Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8419d562421672d3d5bbef04d514dda4

Hva kan det ha vært?

– For et utrent øye kan det ha sett ut som en syklist, men den muligheten kan uten videre utelukkes.

Flere lesere har tatt kontakt fordi de her om dagen observerte et høyst uvanlig syn på omkjøringsveien ved Lierbyen. Det dreier seg om et gult vesen som i relativt høy fart har beveget seg i retning Heggtoppen.

– Det kunne se ut som en syklist, mente en av observatørene, men den muligheten blir avvist av assisterende kommunikasjonsdirektør P. Edal i Det Norske Sykleforbund. – Der står det skilt med forbud mot sykling, og da er det selvsagt ingen syklister der, sier den assisterende kommunikasjonsdirektøren.

På Lier lensmannskontor har visstnok heller ingen hørt om syklister på omkjøringsveien.

Mest sannsynlig
Den mest sannsynlige forklaringen er dermed at det dreier seg om en USO (Uidentifisert Syklende Objekt). En USO er ifølge ekspertisen en mer jordnær variant av den vesentlig mer kjente og omtalte UFO (Uidentifisert Flyvende Objekt).

Felles for UFOer og USOer er at de dukker opp uten forvarsel og med stor hastighet følger uforutsigbare baner. For øvrig er det betydelige forskjeller.

Trivelige karer
På 1950-tallet og gjennom et par etterfølgende tiår ble det gjort en rekke interessante observasjoner av UFOer i Lier. Det var særlig etter festlige tilstelninger på steder som Folkvang og Sjåstad samfunnshus det ble observert slike. 

Men mens de tradisjonelle UFO-pilotene var små, grønne og trivelige og hadde karakteristiske antenner som stakk opp fra hodet, tyder bildet fra omkjøringsveien på at USO-piloten har en gul tettsittende drakt og en slags hjelm. Antennene ser ut til å mangle fullstendig.

Det utelukkes likevel ikke at det kan være antenner under den tettsittende hjelmen. I så tilfelle kan inneklemte antenner være årsak til noe redusert kontakt med omgivelsene.

Forrige artikkel:Politinatten: Ulovlige tabletter, lovlig kjøringNeste artikkel:Måtte bytte klubb
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 28. juli 2012 10:51: Runar
he he. Morsomt.
Lørdag 28. juli 2012 12:48: naboen
sykkelister er overalt de, helst der det ikke er lov å sykkle, ser dem stadig på nevnte vei, men forbud gjelder vel ikke da eller????
Lørdag 28. juli 2012 14:34: Runar
Forbudet gjelder kun for de som ikke har kondomdress og latterlige briller som gjør at de ligner et insekt.
Lørdag 28. juli 2012 14:36: Bilkjører'n
Hadde jeg tatt bilder av alle jeg har sett syklet der, kunne vi sitti lenge og bladd albumet!!
Søndag 29. juli 2012 21:56: Fotgjenger
Sorry, skjønner ikke humoren - absolutt ikke.
Mandag 30. juli 2012 10:33: Syklist
Jeg forstod humoren og kjente meg dessverre litt igjen.
Tirsdag 31. juli 2012 02:06: Bilkjorer oxo
Har oxo sett disse store BUGSA ,kjore paa disse veiene...
Tirsdag 31. juli 2012 09:01: Anders J.
Jeg kjører her nesten daglig og har sett et par syklister i sommer, i motsetning til tidligere. Jeg regner med at det har å gjøre med at det pågår gravearbeider i Lierbyen. Nå er Hegsbroveien helt stengt (skiltet i begge ender) gjennom Lierbyen (kun et smalt fortau er åpent).

Når jeg har passert syklister her har det gått veldig bra og jeg lurer på hvorfor det er forbud mot slike. Her er det en god skulder så det er lett å passere (i motsetning til mange andre veier).

Ellers er dette en strekning hvor det kjøres mye for fort. På det andre forbudsskiltet her står det 70 og det er det ikke mange som overholder. Så kanskje vi bilister må gå litt i oss selv vi også?
Onsdag 1. august 2012 10:02: Pettern
Sykkelgutta har kondomdress men mangler humor. Artiklen traff blink. Mer takk!!!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode