Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Tranby all stars er i gang igjen.

Tradisjon tro startet Tranby all stars helga før påska. I kveld var det ungdommen som skulle tevle om 30 timer i studio, en ganske ettertraktet premie vil jeg tro. Som vanlig var rammen rundt arrangementet flott.


SMD

SMD var første band på scenen og klarte seg svært bra. De utvikler seg stadig og har mer og mer amerikansk sound. Med dette mener jeg at de spiller på harmonier, klanger og rytmer vi forbinder med grungebølgen på 90-tallet. Jeg aner også en viss likhet med Red Hot Chili Peppers.


Terrastate

Terrastate består av 3 øvingsnarkomane karer fra Sylling og Tranby. Om vi sammenlikner dem med fjorårsutgaven er dette et sjumilssteg framover. Bandet er samspilt og har god dynamikk på scenen. I fjor var de læregutter, nå er de nok forbilder for mange. Erik Fossen Nilsen har allerede et vidt spekter som musiker. På søndag så jeg han briljere med korpset, i dag var det trommer og sang, forholdsvis heavy. Det blir artig å se hvor langt han kan nå. Det er også hyggelig at han spiller med folk som matcher han musikalsk. Koverlåtene sitter etter hvert godt, selv om de hadde visse tempoproblemer i sin versjon av ”Destiny” Det egenproduserte låtmaterialet fenger meg ikke all verden, men gutta har mange år å gå på.


Noon er det morsomste bandet i Lier om dagen. Hva med en demo?

Gruppa Noon har skjønt noe viktig. Livemusikk skal være underholdende. Med morsomme norske tekster og fengende refrenger vinner de alltid publikumsprisen – selv om de i følge dem selv nesten ikke øver.


One to watch! Evergary.

Spesielt morsomt i år var den meget profesjonelle lyssettingen. Dessverre tok det litt tid før jeg klarte å koble og fikk skrudd av blitzen. Dette skjedde først under opptredenen til det nye bandet Evergary.


Evergary

Evergary annonserte seg selv som et nytt band, men det ligger vel i kortene at dette er gutter som kjenner hverandre fra andre sammenhenger. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett dem i forskjellige sammenhenger og band. Evergary er det beste. Vi dro før juryen hadde kåret en vinner, men er ikke i tvil om hvem som stakk av med turen i studio.

Evergary spiller på et høyt nivå, og de forholdsvis unge medlemmene er nok folk du vil høre på riksdekkende radio om ikke mange år. Store ord? Vel jeg er den som kan sitte og si –hva var det jeg sa. Dette er ikke Neverland, det er et langt steg videre.


Abstinens

Abstinens fikk den tvilsomme ære å hoppe etter Evergary. Dette er det siste tilskuddet av unge lovende band fra Lier. Det er fortsatt mye og lære, men de er godt i gang. Som flere av kollegene har de framtiden for seg. Det er tøft å stille opp sammen med band som har over 10 års erfaring – de klarte seg bra.


Knut Nyheim

En spesiell honør til lydmann Knut Nyheim som under Abstinens fremføring av Black Sabbats ”Paranoid” fikset skikkelig Ozzylyd på sangen. Det tror jeg var improvisert, og viser hvor profesjonelle lydfolk vi har i nabolaget.

Tranby all stars fortsetter med variert program i morra. Vel møtt på Tranby pub.


Evergary


Evergary


Sinder Bergan i Terrastate


Svamp spilte, men spiller ikke du egentlig gitar?

Flere saker fra arkivet

Lierbandet Evergary på Union Scene

Lierbandet Evergary er snart aktuelle med sin EP, og på fredag spiller de på Union Scene med Cato Salsa Experience.

Åpen scene fredag 3. desember

Førstkommende fredag er det igjen ”Åpen scene” på Hegg gamle skole. Denne gangen er det julaften – spillelista ser svært lovende ut. Konserten starter 18.30

Battle of the bands

"Inferno" skal i studio

Terrastate har blitt mer hårete!

Bandet Terrastate fra Sylling og Tranby opptrådte på Lier rockeverksted i går kveld. For oss som har fulgt dem ei stund, fremsto de som mer kompakte, og leverte en hårete opptreden.

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

20 år med Rock

Lier musikkverksted fyller 20 år

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

Blue energy på Tranby pub

Det svingte på pubeni går kveld, og de som hadde møtt frem fikk en solid konsert fra lokale gutter. Jeg kan ikke skjønne at man har noe særlig å hente på kvalitet utenfor Lier. Det er ofte mer fjas og store ord med de som kommer utenfra. De lokale bandene spiller, har det moro og underholder. Det er det mest publikumsvennlige i mi bok.

Katte i grillen.

En kveld blant drømmere, drankere, rustne herrer og noen jenter fra Tranby. Drømmere & Drankere er et lokalt band, med lånte melodier og selvproduserte tekster. Lørdag kveld underholdt de et kravstort og bortskjemt publikum på Tranby pub.

Åpen scene i Lierbyen

150 ungdommer og noen få gamlinger hadde møtt frem på musikkverkstedets konsert. Publikum fikk et gjensyn med gamle og kjente band, samtidig som de fikk se noen nye fra Drammen.

Mye folk på Åpen scene.

Over 140 var innom gamle Hegg på Åpen scene fredag kveld. Denne gangen var det for det meste lokale utøvere og karaoke som sto i sentrum. Vi ble også kjent med noen nye utøvere på rockeverkstedet. Du verden som det klekkes ut talenter der – om noen finner på å legge ned rockeverkstedet skal jeg lage leven. Dette er det beste vi har på kulturfronten i Lier.

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

Det urørte Lier

Vi snakker ikke om grønne Lier nei. Mange liunger rocker på NRK om dagen.

Nødhjelp for nyskilte.

Drømmere & Drankere spiller på Tranby pub førstkommende lørdag (13/3). For dere som ikke må ha blues en lørdagskveld, kan dette bli en hyggelig og humoristisk kveld. Drømmere og Drankere er et morsomt hverdagslig og dyktig Lierband med lang historie, mye livsvisdom, mye humor og litt alvor.

Joakim Tinderholt Express

Tranby Pub Lørdag 24. sept. På scenen kl. 22.00

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Allen´s Pit - Union Blues Band 2003

Allen’s Pit fra Grenlandsområdet gikk imponerende av med seieren under fjoråretsårets Union Blues Cup på Notodden Blues Festival, og er således Union Blues Band 2003. Bandet imponerte både publikum og dommere med gode instrumentalister, tett samspill, en dyktig vokalist og et imponerende sceneshow. Bandet skal i løpet av året besøke at stort antall bluesklubber som en del av prosjektet Union Blues Band i regi av Norsk Blues Union.

Ungdommens kulturmønstring 2005

Det var rekordmange deltakere i årets kulturmønstring. Kvalliteten på det som ble vist var som vanlig utmerket - kanskje bedre enn noen sinne. Det tekniske var som vanlig til irritasjon for oss med kamera

BLUESKONSERT!

DESERT BREEZE Bluesrock og amerikansk sørstatsrock er det som gjelder når ”Desert Breeze” går på scenen. Bandet fremfører musikken tett, ryddig og kompromissløst. Låter fra artister som ZZ-Top, Eric Clapton/Cream, Ry Cooder, Bad Company og Lynyrd Skynyrd er eksempler på hva som er på repertoaret. Dette borger for en variert konsertopplevelse og et spennende lydbilde.

2 band fra Lier skal spille i Estland.

Yoyo band og Upps with downs drar snart til Estland for å spille. Bedre ambasadører kan ikke Lier sende til utlandet. Både på og utenfor scenen er dette en praktfull gjeng.

Big Bull Band fylte Sjåstad samfunnshus

Vellykket countryfest på Sjåstad.

Blueskonsert - Triplet

"Triple T" er en erfaren trio som består av: Tore Slåttsveen, gitar og vokal, Terje Kjeldsberg, trommer og Tom Erik Sveum, bass - tre scenevante gutter stiller opp, med erfaring fra mange forskjellige band og stilarter, bla. "Little Andrew & The Bluemasters".

Vibrokings på Tranby bluesklubb.

Vibrokings underholdt i går kveld de litt for få fremmøtte på Tranby pub. Med tradisjonstro cityblues og mye nyskapende, egenprodusert materiale var de en suksess blant de etter hvert bortskjemte Liungene.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

22. mai i Pigbeatens tegn

Lørdag 22 mai besøker verdens nest største Pigbeat- Band Tranby. Stedet er Tranby Pub og bandet er The Mighty Humburgers. Bandet som har som hovedmål å gjøre denne verdens jammerdal til en vesentlig mye bedre plass å være. Det gjør de med litt skitten, rå, partyrock med masse humør og spilleglede., eller pigbeat som de kaller det.

CD SLIPP fra Remme Brothers Band

Vi har den glede å presentere Remme Brothers band’s nye cd”

Blueskonsert, Steven Future band

Tranby Pub Lørdag 15. mai På scenen kl. 22.00

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Ukjentfestivalen og Shoot the Breeze

Ukjentfestivalen og Buddy presenterer ukentlig dyktige uetablerte artister på scenen. Først ut er Shoot the Breeze.

Pressekonferanse med Doro Pesch

torsdag 8/6

Baconrock på Tranby

The Mighty Humburgers spilte i går kveld for et fåtallig publikum på Tranby pub. Stemningen var bra den, men det er begrenset hvor mye leven 20 mennesker kan stelle i stand.

Publikumsrekord nede på stasjonen

Musikkfestivalen «Nede på stasjonen» i Lierbyen en suksess

Battle of the Bands

Fredag på Musikkverkstedet

Pressekonferanse med Alice Cooper

lørdag 10/6

Blueskonsert - Eirik Bergene band

Tranby Pub Lørdag 24. januar På scenen kl. 22.00

Førjulsfryd

Hennummusikken holdt sine julekonserter i Tranby kirke 2. søndag i advent. Det forventningsfulle publikummet som fylte kirken to ganger, ble ikke skuffet.

BLUESKONSERT!

Tiger City Jukes Tiger City Jukes har satt vårt publikum i ekstase en rekke ganger tidligere. Med sitt tette og gentlemans-stilige blues-show er disse gutta alltid en sikker vinner! Bandet er høyt profilert både i inn- og utland og spilles til og med på ”vanlige” radiostasjoner…..

Jubilanten er fortsatt ung og sprek

Musikkverkstedet 20 år

Novemberrock på gamle Hegg

– Fjorten band skal på scenen i kveld, og konserten blir en opplevelse som varmer i høstmørket.

Utsolgt på showkonsert.

Søndag var Aulaen ved Sylling skole pyntet til konsert. Sylling og Odevall skolekorps invitere til showkonsert. Over 200 mennesker fikk se et variert, morsomt og velspilt show.

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

Superplate fra Remme Brothers Band

Lierbandet RBB setter seg selv på kartet med fantastisk plateprosjekt.

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Korkonsert med stort spenn

Sylling sangkor med gjester hadde våkonsert i Sylling skoles aula

Remme brothers band til Notodden

Lierbandet hyret inn til bluesfestivalen.

Remme Brothers Band spilte på Sjåstad

130 møtte opp for å høre bluesbandet Remme Brothers band på Sjåstad Samfunnshus

TRANBY PUB LØRDAG 15.November

LØRDAG 15.November Sorry, folkens!

Ensom blues på Valstadhaug.

Om fjorårets konsert med Blueskarusellen var en suksess, må vi kunne kalle denne en fiasko. Vel 50 mennesker hadde møtt fram på Valstadhaug for å høre Blueskarusellen.

Pitch - konsert på Tranby pub - 27. desember

Tranbybandet Pitch spiller på hjemmebane. Stedet er Tranby pub, tidspunktet 27/12 og prisen er skarve 50 kroner.

Showkonsert med musikk fra Grease og Fame

Høvik og Lier skolekorps arrangerer showkonsert søndag 11. november

Remme Brothers Band på musikkverkstedet

Henning Remme tok med seg bandet og oppsøkte gamle stier i kveld. Ungdommen på musikkverkstedet fikk servert skikkelig blues - muligens for første gang.

Liunggjengen

Liunggjengen med flott vårkonsert. Den beste noensinne, var det mange som sa

Tranby bluesklubb får kulturprisen.

- Overraskende men svært hyggelig, sier en leder i bluesklubben Robert Blåhella. Tranby bluesklubb stakk av med årets kulturpris samt 10 000 kroner.

The Battle of the Bands 09

Den Store Scenekampen på Lier Musikkverksted fredag kl. 18.30

Vetrhus Bluesband

Tranby Pub Lørdag 20. Mars På scenen kl. 22.00

De 4 saxofoner – puslespill

Ny lokal plate – puslespill, med de 4 saksofoner. Siden starten i 1997 har de 4 saksofonene fra Sylling, Sjåstad og Lierbyen blitt en sentral del av Liers unge musikkliv. De fleste kjenner dem fra kulturmønstringer og kulturelle innslag på diverse arrangementer. De er kjent som et solid band som alltid gjør jobben og aldri slurver.

Feirer med nytt kulturverksted

Kunstnerparet Signe Eira (bildet) og Knut Nyheim, bosatt på Lierskogen, feirer Kamerinas 10 års jubileum ved å presentere et rikt program på Hovin i Telemark

The Shakin’ Night Cats

The Shakin’ Night Cats har stor sans for rock’n’roll slik den var på 50-tallet.De fleste gutta i bandet er født på den tida, så smaken på musikken kom vel inn med morsmelka…

25 år med rock på Hegg gamle skole

Det var i 1984 det hele startet og rockeverkstedet ble etablert.

Strålende jubileumskonsert!

Liunggjengen feiret 15 år med kanonkonsert i Aulaen i Sylling. For første gang la gruppen en konsert til den nordlige delen av bygda, og folk i Sylling fylte storstua. Der ble de servert et variert og underholdende show – over 2 timer fullpakket med høydepunkter.

Det lyser i stille grender

De unge sangerne på rådhustrappa satte de mange fremmøtte i en fin stemning med kjente og kjære strofer.

Månedens blomst til Hennummusikken

I en pause under korpsets øvelse mandag kveld ble Månedens Blomst overrakt av Liernetts Torger Almaas til lederen, Svein Rognlien. Han ga dem videre til Kathy Lie, som hadde fødselsdag, og orkesteret fulgte opp med en svingende fremføring av Congratulations.

Sydover nordpå

Rikskonsertene med verdenskjente musikere i Tranbyhallen

Nattcafè på Tranby menighetshus.

Fredag 8.10 arrangerer Tranby Tensing nattcafe på Tranby menighetshus. Lierbandene Abstinens og Essemde stiller opp og spiller.

Siste sang på puben

- eller puben som nekter å dø.

Tøft, men fair

Uavgjort i slaget om Lier

TRANBY BLUES & ROCK 2003!

Høstens største og mest eksklusive musikalske arrangement i regi av Tranby Bluesklubb, Lier i samarbeid med festkomiteen for Lierskogen dagen!

Knallkonsert av Liunggjengen

Liunggjengen er blant Liers beste liveband!

Eik/Tønsberg - Team Liungen 1-0

Snipp snapp snute så var seiersrekka ute.

Drammen Jerns Storband i Sylling kirke

Storbandet spilte gratis til støtte for utbedring av orgelet i Sylling

Multikulturelt på Menighetshuset

En mangfoldighet av farger, smak og rytmer møtte deltakere, ansatte og gjester på Lier Flyktning- og voksenopplæringssenter, da de markerte siste dag før jul på Frogner Menighetshus på fredag. Det var dans, sang, diktopplesninger og gang rundt juletreet. Det er 11 år siden det første arrangementet av denne type ble arrangert. Den gangen holdt Voksenopplæringa til i lokaler leid av Lier Maskin. På grunn av et økende antall deltakere ble arrangementet flyttet fra Voksenopplæringssenteret på Hegg skole til Frogner Menighetshus for noen år siden. Det har vært svært så vellykket.

Romjulsblues

Margit Bakken, Rita Engedalen og Remme Brothers band

”Neimen har du sett for en verden”

Tirsdag kveld hadde elever fra 7.klasse Hegg skole sommeravslutning.

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

BLUESKONSERT!

“Tiger City Jukes”

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

To seire er målet

- Liungen Stars reiser til Sandefjord lørdag for å spille tre kamper i 2. runde i kvalifiseringen til eliteserien, forteller Ketil Verpestad (th) til Liernett

BLUESKONSERT!

Kontrastenes aften - 2 band inntar Tranby pub.

Tocksick Dandruff – Norges beste funkband på Skuret i dag

På lørdag spiller Norges beste funkband konsert på Skuret i Oslo. Lier/Drammensbandet har med seg Eiker-gruppa Shoot The Breeze og lover helt sjuke tilstander når de gyver løs på funk og rock slik ingen andre kan! Det blir umulig å holde seg i ro når gjengen sprer etterlengtet varme og glede midt i den lange høsten.

Funky konsert 1. november

Lierbandet Tocksick Dandruff, som før gikk under navnet Tøyseguttene, holder funky konsert for de på over 20 på Buddy's i Drammen 1. november.

Elverock 30. august

Alt er klart for en alternativ festival på Tronstad på tampen av sommeren

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Festdagen i Lierbyen

Liungene bør innfinne seg når Kultursleppet arrangeres i morgen --

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Big Chief Jazzband og Kor-90 i Frogner kirke

I begynnelsen var ordet, heter det. Men i kirkelig sammenheng har det musikalske tonefølget vært til uvurderlig hjelp for å få budskapet ut til folket. Og selv om nye musikkformer historisk sett ofte ble bannlyst av samtida, trosset de gjerne verbale forbud fra øverste geistlig hold, snek seg opp gjennom plankene i kirkegulvet og tok menighetene med storm. Skal vi si at konserten søndag kveld i Frogner kirke viser at kirken er en grasrotbevegelse?

Pressekonferanse Blackie Lawless, W.A.S.P

fredag 9. juni 2006

Dr Feelgood på Union scene

Jubilanten Tranby Bluesklubb holder koken og inviterer til nye konsertopplevelser

BLUESKONSERT!

DR. BEKKEN & the BOOKERIZERS, Tranby Pub Lørdag 24. April På scenen kl. 22.00

BLUE ENERGY & BLUESKARUSELLEN

Tranby Pub Lørdag 25. September NB: På scenen kl. 21.00 TBKL har gleden av å presentere ikke mindre enn to band denne kvelden, begge sterke representanter for ovennevnte musikksjargong og velkjente ”partyfixers”…………

Musikkafè

Med Liunggjengen som vertskap

- Gleder hverandre

Sang- og musikkgleden dominerte den tradisjonelle juleavslutningen ved Lier voksenopplæring på Frogner Menighetshus. der hele 14 nasjoner var representert

Blueskonsert - Vibrokings

En drivende tett bluestrio bestående av tre rutinerte karer med flere tusen mil på veien. Er i disse dager ute på release-turne for sin nye London–produserte CD og Tranby Bluesklubb er ett av stoppe-stedene (se helside-annonse i siste Blues News!)

Pitch spiller på Gamla

Pitch har sammen med tønsberg-bandet Babylotion en splitkonsert førstkommende lørdag på Gamla, som ligger ved Stortorvet (utgangen av møllergata) Det koster 50 kroner.

Juletradisjon

1. juledag holdes en tradisjon ved like da de unge rockerne i Shoot the Breeze varmer opp for Dirty Deeds på Mjøndalen Gjestgiveri.