Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2fc45acf19f842f7ac400f82787b057f

Partitilhørighet ingen forutsetning

Uavhengige Folkevalgte med stand på Lier stasjon.

Er du litt enig og litt uenig, sånn alt ettersom, med hva partiene i bygda står for, kan du velge stemmeseddelen til Uavhengig Folkevalgte på valgdagen.

Dette er ikke et parti, men en gruppe liunger som har valgt å lage et alternativ til de tradisjonelle partiene. På lørdag var representanter for dette ikke-partiet på Lier stasjon. Under en parasoll som skjermet vafler, kaffekanne og noe uanselig valgkampmateriell, møtte vi Tove Stor-Re, Astrid Sylling, Truls Hallingstad og Thor Ivar Ugelstad. De to sistnevnte kaller seg gjerne kommunestyrets vakthunder.

Det vanket gratis vafler eller Kvikk Lunsj til alle som kunne ramse opp et uspesifisert antall av representantene i formannskapet. For ordens skyld minner vi leserne på at en fjerdedel av kommunestyrerepresentantene sitter der. Vi hadde ønsket oss Kvikk Lunsj, men da vi i likhet med de fleste andre ble svar skyldig, måtte vi se langt etter sjokoladen som lå uåpnet i kjøleboksen. Vi ble ikke overrasket over at Truls Hallingstad straks ga oss en leksjon i formannskapets betydning helt fra formannskapslovene kom i midten av forrige århundre og fram til i dag.

Politikerne dekker seg i for stor grad bak partiprogrammet, blir anonyme og ansvarliggjøres i for liten grad i forhold til det de mener. Truls vil tilbake til grasrøttene og noen av idealene som fantes der. Og vi ser det i den pågående valgkampen. Det er rikspolitikerne som trekker folk på valgmøter: De lokale politikerne står gjerne rundt - applauderer, nikker og smiler som servile undersåtter.

For UF synes det viktigere å ha ha rett enn å få rett – i hvert fall i første omgang. Her kunne Truls vise til havnesaken og Gifstad. Det var forhastet å rive Gifstad, og Drammen bør ikke ta med deler av Lier i reguleringsplan for Drammen Havn.

I en medietid der form betyr mer en innhold, er det litt befriende å kunne komme til en stand der du blir ønsket velkommen av en håndskrevet plakat uten antydninger til "fancy" logoer og dvaske honnørord om Lierbygda.

Les mer om UF:  http://www.uf-lier.com/


Forrige artikkel:Umulig å sammenlikne forskjellige kommunerNeste artikkel:God kamp, tross tap
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 21. august 2007 07:42: Truls UF
Mens partiene i samlet klikk holder valgkampens amatører, UF, utenfor det gode selskap, gjør det godt å få konstruktiv og nærmest medfølende oppmerksomhet fra Liernett.
Uavhengige Folkevalgte stiller liste for fjerde gang, den første var 1995. UF er et velgerfellesskap åpent for alle velgere uten partitilhørighet, og dårlig likt i partimiljøene, spesielt i tiden før kommunevalg, men de som har vært valgt på denne lista har påviselig hatt større påvirkning for kommunstyrets veivalg på sikt enn politisk tyngde skulle tilsi.
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode