Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 919b2a0965c6c4fd5244d0cb84ab576b

Nå tennes tusen juletrelys

I løpet av de kommende dagene tennes lysene på minst ti juletrær rundt omkring i Lier.

Det begynte med julemarsipan i oktober, eller var det september, og langsomt seg julen innover landet. Med andre ord var det helt på sin plass at den kanadiske sangeren Michael Bublé avsluttet gårsdagens Skavlan med sangen "It's beginning to look a lot like Christmas".

I de fleste hjem tennes visstnok julelysene først på julaften. Av praktiske og økonomiske årsaker har imidlertid handelsstanden lagt vekt på å skape julestemning en god stund før julaften, og i Lier var det ”førjulsmarked” allerede for fjorten dager siden.

Men det er først denne helgen det virkelig skyter fart, eller rettere sagt virkelig lysner. I Lierbyen er det julemarked i Frogner menighetshus i dag, og derfra går det fakkeltog mot rådhuset kl 14.30. Ved rådhuset blir det taler og sang ved Frogner Minigospel, og kl 15.00 tennes lysene på juletreet.

Senere på dagen lyser det opp flere andre steder rundt i Lier, og i løpet av søndag kan det observeres lysende juletrær i nær sagt alle deler av bygda. Sist ut er sannsynligvis Lier Bygdetun, der juletreet ikke lyser opp før neste søndag kl 16.00. Tradisjonen tro er det nemlig 2. søndag i advent som er tidspunktet for det populære julemarkedet på bygdetunet.

Så still opp! Dette kan være siste jul med gammeldagse lyspærer på juletrærne i Lier. Neste år blir det kanskje juletrær med miljøpærer som langsomt bygger opp den gråblasse fargetonen som gjør "du grønne, glitrende" til et minne for nostalgikere.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode