Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

O-suksess i Sverige

Synne Strand (th) hevdes seg svært godt i D-14, mens 12-årige Sander Arntzen gikk helt til topps.

Lierbygdas O-lags yngste utøvere har vært i Borås i Sverige for å løpe sesongavslutning.

- Svært gode resultater ble oppnådd. Størst suksess ble det for Sander Arntzen i H12. Han stakk likegodt av med seier i både siste løp og med totalseier etter tre løp. O-event er Sveriges svar på den norske sesongavslutningen Blodslitet. Dog er det sprint på programmet, ikke langdistanse som i blodslitet, kan vi lese på Lierbygdas hjemmeside.

Hjemmesiden skriver også dette: - O-event er et stort arrangement med totalt over 5700 starter, herav over 2500 startende på søndagens zoo-sprint. Til sammenlikning er dette mer enn Norges største arrangement O-festivalen, og nivået er meget høyt.

Helgen ble innledet med nattorientering sprintløp i Borås sentrum. Her fikk Sverre Strand beste resultat i klubben med 3. plass i nybegynnerklassen U1. Sander Arntzen ble nr 5 i H12. Synne Strand fikk en en litt tung start på helgen med 48. plass.

Endelig til topps

- Etter to  deltakelser i O-ringen tidligere år, med gode resultater (nr 3 i 2011 og nr 9 i 2012), men dog ingen seiere, så fikk Sander hull på byllen i helgen. Etter litt stang ut på de to første løpene, med få sekunder opp til pallen, så slo han til en et meget godt løp på søndagens sprint og vant både løpet og sammenlagtseieren, uttaler pappa Bjørn-Willy Arntzen.

Lørdag var det Downhill Sprint. Her fikk Synne Strand  beste resultat med 4. plass i D14. Sander Arntzen holdt seg godt i toppen av listen i H12 med en ny 5. plass.

På søndag var det sprintorientering i dyreparken i Borås. Her slo Sander Arntzen til med seier i H12, og det førte han til topp i sammendraget i Ledex cup. Her ble Synne Strand nr 10 i D-14  og Sverre Strand nr 14 i klassen U2.

Bytter klubb
Det betyr seier nr 20 for sesongen og bedre sesongavslutning kan man jo ikke få. Det betyr også et farvel til Lierbygda for Sander, da han tar overgang til Asker SK for neste år. - Dette fordi tilbudet i Lierbygda blir for ensomt, og han bytter til Asker. Han har jo trent sammen med dem i flere år, via et godt treningssararbeid mellom Asker og Lierbygda, og han tar nå steget videre for å få enda bedre nivå på treningen og konkurranse, samt å bli del i et større klubbmiljø, uttaler pappa Bjørn-Willy Arntzen.

Orientering

Flere saker fra arkivet

To pallplasseringer for Lierbygda O-lag

Familiene Strand, Trøen, Farnes Hansen Hennum og Arntzen var med på O-Ringen 2011. O-ringen er en av verdens største o-løp over 5 dager, med over 10.000 deltakere.

10-åring ubeseiret i O-løp

Sander Arntzen fra Lierbygda O-lag vant sitt fjerde løp for sesongen.

Tredobbelt Lierbygda på Råtassen

Lierbygda O-lag tok storeslem under søndagens orienteringsløp i Asker.

Dobbel O-suksess

Maren Jansson Haverstad fra arrangørklubben vant KM og O-laget gjennomførte mesterskapet i suveren stil ---

Ungt skiorienteringstalent

Synne Strand fra Lierbygda O-lag lærte å lese kart før hun begynte på skolen --

Nær pallplass

Maren J. Haverstad tok en sterk 4. plass på mellomdistansen i NM i Skiorientering ved Solli Gård i Asker i dag.

O-familien sprintet

Energi og idrettsglede preget første dag av norgescupen i skiorientering som Lierbygda o-lag arrangerte i området Eiksetra - Skimten i dag.

Skifest på Eiksetra

Løpsleder Ingemar Haverstad lover supre forhold når Lierbygda ønsker 150 skiorienterere velkommen til konkurranse i helgen.

Skimten på kryss og tvers

- Noen ungdommer mente det var den morsomste skiorienteringen de hadde gått, sa Ingemar Jansson Haverstad i Lierbygda O-lag etter helgens norgescup. De tre lierdeltakerne vant hver sin klasse på søndag.

Gode plasseringer

Det ble ny 5. plass for Sindre J. Haverstad, men også en fin 10. plass på Erik Trøen ( på bildet) under norgessprinten i Skiorientering i Asker i dag.

Sterke skiskytterprestasjoner

Det ble seier til Øyvind Groseth (th), tredjeplass til Vebjørn Evjen (tv) og andreplass til Anders Brun Hennum, og flere fine plasseringer for lierløperne under Østlandsmesterskapet i helga

Sju kilometer på skikortet

Sander (7) og pappa Fridtjof Myhrene fra Sylling var to av svært mange som kunne nyte de flotte løypene i helga

Fornøyd med sprinten

Maren Jansson Haverstad gikk inn til en delt 5. plass på åpningsdistansen under Junior-VM i Ukraina.

Kjemper om NM-medaljer

Med både EM og VM-titler fra tildligere mesterskap, er Terje Fugleberg og Venke de Lange fra Lier blant favorittene under helgas norske mesterskap i hundekjøring slede på Hamar

Sølv til liung

Sindre Jansson Haverstad (bildet ) fra Tranby var med og sikret andreplass med sitt lag NTNUI under helgas NM-stafett for juniorer dag

Sterk 7. plass

Maren Jansson Haverstad var best av de norske deltakerne i sin klasse i European Cup i St Morits i helgen.

Talentene er offensive

Her er et lite utvalg lagbilder, men mange fotoglimt fra fotballfesten på Stoppen i helgen.

Konkurranser på snø igjen

- Vi er klare for å kjempe igjen, sier hundekjører Venke de Lange som sammen med liungen Terje Fugleberg vil få internasjonal konkurranse på Hamar i helgen.

Bandyseier på Stabækbanen

- En positiv sesongavslutning, sier trener Erik Bjørnstad som spesielt fremhever 97-lagets seier over det svenske laget Gripen fra Sverige.

4. plass best foreløpig

Mens Maren Jansson Haverstad fra Tranby var bare 16 sekunder bronsen i VM for juniorer i skiskyting på tirsdag, synes broren Sindre det har gått tungt på begge distansene under EM for seniorer.

Sterk prestasjon

Marcus Braathen fra Sjåstad Lier IL hevdet seg med glans under Hovedlandsrennet i Lillehammer i dag

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

Litt uvant første dagen

Tiåringen Sander Hesvik Golmen har vært på fotballskole i Bærum med trenere fra AC Milan

- Har brukt de samme skoa hvert år

- Jeg har brukt de samme skoa hvert år under Eggekollen Opp. Det er 35 sekunder differanse mellom det beste og det dårligste løpet, sa Geir Egge fra Drammen før start.

Sterk løperinnsats

Både Martin Bekken Nilsen (bildet) og Silje Bæra Hørthe gjorde gode løp under Furumomila i dag

Sprint i toppklasse

Ole Vidar Eriksrud fra Sjåstad/Vestre Lier IL tok en meget sterk 9. plass blant hele 268 løpere i 15-årsklassen under Hovedlandrennet i Steinkjer i dag.

Petter Dreier blir Lier APs ungdomskandidat

Tone Evju og Bård Strand får de to første plassene og Petter Dreier (bildet) er ungdomskandidaten i listeforslaget fra nominasjonskomiteen i Lier AP.

Skøytesprinteren fra Oddevall

Skader har hemmet Vidar Wang Lutnæs de to siste åra. - Likevel var 11. plassen skuffende, sier han til Liernett etter NM i sprint i Asker i helga.

Dobbeltseier i Sverige

Hanne Ulvund (th), fra Sylling ble kåret til stevnets beste bokser etter utklassingssifre i finalen, men søster Kristin vant også sin finalekamp etter glimrende boksing.

Brakk staven

Sindre Jansson Haverstad var svært uheldig under World Cup i skiorientering i USA på mandag ettermiddag -

Satser på nordisk

Skiorienteren Sindre Jansson Haverstad dropper siste etappe av Ski-o-touren på grunn av en kraftig forkjøelse ---

Klart for første julemarked

Tradisjonen tro gir førjulsmarkedet i Lierbyen den første smaken av jul, i det minste for den som ikke kjøpte julemarsipan allerede i september.

Young Stars fra Lier

De unge skiskytterne Brage Malm Monstad, Andreas Bjelland Berg og Kristian killingberg markerte seg i Holmenkollen i går -

Neste beste nordmann

- Jeg er meget godt fornøyd med plasseringen, sa Sindre Jansson Haverstad etter dagens mellomdistanse i Nordisk mesterskap i skiorientering

Fem mål på tre kamper

Martin Ovenstad Rønning markerte seg med gode kamper på G- 16- landslaget i Finland i en turnering nylig, og i september venter EM-kvalifiseringen for G-16 --

Klar seier

Tor-Erik Wam fra Lier kjørte siste løp i Norgescupen i ATV på Jevnaker i helgen. Førstkomnende helg går turen til EM i Danmark.

Resultater Eggekollen Opp 2011

158 deltakere deltok i konkurranseklassen i årets utgave av det populære motbakkeløpet på Egge.

Uhell hindret topp 10

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier stilte til start i EM i Randers i helgen, for å teste seg mot europaeliten -

God sesongavslutning

Det ble pokal til Spabra J 16 som deltok i Vintercup i Kristiansand, der flere av Norge beste jentelag var med.

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

SQC Sverige Cup på ATV

Sist helg var det nok et løp som gikk av stabelen. Denne gang i Sverige, nærmere bestemt i Ørebro

Liunger i NM i terrengløp

Martin Hoset fra Gullaug og Silje Bæra Hørthe fra Sylling deltok i NM i Tønsberg denne helgen.

Norges cup 3 runde på ATV i Molde lørdag 25 august

I helgen gikk startskuddet for den tredje runden i Norges cup på ATV i Molde. Helgen samlet hele 132 startende av stort og smått

Fornøyd med løpene

- Jeg synes jeg har gjort to gode løp og har ikke gjort noen store feil, sier Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av Nordisk mesterskap i skiorientering.

Priser til liunger?

Liungene Sindre Jansson Haverstad (på bildet) og Arne Ask er blant de nominerte i kampen om å bli årets orienteringsuttøvere ---

Godt fornøyd

Det sier Sindre Jansson Haverstad (på bildet) etter dagens sprintdistanse under EM i skiorientering. Søsteren Maren måtte nøye seg med en nindeplass under juniorenes VM.

Liunger dominerte

Preben Sagbråten (tv) ble nr 3 i juniorklassen, Tor-Erik Wam ble nr 2 i eliteklassen og Jørn Huseby gikk helt til topps i Norgescupen i helgen.

Viste spurtegenskaper

Til tross for velt var sykkeltalentet Andreas Haverstad fra Tranby svært nær seieren under dagens fellesritt i Asker Petit Prix gjennom Lier.

Bygdetunet som arena

På grunn av store snømengder har Lierbygda O-lag valgt å flytte sin norgescup i ski-o-løp fra drammensmarka til Liers tusenårsted førstkommende helg.

Nok en Ulvund best

Kristin Ulvund (16) fra Sylling og som representerer Drammens Bokseklubb er kåret til Norges beste junior kvinnebokser for sesongen 2010/2011. Hun får dermed Championbeltet av Norges Bokseforbund.

