Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hva kan det ha vært?

– For et utrent øye kan det ha sett ut som en syklist, men den muligheten kan uten videre utelukkes.

Flere lesere har tatt kontakt fordi de her om dagen observerte et høyst uvanlig syn på omkjøringsveien ved Lierbyen. Det dreier seg om et gult vesen som i relativt høy fart har beveget seg i retning Heggtoppen.

– Det kunne se ut som en syklist, mente en av observatørene, men den muligheten blir avvist av assisterende kommunikasjonsdirektør P. Edal i Det Norske Sykleforbund. – Der står det skilt med forbud mot sykling, og da er det selvsagt ingen syklister der, sier den assisterende kommunikasjonsdirektøren.

På Lier lensmannskontor har visstnok heller ingen hørt om syklister på omkjøringsveien.

Mest sannsynlig
Den mest sannsynlige forklaringen er dermed at det dreier seg om en USO (Uidentifisert Syklende Objekt). En USO er ifølge ekspertisen en mer jordnær variant av den vesentlig mer kjente og omtalte UFO (Uidentifisert Flyvende Objekt).

Felles for UFOer og USOer er at de dukker opp uten forvarsel og med stor hastighet følger uforutsigbare baner. For øvrig er det betydelige forskjeller.

Trivelige karer
På 1950-tallet og gjennom et par etterfølgende tiår ble det gjort en rekke interessante observasjoner av UFOer i Lier. Det var særlig etter festlige tilstelninger på steder som Folkvang og Sjåstad samfunnshus det ble observert slike. 

Men mens de tradisjonelle UFO-pilotene var små, grønne og trivelige og hadde karakteristiske antenner som stakk opp fra hodet, tyder bildet fra omkjøringsveien på at USO-piloten har en gul tettsittende drakt og en slags hjelm. Antennene ser ut til å mangle fullstendig.

Det utelukkes likevel ikke at det kan være antenner under den tettsittende hjelmen. I så tilfelle kan inneklemte antenner være årsak til noe redusert kontakt med omgivelsene.

Lierbyen Sykling Trafikk

9 kommentarer

Lørdag 28. juli 2012 10:51: Runar
he he. Morsomt.
Lørdag 28. juli 2012 12:48: naboen
sykkelister er overalt de, helst der det ikke er lov å sykkle, ser dem stadig på nevnte vei, men forbud gjelder vel ikke da eller????
Lørdag 28. juli 2012 14:34: Runar
Forbudet gjelder kun for de som ikke har kondomdress og latterlige briller som gjør at de ligner et insekt.
Lørdag 28. juli 2012 14:36: Bilkjører'n
Hadde jeg tatt bilder av alle jeg har sett syklet der, kunne vi sitti lenge og bladd albumet!!
Søndag 29. juli 2012 21:56: Fotgjenger
Sorry, skjønner ikke humoren - absolutt ikke.
Mandag 30. juli 2012 10:33: Syklist
Jeg forstod humoren og kjente meg dessverre litt igjen.
Tirsdag 31. juli 2012 02:06: Bilkjorer oxo
Har oxo sett disse store BUGSA ,kjore paa disse veiene...
Tirsdag 31. juli 2012 09:01: Anders J.
Jeg kjører her nesten daglig og har sett et par syklister i sommer, i motsetning til tidligere. Jeg regner med at det har å gjøre med at det pågår gravearbeider i Lierbyen. Nå er Hegsbroveien helt stengt (skiltet i begge ender) gjennom Lierbyen (kun et smalt fortau er åpent).

Når jeg har passert syklister her har det gått veldig bra og jeg lurer på hvorfor det er forbud mot slike. Her er det en god skulder så det er lett å passere (i motsetning til mange andre veier).

Ellers er dette en strekning hvor det kjøres mye for fort. På det andre forbudsskiltet her står det 70 og det er det ikke mange som overholder. Så kanskje vi bilister må gå litt i oss selv vi også?
Onsdag 1. august 2012 10:02: Pettern
Sykkelgutta har kondomdress men mangler humor. Artiklen traff blink. Mer takk!!!

Flere saker fra arkivet

Syklister er hellige kuer

Hvorfor mister enkelte vettet straks de setter seg på et sykkelsete?

NAF: Bare kjør!

NAF har sett på forbudet mot gjennomkjøring på Heggtoppen, og konklusjonen er klar: Kjør til butikkene, men ikke tilbake.

Her blir du lurt

- Ikke stol på fartsmålerne ved Regnbuebroen på E18.

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

- Du vet vel hvem jeg er?

Det er ikke helt uforståelig at mye som sies og skrives kan bli misforstått. Forstått?

Lier anno 2009

Vi intervjuet flere liunger under Lierdagene, med håp om at intervjuene en gang vil være av interesse for fremtidige generasjoner.

Beklager innstramningene

- Særlig er jeg skeptisk til tiltakene rettet inn mot enslige mindreårige søkere og mot muligheten til å gjenforenes med familie og etablere familie, skriver Arbeiderpartiets Bård Strand ( her tv på bildet ) i en kommentar til Regjeringens foreslåtte endringer i asylpolitikken

Bli med på Liernetts sommerkonkurranse!

Liers vennskapskommuner i Danmark, Finland og Sverige er interessante og trivelige reisemål både på sommeren og andre årstider. Men hvordan kommer man seg dit?

- Da ble jeg ganske sjokkert!

- Jeg synes ikke det er greit med et bilde på nett hvor jeg står og skifter, skriver leder i Lier SV, Kathy Lie.

Oppskrift på god bygdekultur

Nye generasjoner gleder seg over livet på Øverskauen. Øverskogendagen ble en fin opplevelse på pinseaften --

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Lier før og nå

Største tillatte høyde var bare 2,9 meter i den dystre undergangen der vestsideveien krysset jernbanen ved østenden av Lier stasjon.

Syklist mot motorsyklist

En syklist og en motorsyklist kolliderte i Sylling i helgen

Endret kommunestruktur

LIERNETTS APRILSPØK: - Lier blir selvsagt også berørt når antallet kommuner reduseres drastisk, sier statsminister Jens Stoltenberg etter presentasjonen av ”Kommune-Norge 2014”

Seksti OK, tror du kanskje?

Det er ny fartsgrense ved e-verket. Plasseringen av skilt og fotoboks kan gi kostbare og unødvendige misforståelser. SISTE: Vegvesenet fjerner fotoboksen. Se kommentarene!

Minner fra livet på E-18

Er E-18 et sted? Og hvis ikke, hva er da denne opptil flere titalls meter brede asfaltstripen der så mange mennesker tilbringer mye tid hver eneste dag? Knut A. Andersen tar i ukens petit leserne med på en veistrekning de fleste har et forhold til.

Liers merkeligste parkeringsskilt?

Ved Fosskvartalet i Lierbyen ventes det visst at man skal klatre høyt opp og forsøke å tyde retningslinjene på baksiden av et skilt. Europark benekter derimot at noe er galt.

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Lierdagene: Åtte uker igjen

Flagget ved Haugestad vaier i vinden i anledning Lierdagene. Det er fullt av parkerte biler på kryss og tvers på Ringeriksveien. Men hvilket år er bildet fra? Se nærmere på det og finn svaret!

Femten syklister bortvist fra E-18

Trodde at motorveien var treningsområde.

Uvettige syklister er en fare

Sykkelsesongen er i gang og dermed kan gående, bilførere og først og fremst syklistene selv se frem til spennende tider.

Sommermørket senker seg over Lier

Førstkommende fredag slukkes vei- og gatelys i Lier, for så å tennes igjen 1. august.

Gult lys for Grønne Lier?

Med ”mobiliseringsprosjektet” Grønne Lier skulle Lier bli den grønne og attraktive kommunen mellom de hurtigvoksende kommunene i øst og Drammen i vest. Nå venter vi på femårsrapporten.

Tredje og siste del av sommerkonkurransen

Vi avrunder sommerkonkurransen med en tur til Liers finske vennskapskommune, Kokemäki. Der finner man blant annet et fint lokalmuseum (bildet).

Det mest hjemsøkte stedet i Norge?

Bli med på vandring i de nedlagte avdelingene på Lier sykehus. På nettet.

Fortsatt høye priser

Men prisene varierer noe i Lier. Assisterende butikksjefer på Kiwi, Lierbyen, Sahel Radmard og Christoffer Larsen-Asp hadde det lavest pristilbud på norsk jordbær på St. Hansaften -

Slutt på bjeffing i klasserommet?

Hunder uønsket på skolen og i barnehagen. Hva vil kommunen gjøre med kaniner på biblioteket?

Lier før og nå

Alfheim var blant de mest kjente og imponerende husene i Lierbyen da det sto ferdig i 1908. Huset ligger der fremdeles, men er nå inneklemt blant blokker som bare har navnet felles med den gamle sveitservillaen.

Tomra i Lier sier opp 40, uten forvarsel..

Etter det en av de oppsagte forteller, er det stor harme på Tomra i Lier, da mange ansatte igår fikk utlevert en gul postit-lapp, hvor det sto at de dagen etter måtte i møte hos ledelsen. Når vedkommende spurte hva det gjaldt, kunne ikke budbringeren si noe om det..

Fraværende folkevalgte?

Lokalpolitikernes sviktende engasjement kan ha forståelig årsak.

Det går alltid et tog - rett forbi

Millioner på millioner er brukt for å oppruste Lier holdeplass, men nå skal betydelig færre tog stoppe der.

Syttende mai i det norske Amerika

- Å høre ”Ja vi elsker” og ”No livnar det i lundar” på norsk i en kirke bygget av liunger langt inne i Amerika er en sterk og vakker opplevelse.

Vi besøker Liers spisesteder: McDonald’s

Før vi avrunder vår serie om Liers mange spisesteder, er vi denne gang innom et av de mest kjente og - neste gang - et av de minst kjente. Deretter får leserne velge sitt favorittsted.

Syndere slapp billig i dag

I dag troppet politiet opp på Heggtoppen, der mange velger å overse forbudet mot gjennomkjøring.

Sankthansbål og brannsikkerhet

Sankthansbål har lange tradisjoner i Lier og er ofte forbundet med gode og hyggelige minner.

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

And the winner is …

Liers tre vennskapskommuner har stått i fokus i årets sommerkonkurranse, som nå er avsluttet.

Må enda flere dø i trafikken?

Mens myndigheter og politikere prater og utsetter, blir veiene i Lier stadig farligere.

Bevar Gamle Hegg

På ettermidagens 1. maiarrangenment på Høvik skole appellerte Arbeiderpartiets ungdomskandidat til at Lier kommune må utvide mulighetene for Lier Musikkverksted

Bør få erstatning

Etter at streiken ble avsluttet vil mange mennesker, som for eksempel foreldre med barn i SFO, kunne ha krav på erstatning --

Uklar skilting på Heggtoppen

Det rimer ikke at det er tillatt å kjøre fra Kirkeveien til Rimi, men ikke motsatt vei. De ansvarlige vet hva de vil, men klarer ikke å vise det.

Fortsatt mottak, men for hvem?

Flere, men mer positive asylsøkere kan være nøkkelen til fredeligere sameksistens på Lierskogen, der folk er opprørt over asylmottakets fortid og fremtid, mener Tonje Evju og Martin Kolberg.

Mange ulovligheter i Lierbyen

Under en kontroll i Lierbyen i går tok politiet tolv mobilbrukere. Åtte fikk forelegg på grunn av for høy hastighet.

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Fag eller ferie? Ja takk, begge deler!

