Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Flere løpsalternativer

Det tilbyr løpsleder Per Morten Krogh som håper på fine forhold for de påmeldt 272 løperne, et stort antall barn og trimmere under Kraftløpet på søndag.

- Det har vært gledelig stor interesse for Kraftløpet, sier Per Morten Krogh til Liernett i kveld.

Fristen for påmelding til selve Kraftløpet fra Hennummarka skole er blitt utsatt til kl 24 i kveld. Alt overskuddet går til Aktiv mot kreft.
I tillegg til at barneløpet og Kraftmarsjen får god oppslutning, har den optimistiske løpslederen stor tro på det nye tilbudet til for løpsglade mennesker.

- Vi informert om barneløpet via e-poster til skolene i juni. Elevene har fått såkalt sekkepost med hjem. Vi håper på god deltakelse blant de yngste, sier Krogh. Med mange barneløpere og trimmere håper SK Kraft at målet om 400 løpere innfris.

Skigruppa i Lier IL er ansvarlig for tidtakingen. Det legges opp til et riktig trivelig arrangement. Tranby skolekorps er engasjert. Som gjenytelse får de inntekter fra kiosksalget.

Utdelingen av startnummer skjer kl 10. Arrangøren legger opp til premieutdeling spå fort som mulig etter at siste løper er i mål og resultatene er klare, cirka kl 1345.

Løpene

Barneløpet ca 900m (0 - 9 år) går i området rundt Hestesletta. Start kl 1100
AGR Kraftløpet, 5.5 km (10-99år) Løypa går opp den beryktede Kraftvegen og snur hjemover igjen ved Kraft parkeringsplass. Fellestart kl 1200

AGR Kraftløpet, 10.5 km (14 - 99 år) Samme løype som 5.5 km til Kraft parkering, over Kraftkollen og veien tilbake rundt Kraftkollen. Mellomtid måles etter ca 8km.  Spurtpris til første løper opp på Kraftkollen 481moh(ved masta).  Fellesstart klokken 1200. Elektronisk tidtaking(emit).

Nedoverbakkeløp, 2.5 km (10-99 år) er et løp du får med som bonus ved å delta i 5.5 km eller 10.5 km. Her kan de som løper 5.5 km konkurrere mot de som løper 10.5 km. Tid registreres på mellomtidsstasjon ved Kraftparkering, og da er nedoverbakkeløpet i gang. Elektronisk tidtaking(emit).

Kraftmarsjen, 5.5/10.5 km (0-99år) starter fra 10:00. To valg: Den lange eller korte løypa. Turen over Kraftkollen anbefales. Ingen tidtaking.

Løpskarusell neste år?

Tradisjonsrike Kanada rundt har en sterk stilling blant landeveisløpere og motbakkeløpet Eggekollen Opp har blitt en slags «høstens vakreste eventyr» for idrettsfolket i Lier. Blir det suksess for Kraftløpet kan man får i gang en løpskarusell, antyder styret i SK Kraft. - Vi har fått en henvendelse på dette, sier Arne Sand, en Gårdsgutta bak det vellykkede  Eggekolllen opp.- Vi er veldig positive til den nye løpet og vil ta stilling til et eventuelt samarbeid om en løpskarusell senere, sier han. Han regner med at flere som vanligvis deltar i Eggekollen opp stiller til start på søndag. Selv tror han ikke han blir med i det første løpet.

Men arrangøren har i alle fall «kongen» av Kanada rund, Øystein Mørk, på startstreken. Løpsleder Per Morten Krogh håper at værmeldingen stemmer. Det er varslet delvis sol, vel 20 grader, så og si ikke nedbør. Dt er er en stor fordel når det skal løpes nedover. Arrangøren har sikret seg om det blir skader. Lier Røde Kors er på plass.

Les mer her: http://kraftlopet.com/

Les også denne artikkelen: http://www.liernett.no/6386-da-skikongen-kom

Sportsklubben Kraft

Flere saker fra arkivet

Løperfest under Kraftkollen

Øystein Mørk fra Tranby var som ventet suveren, men det ble også en stor seier for Sportsklubben Kraft i dag. En stor seier også for arrangøren.

Over 20 000 til kreftsaken

Leder Per Morten Krogh i SK Kraft overrakte en stor sjekk til Toril M. Ritland Thomson, representant for Aktiv mot kreft i dag.

Da skikongen kom

Plutselig stod han der, smilende, i kortbukse og joggesko, klar for å teste løypa over Kraft.

Rekorddeltakelse på lørdag?

Dag Bern med sønnen Jonas Bern og Magnus Stokke testet løypa "Eggekollen opp" på lørdag og Henrik Hellersmo (bak) og Nils Haugen (th) fra arrangøren Gårdsgutta håper på ny suksess --

Stor løpsfavoritt

Mye tyder på at situasjonen blir den samme for Øystein Mørk i morgendagens Kanada Rundt i Sylling, som i fjor. Da så han ikke mer til konkurrentene i det han passerte Kyllerud.

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Skifest i Kanada på søndag

På grunn av snømangel vil årets Hauer`n og Th Haug-marsj gå fra Kanada, og Arne Christoffer Sand fra Sjåstad satser på sin sjette seier på rad.

Høyeste punkt i Vestmarka

Ukens kulturminnepost er satt opp på Kraftkollen.

Ensom i tet

Øystein Mørk fra Tranby stakk tidlig av fra de andre i Kanada rundt i kveld

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

Blir du med på skifest på søndag?

Søndag er det klart for årets stormønstring for skifolket. Tradisjonsrike Hauer`n går fra Geithus til Drammen. Mosjonistene i Thorleiv Haug-marsjen går også den 38 kilometer lange løypa fram til Spiralen, men uten tidtaking og klasseinndeling.

Finn ukas post!

- Utsikten fra området ved Kraftkollen (se kartutsnitt th) er verdt hele turen opp, skriver trimgeneral Arne Ask i Lierbygda O-lag

Optimale orienteringsforhold

217 NM-deltakere orienterte seg tilbake til målpassering ved Hennummarka i kveld

- Bare været holder ---

Arne Kristoffer Sand tok seg en ørliten pause under tirsdagens trening på rulleski og skuet mot Eggekollen, og tenkte på lørdagens premiere ---

Hauern utvider til 1.500

- Sist vinter var det 1.200 startnummer i Thorleif Haugs minneløp. De ble raskt revet unna og i år utvider vi til 1.500, forteller Jens Vig til Langrenn.com.

Julegraner tennes i morgen

På desembers første dag med snøslaps kan små og store glede seg til dagens og morgendagens tradisjonelle lystenning på Meren, Lierbyen, Kraftkollen, Tranby Torg, Lierskogen, Nøste, Egge og i Sylling

Premierer raske tenåringer

Fire ganger vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, har tatt initiativet til å stimulere unge løpstalenter i det tradisjonsrike gateløpet i Sylling.

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Proffe gardsgutter

Hans Erik Sand, som en ledig, sakkyndig og godt informerende speaker frontet et flott arrangement av Gardsgutta --

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Ny plassering i toppen?

Arne Sand, med fem seire i "Hauer`n", gleder seg til vinterens klassiker i marka.

NM-gull til Silje Bæra Hørthe

Løpstalentet fra Sylling vant juniorklassen i terreng-NM på Jessheim lørdag

Mot rekorddeltakelse

Over 200 deltakere med rekordinnehaverne Kjersti Caroline Danielsen og Øystein Sylta i spissen er påmeldt til Eggekollen Opp i morgen.

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Lettbeint håndballspiller

- Løpinga er en bihobby, sa Silje Bæra Hørthe som løp inn til ny rekord på sekskilometeren under Kanada rundt tirsdag kveld

Julegrana i Kraftkollen for tredje gang

Julegrana i Kraftkollen er en videreføring av en vellykket vardetenningen ved millenniumskiftet. Den gangen var det hundrevis av mennesker i fakkeltog opp den bratte lia til Kraftkollen. En vellykket markering som folk i lokalmiljøet pratet om i uker. Hennummarka Vel ønsker å følge opp denne historiske markeringen ved å tenne en julegran i Kraftkollen hvert år. 2001 var første gangen. Den siste lørdagen i november. Et enkelt arrangement med fakkeltog og flere hundre mennesker ved grana oppe i kollen. Snø og lett tåke skapte en spesiell trolsk stemning i skogen. Folk satte pris på noen stille timer i skogen. Og så lenge grana var tent, var den på prat i flere prestegjeld der den lyste godt synlig mot toppen av Kraftkollen. Selv flygere som bor på Hennummarka, fikk spørsmål fra kolleger om hva som nå lyste i Kraftkollen.

Årets Tinestafett

Tinestafetten arrangeres 1. juni

Lyser opp bygda igjen

Etter grundige forberedelser (bildet) er det enda en gang klart for tenning av lysene på julegrana i Kraftkollen.

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

500 gikk Hauern

Arrangøren Drafn, Sturla, Drammens Strong og Drammens og Oplands Turistforening kan glede seg at vel 700 deltakende løpere under årets skifestival, men selve arrangementet virket litt tamt --

Førjulskveld i skogen

Hennummusikken var blant de som sørget for nok en tradisjonsrik julegrantenning på Kraftkollen

Klart for idrettsfest

- Se der, sier Nils Haugen i Gårdsgutta. Han lover topp forhold til morgendagens Eggekollen opp.

Syllingløpet 2006

96 barn løp syllingløpet i strålende vær.

Pokaloverrekkelsen

Årets vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, fikk vandrepokalen av fjorårets vinner, Gerhard Corneliussen etter Ryeløpet sist helg.

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

Mosjon og løpsglede i fokus

Mosjonistene i Kanada Rundt og barna i Syllingløpet var kanskje "vinnerne"

Favorittseier i kvinneklassen

Kjersti Karoline Danielsen (th) fra SK Vidar kopierte seieren og nest beste løper i fjor, Silje Bæra Hørthe fra Sylling måtte dessverre melde forfall, men Silje ble belønnet med stipend etter Eggekollen Opp.

Hvilken virksomhet i Lier stiller med flest deltakere?

Friidrettsgruppa i Sylling IF utfordrer alle virksomhetene i Lier Kommune til å stille med flest mulige ansatte i Kanada rundt. Det er sosialt, sunt og kjempegøy. Trimmerne kan løpe Kanada Rundt (6 og 12 Km) Kanada Rundt (12 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen, Kanada, Tronstad og tilbake til skolen, mens Kanada Rundt (6 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen og tilbake til skolen. Håper mange tar i mot denne utfordringen og stiller på Kanada rundt i år.

Startnummer, premier og vafler

Endelig kom snøen tilbake til Tranby og skikarusellen kan snurres i gang.

Fjorårets beste er klare --

Både Øystein Mørk (på bildet) og Gjermund Sørstad har trent bra foran tirsdagens duell i Kanada Rundt i Sylling

Julegrantenning på Kraftkollen

Lørdag tente Hennummarka vel julegrana oppe i Kraftkollen. Den lyser nå og når tåka ikke er for grå, kan man se grana fra store deler av Lier.

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

Liunger klar for NM

Fire lokale deltakere, med Venke de Lange (bildet) i spissen, starter i årets siste stormønstring i hundekjøring på barmark

Bygdetunet som arena

På grunn av store snømengder har Lierbygda O-lag valgt å flytte sin norgescup i ski-o-løp fra drammensmarka til Liers tusenårsted førstkommende helg.

Hvor er de andre?

Her er "Kongen av Kanada rundt", Øystein Mørk, ensom i teten etter 3 km, i det han passerer rundkjøringa i Kyllerud

Fin stemning

Midlewood (bildet) var blant flere band som sørget for full trøkk og god publikumsoppslutning på Gamle Stasjon på lørdag

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Veteranene holder koken

Ekteparet Frances Lutken og Arild Pedersen har vært med helt siden Kanada Rundt startet i 1981

Julegrantenning på Kraftkollen

Store og små møtte opp med fakler på Kraftkollen lørdag

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Som i gamle dager

15-20 centimeter nysnø, uten nypreparert løype, forhindret ikke at Øyvind Melgaard og Knut Brevik valgte Kanadaløypa søndag.

En fantastisk massemønstring

- Årets skifestival minner om en gammel storhetstid for Hauern, sier Haakon Fossen i arrangementskomiteen

Landemerket midt i bygda

Ukens kulturminnepost på en av de mest kjente kollene i Lier er blitt målet også for idrettsuttøvere de siste årene -

Utsatt start for de yngste

På grunn av kulden er starten for Ungdomshauern fra Eggevollen utsatt en time i morgen.

Halvmeteren med puddersnø

-Det var kjempeflotte løyper, sa Per Bjarne Carslen fra Øverskogen etter en tur inn til Åsvanna

Rekordeltagelse

Hele 436 løpere fra 60 klubber deltar i Lierrennet i morgen.

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

Marsjdeltakere på sykehus

Et ektepar fra Svelvik havnet på sykehus etter å ha blitt påkjørt av en annen deltaker under Thorleif Haug Skifestival i går --

Fjerdeplass og bronse

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er mest fornøyd med søndagens stafett under NM i terrengløp i helga.

Big-jump på Kraftkollen

Det er ikke bare ulemper med mye snø.

Suveren i Fjellmaraton

Gjermund Sørstad fra Sjåstad var en klasse for seg selv på Beitostølen, men det var flere gode lierplasseringer.

Fargerik massemønstring

På grunn av sykdom måtte hjemmehåpet Karoline Haverstad sykle rolig opp Lierdalen under dagens Petit Grand Prix.

Slo i alle fall Jens Arne --

Det sa Arne Christoffer Sand (midten) om gamlekompisen og skiesset (til venstre), men Kristian Horntvedt (til høyre) fra Stokke slo dem begge med sin tredjeplass.

Kjempeinnsats av lierløpere

Marie Rokke Jagland, Liselotte Veimar Jørgensen og Katinka Lønning Brurberg gjorde fine prestasjoner under løpene ved Sognsvann i Oslo i helga.

Fotballakademi på Tranby?

- Møtet på onsdag med lagledere i fotballgruppa i Lier IL var positivt, fastslår initiativtaker Thomas Røed, som også er leder av Idrettsskolen på Tranby.

Over 800 solgte billetter

- Interessen er svært økende, melder Morten Utengen om konserten ved Asdøltjern lørdag kveld.

Nesten tusen på ski.

Hauer`n og skimarsjen 2004: cirka 850 skiløpere frydet seg over perfekte vær - og føreforhold i dag. 357 løpere gikk Thorleif Haugs Minnemarsj (”Hauer`n) og cirka 500 gikk Th. Haugs-marsjen. Som mange har fått med seg var Arne Christoffer Sand fra Sjåstad / Vestre Lier raskest. 28 løpere fra Lier stilte til start fra lierklubbene.

Nær 180 går Eggesprinten

- Sjåstad/Vestre Liers skigruppe melder om fine forhold når den årlige massemønstringen avvikles på lørdag

Nær maratonseier

Liungen Gjermund Søstad var bare seks sekunder bak vinneren under Reykjavik-maraton på lørdag

Medaljer til Tranby

Maren Jansson Haverstad vant juniorklassen, mens broren Sindre tok en sterk tredjeplass i seniorklassen under NM i skiorientering i dag.

Ambisiøs dommer

Usman Aslam håper at han blir tatt ut til å dømme sluttspill under årets Norway Cup

Lover godt for fremtiden

Sjuåringene Vetle Ree-Trandum, Lier IL og Hans Sylling, Sylling IF kan stå som et eksempel for den økende interessen for Liermesterskapet.

Nissefest på Eiksetra

Sjåstad Vestre Lier IL arrangerer nissefest på Eiksetra lørdag 17. desember.

Sang og musikk i Lierbygda

Her finner du ytterligere fire steder der du kan få med deg stemningen når julegrana tennes.

Flere yngre i treningsgruppen

- Målet vårt for høstsesongen er å utvikle spillestil, plassering er mindre viktig, sier Preben Krogh-Jacobsen, trener for Lier G 19.

Romerike og Grenland best

Ingen løpere fra distriktet nådde opp, da tidenes tredje NM i presisjonsorientering ble arrangert ved Eiksetra, og manglende topplasseringer av lokale uttøvere skyldes nok at landslagsløper, Arne Ask fra arrangøren Lierbygda O-lag ikke kunne delta, men måtte fungere som løypelegger---

Ny pers og klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling løp inn til femte beste tid i kvinneklassen under Sentrumsløpet

Liunger med gode plasseringer i Fjellmaraton

Nils Haugen var raskeste liung med en 2. plass i Fjellmaraton i dag på Beitostølen, men både Øyvind Melgaard (på bildet t.h) og Mia Olsen gjorde også gode prestasjoner med henholdsvis 3. og 7. plass i sine klasser.

Stipendievinner med flere NM-medaljer i helga

- Det har vært ei meget bra helg for meg, sier o-løper Maren Jansson Haverstad, som vant "EggekollenOpp"- stipendiet, og som sørget for hele tre NM-medaljer

Sykkel savnet

Denne type sykkel, vist på bildet, ble stjålet fra hundekjører Per Morten Espeland fra Tranby fredag kveld. - Hvem kan hjelpe oss? spør den kjente hundekjørerkollega Venke de Lange gjennom Liernett

Gutta på tur

Liungene (f.v.) Øyvind Melgaard, Inge Skjeggerud og Espen Fuglerud er tre av av cirka 6 000 som gikk det tradisjonsrike Marcialonga i Italia sist helg.

Kanada Rundt 2006

Øystein Mørk fra Tranby vant årets Kanada Rundt

Flott steindemning

Kulturminnet som utgjøres av Dammyrdammen er gedigent -

- Maren Haverstad er favoritt

Til helga arrangerer Lierbygda O-lag kretsmesterskap i orientering på Eiksetra.

Rekordtilstrømning til Eiksetra og Kanada

Til tross for lite snø var det en strøm av skiløperne til løypene i Kanada og rundt Eiksetra. I Kanada telte vi over 200 biler mellom 12.00 og 13.00 på søndag. Tilsvarende antall parkerte biler var det også på lørdag. På Eiksetra var bestyrerparet Avdal/Hafslund strålende fornøyde. -- Det var som på senvinteren, med kø ved kassen, helt til vi stengte klokka 16.00, sa Turid Avdal til Lier-nett. Og æren for at skiløpere fra Asker, Røyken og hele drammensområdet trekker til Lier, må i stor grad tildeles de dyktige løypekjørerne i Lier kommune. I Kanada ble skiløperne møtt av flotte, nykjørte spor på søndag morgen.

10-åringer debuterte

Fredrik Frossdal (tv) og Ole Aleksander Horn var de yngste som fullførte den lange distansen under Kanada Rundt

Lier Rundt

Denne helgen arrangeres Liers morsomste sykkelritt

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

Eventyrlig i Vestmarka

Mange boltret seg i nysnøen i dag, slik som denne familien her ---

Nå er det advent

Julegrana lyser oppe i Kraftkollen

Økning på 30-40 prosent

Bestyrer på Eiksetra, Truls Hafslund, ser fram til at utbedringa av Eikeseterveien blir ferdig --

90 barn i full fart

Nesten 100 små barn hadde funnet veien til Syllingløpet tirsdag kveld