Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen

Eieren av plassen ved RIMI-butikken sa at parkering er greit, men skiltet med trusler om ”kontrollavgift” og borttauing står fortsatt der.

For noen uker siden reagerte flere på at de var ilagt ”kontrollavgift” etter å ha parkert en times tid på den ellers tomme plassen utenfor Rimi en søndag.

Liernett tok opp saken med eierselskapet, ICA Eiendom Norge, som ikke var lenge om å gi tilbakemelding om at parkeringsselskapet hadde fått beskjed om at det heretter ikke skal ilegges kontrollavgift ved parkering på søndager.

De nye retningslinjene må ha slått dårlig an hos parkeringsselskapet som har ansvar for skiltingen og oppfølgingen på stedet. Forbudsskiltet har nemlig fremdeles samme trussel om kontrollavgift om man setter fra seg bilen der utenom butikkenes åpningstid – for eksempel på en søndag.

Ingen overraskelse
Ettersom parkeringsselskapene har gode inntekter av at folk bevisst eller ubevisst overser retningslinjene, behøver ingen bli overrasket over uklarheten på Heggtoppen. Det er sånt det blir penger av.

Lierbyen

5 kommentarer

Mandag 2. januar 2012 17:43: Reistad
Her er det titalls ledige plassen ved en flott turvei - hver søndag hele året. Så lar RIMI noen parkeringshaier gå løs på kundene. Bra reklame for RIMI tenker jeg.
... vis hele />
Bare en ting å si om dette. Lureri.
Tirsdag 3. januar 2012 10:35: Roar
Jeg fikk en fet parkeringsbot etter å ha gått tur en søndag. Jeg gjør derfor det eneste rette - har sluttet å handle på Rimi Heggtoppen. En solid stabel tusenlapper i tapt omsetning hvert år.
Onsdag 4. januar 2012 17:25: SandAKERS
Håper det gir en god følelse Roar. Om du tror Rimi Heggtoppen har noen som helst glede over at det er parkeringsregulering, og har noen som helst kontroll over det, er jeg redd du tar feil.
Reguleringen skaper masse ekstraarbeid for driver av butikken, som er franchisetaker. Det betyr at han driver butikken på egen risiko.

Synes vel også redaksjonen i Liernett kunne påspandert seg litt mer vinkling på akkurat det. Når Liernett nå er ute med hvertfall sin tredje svartmalende artikkel om parkeringsforholdene er dere ikke spesielt med på å støtte oppunder handelsstanden i det som pent kan betegnes som et rasert sentrum.
Er så til de grader enig at å gi ut bøter her er på jordet, men syns Liernett kan belyse saken litt mer fra butikkenes side som helt sikkert er enig i at parkeringsregulering her er kjedelig.
Torsdag 5. januar 2012 10:28: Gladgutt
Liernett fortjener ros, ikke kjeft. Avisa skrev om ei dame som ble avkrevd 700 kroner fordi hun parkerte på Heggtoppen en søndagsformiddag. Da blir det helt på hue av Sandakers å påstpå at det er handelsstanden det er synd på.
Torsdag 5. januar 2012 17:56: Spinster
Side Liernett allerede er ute og patruljerer; det som hadde gjort MEG takknemlig, var om Liernett også kunne grave frem hvorfor i #$" fotgjengerfeltet som tidligere lot en krysse hovedveien mellom linna og rimi er fjernet? Gir jo ikke mening! Gangveien går jo helt fra drammen og er også en del av pilgrimsruta. Det finnes INGEN andre steder å krysse, og det er utrolig kjedelig å måtte springe over veien med barnevogn bare for å kjempe seg opp en islagt grøftsti på andre siden.

Flere saker fra arkivet

Full retrett på Heggtoppen

Liernett tok saken, og eieren av parkeringsplassen ved Rimi på Heggtoppen ombestemte seg lynraskt. Nå blir bestemmelsene myket opp, skiltet får ny tekst, og søndagsparkering blir tillatt.

Bedring på Heggtoppen

Security Park, som vokter parkeringsplassen på Heggtoppen, har nå endret skiltet med parkeringsbestemmelsene. Dermed er søndagsparkering trolig trygt.

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

Uklar skilting på Heggtoppen

Det rimer ikke at det er tillatt å kjøre fra Kirkeveien til Rimi, men ikke motsatt vei. De ansvarlige vet hva de vil, men klarer ikke å vise det.

NAF: Bare kjør!

NAF har sett på forbudet mot gjennomkjøring på Heggtoppen, og konklusjonen er klar: Kjør til butikkene, men ikke tilbake.

Liers merkeligste parkeringsskilt?

Ved Fosskvartalet i Lierbyen ventes det visst at man skal klatre høyt opp og forsøke å tyde retningslinjene på baksiden av et skilt. Europark benekter derimot at noe er galt.

Syndere slapp billig i dag

I dag troppet politiet opp på Heggtoppen, der mange velger å overse forbudet mot gjennomkjøring.

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

Nok p-plasser for pendlerne

At Drammen ikke protesterer mot at Lier får færre togstopp, er lett å forstå.

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

Politikere ble vist bort

Høyres Arnt Holberg (på bildet) og hans partikolleger ble nektet å dele ut valgmateriell utenfor Kiwibutikker og RIMI

Avgiftsparkering på Lier stasjon

Nå innføres nye parkeringsbestemmelser for de 80 parkeringsplassene ved Lier stasjon.

Lierbæra foreløpig dyre, men best?

Disse jentene solgte lierbær i går, men hvilke bær til hvilken pris får du ellers i dag? Liernett har sjekket prisene.

Europark lot seg påvirke

Bare tre måneder etter at Liernett viste hvor dumt det går an å montere et skilt, har Europark ryddet opp i saken. Nesten.

Det var den ferien

Mange liunger har reist skuffet hjem etter at Onsakervika Camping i Hole Kommune står under vann.

Vi besøker Liers spisesteder: Brødgalleriet

Brødgalleriet ligger et steinkast fra der Liers gjennom tidene mest berømte serveringssted, Heg Gjestgiveri, lå i 200 år før det for ti års tid siden ble flyttet til Lier Bygdetun.

Ubetinget suksess

Det mener Gunn Kjæraas, kulturrådgiver i Lier kommune, etter gårdagens familiearrangement på Bygdetunet.

Møkka lei møkka

På Lier Bygdetun har de mange frivillige sett seg dyktig lei på å tråkke i etterlatenskapene fra hunder som eierne slipper løs på plener, i blomsterhage og blant frukttrærne.

Vi besøker Liers spisesteder: Heg gjestgiveri

På praktfulle Lier Bygdetun tilbyr Heg gjestgiveri grøt og vafler til den som kjenner sin besøkelsestid – og åpningstiden.

Tok p-syndere i dag igjen

Politet har igjen ilagt p-gebyrer for uvettig parkering ved Lier holdeplass.

Sett bilen i Lier!

Drammen Venstre vil ha parkeringsforbud helt til grensen mot Lier. Det betyr mer parkering i Liers boligområder.

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Pappa passer pengene

I et åpenhjertig intervju med Bergens Tidende forteller Snorre Rotbæk fra Øverskogen ikke bare om faren, Sigmunds rolle, men også om problemene med å være kjendis ---

Lier før og nå

I mange år lå Lierbyens postkontor nedenfor Andershaugen i Bruveien. I dag brukes tomta til lagring og parkering, og en eventuell parkmessig bearbeidelse av Andershaugen ligger langt inn i fremtiden.

Hissig liung og speilglatte veier

Etter en forholdsvis fredelig nyttårshelg livner det til igjen i nærområdene.

Store og fristende

Henriette Kasta hadde torsdag små problemer med salget av kvalitetsbær fra familiens gård på Sjåstad

Ledige p-plasser funnet i Lierbyen

Noen ganger er det smekkfullt på alle parkeringsplassene i Lierbyen. Da kan et nyoppdaget alternativ være kjekt å vite om. Men pass på!

Turveien er blitt svinesti

Hestemøkk og arrogante ryttere ødelegger turveien mellom Heggtoppen og Kjellstad.

Beklager, men her er det fullt!

Ved Lier stasjon er det blitt langt flere nye passasjerer enn nye parkeringsplasser. Ulovlig parkering har resultert i bøter.

På tide å rydde opp!

Hvem tar ansvar i Liungen? Foreløpig ingen.

Åpner snart

Innenfor Liers grenser er det bare ti dagligvareforretninger, men snart kommer det en til. Bildet er fra oktober 2011.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Fortsatt høye priser

Men prisene varierer noe i Lier. Assisterende butikksjefer på Kiwi, Lierbyen, Sahel Radmard og Christoffer Larsen-Asp hadde det lavest pristilbud på norsk jordbær på St. Hansaften -

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Siste olje i Lierbyen

Når Statoil snart avvikler i Lierbyen, blir det slutt på olje, vask og diverse bilrekvisita mellom Kjellstad og Tranby.

- De godaste hamburgarna

Kundene kom ikke marsjerende til Marché, som nå får den svenske hamburgerkjeden Max som samboer. Foto: Max. Tilbudet gjelder kjedens serveringssteder i Sverige.

Gullaug solgt til Rimi-Hagen

Hvis du trodde Liers ordfører holdt på med å hale i land sykehuset på Gullaug, tok du feil.

Fortsatt pådriver og ledende

Med sin egen avdeling for frukt og grønt er Mega best på økologisk mat

Bauhaus-dører skaper krøll i Asker

Et latvisk vogntog med sommerdekk og 700 dører i lasten valgte feil avkjøring

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

P-automaten er fjernet, parkering fortsatt gratis

Mens regnet høljet ned på Lier stasjon i ettermiddag demonterte Q-Parks medarbeidere både den omstridte P-automaten og skiltene om avgiftsparkering.

- Nordmenn kjøper kvalitetssykler

Hobbyen er blitt jobb for dansken Lars Kjærulff som gjorde nordmann av seg for 20 år siden, og som gleder seg over at nordmenn velger kvalitet.

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Den redaksjonelle linje

Svar på Sagvoldens innlegg om Liernett.

- Du vet vel hvem jeg er?

Det er ikke helt uforståelig at mye som sies og skrives kan bli misforstått. Forstått?

Fulle parkeringsplasser

Marcus Braathen (tv) og Eirik Langerud er blant de 300 langrennsløperne som vil kjempe om gode plasseringer i Lierrennet på lørdag --

Uglen ingen ville hjelpe

Igår var en ganske vanlig søndagskveld. Helt til vi tok med hunden vår Nero og skulle kjøre til Reistadlia for å gå en tur på linja før Robinson begynte på tv´n.

Bauhaus trakk oppsigelser

I sommer sa byggvarehuset Bauhaus på Lierskogen opp ni av sine ansatte. Handel og kontor protesterte.

Flott steindemning

Kulturminnet som utgjøres av Dammyrdammen er gedigent -

Ble ikke ferdig likevel

Nå vet ingen når det igjen blir mulig å kjøre gjennom Lierbyen.

Savnet hund funnet

- Simba er funnet, men vi savner fortsatt Frigg, opplyser Siri Walen Simensen til Liernett i dag.

Litauere tatt på Liertoppen

En foliert bag er kjekt å ha når du vil ta med ubetalte varer forbi butikkenes alarmsystemer.

Et klassisk turmål

Utsikten fra Storsteinsfjell på cirka 540 meter over havet bør oppleves --

Ingen kommentarer?

Har verken Tonje Evju, Ap eller småpartiene noen mening om salget av Gullaug og følgene det får for kommunen?

Lierdagene: Åtte uker igjen

Flagget ved Haugestad vaier i vinden i anledning Lierdagene. Det er fullt av parkerte biler på kryss og tvers på Ringeriksveien. Men hvilket år er bildet fra? Se nærmere på det og finn svaret!

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

Liunger en søndag i april

Hvor er det liungene gjør av seg en søndag ettermiddag når gradestokken nærmer seg 20 grader i solveggen?

Noen etteranmeldte?

Det er fortsatt mulig å gå Hauern --

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Du må itj fårrå så du fer nålles no

Direkte oversatt fra Rørosdialekt blir dette noe slikt som – du må ikke te deg slik at du roter deg bort i noe.

Hva lyser i åsen?

Åsen(e) mot nord har fått et nytt kjennemerke

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Drosjeløyver - hvem er de for?

Ulla Nævestad stiller dette spørsmålet etter forgjeves å ha ventet på drosje, natt til tirsdag 27. juli.

Lier før og nå

På Lierstranda har alt og intet skjedd det siste hundreåret.

Køkultur

Køen er et fenomen som oppstår når man vil fordele goder etter ”først til mølla-prinsippet”.

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Politiet: Rolig natt, men hektisk helg

Natt til i dag var en svært stille og rolig førjulsnatt i hele Søndre Buskerud Politidistrikt, men …..

Knurring og bjeffing i nattemørket

- Jeg lå varm og søvrig i senga i går natt etter å ha lest i KK om at jenter må bli mer hund; knurre litt, bjeffe litt, skriver Elin Fauske i Ukens petit.

Slo til ved Bauhaus

Uenighet om parkering fikk femtiåring til å koke over i ettermiddag.

Lierbyens ukjente perle

Elvestien langs Lierelva fra Andershaugen til Bergflødtveien.

Kloakkstank eller spor av fremmedfrykt?

Liernett kommenterer planutvalgets behandling av ventemottaksaken.

Fylla har skylda

Lange skjenketider og fuktig førjulsfeiring medvirker til at det må påregnes ekstra ventetid ved behov for politi på lørdagsnettene fremover. OPPDATERT KL 12:45 MED FORELEGGENE SOM BLE GITT.

Ei jente i løypa

I helgen møtte en av våre gjesteskribenter designeren til Therese Johaugs superdrakt.

- Kommunen har gitt blaffen

Terje Fugleberg, butikksjef hos Rema i Lierbyen, mener det må tilrettelegges for parkering for kundene i sentrum

Historier til ettertanke

Ukens petit er ved Sindre J. Nordengen

Hiver søpla ut av vinduet

På lastebilparkeringen ved E-18 på Kjellstad renner det over av søppel.

Opplev Kjekstadmarka

Ukas post finner du ved nordenden av Stuvstjern

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Fortsatt håp for Liungen?

Siste nytt fra Kvinnefotball.no - Sandviken trekker seg fra neste års toppserie. Det betyr i så fall at Liungen fortsatt har muligheten til å berge plassen i den øverste divisjonen.

Ran i Sylling

SPAR Holsfjorden, Vangen Mat, i Sylling ble ranet onsdag morgen.

For en opplevelse!

En liung banket på døra forleden. Det var Torger Kraugerud (på bildet th) som fortalte at han lenge hadde hatt lyst til å bestige Knutshøi, og lurte på om jeg kunne tenke meg å være fjellguide for ham.

Agurktid

Som tilbehør til en herlig, nystekt ørret nøt min familie og jeg i dag en like herlig agurksalat.

Klart det går - program sommeren 2011

DOT har startet en ny turgruppe for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Eiendommelige eiendomsmeglere

Når man skal selge 40 blokkleiligheter, er det mye å passe på i markedsføringen. Faktisk i meste laget for enkelte.

Opp- og nedturer

- Jeg har jobbet mye med skytingen i år og opplever fremgang, men har fortsatt mye å gå på, sier liungen Anders Brun Hennum som oppnådde stafettsølv i junior-VM for to år siden.

Tar du utfordringen?

Gjør som ungdommene i Foreningen Norden gjorde på fredag. De mestret den 2,6 km lange turen opp juvet opp til Asdøltjern.

På utrygg is

I løpet av påsken vil isen som ligger lavest trolig bokstavelig talt gå opp i limingen, særlig i sør, melder NVE.

Stille dager på hamburgerkafeen

Hos Max ved den tidligere bomstasjonen på Kjellstad er trafikken mindre enn ventet.

Opplevelse, helse og historie

- "Ukas Post" har mange sider ved seg, skriver Arne Ask i sin omtale av ukas post ved Aschenbergsetra

Liungen tapte for Asker

Asker - Liungen 3-0 (2-0)

Velkommen til Lier

Langs veien mot Liertoppen kan du se dem. Hver dag går mange av dem de drøye kilometerne til Liers mest kjente monument. Rekken med potensielt nye landsmenn og kvinner snegler seg mot vårt kanskje fremste symbol på materiell rikdom. Kanskje skal de ha seg en kaffekopp, kanskje skal de bare kikke på utvalget i klesbutikken, og den nye høstkolleksjonen.

Ikke så gøy på landet

I et kvart århundre har Lars Sørums samlinger hvilt i fred på en innleid låve. Hva bør gjøres?

Jul i finanskrisa

Juletanker i julenatta nest øverst i Lier