Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 045d4ec624d7b8f76afc2e14e771697e

All grunn til å smile

Lofotværingen Trond Hellum fikk bekreftet dugnadsjelen i Sylling under Jordbæreventyret --

Lederen for Jordbæreventyret poengterer samholdet og samarbeidsånden som han har merket seg i Sylling. – Det ligger så mye til rette for å skape noe i Sylling. Bygda er naturskjønn og har så mange kvaliteter. Det er driftige mennesker innen flere næringer, kanskje jordbruk i sær. Befolkningen har tidligere vist at de kan jobbe sammen og få til resultater.

Hellum har skolen og flerbrukshallen i tankene. Han har også hørt om idrettsanlegget som ble forbedret radikalt tidlig i nittiårene. Dugnadsånden og dugnadsinnsatsen sto også der sentralt. Ved en tilfeldighet kom han med i styret som nestleder i Sylling IF.

I samtale med folk i idrettslaget ga det ideen om lage et arrangement i naturskjønne Sylling. Hellum tok i august kontakt med Simen Myhrene som også hadde gått med noen tanker om noe lignende. De jobba videre med ideer om et arrangement.

Det var viktig å inkludere så mange som mulig. Og ikke minst finne et navn som kunne skape nysgjerrighet. I februar ble det etablert en styringsgruppe. 30 personer ble involvert i ulike grupper. Ideer ble lansert. Skisser til innhold ble definert. Og en femårsplan ble lagt fram.

Elementer som allaktiviteter, konkurranser, smak og underholdning (med blant annet Eliasbåten) ble planlagt. Og ikke minst måtte de ha med seg med næringslivet.
Allaktivitetene og møte med troll og hekser ble lagt til ei løype i Altanåsen.

 - ”Jordbæreventyret” bør ikke bli større enn at vi kan vise at vi har evne til å lykkes, med våre resurser og ha kontroll over kvalitet. Og så må vi yte service. Innholdet måtte ha nyhetens interesse, sier han med engasjement.  Det grunnleggende måtte være ekte, med gården, skogen og stranda som en helhet.

Hellum roser næringslivet. Uten deres velvilje ville ikke det ha vært mulig.

 Årets arrangement ga et overskudd. Noe av overskuddet vil danne driftskapital for neste år, mens resten skal ”virke til fordel for idrettslig, kulturell og annen veldedig eller almennnyttig virksomhet i lokalsamfunnet” som står i statuttene.

Men nå unner Hellum og kona Ragne (som også har vært aktiv med i arrangementet) seg en god ferie, der det blir en tur til Kroatia og til hjembyen Svolvær.

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 26. juli 2008 16:15: Syllingbeboer
Fint med slike tilstelninger i bygda, men husk at dere ikke stenger for adgangen til parkeringsplassen ved Sylling kirke for de som vil på kirkegården !
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode