Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1735db501b0523581d8614b215ea8485

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

På bildet, foran: Simen Hagerup Kjeldsen fra Åssiden og Nils Haugen (med blomster). I første rekke: Bryn, ROS, Henrik Hellersmo, Gårdsgutta, Morten Kløvstad, Liungen IF, Magnus Poverud, Semsgjengen (Dikemark), Arne K. Sand, Gårdsgutta, Einar Narjord, Gårdsgutta og Rolv Eriksrud jr., Gårdsgutta. Stående: Jon Sverre Evjen, Lier IL, Trygve Gillebo, Asker,  Anders Ledal, ROS, Haavard Nygård (Sylling) S/V Lier, Anders Holmen, Gårdsgutta, Jan Inge Trontveit, Gårdsgutta, Siri Anette Evjen, Lier IL, Oddvar Nygård  (pensjonert politimann, men fortsatt aktiv skiløper), Nykjua og Roar Borge, Liungen IF.


Selv om bare 6-7 av Gårdsgutta var til stede onsdag kveld, beviste samlingen i varmestua til Liungen IF på Åskvisla at gjengen bak "Eggekollen opp" bidrar svært mye til å skape et godt idrettsmiljø, sommer som vinter.

Alle som opplevde ”Eggekollen opp” kunne ikke annet enn la seg imponere over arrangementet i september. Både løpere og publikum storkoste seg. ”Gårdsgutta” har klart å forene det sosiale med konkurranseaspektet. Vinnerparet Kjersti Karoline Danielsen og Øystein Sylta, samt skiesset Jens Arne Svartedal var alle enige i at dette arrangementet var trivelig. Og de var samstemte i at de kommer igjen neste år.

Uten et rødt øre i støtte har denne idrettsglødende dugnadsgjengen klart å skape et flott arrangement i helt spesielle omgivelser. For publikum på toppen var det både spennende og avslappende trivelig med vafler og saft til alle –

- Vi har vel heller ikke søkt noen form for støtte, sa eldstemann i gjengen, Nils Haugen. Men at mange lokale næringslivsledere ser på dette med svært positive øyne og gir sine bidrag til arrangementet, er lett å forstå –

Gamle Gårdsgutta
- På 70- og 80 tallet eksisterte også en en gjeng som kalte seg for ”Gårdsgutta” forteller Nils Haugen. Da dreide det seg om bedriftsfotball om sommeren og hockey-pockey om vinteren. Noen var med om vinteren på isen, mens andre foretrakk å kjempe om lærkula på sommeren. Blant de gamle Gårdsgutta kan nevnes Oddbjørn Haugen (Nils `bror), Reiar Eriksrud (Rolv Eriksruds far), fetterne Amund og Narve Huseby og Per Osmund Espedal. - Idèen til nye Gårdsgutta kom fra brødrene Hans Erik og Arne Sand, og Rolv Eriksrud, sier Nils Haugen.

Alene med gutta

- På lista over oppmøtet i skibua til Liungen IF på Årkvisla telte vi 38 navn. Onsdag kveld deltok 17 karer og Siri Anette Evjen. Siri slår fast at det er fint å være alene som jente. – Da har jeg gutta for seg sjøl, sier hun etterfulgt av en god latter.
Gjengen møtes også på¨mandager. Da er det rulleskitrening fra Liungbanen opp mot rundkjøringa på Lyngås. Men oppmøtet er best på Årkvisla med løping og stavgang. Det blir en runde mot Strødtvedt og tilbake. Distansen kan bli opp mot 15 km over halvannen times trening. Roar Borge og Arne Sand legger opp treninga.

Utenlandsturer
Det blir lagt opp til fellesturer hver vinter. Blant skikonkurransene kan nevnes både ”Birken”, Vasaloppet og Marcialonga i Italia. Kommende vinter kan også bli tur til Transjurasienne i Frankrike, den 13. og 14. februar.

Eggekollen opp 2010
Årets arrangement var så vellykket at gutta ser fram til neste år. Det er allerede bestemt at løpet vil gå på samme helga, det vil si den andre lørdagen i september. Da vil nok en utvidet stab av Gårdsgutter med idrettsfamilien på totalt 25 personer være klare igjen for en ny massemønstring opp mot høstkledde Eggekollen

-

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode