Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Partitilhørighet ingen forutsetning

Uavhengige Folkevalgte med stand på Lier stasjon.

Er du litt enig og litt uenig, sånn alt ettersom, med hva partiene i bygda står for, kan du velge stemmeseddelen til Uavhengig Folkevalgte på valgdagen.

Dette er ikke et parti, men en gruppe liunger som har valgt å lage et alternativ til de tradisjonelle partiene. På lørdag var representanter for dette ikke-partiet på Lier stasjon. Under en parasoll som skjermet vafler, kaffekanne og noe uanselig valgkampmateriell, møtte vi Tove Stor-Re, Astrid Sylling, Truls Hallingstad og Thor Ivar Ugelstad. De to sistnevnte kaller seg gjerne kommunestyrets vakthunder.

Det vanket gratis vafler eller Kvikk Lunsj til alle som kunne ramse opp et uspesifisert antall av representantene i formannskapet. For ordens skyld minner vi leserne på at en fjerdedel av kommunestyrerepresentantene sitter der. Vi hadde ønsket oss Kvikk Lunsj, men da vi i likhet med de fleste andre ble svar skyldig, måtte vi se langt etter sjokoladen som lå uåpnet i kjøleboksen. Vi ble ikke overrasket over at Truls Hallingstad straks ga oss en leksjon i formannskapets betydning helt fra formannskapslovene kom i midten av forrige århundre og fram til i dag.

Politikerne dekker seg i for stor grad bak partiprogrammet, blir anonyme og ansvarliggjøres i for liten grad i forhold til det de mener. Truls vil tilbake til grasrøttene og noen av idealene som fantes der. Og vi ser det i den pågående valgkampen. Det er rikspolitikerne som trekker folk på valgmøter: De lokale politikerne står gjerne rundt - applauderer, nikker og smiler som servile undersåtter.

For UF synes det viktigere å ha ha rett enn å få rett – i hvert fall i første omgang. Her kunne Truls vise til havnesaken og Gifstad. Det var forhastet å rive Gifstad, og Drammen bør ikke ta med deler av Lier i reguleringsplan for Drammen Havn.

I en medietid der form betyr mer en innhold, er det litt befriende å kunne komme til en stand der du blir ønsket velkommen av en håndskrevet plakat uten antydninger til "fancy" logoer og dvaske honnørord om Lierbygda.

Les mer om UF:  http://www.uf-lier.com/


1 kommentar

Tirsdag 21. august 2007 07:42: Truls UF
Mens partiene i samlet klikk holder valgkampens amatører, UF, utenfor det gode selskap, gjør det godt å få konstruktiv og nærmest medfølende oppmerksomhet fra Liernett.
Uavhengige Folkevalgte stiller liste for fjerde gang, den første var 1995. UF er et velgerfellesskap åpent for alle velgere uten partitilhørighet, og dårlig likt i partimiljøene, spesielt i tiden før kommunevalg, men de som har vært valgt på denne lista har påviselig hatt større påvirkning for kommunstyrets veivalg på sikt enn politisk tyngde skulle tilsi.

Flere saker fra arkivet

Uavhengige Folkevalgte avhengig av folket

I Lier er Uavhengige Folkevalgte blitt et korrektiv til de etablerte partiene, som ofte må skule til sentrale beslutninger, mener Truls Hallingstad. Han ønsker at enda flere stiller opp både på valgdagen og for å sikre partiet de 300 underskriftene som må til for å stille liste.

Inntrykk fra en valgkampåpning

Også i Lier ble åpningen av valgkampen uvanlig. I en felles valgkampåpning i kveld stilte hvert parti, bortsett fra to, med stand og ordførerkandidat foran rådhuset i Lierbyen.

Ikke glem de små

Er du klar over det fine mangfoldet vi har i årets valgkamp?

Krystall og plakett til Bygdetunet

- Vi visste ikke noe på forhånd, sa en svært så opplagt Truls Hallingstad etter at stiftelsen Lier Bygdetun fikk Bevaringsprisen for 2008 torsdag kveld.

Lier Bygdetun fikk ny styreformann

Etter over 20 års iherdig innsats ønsket Truls Hallingstad avløsning. Nå har Åsmund Johannessen (bildet) overtatt styringen av bygdetunet.

Valgkampen i Lier

Pressemelding fra de politiske partiene.

Full krig mellom de største partiene

Liernett kommenterer valgkampen.

Vitensenter et flott tilbud

- Det vil passe utmerket inn i målsettingene for skolene i Lier, sier Terje Sagvolden (H)

Egg og bacon på Skimten

Truls Hafslund på Eiksetra inviterer nok en gang skiløperne til påskefrokost

Regninga kan bli for stor

Det frykter en svært skuffet Knut Røssum etter vedtaket i kulturhussaken.

Ny leder i Lier Historielag

Lier Historielag er med sine rundt 600 medlemmer blant Liers største og mest aktive lag og foreninger. På lagets årsmøte i går ble Thor Sørli fra Sylling valgt til ny leder etter Berit Furøy, som ønsket avløsning etter fire år i vervet.

Prosessen går videre

Det ble et klart flertall i kommunestyret i kveld for å jobbe videre med bygging av kulturhus i Lier

Ikke stem 12. september

Det gir ingen mening å stemme, for hva vil vel èn enkel stemme kunne gjøre?

Partiene møtte pensjonistene

Det var mange argumenter, spørsmål og svar da Lier Pensjonistforening i går hadde samlet politikere fra de åtte viktigste partiene i Lier til debatt om eldrepolitikk i Lier.

Krakker og porter satt ut

Truls Hafslund på Eiksetra melder i dag til Liernett om fine kjøreforhold og fine forhold i akebakken, og varme i solveggen --

Starter 17. maifeiringen på forskudd

17. mai i gamle dager i Lier er tema på Lier Historielags møte i morgen.

Foring av folkevalgte

Ukens petit av Ulla Nævestad.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

422 forsøkte seg, men bare en var best

Lier Historielags gjettekonkurranse er alltid et populært innslag på Lierdagene. I år benyttet 422 anledningen til å velge blant tre alternativer bruksområder for hver av ti utstilte gjenstander.

Utrenskninger før salg

Mye tyder på at Mecom-avisene og dermed også Drammens Tidende og Lierposten, blir solgt til A-pressen

Kulturminnedagen 2009 på Bygdetunet

Men også kulturminneåret ble markert der

Løype!

Oliver Haug (2 1/2) var en av flere svært unge skiløpere som trente mellom Eggevollen, og Eiksetra og Solvang i dag.

Liers dystreste sted?

Kan noe konkurrere med veien mot Tronstad en novemberdag?

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Velkommen til Lier

Langs veien mot Liertoppen kan du se dem. Hver dag går mange av dem de drøye kilometerne til Liers mest kjente monument. Rekken med potensielt nye landsmenn og kvinner snegler seg mot vårt kanskje fremste symbol på materiell rikdom. Kanskje skal de ha seg en kaffekopp, kanskje skal de bare kikke på utvalget i klesbutikken, og den nye høstkolleksjonen.

Komplisert og uklart konsept

Det synes Knut Eilert Sørnes, gruppeleder i Frp, om kulturhusprosjektet og som mener at man nå bør droppe planene --

Hvor går Lierskolen?

For mange år siden ble jeg innkalt til skolesjefen for å snakke om noe av ubehagelig art. Vi hadde ikke noe i mot hverandre, og det alt egentlig skulle dreie seg om ble snart skjøvet til side til fordel for en generell prat om Lierskolen.

Hva mener egentlig politikerne i Lier?

Snart er det valg, og vi i Lier-nett ville finne ut hva listekandidatene i de forskjellige politiske partiene mener nå like før valget. Vi tok på oss vanlige klær og forsøkte å finne ut hva de som står på stand mener om saker og ting i bygda. Det fine med denne tilnærmingen til politikken, er at man kommer litt under huden på dem som de neste 4 åra skal bedrive styre og stell. Vi hadde lest valgmaterialet, men fant mange brosjyrer prangende og vage. Vi ville ikke vite noe om politisk idehistorie - vi ønsket å finne ut hva de konkret sto for her og nå.

”Never Change a Winning Team"?

Høyrepolitikeren Truls Moen har dermed forklart oss hvorfor vi skal stemme Høyre. Eller kanskje det var Ulla han mente?

Hundrevis i marka

Martinus Solheim fra Konnerud er en av mange som fristes av skiløypene i Lier.

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

Hoppmesteren fra 1950 død

Truls Hallingstad (på bildet) husker godt, da han fikk nyheten om at Hans Bjørnstad fra Sandaker i Lier hadde blitt verdensmester i Lake Placid i USA.

Tamt, men som forventet?

Valgkampåpningen ved Rådhuset mandag minnet mer om et hyggelig familieselskap, der de fleste var forsiktige i sine uttrykksmåter.

Lierhistorie er alltid en populær julegave

Liers to årvisse historiepublikasjoner, historielagets årbok og Lierkalenderen, er kommet. Begge har interessant og godt illustrert lesestoff for liunger og andre både i og utenfor bygda.

Tranby skolekorps på ærefult oppdrag

Tranby skolekorps spilte før premieren på filmen ORPS - the movie på Drammen kino fredag ettermiddag.

