Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 63945633ce46222070b309a920b2734c

Tranby all stars er i gang igjen.

Tradisjon tro startet Tranby all stars helga før påska. I kveld var det ungdommen som skulle tevle om 30 timer i studio, en ganske ettertraktet premie vil jeg tro. Som vanlig var rammen rundt arrangementet flott.


SMD

SMD var første band på scenen og klarte seg svært bra. De utvikler seg stadig og har mer og mer amerikansk sound. Med dette mener jeg at de spiller på harmonier, klanger og rytmer vi forbinder med grungebølgen på 90-tallet. Jeg aner også en viss likhet med Red Hot Chili Peppers.


Terrastate

Terrastate består av 3 øvingsnarkomane karer fra Sylling og Tranby. Om vi sammenlikner dem med fjorårsutgaven er dette et sjumilssteg framover. Bandet er samspilt og har god dynamikk på scenen. I fjor var de læregutter, nå er de nok forbilder for mange. Erik Fossen Nilsen har allerede et vidt spekter som musiker. På søndag så jeg han briljere med korpset, i dag var det trommer og sang, forholdsvis heavy. Det blir artig å se hvor langt han kan nå. Det er også hyggelig at han spiller med folk som matcher han musikalsk. Koverlåtene sitter etter hvert godt, selv om de hadde visse tempoproblemer i sin versjon av ”Destiny” Det egenproduserte låtmaterialet fenger meg ikke all verden, men gutta har mange år å gå på.


Noon er det morsomste bandet i Lier om dagen. Hva med en demo?

Gruppa Noon har skjønt noe viktig. Livemusikk skal være underholdende. Med morsomme norske tekster og fengende refrenger vinner de alltid publikumsprisen – selv om de i følge dem selv nesten ikke øver.


One to watch! Evergary.

Spesielt morsomt i år var den meget profesjonelle lyssettingen. Dessverre tok det litt tid før jeg klarte å koble og fikk skrudd av blitzen. Dette skjedde først under opptredenen til det nye bandet Evergary.


Evergary

Evergary annonserte seg selv som et nytt band, men det ligger vel i kortene at dette er gutter som kjenner hverandre fra andre sammenhenger. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett dem i forskjellige sammenhenger og band. Evergary er det beste. Vi dro før juryen hadde kåret en vinner, men er ikke i tvil om hvem som stakk av med turen i studio.

Evergary spiller på et høyt nivå, og de forholdsvis unge medlemmene er nok folk du vil høre på riksdekkende radio om ikke mange år. Store ord? Vel jeg er den som kan sitte og si –hva var det jeg sa. Dette er ikke Neverland, det er et langt steg videre.


Abstinens

Abstinens fikk den tvilsomme ære å hoppe etter Evergary. Dette er det siste tilskuddet av unge lovende band fra Lier. Det er fortsatt mye og lære, men de er godt i gang. Som flere av kollegene har de framtiden for seg. Det er tøft å stille opp sammen med band som har over 10 års erfaring – de klarte seg bra.


Knut Nyheim

En spesiell honør til lydmann Knut Nyheim som under Abstinens fremføring av Black Sabbats ”Paranoid” fikset skikkelig Ozzylyd på sangen. Det tror jeg var improvisert, og viser hvor profesjonelle lydfolk vi har i nabolaget.

Tranby all stars fortsetter med variert program i morra. Vel møtt på Tranby pub.


Evergary


Evergary


Sinder Bergan i Terrastate


Svamp spilte, men spiller ikke du egentlig gitar?

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode