Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Skandaløst av kretsen

- Åssiden burde ikke ha spilt i kretsens øverste divisjon, sier Liungens trener Brede Nybråten etter at Liungens kvinnelag hadde gjort målkalas mot urutinerte Åssiden

Åssidenbanen: 3. div kvinner
Åssiden - Liungen 0-13
Liungens lag: Inga Eidsvåg, Maria Ruud, Sara Munkvold, Sara Edvardsen, Marita Holmstad, Martine Kasta. Lene Ask Johannesen, Maria Toverud, Kristine Rasmussen, Rikke Flåten, Karoline Loland, Heidi Søhus Wamstad, Kristine Søhus, Thea Fransen, Ann-Princess Koffa.

- Jeg sendte brev til kretsen før sesongen om at 4. divisjonslagene burde spilt med J-19 lagene. Men det ser ut som de ikke forstår at 3. divisjon er høyeste nivå i kretsen. Dette var ikke moro. Jeg synes synd på jentene i Åssiden -- og det sa jeg til Åssidentreneren.

Illustrerende er det at Liungen hadde 14 - fjorten målsjanser før de scoret sitt første mål. Spiss Kristine Rasmussen ble Liungens toppscorer  med fire mål.

Allerede førskomende lørdag kommer Hallingdal på besøk på kunstgressbanen på Stoppen. - Det er et godt lag, sier Nybråten som vet at han vil møte en av avdelingsfavorittene da.

10 kommentarer

Søndag 20. april 2008 22:43: Bernt
Nå må også Brede skjønne at Liungen spiller på det laveste nivået i Norge innen damefotballen. Og da blir det slike kamper innemellom. Konsentrer deg om å rykke opp nå.
Mandag 21. april 2008 13:48: brede (knoll)
Det har jeg gjort også, problemet er at det kommer nye lag opp vært år mens det kun er et lag som får mulighet til å spille om opprykk. Min ide var å slå sammen j19 og de nye lagene og kalle det 4 div. Kan ikke se gevinsten med å vinne 2 siffret, og tenk deg selv og måtte spille kamp etter kamp og tape masse vær gang. Det som kan bli utfallet er at laget trkker seg og spillere slutter og det har ikke jente fotballen råd til. Jeg vet ikke hva slags kjennskap du har til jente/dame fotballen i fylket, men det gror godt med flere gode lag og vi blir ikke bedre av å spille mot disse lagene og tror ikke spillerne som taper så mye blir så mye bedre heller. Del 3 div damer i 2 etter ferien og la de 6 beste spille mot hverandre. Da får vi mange tette og spennende oppgjør både for de beste og de som ikke vil og har ambisjoner om annet enn og ha et tilbud til alle uanset nivå. Mvh Brede.
Onsdag 23. april 2008 23:39: kalle
Her er det snakk om første kampen i serien så langt, ifølge deg høres det ut som åssiden har tapt hver kamp 20-0, som trener burde du vite bedre enn å legge inn sånt offentlig på nettet, høres litt høy på pæra ut! Hvis liungen vil slutte å vinne tosifret så får de spille fletta av alle lag og rykke opp, de kommer nok ganske fort ned igjen i 3 divisjon da.
Onsdag 23. april 2008 23:55: ida backmann
jeg skjønner mye av det brede sier, men det jeg ikke skjønner er at han kan gå ut å si at de spillerne som taper med så mye som åssiden gjorde, ikke får noe godt ut av det. For fotball handler ikke bare om å vinne eller å tape, men om samhold i gruppa og det sosiale. kall meg gjerne naiv men det er faktisk en stor brikke innenfor idrett og lagspill. Liungen ligger faktisk i den nederste divisjonen de også, så jeg vet ikke jeg, istedenfor å bruke energi på å kritisere kretsen og de andre lagene, kan brede og liungen konsentrere seg om sitt eget spill. dessuten kan alle lag ha en dårlig dag, og det vil jeg tørre å påstå at åssiden hadde..

men som sagt fokuser på eget lag og opprykning dere liungen, så skal vi se hvor lang tid det tar før vi ser dere nede i 3 divisjon igjen..
Torsdag 24. april 2008 11:37: Redaksjonen
For å presisere; det er Liernett som har LAGT ut uttalelsen, ikke han selv.
Fredag 25. april 2008 02:03: ida backmann
dere kan presisere hva dere vil. men det at en trener som skal være proffesjonell går personlig mot lag ,er rett og slett frekt og uproffesjonelt. jeg er klar over at liungen har vært oppe i eliteserien for damer, og at de muligens er litt høyepå pæra, men vi så alle hvordan det gikk.. så konsentrer dere om å vinne serien og rykke opp.. ta det som trening med så store seire mot de uerfarne lagene, for selv om ikke brede tror at de som taper så mye ikke lærer noe av det, eller blir bedre, så finns det mange som mener at man blir det..

ønsker liungen lykke til videre i serien, og muligens 2 divisjon neste sesong.. men jobben skal gjøres først...
Fredag 25. april 2008 10:38: Brede
Hei Ida. Jeg beklager om jeg har såret deg eller Åsiden. Kan ikke se av utspillet mitt at jeg har kritisert noen lag, men heller følt sympati til de spillerne som enten vil bli bedre eller de som vil ha det sosialt. Er helt enig med deg i at det sosiale er veldig viktg, men er ikke like enig når det gjelder hva men lærer av og tape mye. Vil bare si til slutt at dette er mine meninger å ikke klubben Liungen. Mulig klubben har gjort mange feil opp igjennom åra, men de har jaggu gjort mye godt for damefotballen også. Jeg som trener og Liungen som klubb gjør feil hele tiden og vi får håpe vi lærer noe av det. Det viktigste er at vi prøver og gi de jentene/damene vi har med å gjøre det tilbudet de vil ha og fortjener så får vi håpe noen lag i Buskerud klarer og få opp et lag der Liungen var på sikt. Hvis det er noen som fortsatt har lyst til å spille hos oss er det bare å komme, Ida,Bernt og kalle dere virker som noen engasjerte personer som vi virkelig trenger i jente7damefotballen så hvis dere ikke har noen verv andre steder er det mange som trenger personer som engarserer seg inkl.oss. Mvh Brede.
Lørdag 26. april 2008 17:39: ida backmann
takker for beklagelsen, og for å presisere ingen har blitt såret. blir bare provosert og engasjert. lykke til videre i sesongen
mvh ida
Tirsdag 29. april 2008 03:12: Drammenser
Nå er da ikke Liungen så gode heller. Skal ikke nevne hvem som tapte to-sifret mot Åssidens Gutter 16 lag. Der sluttet de å telle målene tilslutt.
Tirsdag 29. april 2008 16:46: Drammensere er dumme de
...så derfor spiller de heller ikke i g16 serien da dust!! Folk kan vel slutte å kritisere et utsagn som allerede er forklart og beklaget!

Flere saker fra arkivet

Valset rundt med hallingene

Rikke Flaaten og Kristine Rasmussen feirer her en de seks scoringene mot Hallingdal FK som ble statister i andre omgang ---

Liungens framtid

Dagens loddselgende fotballjenter får stå som en illustrasjon for den nye ungdomslinja, og spillertroppen som møter Hallingdal i morgen har en gjennomsnittsalder på 19 år --

-Tapte fortjent

Det sa trener Brede Nybråten etter at Liungens kvinner tapte kveldens 3. divisjonskamp 1-3 mot Nærsnes/Åros

Tapte ett poeng

Smilet kom først da mascotten dukket opp --

- Må vinne alle kampene

Trener Brede Nybråten og kaptein Lene Ask Johannesen vet hva som må til for at Liungens kvinnelag skal vinne serien

Liungen ubeseiret

Liungens unge lag vant 3- 0 over Åskollen i kvinnenes 3. divisjon etter solid forsvarspill i kveld

Optimisme i Liungen

Liungens kvinnelag kan juble over mange scoringer og ser fram mot det som kanskje blir "finale" mot Kongsberg om 14 dager ---

Liungen utklasset Vinn/Selvik

Det ble målfest i Sande i dag, da Liungen med kaptein Lene Ask Johannesen i spissen lekte seg til 12- 0 i kveldens 3. divisjonkamp for kvinner.

Glapp i forsvar

Selv om Maria Toverud (her sammen med Maria Ruud) scoret, ble det nok en gang poengtap for Liungen

Ett mål fra semifinale

Både kaptein Lene Ask Johannesen og trener Brede Nybråten var svært skuffet etter den avgjørende kampen mot Hoslelov i dag formiddag under Soccer Festival

Storseier til Liungens kvinnelag

- Vi kunne lett ha vunnet tosifret, sa trener Micke Andersson etter 6-1 mot Vikersund i dag

God i femten minutter

Åskollen stoppet Liungens angrep i andreomgang og innhentet ledelsen ved samhandling og innsats

Revansjerte seg

Rikke Flåten storspilte som midtstopper, da Liungen vant igjen etter to strake tap

Spiller om semifinale

Kan Siri Hårklev (bildet) bidra med flere scoringer slik at Liungens kvinnelag vinner morgendagens avgjørende kamp mot tjekkiske Holesev i Soccer Festival i København?

Kjemper om sluttspill

Liungens juniorkvinner har vist samhandling og tæl så langt i Gothia cup

Mistet seieren på overtid

En sannsynlig dommerfeil ga straffe 4 minutter på overtid, og dermed ble det bare 2-2 mot Bingen for det unge liungenlaget.

Fotballgleder på en mandag --

Herrelagene til Liungen og Spa/Bra, og Liungens kvinnelag (her representert med "veteranene" Ingunn B. Sørum og Marita Ruud Gundersen) vant alle sine viktige kamper i kveld

Sjuer med

Det foretrekker Kristine Rasmussen (her nr to fra venstre) som er skuffet over Liungens manglende satsing på kvinnefotballen --

Imponerende innsats

Martine Kasta, Maria Ruud og Maria Toverud og de andre juniorene i Liungen, spilte jevnt mot et svensk topplag i 2. divisjon i ettermiddag, men røk ut i 16-delsfinalen i Gothia Cup i kveld

Tæl og humør

- Jeg har vært på to treninger og får spille, sa den kvikke fotballjenta Tine Eide etter at Liungens J-17 laget vant 4-1 over Glassverket

Liungen vant mot Bingen

Damene slår tilbake.

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Sablet ned opprykksrival

Konnerud har ambisjoner, men fikk seg en på snørra av et meget godt Liungenlag.

Suverent best

Kristine Kirkeng var en av målscorerne, da Liungens sjuerlag tok sin femte seier på rad mandag kveld

Røk sjansene for opprykk?

Selv Liungens maskott hang med hodet etter tapet for Kongsberg fredag kveld ----

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Til Gothia cup i Gøteborg

Liungen, her representert med Maria Ruud og Maria Toverud, skal spille i verdens største ungdomsturnering i fotball

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Liungen J19 vant stort

Knuste Åssiden i åpningskampen

Cuptap for Liungen

- Vi tapte for et bedre lag, sa trener Brede Nybråten etter at Liungen tapte 1-5 i for Rapid, Moss i cupen, men allerede på mandag venter nye oppgaver for kaptein Lene Ask Johannesen & co når de skal møte Mjøndalen.

Liungen med Lizzy i spillehumør

Lizzy Muzungu ville foreløpig ikke bekrefte overfor Liernett om hun fortsetter i Liungen eller om hun vil spille for Grand Bodø i Toppserien kommende sesong.

Liungenjentene fosser fram

Liungens J-19 vant igjen med sin nye keeper, Verena Sando (18), og seiersrekken fortsetter for klubben Liungen

Nybråten i nytt prosjekt

Junior- og seniorspillere fra Liungen IF og Lier IL skal danne felles lag med spillere fra Amazone, Asker for 2010

Effektive foran mål

Liungen sikret seg tre viktige poeng mot Konnerud etter 4-1 på Liungbanen i kveld

Slet seg til seier

Liungen slo Åskollen.

Selvskreven som kaptein

Etter degraderingen er det bare Lene Ask Johannesen igjen fra fjorårets nedrykkslag fra Toppserien

Rundspilte motstanderne

Marita Ruud Gundersen (bildet) scoret fire mål, da Liungens sjuerlag for kvinner lekte seg til storseier mandag kveld

Svak talentutvikling i kvinnefotballen?

Klepptrener Knut Eriksen, opprinnelig fra Åssiden i Drammen, savner plan over kvinnefotballen i Buskerud.

Lier på tabelltoppen

Prince Monga ( tv på bildet) scoret det siste målet, da Lier vant den meget viktige bortekampen mot Åssiden 2 på tirsdag --

Fire fotballseire på to dager

Lierlagene og Lier A-lags tomålscorer, Ketil Ustad, har startet høstsesongen godt ---

Samkjøring med Konnerud

Konnerud skal hjelpe Roger Johansens Liungen-lag til å komme tilbake til Toppserien.

Sjanser for opprykk

Seniorherrene Liungen, Lier, Spa-Bra og Liungens kvinnelag er med og kjemper om tetplasseringer i forskjellige divisjoner i høstsesongen

Klar for hjemmekamp

Med toppserieerfaring kan Rikke Flåten gi Liungens unge lag større slagkraft, men hun håper å slippe å ta på seg keeperdrakta i år --

Rundspilte Kolbotn

Ingunn Sørum (på bildet) gjorde fire mål for Liungen, da sjuerlaget vant 8-2 over Kolbotn etter en flott førsteomgang

Fomlet i forsvar

De første 20 minuttene og tre baklengs snøt publikum for spenningen. Røas rutine og Liungens manglende tøffhet i egen sone avslørte klasseforskjell.

Tvilsomt om Liungen rykker opp

Sesongens andre tap for serieleder Mjøndalen i kveld.

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Hat trick var ikke nok

Trass i tre scoringer måtte Jesper S. Johansen (tv) og Sylling gi tapt for Liungen og keeper Christian Fredrik Aaby ---

KM til Lier J 19

- Brede Nybråten (på bildet) og Helge Midttun har gjort en utrolig bra jobb for klubben og for jentene, sier styremedlem i Lier IL, Jon Oscar Hennum.

Jentefotballen på offensiven

- Vi har en treårsplan, sier Micke Andersson som er optimistisk til tross for at Liungen har miste tre av sine spillere --

Ny trener i gang i Liungen

Roger Johansen er tilsatt som ny hovedtrener for Liungens elitelag i Toppserien og har overtatt etter Kjersti Thun ( på bildet )

Avslutningen av fotballsesongen 2007

Hvordan går det med de lokale lagene?

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

På tabelltoppen

Ingeborg Abelsen (bildet) scoret tre mål, da Liungens sjuerlag vant sin andre kamp på to rad i høståpningen

- Burde ha leda til pause

- Liungen kom fram til 3-4 gode målsjanser, og 0-5 mot Fløya var for mye, sa assistenttrener Glenn Kleven. Han var speselt imponert over debutanten Anneli Ingebo (på bildet) som temmet verdensstjernen Kristy Moore.

Nytt løft for jentefotballen

5-6 av Spabras kretsmestere i J 16-klassen skal danne stammen for J19 i den nye Stoppen Sportsklubb neste år.

Ingunn Sørum toppscorer med 10 mål

Hvor mange mål ville Liungens lynhurtige spiss, Ingunn B. Sørum, scoret for et av topplagene? Ingunns målappetitt hjalp dessverre ikke mot nedrykk.

Nabooppgjør i fjerde i 2010

Solide kamper av både Spa/Bra og målscorer John- Erik Loe Olsen, og Lier i siste serierunde gjør at vi kan glede oss til to skikkelig publikumskamper neste år --

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.

Lier Cats på offensiven

Det ble seier i første kamp for innbandylaget som har fått både ny trener og nye spillere --

Slitsom helg

Det sa Ingunn Sørum som sammen med Marianne Holmqist, Vibeke Lundbekk og Marita Ruud Gundersen avsluttet som kretsmestere for sjuerlag et døgn etter åpningskampen for Lier Cats i innebandy

Smiler bredere og bredere

Det kan trygt Tommy Hyving og A-lagspillerne i Lier IL gjøre ettersom de nå nærmer seg opprykk --

Herlig innsats ga seier

Lier IL s J 19-lag vant finalen under Drammencup i helgen.

Akutt keepermangel

- Jeg vil likevel ikke skylde på at vi manglet vår faste keeper, sa trener Tommy Nordstø (på bildet) etter bortetapet i går kveld

Forsterker laget

Edvin Blazy er èn av to gode offensive spillere som kan bidra til at Spabra begynner å vinne kamper igjen.

Topper tabellen

- Hjemvendte Ingeborg Susanne Abelsen (her som innebandyspiller) scoret to av målene, da Liungens sjuerlag dominerte tirsdagens kamp i Oslo

To tap og en uavgjort

- Men vi kommer enda sterkere tilbake i 2009-/2010-sesongen, sier spiller og lagleder Ketil Verpelstad ( bildet) i Liungen Futsal

Tre nye får sjanse fra start

19-årige Anja Ormåsen ( bildet t.h.) er en av de som får sjansen fra start for Liungen i morgendagens kamp mot Team Strømmen. Kan hun og resten av jentene revansjere seg?

Effektivt angrepsspill i èn omgang

Men dessverre for Lier må spissen Tommy Hyving stå over årets viktigste kamp mot Åssiden på mandag

Fortsatt på topp i 5. divisjon

Liungen tok med seg en forventet 4-1 seier hjem fra Numedal mot Uvdal ROV i herrenes 5. divisjon lørdag

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

Tilbake i Lier

- Ane Jakobsen Bjerke (her th sammen med Ingunn Sørum) med sin toppserieerfaring og fine holdninger er et løft for vårt seniorlag, sier trener Brede Nybråten.

Ujevn start på fotballhøsten

Men både Lier og Spa/Bra (her representert med Gabor Valo) får nye sjanser til å vise hva de duger til allerede førstkommende mandag ---

Tre klare seire

Spa/Bras med Ronny Deila på laget vant lett på Stoppen, Lier med Ketil Ustad viste solid scoringsform, og ikke minst storspilte sjuerjentene til Liungen mot Kolbotn på bortebane i denne ukas seriekamper.

Viljen til å trene

- Det er viktigste, sier Brede Nybråten, trener for Jenter 16 i Buskerud Fotballkrets i en kommentar etter at tre spillere fra Lier IL er uttatt på kretslaget i helga.

Jentespillere i toppoppgjør

Lier IL s kaptein Heidi Ellingsen (tv) var nok mer fornøyd enn Liungens Cecilie Ellingsen etter kampen i går.

Tok sin 8. strake seier

Tommy Hyving (tv) scoret to mål da Liers A-lag tok enda et steg nærmere opprykk denne uka --

Samarbeid med Konnerud

- Konneruds høye ambisjoner på kvinnesida gjør at et samarbeid er viktig for både Konnerud og Liungen, sier daglig leder Hans Petter Hoelstad.

Trenger en seier

Samarbeidslaget Lier/Liungen, G-19, har gått på to klare tap på rad, men snur det mot Åssiden på søndag?

Trivsel gir resultater

Håkon Grøttland, nylig suksess som trener for Norges J-15 landslag, overrakte pokalen til kaptein Marit Bekken Nilsen etter at Syllings kvinnelag ble en suveren kretsmester for sjuerlag.

Endelig seier

Liungen overbeviste mot Hallingdal

Futsalgutta innfridde

- Liungen IF futsal fikk en god åpning i 1. divisjon med to seire og en uavgjort, rapporterer Ketil Verpelstad ( på bildet)

Tidligere Liungenspiller debuterte på landslaget

Kristine Colombo Nilsen holdt buret rent mot Finland.

Oppvarmet bane klar

Kunstgressbanen er klar for helårsbruk --

Lier Cats ble seriemestere

Cats knuste Drammen og vant andre divisjon i innebandy.

Dårligste kamp i år

-- Dette var den dårligste kampen vi har gjort i år, sa en skuffet assistenttrener Hasse Svanberg etter at Liungens kvinnelag tok bare ett poeng mot tabelljumbo Haugar på søndag ettermiddag. I tillegg kom utligningen bare fire sekunder før full tid. Vi sliter med alt. Det ble gjort store feil bakover, spesielt i den bakre fireren. Det manglet rytme i spillet, noe som var kjennetegnet i vårsesongen, oppsummerte assistenttreneren på telefonen på vei hjem fra Haugesund.

HOLMESTRAND-LIUNGEN 2 0-5

Liungen 2 fortsetter å imponere i 2. divisjon. Det er mange lag som satser tungt på opprykk, men Liungens jenter har så langt feid all motstand av banen.

To-årsavtale med Stabæk

- Dette vil restarte satsinga på jentefotballen, sier Ronny Solbraa Bay (th), leder av Liungens IF s fotballgruppe, etter signeringa av to-årsavtalen med toppklubben Stabæk Kvinnefotball

Målkalass på Stoppen

- Mange var gode i dag, sa femmålscorer Ingunn Sørum etter at Liungens sjuerlag vant hele 12-2 over Gruner i kveld.

Her er nye Liungen

Vi har vært på treningskamp med kamera.

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

14 scoringer på to kamper

Liers juniorlag, med sju nettkjenninger hittil av tidligere Liungen-spiller Ingrid Høgseth, har hatt en lovende sesongstart

Gamle "stjerner" glitrer litt

Veteranene med Inger Knuten, Marita Ruud Gundersen og Ingunn Sørum i spissen på Liungens sjuerlag har bevist at de fortsatt har målteft

Glimt fra ukens fotballrunde

Flere lag var i ilden denne uken

Spennende unggutter

- Vi er på riktig vei, sier spillende trener Kristian Bye-Andersen (på bildet) etter den svært lovende treningskampen mot Solberg i helga.