Møllerfamilien fra Asdøl tilbake i Sylling

Høsten 1956 utvandret Esther og Per Asdøl med sine 5 sønner til Canada.

Trekker seg

Tre nøkkelpersoner i Lier Historielag ønsker avløsning ved årsmøtet. Fra venstre: Berit Furøy, Truls Hallingstad og Sylvia Foss.

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

"Sviktet" av sine egne

Mathias B. Dannevig argumenterte intenst mot pol på Liertoppen og så sliten ut, etter at fem av hans sosialistvenner hadde stemt for Liertoppen

Dette betaler politikerne til felleskassa

Det er ett år til valget, og skattelista for 2005 er offenliggjort. Hvordan står det til med politikernes bidrag til kommunekassa?

Reisebrev fra Bloody beach – del 1.

Etter å ha vært med på å sette Bulgarsk rekord i varme, nyter jeg sjøen.

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

En politiker blir til

Man kan tenke seg en person, mann eller kvinne, spiller ingen rolle, som er samfunnsengasjert, og vil gjerne være med på å gjøre vårt samfunn bedre.

Ap, suverent best på nett

Lier Arbeiderpartis hjemmeside er et hederlig unntak, hvis vi ser på de lite oppdaterte sidene til de lokale politiske partiene --

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Nykjuadag i kjent stil

En av to artikler om årets arrangement

Førjul på Bygdetunet

Det kunne gått forferdelig ille

Liervalgets to vinnere

At Helene Justad ledet Lier Høyre frem til rekordresultat, valgseier og ordførerklubba, er det ingen tvil om. Men Tonje Evju, som i spissen for Arbeiderpartiet fanget opp brorparten av stemmene de øvrige partiene mistet, har også grunn til å smile.

Påskefrokost på Skimten 1. påskedag

Påskefrokosten ble arrangert for sjuende gang.

Næringslivet kunne møtt politikerne

Næringslivet var svakt representert da nøkkelpersoner fra de politiske partiene stilte opp på møtet som Lier Næringsråd arrangerte på Haugestad mandag kveld.

Lier skal ha pol

Viktigere at Lier får pol, enn hvor det ligger.

Østlandspåske

Er du blant det store flertallet som feirer påsken hjemme?

Fortsatt blått flertall i Lier

Høyre gjør sitt beste valg noensinne og er fortsatt det største partiet i Lier, Arbeiderpartiet går mest frem, Fremskrittspartiet mest tilbake og Uavhengige Folkevalgte mister sin plass i kommunestyret.

Grønt er best i Lier

Liernett har sjekket de lokale partienes nettsider. Og det er Senterpartiet og Venstre som er best i klassen denne gang.

Fikk Kolberg spesiell behandling?

Forskjellbehandling av politiske partier, mener Frp s Bjørg Myran (på bildet), men virksomhetsleder på Liertun hevder at det har vært kommunikasjonssvikt med politisk sekretariat --

Hvor er makta?

Dette spørsmålet stiller ukens petitskribent, Tonje Evju, som selv er lokalpolitiker.

Informasjon og omvisning

Tre foreninger inviterer til medlemsdag med familie og venner i dag på Bygdetunet ---

Om å spare i en tid da vi oppordres til å sløse.

Det kan ikke være lett å være lokalpolitiker i Lier om dagen. Folkets mest betrodde kvinner og menn står i spissen for en uvikling de er misfornøyd med, og de virker nærmest handlingslammet i forhold til å gjøre noe med den.

- Da ble jeg ganske sjokkert!

- Jeg synes ikke det er greit med et bilde på nett hvor jeg står og skifter, skriver leder i Lier SV, Kathy Lie.

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Søndag er det slåttedag på Bygdetunet

Den skulle vært siste søndag, men ustoppelig regn gjorde det umulig å slå noe som helst. Nå bli det en ny sjanse på søndag.

Sommerutstillingen åpnet

Sola skinte på bygdetunets jubileumsfeiring og leikaringen Noreg danset til tonene fra Øverskogen toradergruppe.

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

Romjulsmusikk

Hennummusikken hadde ei gruppe i full aksjon 4. juledag

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Kanada var redningen for skiløperne

Snømangel til tross, vi telte nesten 60 biler ved parkeringsplassen i Kanada på søndag. En kar fra Drøbak dukket også opp. – Det var jo bare 35 minutter å kjøre, sa den ivrige skiløperen. De ivrigste turgåerne gir seg altså ikke. Vanskelig var det å forsere den isete løypa de nødvendige 200-300 meterne før man nådde snøen. Men med klister under skia og med ett eller begge beina i lyngen kom man seg fram på et vis.

Veteransjarmører på hjul

Lastebiler og busser på Bygdetunet

Bluegras for alle penga

Onkel Tuka i Sjåstad kirke

Nei til kulturhus i Lierbyen

En langvarig politisk prosess endte som foventet.

Bør tale med én tunge

Det mener Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård Strand, etter at medlemsmøtet på mandag vedtok at partiet skal stå samlet i kulturhussaken.

Stjal skinker fra bygdetunet

Søndag var det selvplukk av epler og poteter på bygdetunet, men forskrekkelsen ble stor da noen i tillegg hadde plukket med seg skinkene som hang på stabburet.

”Da klokka klang”

Sommerutstillingen er et samarbeid mellom Lier Bygdetun, Lier Historielag og Lier kommune, kulturkontoret. Den skal gi et bilde av Lierskolens utvikling og historie gjennom 200 år

Klar for valgkamp!

Hvilket parti representerer gubbeveldet i Lier? Hvilke kandidater kommer fra din valgkrets? Hvor stor oppslutning fikk NKP i Lier etter krigen? Hvem var Liers første ordfører?

Takket nei til Buskerud Kollektivtrafikk

Fra mandag 26. mars vil busstilbudet i Lier kuttes. Endringene påvirker både busstilbudet mellom Oslo og Lierbyen og mellom Sylling og Lierbyen/Drammen.

Barmhjertighetens dag falt sammen med Kulturminnedagen på By

Vår medisinske kulturarv var mottoet for årets kulturminnedag på Bygdetunet. At dagen falt sammen med barmhjertighetsdagen i kirken, kan være et tegn på at alt i verden ikke er tilfeldig. Nå har medisinere og teologer historisk sett et ulikt utgangspunkt når det gjelder forståelsen av sykdom og lidelse, men begge grupper er i dag enige om at når helsa skranter, er det greit å sette sin lit til medisinene.

Kulturpolitikkens "D-dag"

På tirsdagens kommunestyremøte vil de folkevalgtes vedtak kunne legge til rette for et felles møtested for kulturen for framtida --

Full av pågangsmot

- Vi får hvile i graven som vi sier på Island. Aldis S. Mortensen skal overta ansvaret for Eiksetra sammen med mannen Vidar Pålsøygård på nyåret.

Tilbake til skolen

Tidligere elever på Vivelstadskolen tilbake i klasserommet. Denne gangen på Bygdetunet

Ikke tydelig nok

Vi var ikke tydelig nok, mener Anita Drevdal, førstekandidat og ordførerkanditat for Lier SV etter braknederlaget

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

300 egg og 8 kg bacon på Skimten

Turid og Truls på Eiksetra med assistenter kunne fornøyde laste opp scooteren etter en vellykket påskefrokost

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

Tøv av Drammens Tidende

Løypekjører Anders Haverstad synes lørdagens oppslag i Drammens Tidende om at det var siste helg for skientusiastene i marka var fullstendig feil

Stortingsvalget 2009 - Lier Frp s betraktninger

Lier Frp godt fornøyd med valgresultatet både lokalt, regionalt og nasjonalt

Vi besøker Liers spisesteder: Vaffel-Per

Varme, nystekte vafler og burgere går unna hos Vaffel-Per hos Maxbo ved Amtmannsvingen. Han driver kafeen i den ene av Liers to bygningsartikkelbutikker med eget serveringssted.

Sett bilen i Lier!

Drammen Venstre vil ha parkeringsforbud helt til grensen mot Lier. Det betyr mer parkering i Liers boligområder.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

200 år siden trollmannen fra Finnemarka ble født

Iver Knudsen ble født 2 dager før Drammen fikk bystatus, og i likhet med byen, ble han behørig feiret 19. juni.

Lierdagene 2007 er historie

Lierdagene 2007 er over. Det er ennå for tidlig å komme med en oppsummering av dagene

Lier Venstre 125 år

Er partiet i ferd med å våkne av Tornerosesøvnen?

Buss for tog i to uker

Skal du reise med tog i sommer?

Barnas miljøvernpris til Turid Avdal og Truls Hafslund

Ordfører Ulla nævestad ga i går Barans miljøvernpris til bestyrerne på Eiksetra, Turid Avdal og Truls Hafslund. Prisen fikk de for sine aktivitetsfremmende tiltak på Eiksetra som gir barn opplevelser, kunnskap og holdninger om miljøvern.

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Kan steke seg til London-OL

St. Hallvard Håndballklubb forsøker å steke vafler hele veien til London-OL.

Ukas Kulturminnepost

Et samarbeidsprosjekt mellom Lier kommune og Lierbygda O-lag