Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 321595bd8bc3482a878c449d31e32422

Lier Høyre har fokus på miljøet

Lier Høyre hadde fredag Børge Brende på besøk for å orientere om oppryddingen på Lierstranda og flomødeleggelser langs Lierelva.

Lier Høyre inviterte Børge Brende til Lier på fredag der han fikk orientering fra Gjelsten Holding og NOAH om miljøoppryddingen som nå settes i gang på Lierstranda. I første omgang er det landområdet øst på Lierstranda som skal ryddes. Bygninger er allerede revet og kartleggingen over forurensningene, som er betydelige, har startet både på land og til vanns. Det er et formidabelt arbeidet som her settes i gang og som det aldri ville blitt noe av om man skulle vente på offentlige midler. At private aktører tar hele regningen i forbindelse med utvikling av området, er et nytt bevis på hva som kan gjennomføres når Høyres politikk settes ut i livet.

Børge Brende var synlig imponert av de planer som Gjelsten Holding og NOAH la frem på befaringen. Han hadde ingen vanskeligheter med å se hvordan området vil fremstå når arbeidet er fullført.

Etter besøket på Lierstranda var det tid for orientering av flomskadene langs Lierelva.
Hos Åsmund Nøland fikk Børge Brende orientering om flommens omfang i sommer, sammen med ideer om hva som kunne ha vært gjort av flomforebygging og berging av verdifull matjord istedenfor for erstatning fra Naturskadefondet.


Trond Helleland, Børge Brende, Henrik Schyssler og Ulla Nævestad


Befaring på elvebredden som i sommer var helt oversvømmet.


Smaksprøver fra det som dyrkes.

Forrige artikkel:Ikke flertall for Liertoppen?Neste artikkel:UKM i bilder- del 1
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 26. august 2007 21:53: Miljøbevisst
Bra Høyre! Vi er avhengig av et rent miljø for å få ren mat og ren luft. Brende er den beste miljøminister Norge har hatt. Stoltenberg og AP løper fra alle sine miljøløfter.
Mandag 27. august 2007 13:13: Velger på vandring
Lierbyen er og blir en steinørken. Jeg ser ikke at Høyre eller andre har kommet med noe forslag som vil føre til nevneverdige forbedringer av det som er ødelagt ved feilgrep gjennom minst femti år.

Forskjellen mellom Lierbyen og Manhattan er snart bare at sistnevnte har butikkvinduer i julegatene.

(Samme kommentar har jeg nettopp gitt Ap i et annet innlegg. Jeg ser fram til svar fra noen som tror de kan få til noe med Lierbyen, uavhengig av om de er på den ene eller andre siden i politikken.)
Tirsdag 28. august 2007 11:40: Knut Røssum
Hadde det ikke vært bedre å tatt med Børge Brende med til et prosjekt der Lier Høyre har inflytelse.
Jeg vil foreslå nye Gifstad. Der blir det oppvarming med panelovner, alle leiligheter med hver sin inngang rett ut, uten heis alle beboerne som ikke kan gå trapper må ut i all slags vær for å komme til aktivitetssenteret. Her er det mye bra miljø å skryte av, eller kansje ikke?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode