Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Herlig innsats ga seier

Lier IL s J 19-lag vant finalen under Drammencup i helgen.

Her er laget. Foran fra venstre: Rikke Sverdrup, Heidi Ellingsen, Agnes Skogmo,. Anniken Midttun, Silje Rokke, Tonje Langbråten og Ine Thomassen. 
Bak fra venstre: Helge Midttun (trener), Karina Larsen. Benedicte Lindbeck, Christine Finjarn, Marianne Iversen, Synne B Berget, Henriette Kasta, Brede Nybråten (trener) og Leif Helge Røed (altmuligmann).

Disse spilte også Drammencup, men var ikke til stede, da bildet ble tatt: Anne C Bertelsen, Maja Sendstad og Marthe Julie Fjeld.

- Laget møtte Haugsbygd i finalen (som slo Vålerenga i sin semifinale) Etter en spennende kamp med flere store sjanser og herlig innsats satte vi inn 1-0 målet 6-7 min før slutt og vant kampen, rapporterte trener Brede Nybråten etter helgens turnering.
- Vi stilte uten noen av de eldste på laget, bare en siste års junior og med fem spillere som holder aldersgrensen for J 16 og yngre. Vi er veldig fornøyd med helgen, konkluderte treneren.
 
Her en kort rapport fra kampene:

Lier- Heggedal
Stort press hele kampen, men slet med uttellingene.
To raske mål i starten roet dog nervene!
1-0 Karina Larsen
2-0 Henriette Kasta
 
Lier- Åssiden/Skiold
Stort overtak også her, men nå ble sjansene satt i mål.
1-0 Agnes Skogmo
2-0 Henriette Kasta
3-0 Marianne Iversen
4-0 Silje Rokke
5-0 Rikke Sverdrup
Meget god kamp av Lier!
 
Lier- Vålerenga

Siste kamp ble kamp om seieren i pulja, men ikke mer, da begge lag går videre til sluttspill på søndag.Et slitent Lier lag med bare en innbytter klarte ikke å sette preg på kampen.Vålerenga dominerte fra start til slutt.
Resultat 0-3

Semifinale: Lier - Amasone, Asker: 
Jevn kamp med gode sjanser til begge lag.
1-0 Anniken Midttun
 
Finale: Lier- Haugsbygd
Også en meget jevn og spennende kamp.
Lier får etterhvert et lite overtak i 2 omgang,
og scorer fortjent noen minutter før slutt
1-0 Heidi Ellingsen

Før seriestarten

Brede Nybråten og assistenttrener Helge Midtun skriver dette om årets lag. Spillere som vil utgjøre stammen for seniorlaget og J 19:
Ine Thomasen. Maja Senstad. Agnes Skogmo. Synne B Berget. Marthe J Fjeld. Tonje Langbråten. Rikke Sverdrup. Benedicte Lindbeck (ny fra Solberg Født 96.) Karina Larsen. Henriette Kasta. Silje Rokke. Anniken Midttun. Sara Edvardsen. Nina Hermansrud. Kristin Lygren. Marie Eap. Catrine Bergan. Marianne Iversen. 

Litt usikre spillere grunnet skole og div: Ingvild Mjøen, Julie Jagland, Elida Døvigen, Anette Bjerke, Ann P Coffa og Iselin Haugen.

Spillere som har sluttet: Anette Wormsen (Byttet Idrett). Mailen Strømm (Gitt seg)

Spillere som hospiterer fra J 16 på trening og i kamper: Christene Finjarn (97 mod). Anne Christine Bertelsen (97 mod). 
Idunn L Brekken. Thea Røstgård (ny fra Solberg 96 mod). Oda Olsen (ny fra Solberg 96 mod). 

Hospitanter på treninger: Resten av stallen på J 16. Heidi Ellingsen (født 98, ikke lov å spille senior, ellers hadde hun fått prøve seg på damenivå. Er en av regionens (Vestfold,Telemark,Agder, Buskerud) beste i sin aldersklasse etter trenernes mening, et STORT Talent. Vi har også med 2-3 spillere født i 98 som er inne på kretslag J14 på enkelte treninger.Nye spillere på Lier J 19 , fra venstre: Rikke Sverdrup, født 97 (egen klubb). Heidi Ellingsen, født 98. (egen klubb), Christine Finjarn; født 97.(egen klubb). Benedicte Lindbeck født 96. (Solberg). Marianne Iversen Født 95.(Liungen).

Treninger/kamper i vinter: Laget har hatt 3 treninger pr uke, men slitt veldig med baneforhold og må ha avlyst flere treninger enn ønsket. Så de har desverre ikke fått trent som ønsket, men har fått noen dager i gymnsaler og noen få i MIF-hallen.

Treningskamper: Som nevnt har banen vært utrolig dårlig og mange andre lag har også slitt så laget har ikke spilt annet enn de som er i Buskerudcup Senior. Det har gått over all forventning ut fra hva de trodde, så klubben er godt fornøyd med resultatene der. Modum-Lier 1-5. Åssiden-Lier 1-3. Lier-Hole/Haugsb 4-0. Konnerud 2-Lier 2-1(et forsterket 2 lag).

Finale i Buskerudcup mot et meget sterkt Konnerud 2. lag med flere 1- lagspillere som endte med 0-0 etter 90 min og tap på straffer på Marienlyst Stadion. Det ble en 2.  plass i denne vinterserien i Buskerud. Laget har vært på treningsleir i Spania fra 29 mars-3 april med 19 spillere og med stor suksess. Laget hadde åtte treninger, men fikk ingen kamper i Aldir Garden som ligger ca 1 time med buss fra Alicante.

Målet for sesongen: Blant de tre beste

Favoritter:
Tipper på Åssiden og Modum med Hole/Haugsbyg og Lier som gode utfordrere.

Flere saker fra arkivet

Framtidas Liungen

Liungen var et flaggskip i kvinnefotballen i Buskerud for bare et par år siden, og kanskje kan dagens J-14-lag og Kristin Bøe Friksen (på bildet) gjenreise gammel ære om noen år ---

Viljen til å trene

- Det er viktigste, sier Brede Nybråten, trener for Jenter 16 i Buskerud Fotballkrets i en kommentar etter at tre spillere fra Lier IL er uttatt på kretslaget i helga.

Lierdominans i jentefotballen

Her mottar Jenny Larson, Mina Nordby, Marie Vikesdal, Kaja Haugum og Helen Borge sine premier fra Gro Larsen i fotballkretsen etter at seriemesterskapet for jenter 13 var sikret i går kveld.

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

KM til Lier J 19

- Brede Nybråten (på bildet) og Helge Midttun har gjort en utrolig bra jobb for klubben og for jentene, sier styremedlem i Lier IL, Jon Oscar Hennum.

Nok et KM til Lier IL

Sesongens raskeste og beste kampåpning sto J 16-laget for i kampen som måtte vinnes -

Jentene på full marsj framover

God kretslagsinnsats av, blant andre, Maja Sendstad, Lier IL ( her th på bildet) forrige helg og finaleplass i Flint-cup er to bekreftelser på at det jobbes godt både med bredde og topp innen fotballen i Lier.

Utklassingsseier

- Det er meget imponerende, sier trener Thomas Bjerkan (på bildet) etter at Liungen G-17 vant hele 5-2 over ROS i helga

Lier og Liungen i to finaledueller

Her er dommer Håkon Hallingstad fra Konnerud IL, sammen med Liungens kaptein Agnes Skogmo og Liers kaptein Ragnhild Hennum, klare for finalen i Liungen Cup.

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

Sylling IF J13 jublet i Ekneshallen

Sylling IF J13 vant over Solberg 21-14.

Har en flott innstilling

Det mener trener Brede Nybråten om trettenårige Heidi Ellingsen som er en av de 24 utvalgte spillerne på Fotballforbundets talentleir i juni.

Nok et KM til Lier

Liers IL s J 13-lag ble også kretsmester på søndag

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

Nytt bevis på godt trenerarbeid

Lier ILs G-95 (på bildet) vant fotballcup i Mjøndalen og Liungen unge juniorlag ytet god motstand mot Konnerud i NM-kvalikk --

Optimisme i Liungen

Liungens kvinnelag kan juble over mange scoringer og ser fram mot det som kanskje blir "finale" mot Kongsberg om 14 dager ---

Nærmer seg kretsmesterskap

Lier IL s J-14-lag vant den avgjørende kampen mot Liungen onsdag kveld

Rundspilte Mjøndalen

Jentefotballen er på klar fremmarsj i Lier, og i går var det Lise Caspersen (på bildet) og Liungen J 14 som stod for en flott sesongdebut

Liungenjentene ser oppover

Agnes Skogmo og jenter 15 gjorde seg bemerket under et meget vellykket treningsforhold i Spania --

- Må vinne alle kampene

Trener Brede Nybråten og kaptein Lene Ask Johannesen vet hva som må til for at Liungens kvinnelag skal vinne serien

Jentespillere i toppoppgjør

Lier IL s kaptein Heidi Ellingsen (tv) var nok mer fornøyd enn Liungens Cecilie Ellingsen etter kampen i går.

Gode og heldige

Liungens J-14 lag var veldig fornøyde etter sin 1-0 seier mot Norderhov

Lovende treningskamp

Liungens fotballjenter, her representert med Hanne Sofie Christensen, spilte jevnt med kretsmestrene fra Oslo i helga

Oppløftende tross klart tap

- En god start på andre omgang var det mest positive for Syllings damelag i håndball i helga, forteller trener Arild Haug til Liernett

Effektive foran mål

Liungen sikret seg tre viktige poeng mot Konnerud etter 4-1 på Liungbanen i kveld

Spa/Bra overbeviste

Eirik Solberg (bildet) var en fornøyd mann i garderoben etter at han sørget for tre scoringer mot Åssiden i går

Kandidater til regionslandslaget

Fotballtalentene Maja Thunberg Sendstad (tv), Lise Caspersen (i midten) og Silje Tufteland Moksnes er klare for nye utfordringer --

Scoret 26 mål

Spa/Bras unge lag vant DBK-cupen i suveren stil.

Ett mål fra semifinale

Både kaptein Lene Ask Johannesen og trener Brede Nybråten var svært skuffet etter den avgjørende kampen mot Hoslelov i dag formiddag under Soccer Festival

Knepent tap

Liers trettenåringer scoret fire mål, men det var ikke nok ---

-Tapte fortjent

Det sa trener Brede Nybråten etter at Liungens kvinner tapte kveldens 3. divisjonskamp 1-3 mot Nærsnes/Åros

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Stang ut for lierfotballen

- Vi kunne punktert kampen i 1. omgang, sier trener Ole Petter Engebretsen etter at Spabra fikk det vel tøft på Gol. Lier J 14 misset også i finalen på Tranby.

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Glenn Solberg og DHK i ny E-finale

Dhk med Liung Glenn Solberg på laget er i Europa cupfinalen

God prestasjon i innendørscup

Gutter 14-laget fra Liungen gikk til finalen i Flint-Esso-cup i Tønsberg på søndag.

Lover godt før seriestarten

St Hallvard Håndballklubb og Simen Solberg (på bildet) viste fin form i helgens cup.

Godset favoritter

Med innsats og effektivitet kan det går bra, mener Lier IL s juniortrener Hans Petter Fuglerud før morgendagens kamp --

Jentefotballen på offensiven

- Vi har en treårsplan, sier Micke Andersson som er optimistisk til tross for at Liungen har miste tre av sine spillere --

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Klasseforskjell

- Lier skuffet stort, sa Spa/Bra s trener John-Erik Loe Olsen etter at laget hans nedsablet Lier i går kveld

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Gratulerer med KM!

Lier IL s fotballjenter i J 14-klassen har klart det igjen ----

Tæl og humør

- Jeg har vært på to treninger og får spille, sa den kvikke fotballjenta Tine Eide etter at Liungens J-17 laget vant 4-1 over Glassverket

Satser i blå drakt

Fire liergutter vant interkretsserien med Strømsgodset, og treneren er også liergutt

Stor nivåforskjell

Nyopprykkede Lier fikk noe å tenke før seriestarten etter å ha blitt ydmyket av Ronny Deila (på bildet) og Spa/Bra onsdag kveld --

Reistad jenter 1990 Seriemestere

Reistad jenter 1990 vinner av regionserie A

Lover godt for framtida

Liungens J-14 lag tapte dessverre kvartfinalen i Drammens Cup i dag, men har all ære av innsatsen i helga

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

Ukens lag: Liungen 2 (gutter født 1994)

Stor treningsvilje og et godt miljø preger dette laget, forteller Per Ivar Gundersen. Han er trener og lagleder for ett av lagene som sogner til Heggs skole. Liungen 2 og Liungen 3 består av 20 spillere. Fire voksne tar seg av treninger, serie- og cupkamper. Lungen 2 skal spille i to-tre cuper i år. Da Lier-nett møtte laget ble det seier – etter en flott sluttspurt.

Ukens lag: Sjåstadfotballen føres videre

Sjåstad har alltid fostret gode rekrutter. Klubben klarer ikke lenger å stille seniorlag, men 10-årslaget viste onsdag at det gror godt i de yngre årsklasser.

Spillere med stort potensiale

Strømsgodsets leder Jon Røgeberg har stor tro på disse seks fra Lier som spilte eliteturnering i Kristiansand i helga.

Tilbake i Lier

- Ane Jakobsen Bjerke (her th sammen med Ingunn Sørum) med sin toppserieerfaring og fine holdninger er et løft for vårt seniorlag, sier trener Brede Nybråten.

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Vant naboppgjøret

Syllings førstelag var ofte på offensiven mot Liers andrelag på mandag, her er Kenneth Karlsen nær scoring. Men Liungen har hatt den beste sesongåpningen -

Nybråten i nytt prosjekt

Junior- og seniorspillere fra Liungen IF og Lier IL skal danne felles lag med spillere fra Amazone, Asker for 2010

Imponerende innsats

Martine Kasta, Maria Ruud og Maria Toverud og de andre juniorene i Liungen, spilte jevnt mot et svensk topplag i 2. divisjon i ettermiddag, men røk ut i 16-delsfinalen i Gothia Cup i kveld

Tap mot topplaget

Lier/Liungen G-19 klarte som forventet ingen poeng mot Mjøndalen

Scoringsform gir tabelltopp i høst?

Liungens sjuerlag og Liers A-lag kjemper i toppen i fotballseriene så langt --

Flott innsats ga kvartfinale

Liungens J 14 måtte gi tap for Koperviks førstelag etter flere gode kamper under Plussbankcup i Kristiansand i sommer

Skandaløst av kretsen

- Åssiden burde ikke ha spilt i kretsens øverste divisjon, sier Liungens trener Brede Nybråten etter at Liungens kvinnelag hadde gjort målkalas mot urutinerte Åssiden

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Valgte seniorlag

- Konklusjon på møtet med spillere og foreldre i går kveld ble at Lier IL vil stille med ett ungt lag i samarbeid med Amazon, Asker, sier Leif Helge Røed (på bildet), leder av fotballgruppa.

Ingen god fotballuke

- Prestasjonene vil nok variere, sa Lier IL s trener Hans Petter Fuglerud (her tv) før serieåpningen. Det unge lagets tap mot Åssiden viste det i stor grad. Og på Stoppen ble det et nytt tap for Spa/Bra -

Mistet seieren på overtid

En sannsynlig dommerfeil ga straffe 4 minutter på overtid, og dermed ble det bare 2-2 mot Bingen for det unge liungenlaget.

Tapte ett poeng

Smilet kom først da mascotten dukket opp --

Lover godt for bandysesongen

De allsidige lilleputtene i Spa/Bra viste under siste helgs kombinasjonscup i Sarpsborg at de behersker lagspillets finesser, både sommers- og vinterstid --

Selvskreven som kaptein

Etter degraderingen er det bare Lene Ask Johannesen igjen fra fjorårets nedrykkslag fra Toppserien

Lier Cats på offensiven

Det ble seier i første kamp for innbandylaget som har fått både ny trener og nye spillere --

Stor suksess for Reistad-guttene

Reistad sitt gutter 12-lag spilte i helgen Herulf cup i håndball. Det var guttene sin første turnering hvor resultatene betydde noe, og de ble kåret til vinnere i sin årsklasse.

Jubler for scoringer og seire

- Vi satser på å beholde denne andreplassen ved sesongslutt, sier Ingunn Sørum målbevisst til Liernett etter nye poeng

Liungen i 1. eller 3. divisjon?

