av kvalitetsbær fra familiens gård på Sjåstad

Noen etteranmeldte?

Det er fortsatt mulig å gå Hauern --

Lier før og nå

Fra Heggtoppen til et stykke øst for Lierbyen går Ringeriksveien der toget gikk i 101 år.

Kunstis på Lier stadion?

Kunstisplanene er interessante for flere parter enn Sparta/Bragerøen og Lier kommune ---

APs kanossagang i Rv23-saken

Innlegg av Ole Marius Evensen, listekandidat for Lier Høyre

Seksti OK, tror du kanskje?

Det er ny fartsgrense ved e-verket. Plasseringen av skilt og fotoboks kan gi kostbare og unødvendige misforståelser. SISTE: Vegvesenet fjerner fotoboksen. Se kommentarene!

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

Stengt ut mai måned?

Marius og bikkja Knut kan bli å treffe ved Engersnippen i Sylling ennå et par-tre uker ---

Forlik i veisaken?

Terje Sagvolden (H) kommer med et motinnlegg til Dannevigs fremstilling i pressen av saken om RV23

Kostbare kveldsturer

Mobilbrukere, belteløse og andre lovbrytere ble tatt i natt.

Våknet til slutt

Endelig reagerte noen på Liernetts purringer, og nå er det kommet oppdatert informasjon om gravearbeidene i Lierbyen.

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Sett bilen i Lier!

Drammen Venstre vil ha parkeringsforbud helt til grensen mot Lier. Det betyr mer parkering i Liers boligområder.

Mer forvirring på Stoppenkollen

At eiendomsmeglere jukser med populære adresser, viste vi i en tidligere artikkel om Nøste Terrasse. Nå tøyer Dialog Eiendomsmegling sannheten igjen.

Støtter fyrverkeriforbud

I 2008 ble det her i landet innført forbud mot privat oppskyting av raketter med styrepinne -

Slutt på bjeffing i klasserommet?

Hunder uønsket på skolen og i barnehagen. Hva vil kommunen gjøre med kaniner på biblioteket?

Kjønnslemlesting, no big deal?!!

Rådmannen i Lier har i en sak til helse, miljø og samfunnsutvalget berørt det alvorlige problemet med kvinnelig kjønnslemlestelse etter mediefokus på forholdet (...)

Vi besøker Liers spisesteder: Nøstehagen

”Nøstehagen kafé” står det på skiltet ved Nøsteveien, og litt usikre og tvilende svinger vi inn på parkeringsplassen og besøker stedet.

Markerte sin støtte

Cirka 60 syklister, mange av dem fra Drammen Cykleklubb, møtte i Amtvannsvingen kl 10 søndag og syklet via Sylling og Skaret til campingplassen for å hedre ofrene for terrortragedien i Oslo og på Utøya.

NAF: Ansvarlige myndigheter må finne løsning

Gående leker med liv og helse i rundkjøringen der Ringeriksveien krysser Vestsideveien, men hverken politi eller andre myndigheter ser ut til å bry seg om det.

Klare for NM

Blomsterdekoratør Birgitte Carlsen får assistanse av Tina Pedersen når hun konkurrerer i Molde i helga.

- Du vet vel hvem jeg er?

Det er ikke helt uforståelig at mye som sies og skrives kan bli misforstått. Forstått?

Minner fra livet på E-18

Er E-18 et sted? Og hvis ikke, hva er da denne opptil flere titalls meter brede asfaltstripen der så mange mennesker tilbringer mye tid hver eneste dag? Knut A. Andersen tar i ukens petit leserne med på en veistrekning de fleste har et forhold til.

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

Hva kan det ha vært?

– For et utrent øye kan det ha sett ut som en syklist, men den muligheten kan uten videre utelukkes.

Istid

Ukens petit er skrevet av Rune Elven

Vellykket åpning av Lierbyen Seniorsenter

Fullt hus og stormende jubel er et uttrykk man sjelden forbinder med Lierbyen, men i dag kom unntaket.

Speilglatt ved tunnelen

Det er farlig glatt på grunn av vann som renner ut på E-18 nedenfor Fosskolltunnelen i retning Asker.

Vi besøker Liers spisesteder: Solvang

Ved Garsjø ligger to serveringssteder som spesielt friluftsfolket har glede av. Vi har besøkt Solvang, der grøt er hovedattraksjonen.

RV 23 – Hvilke motiver skal vektlegges?

Av Mathias B. Dannevig, Lier Arbeiderparti.

Ikke så gøy på landet

I et kvart århundre har Lars Sørums samlinger hvilt i fred på en innleid låve. Hva bør gjøres?

Vi besøker Liers spisesteder: Namnam

Navnet er nytt, men lokalet er velkjent. På hjørnet i Amtmannsvingen har mange forsøkt, men få har hatt suksess med virksomheten i den etter hvert nokså brune puben.

Ulik forståelse for sultestreiken

Høyres gruppeleder, Søren Falch. Zapffe (th) slår fast at streik ikke er noe virkemiddel for opphold i Norge, mens gruppelederne i KrF, SV og Venstre har mer forståelse for aksjonen på Ventemottaket på Lierskogen

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Bygges kulturhus i 2009?

- Et bredt utredningsarbeid er i gang med sikte på politisk avklaring om prosjektet kan realiseres i løpet av våren, sier kultursjef Ingeborg Rivelsrud til Liernett

Lier Frp: Spør velgerne til råds

Nytt mottak på Lierskogen - på tide med en rådgivende folkeavstemming?

Vi besøker Liers spisesteder: Heg gjestgiveri

På praktfulle Lier Bygdetun tilbyr Heg gjestgiveri grøt og vafler til den som kjenner sin besøkelsestid – og åpningstiden.

Åpnet på fredag

Vertinnen på Vandrarheimen på Valdresflya, Turid Berge, tilbød vår mann på Beito, Gunnar Langsrud, varm mat etter at han valgte avstå fra en skitur på vidda i den sterke vinden.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Gourmet

Midt i kjøpesenterjulen fristes vi av ribbe, julepølse, medisterkaker og surkål fra Cafe Gourmets trauste og gode kjøkken, som dessuten byr på mye mer enn julemat. Om Gourmet er et passende navn, er derimot en annen sak.

Veien raste ut

Vannmassene tok halve veidekket, knappe kilometeren fra rundkjøringa i Sylling, i retning Vikersund på riksvei 284 seint i ettermiddag