Hva gjør en tysklærer som synes ferien blir for lang, - eller kanskje mer sannsynlig: ofte synes det blir smått med faglig påfyll?

Liers mest populære spisesteder

I en ny serie presenterer Liernett inntrykkene fra besøk på noen av bygdas overraskende mange serveringssteder.

Tilbakeblikk: Uvettige syklister

Sjelden eller aldri er sinnene blitt satt så kraftig i kok som etter vår artikkel om uvettig sykling.

Sykkelgale liunger overalt

Det er ikke bare familiene Bekken Nilsen og Hornstuen Mathiesen fra Lier som følger Tour de France i år.

Om å drite i eget rede - Grønne lier under lupen.

For ett år siden, skrev jeg om Grønne Lier. Ikke Grønne Lier fra kommunens skryteplakater, men det Lier man ikke snakker om. Et Lier der andelen urørt natur er redusert fra ganske mye til praktisk talt ingen ting. Nå begynner det å skje ting, men skjer det nok?

Tør du ta sjansen?

Du får takk hvis du forteller en medtrafikant at han risikerer parkeringsbot, men si ikke noe hvis han nesten kolliderte, hevdes det i ukens petit.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Hvem er mest kjent av alle de 23.000 liungene?

Noen av Liers mest kjente personligheter savnes på listen over kjente liunger.

HLSK at the Movies

Et par hundre tilhørere stilte opp da Høvik og Lier skolekorps (HLSK) onsdag kveld holdt sin årlige showkonsert, i år med tittelen ”HLSK at the Movies”.

Lierelva renere enn før?

Resultatene viser at det ikke er økt forurensning på strekningen fra Bilbo til Hegg, sier Nina Alstad Rukke, miljørådgiver i Lier kommune.

Hvem er best i kveld?

Spa/Bra kjemper i toppen av 4. divisjon, men trener Aage Golmen venter seg en vanskelig kamp mot Lier på Tranby i kveld.

Bedring på Heggtoppen

Security Park, som vokter parkeringsplassen på Heggtoppen, har nå endret skiltet med parkeringsbestemmelsene. Dermed er søndagsparkering trolig trygt.

Torbjørn Jagland på Bygdetunet

Så kom Jagland. Middels talt langt på dag. Men for han hadde arbeidsdagen vart lenge, og antakelig hadde han alt satt seg utover de bestemmelsene i arbeidsmiljøvernloven som regulerer vanlig folks arbeidstid.

Et slag for husmorologien

Ukens gjesteskribent er Elisabeth Thomte Edvardsen.

Forsvarsklippe uten motivasjon

Liungens forsvarsklippe fra siste sesong, Monica Løvseth, mangler motivasjon til å fortsette i Liungen. Foreløpig har ingen andre klubber tatt kontakt med henne. Men hvor lenge varer det?

På bedringens vei

- Det går heldigvis bra med ungdommen som ble skadet i et masseslagsmål i Lierbyen på tirsdag, bekrefter lensmann Lauvålien. - Men det kunne gått mye verre --

Flystyrt var kontrollert landing

En person mente å ha sett et småfly styrte i Sylling

Kommunen og de frivillige organisasjonene

Møte på Haugestad sist onsdag

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Hyggelig på biblioteket

Det er det forresten bestandig. Men ved å utvide aktiviteten utover lån av bøker og CD’er kan tydeligvis trivselsfaktoren økes ytterligere.

Et friskt pust

Den attesten fikk jeg etter et kort besøk på et eldresenter i sommer, da en smilende eldre kvinne sa adjø --

Innertier eller skivebom?

Det er nå invitert til høring på den fremlagte kollektivtransporten for Buskerud. Det blir spennende å se hvordan de berørte kommunene innen Buskerudbyen kommer til å håndtere saken som inneholder litt av hvert av sprengstoff.

Kan signalisere kursen

Dersom Høyre velger et samarbeid med SP, Krf og V og utelukker FRP, mener jeg at det er signal hvilken kurs Høyre velger, sier Arbeiderpartiets Tonje Evju til Liernett.