- Liungen har styremøte torsdag, og konklusjonen derfra vil kan få avgjørende konsekvenser for satsinga framover, sier trener Roger Svendsen

Klar for "come back"

Kristian Bye Andersen, med erfaring fra toppfotballen, er klar igjen for gamleklubben på Liungbanen

Marthe klar mot Klepp

Liungen fikk frigitt keeper Marthe Kvaale (på bildet th) til den svært viktige hjemmekampen mot Klepp lørdag ettermiddag.

Lier på tabelltoppen

Prince Monga ( tv på bildet) scoret det siste målet, da Lier vant den meget viktige bortekampen mot Åssiden 2 på tirsdag --

Ronny inspirerer Spa/Bra

Og smitter Strømsgodsets trenersuksess over på SpaBras ungutter allerede i serieåpningen mandag kveld?

Uavgjort for Sjåstad Vestre/Lier J16

Sjåstad Vestre Lier spilte 2-2 mot Vikersund

Hvilke spillere forsvinner?

Forsvinner Liungens mest rutinerte spillere ut av klubben denne uka? Fire av dem er avbildet her --

Tap, trass i årsbeste av Liungen

Årsbeste av Liungen var ikke godt nok. Laget kjempet og vant mange dueller. Trondheims/Ørn scoret to mål på sine få sjanser, mens Liungen gikk målløse og poengløse av banen etter en rekke tilbud. Skal Liungen ta poeng i fortsettelsen må de score på sine klare sjanser. Likevel skimtet vi smil, optimisme og glød hos både spillere og trenere etter kampen.

Sablet ned opprykksrival

Konnerud har ambisjoner, men fikk seg en på snørra av et meget godt Liungenlag.

Jentelag med suksess søker nye spillere

Syllings fotballjenter har nok et suksessrikt år bak seg. J-16 laget har vunnet flere kamper tosifret. -- Neste år blir det spill på stor bane. Da trenger vi minst tre spillere til, sier trener Øivind Nilsen. -- Spillerstallen må utvides. Så interesserte spillere i Lier eller Drammen kan ta kontakt med meg. Neste år spiller vi i J 19 klassen.

Futsalgutta tapte tre kamper

Det ble vanskelig, da "playmakeren" Kenneth Strysse (th) måtte gi seg etter en kneskade

Stord Elite for sterke

Kaptein Simen Solberg og St Hallvard bør ikke deppe for lenge, fordi det er ny kamp om noen dager -

Det nye kommunestyret

Disse 49 personene vil ta plass i kommunestyret denne høsten

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

Liungen-Kolbotn 0-6 (0-2)

Utespiller Rikke Flåten måtte stå i mål og gjorde en respektabal innsats etter Kvaales skade. Liungen slapp billig resultatmessig på grunn av et innefektivt Kolbotn-lag.

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Talentene er offensive

Her er et lite utvalg lagbilder, men mange fotoglimt fra fotballfesten på Stoppen i helgen.

Fair-play-laget overtar

Trener for Lier IL s gjenstående juniorlag, Arne Steinar Kvisle (th på bildet), og laget hans har tatt sitt ansvar for å "redde" seniorfotballen etter at klubbens A-lag først ble trukket fra 5. divisjon.

Knepent finaletap

Liers 94-jenter imponerte i helgens Drammen Cup

Sjåstad jenter 96 og 97

Sjåstadjentene har hatt en fin sesong

Håndballfest i Oslo spektrum

To liunger var banens beste under håndballfinalen for herrer

Kretsmester før siste kamp

Håkon Grøtdal fra Buskerud Fotballkrets delte ut både pokal og pins til glade jenter på Liungens sjuerlag i kvinneserien i går.

Vant sin første pokal

Sylling IF s Jenter 12 reiste hjem med gode minner fra Starum Cup på Toten --

Triumfen smakte

Jørgen Solvang Nilsen, Peder Vigdal og Håvard Haakonsen på Lier G-95 fikk med seg både medaljer og pokal hjem.

Fokus på Fair Play

- Dette er i fokus under fotballskolene i Buskerud, sier klubbutvikler Øyvind Nilsen i Buskerud Fotballkrets