6. plass i EM

Venke de Lange gjorde en god prestasjon, trass i to små uhell, under første dag under europamesterskapet i hundekjøring

Ubeseiret i vårsesongen

Lier G 15 slo Strømsgodset 4-1 i en ren seriefinale på Tranby.

Høstet gode erfaringer

Sindre Jansson Haverstad kunne ikke selv delta på grunn av en forkjølelse, men er godt fornøyd med gjennomføringa av Lierbygda o-lags første norgescup i skiorientering.

Liunger klar for NM

Fire lokale deltakere, med Venke de Lange (bildet) i spissen, starter i årets siste stormønstring i hundekjøring på barmark

Liunger til Holmenkollen

Siri Gurandsrud fra Lier IL og Martin Bekken Nilsen ( t.v. på bildet)fra Sjåstad/Vestre Lier IL skal gå fristilstafett for Buskerud i Holmenkollen 12. mars. Stafetten går på fjernsyn.

Vellykket dressurstevne

Nok et vellykket stevne i Sylling Rideklubb's regi

Sterk lagseier

Martin Wøien Gilhuus, Christer Pedersen og Henrik Borge sørget for tre av scoringene og keeper Svein Roger Johansen holdt buret reint i 85 minutter, da Spa/Bra sørget for tre nye poeng.

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

Bronse og sølv til søskenpar

Både sølvvinner Sindre Jansson Haverstad (på bildet) , og søster Maren med bronsemedalje uttrykte stor glede på telefon med Liernett etter VM- stafetten i skiorientering i Bulgaria i dag

Lokal jubel for investeringslån

Ap s gruppeleder i kommunestyret, Bård Strand, lover at partiet vil arbeide for samlokalisering, etter forslaget om å bevilge penger til kjøp av Liers mest omtalte eiendom --

Per Kr. Strand ny kunstformann

Lier kunstforening har valgt Per Kr. Strand til ny styreleder og har programmet klart for resten av året.

- Skuffet over egen innsats

Det sier Sindre Jansson Haverstad etter siste distanse i World Cup i skiskyting i California.

Ikke overrasket over uttaket

Det sier Anders Brun Hennum fra Tranby og Lier IL til Liernett i kveld, etter han i dag fikk beskjed om at han var uttatt til VM i skiskyting for junior i Ruhpolding

Herlig innsats ga seier

Lier IL s J 19-lag vant finalen under Drammencup i helgen.

Gode resultater for lokale ATV- kjørere

Forrige helge var det 1 løp i ATV i Danmark`s Mesterskap 2007.

Høy nivå blant juniorene

Det var ikke lett for lierløperne å hevde seg under Norgescupen i Trondheim, når de beste gikk jevnt med en landslagsløper i seniorklassen ---

Stor suksess for Reistad-guttene

Reistad sitt gutter 12-lag spilte i helgen Herulf cup i håndball. Det var guttene sin første turnering hvor resultatene betydde noe, og de ble kåret til vinnere i sin årsklasse.

Frisk satsing i ny klubb

- Stoppen Sportsklubb skal ha gode og mange aktiviteter for alle som vil spille fotball i aldersklasse 13 til seniornivå, understreker Rune Klemetsdal som er ny sportslig leder.

Norges cup 1 runde på ATV

I helgen gikk startskuddet for den første runden i Norges cup på ATV på Jevnaker.

Verden rundt med kart og ski

Skiorienteringsløper Sindre Jansson Haverstad fra Tranby har vært med landslaget både til California og til Ukraina i vinter.

Sterk avslutning av lierturnerne

Tranby Turns leder Lene Nilsen kan glede seg over gode prestasjoner under helgas KM i Tranbyhallen.

Paraplyvær for kunstnere

Værmeldingen varslet regn. Det stemte. Mens 80 optimistiske utstillere samlet seg ved Drammenselven, samlet regntunge skyer seg over Eiker og Lier og la kursen mot Drammen.

Familiefest på Eiksetra

Et NM i orientering virker som en slags herlig familisammenkomst med kjente og kjære familiemedlemmer, og i dag ble familien Lierbygda O-lag både honorert med flotte konkurranseforhold og flott innsats av stafettlaget som kom på premieplass i herreklassen

Fornøyd med annenplassen

Men ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier var ikke fornøyd med fjerdeplassen sammenlagt etter at det åpne danske mesterskapet ble avsluttet med siste runde i helga.

Misfornøyd med tredjeplassen

Både Jørgen Broch og Jan Rune Fuglerud (på bildet) kom på pallen i motocross-NM, men Jan Rune var ikke blid, da det ble omstart i finaleheatet

Uavgjort for Lier Cats

- Lier Cats lå under 1-3, men kom mer med i kampen, og vi klarte 3-3 til slutt, rapporterte Ingunn B. Sørum til Liernett

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

Ny seier i KM

Marcus Braathen tok nok et gull i langrenn, men det var flere sterke prestasjoner av Lier-løperne

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Sterk innsats

Martin Bekken Nilsen fra Sjåstad/Vestre Lier IL gikk inn til en fin plassering i Norges-cupen i Granåsen utenfor Trondheim i dag.

Skjødesløs vedlikehold

Det skriver Bård E. Strand i en kommentar etter vedtaket om salg og riving av Gamle Hegg skole.

Kanada Rundt 2006

Øystein Mørk fra Tranby vant årets Kanada Rundt

Ett poeng fra gull

Arne Ask fra Lierbygda O-lag tok to sølv under EM i presisjonsorientering i Latvia denne uka

Møtte Kronprins Haakon

Adiam Misagha (tv), bosatt i Lier, viser bildet av seg selv og kronprinsen nær Galdhøpiggen til to klassevenner ved Lier voksenopplæring.

Skiskyttere fra Lier i Norgestoppen

Både Siri Gurandsrud og Anders Brun Hennum, begge fra Tranby markerte seg kraftig i helga

Verdensmester på Egge

Igor Tracz fra Polen vant jaktstarten under VM i hundekjøring i Holmenkollen i går og har ladet hos sin gode venn, VM-deltaker Terje Fugleberg

Pressemelding fra Lier Volleyballklubb herrer elite

Denne helga har vi spilt 3 treningskamper mot 2 andre elitelag og ett førstedivisjonslag. Kampene har gitt oss mye nyttig erfaring og god trening frem mot seriestart neste helg!

Nådde ikke målsettingen

17-årige Tor-Erik Wam reiste forrige helg til lag-VM i Slovakia med ambisjoner om nok en plassering både for seg selv og lagkameratene.

Tredje runde i Danmarks cup på ATV

I helgen var det tredje runde i Danmarks mesterskap

- Vil skape engasjement

Marcus Walfridson, ny trener i Spa/Bra, tror det blir spennende å trene en liten klubb med gode samarbeidsevner.

- Vanskelig å ta medalje

Det sier Venke de Lange, som sammen med Terje Fugleberg, representerer Lier og Norge under EM i hundekjøring

God prestasjon igjen

Selv om det ikke holdt til topplassering, slo Marcus Braathen 231 løpere under i fristiløvelsen --

- Det vippa ikke vår vei

Eks Liungenspiller, nå innebandyspiller Ingunn Sørum og Lier Cats var skuffa etter tapet for Gjøvik i St. Hallvardhallen søndag ettermiddag.

Gode plasseringer for korpsmusikere

Det ble både en 3. plass og en 4. plass til Lier-musikerne i NM for solister og ensembler denne helgen

Sterke plasseringer

Torstein Wiiger Opsahl ble nummer tre og Bendik Winsvold (på bildet) nummer fire i 15 årsklassen under Østlandsmesterskapet i skiskyting på Beitostølen i helgen.