Livsfarlig overgang

Dette er vel en av grunnene til at barn og ungdom blir kjørt til og fra trening på Stoppen -

- De godaste hamburgarna

Kundene kom ikke marsjerende til Marché, som nå får den svenske hamburgerkjeden Max som samboer. Foto: Max. Tilbudet gjelder kjedens serveringssteder i Sverige.

Sjefskokken

Anne gullberg er styremedlem i klubben, men har også funnet sin plass i systemet bak gassgrillen der hun serverer pølser, hamurgere og passende drikke i rikelige mengder

Fartsdumper er nødvendig

30 km-skilt blir ikke alltid respektert, så her har et foreldrepar tatt i bruk andre virkemidler -

Det var denti’

Nå foreligger den 17. årboka fra Lier historielag. Den er delt ut gratis til historielagsmedlemmer, men ligger også ute for salg.

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Homo Ludens

Homo Ludens betyr det lekende menneske. Hvorfor skriver jeg om dette akkurat nå? spør ukens petitskribent Ulla Nævestad

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Innbrudd på Sørsdal

En snøfreser ble stjålet natt til fredag hos Wam Traktorservice

Tatt i 149 km/t

Ingen må tro det er fri fart på E18 om natten.

Piggtråden må bort

Innen utgangen av året skal all piggtråd i Lier være fjernet.

Lier før og nå

Da Gjertrud Abrahamsen og Syver Luksengård ble fotografert på Risengen en gang på 1960-tallet, forestilte de seg nok ikke at den grønne bakken en gang skulle bli full av hus.

Slutt på sommerslukkingen?

Peter Dreier og Lier Arbeiderparti har lenge protestert mot sesongslukking av gatelysene. Nå er ordføreren enig, og dermed ser det lysere ut.

Laguna Beach, fantasi eller virkelighet?

I sin niende petit om steder han har et spesielt forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom en by han første gang møtte i bokform og ventet mange år med å besøke. Besøket fikk uventede konsekvenser.

Beautiful Eastbourne

Også i sommer er 9. klassinger fra Lier i Eastbourne, "solfella i sør" som stedet gjerne kalles.

Trygghet for alle

Det var to oppslag i en herværende papiravis som satte dagsorden da arbeiderpartipolitikere nord for Lierbyen skulle overbevise syllingfolk hvorfor det nå er på tide med et skifte Før du går videre: Har Lier konkurranseutsatt for mange virksomheter?

Tredje julebrev fra Malaga

- I går hadde vi minus 22 og vannet må renne på kjøkkenet, står det i en nettopp mottatt epost fra Lier, og fortsettelsen lyder: - I dag har vannet frosset i stallen, men en varmluftspistol var redningen. Vi ønsker oss mildere vær til jul. (Bildet viser stranden i Fuengirola på lille julaften)

Lier Rundt

Denne helgen arrangeres Liers morsomste sykkelritt

Noen er født heldige.

Her om dagen hadde jeg flaks. Telefonen ringte og en stemme i den andre enden fortalte meg at jeg hadde vunnet. Endelig var det min tur!

Godt besøk og god stemning

Ansatte og frivillige i Liers menigheter gjør en stor innsats for å skape trivelige møteplasser. I går dukket innpå 50 opp på Tranby menighetshus.

Småpartiene fokuserer lokalt

Det dreier seg ikke om Siv, Erna og Jens, men lokalpolitikken var budskapet til både SV, Senterpartiet og Venstre på stands på Lierbyen i dag.

Radiobølger fra Garsjø

CQ CQ CQ (”seek you” når det uttales på engelsk). This is Lima Alfa 4 Alfa November Alfa

Romjulsmusikk

Hennummusikken hadde ei gruppe i full aksjon 4. juledag

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Kortversjonen av påsken

Hvorfor feirer vi egentlig påske? Og hva skjedde egentlig på skjærtorsdag?

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.