Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b13a9cb9769df5f3f9f20821034014ce

Stor løpsfavoritt

Mye tyder på at situasjonen blir den samme for Øystein Mørk i morgendagens Kanada Rundt i Sylling, som i fjor. Da så han ikke mer til konkurrentene i det han passerte Kyllerud.

Øystein har to gode opplevelser bak seg i vår. Han perset under Sentrumsløpet og tiden var under 32 minutter. - Det har vært målet mitt, sier Øystein til Liernett i kveld. Det ga han en sterk 16 plass med mange sterke løper i feltet.

På lørdag løp han Holmenkollstafetten for Bøler IF som ble nr 8 i eliteklassen. - I følge erfarne klubbmedlemmer var det god plassering, sier Øystein som løp etappen opp mot Besserud som måler nesten 2 km. - Det gikk litt saktere enn det gjorde i fjor, men det var 10 beste tid blant de 18 elitelagene.

Det blir kun ei fellestrening med Bøler hvert år, så han møter lagkameratene kun i forbindelse med løpsarrangement. - Det ville tatt for mye tid å reise inn med to små barn hjemme, sier småbarnsfaren. - Men jeg får trent så og si hver dag. Og tredemølla er god å ha om vinteren.

Av andre løpere er det usikkert om løpere som Lasse Blom og Gjermund Sørstad stiller opp på 12 km. Førstnevnte sliter litt på det harde underlaget. Uansett vil bli overasket om ikke Mørk tar sin sjette seier, for løpskameraten Gerard Corneliussen som snøt han for seieren i 2009, har trappet ned løpinga til fordel for fjellklatring, i følge Øystein. Men det er stor sjanse for at Øystein far stiller opp, som sekundant på sykkel, og følger han fra toppen av Skjeggerudbakkene og inn til mål ved Sylling skole.

Ellers er Mørk opptatt av premiene til ungløpstalenter. Det ble innført i fjor etter initiativ av Øystein Mørk. Premiene, som er sponset av Løpslabbet og Vangen Mat går til beste jente- og gutteløpere både på 6 og 12 km. I fjor deltok det ingen jenter på 12 km.

Silje Bæra Hørthe fra Sylling som har løpsrekorden for kvinner på 6 km stiller ikke til start. Hun er opptatt med avslutningen av studiet ved Norge Idretthøyskole. - Men jeg lover å starte neste år, sier hun.  Silje, som har slitt med skade det siste året, har begynt å konkurrere igjen og  deltok i Holmenkollstafetten.

NB. Syllingløpet for barn går som vanlig kl 18. Kanada rundt 6 og 12 km starter kl 18 og som vanlig med fellestart. Trimmere kan starte fra kl. 17.

Kanada rundt (12 km) arrangeres for 33. gang.

Her kan du lese mer om det tradisjonsrike arrangementet; http://www.kanadarundt.com/

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode