Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Høye boligpriser i Lier

- Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for boliger ligger på cirka 21 000 kroner, oppgir daglig leder Britt Kåsin i Boligbyggelaget/USBL i Lier.

Hun er enig med adm.dir. Thor Eek i NBBL (Norges Boligbyggelag) i at det er uheldig at regjeringen kutter fem milliarder i Husbankens rammer. Men siden det gjelder nye lån, vil ikke det ha noen innvirkning pr i dag i Lier, fordi LBBL (Lier Boligbyggelag) / USBL (Ungdommens Boligbyggelag) har praktisk talt ingen nybygg. - Men svært mange liunger i borettslag har nytt godt av Husbankens billige lån, sier Kåsin.

I løpet av det siste året har fremtredende stortingsrepresentanter for regjeringspartiene stått fram og understreket viktigheten av å bruke Husbanken mer aktivt for å fremme økt boligbygging.

- Regjeringens kuttforslag må også ses på bakgrunn av at lånerammen i Husbanken praktisk talt har stått stille i en årrekke. Husbanken har dermed blitt kraftig redusert som boligpolitisk virkemiddel for nybyggingen, påpeker Thor Eek i NBBL.

- I dag bygges det for få boliger i forhold til behov og befolkningsutvikling, mener Eek. - Det er også tilfelle i Lier, understreker Britt Kåsin.
Det slår spesielt ut på prisene på Lierskogen, på Tranby og i Lierbyen. - Det mest ekstreme er en enebolig som ble solgt for 1, 2 millioner over takst, forteller Britt Kåsin. Men hun minner om at folk kan få kjøpt boliger billigere og langt nærmere takst i områder i Lier utenfor de nevnte pressområdene

Fredrik Engebråten (på bildet) hos GARANTI Eiendomsmegling bekrefter at noen leiligheter nær Lierbyen er solgt høyt over takst. En vanlig kjøper der er gjerne folk som har en tilknytning til Lier og som har opparbeidet egenkapital etter å ha bodd i Asker, Bærum eller Oslo og som ønsker å flytte tilbake til Lier. På Tranby og Lierskogen er det gjerne folk uten tilknytning til Lier som byr på leiligheter og eneboliger.

- Generelt er det stor etterspørsel etter leiligheter, spesielt sentralt i Lier, sier Engebråten. - Det er gjerne godt etablerte mennesker, ofte i 50- , 60-årsalderen som ønsker å selge sin enebolig til fordel for en leilighet, sier han.

Mindre prisstigning framover?

NBBLs boligprisstatistikk viser en økning i prisene på borettslagsboliger på 1,1 prosent i tredje kvartal.
Dette er en betydelig utflating av veksten sammenlignet med første og andre kvartal, da prisveksten var hhv. 6,5 og 3,2 prosent.
- Som forventet, sier administrerende direktør i NBBL, Thor Eek, i en kommentar. Vanligvis flater prisene ut utover høsten. De andre boligprisstatistikkene viser også samme tendens. Hittil i år har prisene på borettslagsboliger steget med 11,1 prosent, mens veksten siste 12 måneder er på 8,8 prosent.
En gjennomsnittlig borettslagsbolig har i dag en snittpris på vel 2 mill kroner – men her er det store variasjoner utover landet. Stavanger har de definitivt dyreste boligene - der var prisen på en gjennomsnittlig blokkleilighet i borettslag 2,5 mill kroner. Prisnivået i de øvrige byene følger hakk i hel. Utenfor de største byene er prisnivået betydelig lavere, og gjennomsnittsboligen omsettes for 1,4-1,7 mill kroner.

Om USBL
USBL (Ungdommens selvbyggerlag) er et boligbyggelag som skaper verdier ved å bygge boliger, tilby boligtjenester og utvikle medlemsfordeler slik folk flest ønsker seg. Det ble stiftet 1948 og har i dag ca 29.000 medlemmer og forvalter over 15.000 boliger.

Flere saker fra arkivet

Mer boligbygging i Lier?

Thor Eek i Norske Boligbyggelags Landsforbund mener at økt boligbygging er det mest effektive virkemiddel mot de høye boligprisene. Høyres Søren Falch Zapffe svarer her på utfordringen.

Haakon Berg Årets megler

Haakon Berg fra Lier er nok engang kåret til Årets megler i GARANTI-kjeden.

La bilen stå ---

Flere og flere velger å ta bussen, spesielt vinterstid

157 200 på bok

Den gjennomsnittlige liung har 157 200 kroner i banken. 1100 kroner mer enn den gjennomsnittlige nordmann.

Halvannen milliard fra liungene

Skatteoppgjøret viser 1 480 064 018 kroner til felleskassa

Er du på jakt etter leilighet?

I Sylling har 2 tømmermestere og en altmuligmann satset hardt på boligbygging. For et par år siden kjøpte de ei stor tomt, og i dag er det 8 leiligheter på Svangshagan i Sylling. 4 nye kommer til våren.

Lier før og nå

Da huset i Lierbyen var 30 år gammelt, ble det solgt for 37.600 kroner. Her om dagen ble det solgt igjen.

Flere lærere og bedre eldrepolitikk

- Det mener jeg er en av de viktigste sakene ved årets valg, sier Tonje Evju, leder av Lier Arbeiderparti.

Kjølig juni gir gode jordbær

Lier (NW): De norske jordbærene blir et par uker forsinket på grunn av kjølig junivær. Men når bærene kommer for fullt i slutten av måneden, vil de være ekstra gode.

Tøffest krav på forvaltning

Liernett bringer her endringer i omstillingskravene som ble gjort i Kommunestyret på tirsdag

Dyrker ny supergrønnsak

Gartnerne Kaare Wiig fra Jæren og Kirsten Ravnsborg Justad fra Lier satser på brokkolini (Foto: Dag Øyvind Olsen/Newswire)

Økte rammeoverføringer til Lier kommune

Lier kommune får 1,7 millioner mer i økt rammetilskudd enn de hadde regnet med i budsjettet de la frem 1. november.

Over 841 000 kroner fra liungene

Liungenes bidrag nærmer seg 39 kroner per innbygger i Innsamlingsaksjonen, og Veslefrikk barnehage markerte FN-dagen med å selge sveler og kaffe til inntekt for aksjonen.

Innflytting i Heggsbro borettslag

- Gratulerer, sa beboernes representant Jens Petter Iversen til Else Marie Kortvedt som var den aller første som flyttet inn på mandag.

Flere vil på tur

Friluftsliv har blitt en trend igjen, og medlemsmassen i Drammens og Oplands Turistforening (DOT) har økt med 5,7 prosent det siste året.

Færre rovviltskader i Lier

1581 sau ble erstattet på grunn av rovvilt i Buskerud i fjor. Det er en betydelig økning, men i Lier har det vært en nedgang.

Oppgradering av Hegg skole?

Pressemelding: - Regjeringen overfører mer enn 19 millioner kroner til Lier

Mer forvirring på Stoppenkollen

At eiendomsmeglere jukser med populære adresser, viste vi i en tidligere artikkel om Nøste Terrasse. Nå tøyer Dialog Eiendomsmegling sannheten igjen.

Fortsatt høye priser

Men prisene varierer noe i Lier. Assisterende butikksjefer på Kiwi, Lierbyen, Sahel Radmard og Christoffer Larsen-Asp hadde det lavest pristilbud på norsk jordbær på St. Hansaften -

Ønsket utvikling av Grønne Lier

Innlegg fra Senterpartiets Kirsti Marie Lager Lyngås

Ingen streik i Lier

LO kommune godtok meglingsresultet for de kommuneansatte etter 20 timer på overtid

Flere konkurser i Lier

Fersk oversikt over konkurshyppigheten i Norge viser at Lier kommer klart dårligst ut

Økt etterspørsel

- Vi har som mål å dyrke 80 mål salat i 2009 hvis markedet vil ha det, sier Anders Hørthe i Sylling

Kommunen har god økonomi

- Regnskapet for 2009 viser et overskudd eller et driftsresultat på 3.3 prosent, sier Søren Falch Zapffe, gruppeleder i Høyre.

- Viktige risiko- og usikkerhetselementer

Rapporten fra Multiconsult peker blant annet på kvikkleire og fare for leirras på og utenfor sykehustomten på Gullaug.

Eskil Pedersen på Liertoppen

Høyre og Frp så trolig rødt på minst én måte, for på mer synlig naboplass i annen etasje på Liertoppen stilte innpå 20 unge og litt eldre Arbeiderparti- og AUF-medlemmer, mange av dem med røde t-skjorter. Og så kom Eskil Pedersen.

Gullaug solgt til Rimi-Hagen

Hvis du trodde Liers ordfører holdt på med å hale i land sykehuset på Gullaug, tok du feil.

Lierbæra foreløpig dyre, men best?

Disse jentene solgte lierbær i går, men hvilke bær til hvilken pris får du ellers i dag? Liernett har sjekket prisene.

- Et skolebygg for fremtiden

Ordfører Ulla Nævestad svarer på kritikken vedrørende utbyggingen på Høvik/Stoppen i sitt motinnlegg

Premierer kirkelig vanskjøtsel

Det sier Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård Strand (tv på bildet), til Liernett om kommunens tilskudd på to millioner til kirkebygg på Lierskogen

Økning i barnehageprisene

Maksprisen i barnehagene øker med 80 kroner i måneden, og flere må betale mer skatt neste år, er to av regjeringens forslag til statsbusjett.

4.9 millioner til Lier

Lierhallen er vinneren, da midlene fra regjeringens tiltakpakke ble fordelt

Over en milliard i gjeld

Rådmann Hans-Petter Christensen (bildet) og politikerne har noe å gruble over når Lier kommunes gjeld vil øke betydelig de neste to år

Sexmeldinger og paparazzifotografering del av mobilhverdagen

En ny undersøkelse avdekker bekymringsverdige forhold ved norske mobilvaner i Buskerud. Nå ber NetCom folk om å ta større ansvar for vern av egen person.

Lier før og nå

På Lierstranda har alt og intet skjedd det siste hundreåret.

Liungenes julegavekjøp på nye høyder

Julehandelen setter visstnok nye rekorder i Lier, men butikkene i Lierbyen har bare fått tak i noen smuler. Nå lysner det i Bakerikvartalet (bildet).

Lier får 8,1 mill kroner i 2007!

Lier kommune har fått økning på over 40 millioner kroner i overføringene fra staten etter at Åslaug Haga tok over kommunaldep. Dette er midler vi har benyttet (...)

En seier for Fjordbyene Lier og Drammen

Lier og Drammen Venstre ser med glede at SFT har gitt klarsignal for starten av en av Norges største miljøoppryddinger.

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

- Gladmelding til oss

Instruktør Per Larsen er lettet etter at Helsesportslaget og Bekhterevsforeningen kan opprettholde sine tilbud på lørdager neste år, men det blir mindre svømmetid for publikum -

Energieffektivisering er fremtiden

Lier kommune sparer gjennom et systematisk enøk-arbeid rundt en million kroner årlig, og trekkes frem som et eksempel til etterfølgelse

Endelig skikkelig mat på toget.

Nei vi snakker ikke om vakumpakket tørrlefse fra NSB. I dag spiste jeg på togkafeen i Lierbyen. Det var helt klart det beste måltidet jeg noen gang har spist på et tog.

Loffere i fokus

Lofferne var tema på Lier Historielags godt besøkte møte i kveld.

Hjelpeaksjon for Etiopia

Britt Celine Oldebråten fra Lier har besøkt et av ADRAs prosjekter i Etiopia

Velgerne venter på svar

Ordfører og rådmann har seg selv å takke for rykter og uklarheter etter salget av sykehustomta.

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

Boligskandale?

Tette kloakkrør forårsaket at hele første etasje ved de tilrettlagte biligene på Gifstad ble oversvømmet.

Salget av epledrikker øker

- For vår del har utfordringen vært å få tak på nok råvarer de siste sesongene, sier Marius Egge i et intervju i Nationen i dag.

Hvor kommer bærene fra?

Liernett stoppet ved noen svært hyggelige og høflige jordbæreselgere i går, men som dessverre ikke kunne gjøre rede for hvilken produsent de solgte for --

Lidl – like ille som sitt rykte?

Lier-nett har besøkt Lidl på Lierstranda. Hvor billig er egentlig kjeden? Hvordan er kvaliteten på produktene? Hvorfor er alle så opptatt av Lidl?

Mer enn småpenger

Idrettsklubbene i Lier får totalt nær en kvart million kroner i momskompensasjon for 2010, som fortjent -

Tjener Ulla for lite?

Ulla tjener mindre enn sine mannlige kolleger og mindre enn den mannlige Rådmannen i Lier kommune.

Eplefestivalen

En stor festival. Til og med på nasjonalt nivå

Et stramt budsjett

- Hva betyr årets statsbudsjett for Lier? Liernett har bedt kommunalsjef Einar Heitmann og rådmann Hans-Petter Christensen om en kommentar.

Nissen får grøt i julen

Nærmere 350.000 setter ut grøt til nissen hvert år, og ytterligere 75.000 gjør det hvert annet år, men de fleste spiser julegrøten selv.

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

En ligning med mange ukjente

Knut Eilert Sørnes og Lars Haugen (på bildet), henholdsvis ordførerkandidat og leder i Lier Fremskrittsparti, begrunner her partiets standpunkt i kulturhussaken

ADRA Hjelpeaksjon 2006

Utviklings- og nødhjelpsorganisasjonen ADRA mobiliserer i disse dager ivrige bøssebærere over hele Norge for å delta i den årlige Hjelpeaksjonen. Torsdag 14. september kommer de til Lier.

Fremtidens boligvinnere

Tilflyttingskommuner vil ha prisvekst, mens det vil gå motsatt for fraflyttingskommuner. I Lier forventes det en moderat befolkningsvekst.

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

I dag og i morgen: Loppemarked i Øverskogen

At Øverskogen ligger langt i nordvest og tåken ligger som grøt, legger ingen demper på interessen for helgens loppemarked. Folk strømmer til i stort antall.

Håper å kjøre World-cup

Karoline Haverstad fra Tranby (helt til høyre på bildet) er en av 13 syklister som er med på Norges første profflag i sykling

Ingen kommentarer?

Har verken Tonje Evju, Ap eller småpartiene noen mening om salget av Gullaug og følgene det får for kommunen?

Tusenvis av nye boliger på Lierstranda

Eidos eiendomsutvikling AS presenterte i dag tre spenstige og nytenkende forslag til fjordby.

Medlemsrekord for DNT

DNT setter ny medlemsrekord – også på lokalplanet

Nye funksjoner på Lier-nett

Nå kan du søke både i Kvasir og Lier-nett internt direkte på sida. Om du søker på Kvasir via vår side tjener vi noen øre. Det betyr at om du ønsker å støtte Lier-nett, er den beste måten akkurat nå å gjøre dine søk fra vår side.

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Oppskrift på god bygdekultur

Nye generasjoner gleder seg over livet på Øverskauen. Øverskogendagen ble en fin opplevelse på pinseaften --

Gladmelding til de folkevalgte

Prosjektet "Redusert energiforbruk" i Lier kommunes bygninger (her representert med Hegg skole) har vært vellykket

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

Fjernstyrt lokalpolitikk

For en tid siden fikk vi et anonymt brev fra en som ønsket at vi skulle ta opp raseringen av områdene ved Gjellebekk og også sette fokus på forurensingen av Damtjern

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Våpenamnestiet over.

Frem mot fristen første september var mange Liunger innom Lensmannskontoret for å levere inn ulovlige og uregistrerte våpen. Einar Lutnes ved Lier lensmannskontor sier de fikk inn mellom 50 og 60 våpen pluss en del ammunisjon.

Lokal støtte til ny løypemaskin

Løypekjørerne Øyvind Melgaard, Knut Espen Riis og Arve Markussen er blitt belønnet for sin dugnadinnsats

Grønne Lier bevares uansett

Det tradisjonelle landbruket må vike når det må skaffes plass til folk og bedrifter som vil til Lier, men et nytt prosjekt sørger for at Grønne Lier skal bestå.

Hvem skal betale for kulturen?

Hvor mange millioner leieutgiftene blir for kulturen lar jeg ligge. Rådmannen har anslått at det vil bli mellom 5 og 10 millioner.

Kunst som varmer

Lier kunstforening – med publikumsvennlig kunst i Galleri perrongen

Pengedryss til Lier-skolene

Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) gir 1,8 millioner kroner til åtte skoler i Lier og Kongsberg

Støtter fyrverkeriforbud

I 2008 ble det her i landet innført forbud mot privat oppskyting av raketter med styrepinne -

Ulik forståelse for sultestreiken

Høyres gruppeleder, Søren Falch. Zapffe (th) slår fast at streik ikke er noe virkemiddel for opphold i Norge, mens gruppelederne i KrF, SV og Venstre har mer forståelse for aksjonen på Ventemottaket på Lierskogen

Rapport fra Tour de France

Blaarmersen, Gent mandag 9.Juli

Etablerer sin egen bedrift

Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (tv) og Anders Eikaa Bergill er to tredeler av trioen som ønsker yte sykkelentusiastene god service ---

- Skyter seg selv i foten

Det sier tidligere hallmester Lars Nielsen om politikerne og deres vedtak om et sterkt redusert tilbud for publikum i Lierhallen.

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Mye å spare på å velge riktig bensinstasjon

Liernett har kartlagt dagens bensinpriser.

Prisverdig innsats for kulturen i Lier?

Kandidater til kulturprisen 2010 må foreslås innen 1. september.

Starter 17. maifeiringen på forskudd

17. mai i gamle dager i Lier er tema på Lier Historielags møte i morgen.

En milliard i skatt

10 542 liunger får tilbake, mens 2 075 må betale restskatt. Totalt betalte vi en snau milliard i skatt i fjor.

Røykvarslerens dag

Fredag 1. desember er Røykvarslerens dag. Vi går inn i en brannfarlig periode nå med mørketid, levende lys og mer fyring i huset.

Sats milliarder på sykkelveier

- Vi bør sykle dobbelt så mye, sier Geir Stave, leder i Buskerud Venstre, til Liernett

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Fortsatt mottak, men for hvem?

Flere, men mer positive asylsøkere kan være nøkkelen til fredeligere sameksistens på Lierskogen, der folk er opprørt over asylmottakets fortid og fremtid, mener Tonje Evju og Martin Kolberg.

Hallidrettene tapte

Bård Strand (her tv) og Arbeiderpariet kjempet en forgjeves kamp for å utvide Lierhallen, men tapte som ventet

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Politisk spill og partistrategi

Det mener Kirsti Marie Lager Lyngås, gruppeleder i Senterpartiet, er hovedårsaken til at OPS-finansiering vant fram i kommunestyret.

Endret kommunestruktur

LIERNETTS APRILSPØK: - Lier blir selvsagt også berørt når antallet kommuner reduseres drastisk, sier statsminister Jens Stoltenberg etter presentasjonen av ”Kommune-Norge 2014”