Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Papiravisene blør

Blodrøde tall nesten over hele linja.

På lokalplanet har det vært nedgang. Dt. har i 2008 hatt et formidabelt opplagsras. Noe bedre i Lierposten, men også der viser pila nedover. Som liten lokalavis er det mer oppsiktsvekkende ettersom det nettopp er den type aviser som ser ut til å ha ridd stormen best av. Det er snart ti år siden Lierposten var opplagsvinner blant likesinnede.

Dt. er i godt selskap med andre regionalaviser som også har gjort det dårlig. Aviskongen og turbokapitalisten David Montgomery ser ut til å ville selge seg ut, i den grad han i er i stand til å få noe som helst for noe som ikke så mange er interessert i å gi særlig mye for. Men om han lykkes, kommer han samtidig til å vise sitt sanne ved å støvsuge slunkne pengekasser i avisredaksjonene før han flagger ut og sier takk for seg. Resultatet kan da bli at Edda Media må kutte mer enn de ca 50 millionene de nå i første omgang ser ut til å måtte kaste over bord for å få skuta flott.

Ja, hvordan vil det gå?
Papiravisene var dårlige til å forutsi finanskrisen. Selv om mange aviser har levd fett på dødsannonser, er det vel ikke å vente at de nå på redaksjonell plass annonserer egen begravelse. Men sykdommen som herjer i avishusene, er absolutt livstruende. Den selvmedisineringen som nå foregår ved at redaktørene med påklistra smil forteller at stadig flere leser avisene deres, virker hul. Opplagsøkningen er kommet på nettet, og der er det lite å tjene. At idealismen er borte i norsk presse, fortalte Ibsen oss i ”En folkefiende” fra 1882. Det var pengene som styrte pennen til redaktører flest, da som nå. Og det kan bli verre hvis vi skal ta signalene fra utlandet på alvor.

Jeg gidder ikke lenger betale for nyheter. Jeg gidder ikke lenger lese aviser der annonsørenes klamme hånd merkes til og med på redaksjonell plass i avisen. Jeg gidder ikke lenger lese aviser som stjeler min oppmerksomhet ved å fortelle om skiskytteres fottøy og fotballspilleres matvaner. Jeg gidder ikke lenger bruke tid på avisstoff som jeg kan finne på kommunens hjemmeside, riktignok godt skjult, men likevel. Jeg gidder ikke lese om arrangementer jeg ikke helt vet om er delfinansiert av samme firma som lønner anmelderen.

Nå om dagen bruker jeg avisene til å pakke inn vedkubber som så legges i ovnen. Det begynte jeg med etter at jeg i en avis, som for lengst er forsvunnet i pipa, leste at det mest miljøvennlige var å brenne papir i egen ovn. Litt etter leste jeg, også det i avisen, at det var omtrent like mange motstandere som tilhengere av en slik ide. Dermed hadde avisen nok en gang fått meg til å bruke mye tid av et begrenset liv til å tenke på noe som kunne være både og, begge deler eller alt eller ingenting.

Før i tida rev vi lokalavisen i papirstrimler, ca 15 cm brede – revet langsetter fibrene i cellulosen, vel og merke. På lørdagsettermiddagene satt vi solveggen på hytta og la dem i en kasse. Den ble så plassert i et lite hus i skyggen av tre graner der det bak døra med krok på innsida, luktet grønnsåpe og einer. Den gang var det aldri tvil om at papiravisen kom til nytte.

20 kommentarer

Onsdag 25. februar 2009 18:23: Amtmann Svingen
Med ref. til siste avsnitt antar jeg at de færreste vil ha nytte av nettaviser - selv ikke av Liernett - til formålet som antydes.
Onsdag 25. februar 2009 18:58: Tom I.
Jeg sluttet også å kjøpe papiraviser for noen år siden. Det jeg vil ha finner jeg gratis på nettaviser som Liernett. Mye av stoffet kan jeg sannsynligvis finne andre steder på nettet også, men her finner jeg alt presentert på ett og samme sted uten at det krever for mye innsats fra meg som leser.

Et alternativ, med ref. til siste avsnitt, er å ta utskrift fra nettavisene.
Torsdag 26. februar 2009 01:36: Anita Drevdal
Papirutgave av aviser er viktig for meg - i denne lenken så er det det viktigste budskap. Ja, jeg synes at Lierposten og Drammens Tidende gjør en viktig jobb i lokalmiljøet. Jeg synes det er greit at tilfeldige bloggere skal reagere på det...... Dersom bloggere - som Liermett - føler ekstremt behov for å forfølge oss andre - vel, la dem drive på...
Torsdag 26. februar 2009 07:14: ?
Nå veit jeg ikke hvem Anita Drevdal er, men veit du egentlig hva en blogg er ????
Torsdag 26. februar 2009 07:15: Liungen
Anita Drevdals mislykte utspill i forkant av SV-nominasjonen kunne vært til mindre skade for partiet hvis hun hadde gått forsiktigere ut i for eksempel en nettavis.

Om nominasjonsutspillet var lite gjennomtenkt, er siste del av kommentaren i denne spalten ikke et hakk bedre. Når Drevdal forsøker å gi inntrykk av å representerre et slags flertall og skriver at noen "føler ekstremt behov for å forfølge oss andre", kan årsaken være at det mislykte forsøket på å kuppe nominasjonsmøtet sitter dypere i samvittigheten enn noen kunne ane.
Torsdag 26. februar 2009 11:06: Tom I.
Det kan virke som om du har problemer med virkelighetsoppfattelsen, Anita Drevdal.
Hvordan kan du komme fram til at Liernett føler et ekstremt behov for å forfølge deg, når Liernett skriver på lederplass at papiravisene opplever nedgangstid og problemer? Hvor er sammenhengen? Hvordan kommer du fram til din konklusjon om at Liernett føler et ekstremt behov for å forfølge deg og "oss andre"? Jeg har aldri følt meg forfulgt av andre enn nabobikkja.

Anita, du går en tøff tid i møte, for det er nok av folk som er ute etter å forfølge deg:
Gunnar Stavrum, redaktør av Nettavisen:
http://stavrum.nettblogg.no/m_012008.html
Statistisk sentralbyrå:
http://www.ssb.no/emner/07/02/sa95/kap5.pdf
Dagens Næringsliv:
http://www.dn.no/forsiden/etterBors/article1612182.ece
Styret i Aftenposten:
http://www.aftenposten.no/kul_und/article2944826.ece
Universitetet i Bergen/Medienorge:
http://medienorge.uib.no/?cat=statistikk&page=avis&queryID=190
TIME Magazine:
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1880581-2,00.html

Samtlige saker overfor fant jeg forresten på nettet gratis, uten at jeg måtte betale for papiraviser. Det er slik jeg, og i følge statistikkene mange andre, ønsker det. Og du trenger ikke overtolke det som at jeg er ute etter å forfølge deg.

Det jeg stadig undrer meg over er hva dine partifeller i SV mener om dine gjentatte sleivspark i kommentarspalten på Liernett.
Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men jeg tror ikke dette fremstiller deg og ditt parti i et positivt lys. Uavhengig av om du uttaler deg som privatperson eller gruppeleder i Lier SV.
Som en fremtredende lokalpolitiker burde du ha holdt deg for god til å servere slikt svada med tastefeil klokka halv to på natta. Tell gjerne til ti før du trykker på lagre-knappen.
Torsdag 26. februar 2009 11:53: Tom I.
Resultatet i A-pressen gikk fra 328 millioner i 2007 til bare 28 millioner i 2008. En nedgang på hele 91 %.
http://kampanje.com/medier/article426604.ece

Pass opp! Konsernsjefen i A-pressen forfølger "oss"!
Torsdag 26. februar 2009 12:11: Anita Drevdal
Til Tom I. Jeg sier ikke at Liernett forfølger meg spesielt - det har jeg ikke grunnlag for. Men mener det er tydelig behov for anonyme å "tømme" seg av og til og det er vel greit nok? Forøvrig må det vel også være greit at jeg som person er glad i papiraviser?
Torsdag 26. februar 2009 13:14: Liung
Drevdal skrev om noen som "føler ekstremt behov for å forfølge oss andre" og gjorde seg dermed til talskvinne for en slags taus majoritet. Nominasjonsmøtet i SV bekreftet vel imidlertid at hun stort sett bare uttaler seg på egne vegne.
Torsdag 26. februar 2009 15:00: Rune Elven
Jeg synes det er drøyt å blande SV inn i dette. At AD føler seg personlig tråkka på hver gang Thorvald sleivsparker mot markedsliberalismen har da ingen ting med SV å gjøre? Om hun som kommunestyrerepresentant uttaler seg med så lite fotfeste ville vel vært en sak, men hva hun mener som privatperson på en snurr, speiler sikkert ikke på noen måte partiet hverken lokalt eller nasjonalt.
Torsdag 26. februar 2009 22:00: Redårem
At Liernett er en blogg og ikke en nettavis - det kan vi alle i hvertfall være enige med Anita i.
Torsdag 26. februar 2009 22:03: Tåkefyrsten
Godt poeng av Rune Elven - helt enig i den vurderingen.

Sånn for øvrig: Hva Drevdal mener med følgende setning, er i hvert fall for meg komplett uforståelig:

" Dersom bloggere - som Liermett - føler ekstremt behov for å forfølge oss andre - vel, la dem drive på..."
Fredag 27. februar 2009 07:04: Grønne Lier
Koblingen Drevdal--SV er relevant av flere årsaker. Når Drevdal framstiller seg som representant for "oss andre", er det nærliggende å tro at det er hennes partifeller hun har i ryggen. Ja, for hun har vel ikke fått fullmakt til å uttale seg på vegne av "oss andre" liunger.
Fredag 27. februar 2009 07:53: Anita Drevdal
Når jeg skrev "oss andre" så var det selvsagt ikke partiet vårt som var tanken. Jeg vet at det er flere enn meg som synes at papirutgaver av aviser ikke har utspilt sin rolle og som ikke nødvendigvis er verken dumme eller på en snurr fordi man liker å bla i avisa. Og jeg beklager at jeg ikke kan se for meg at Liernett skal være i stand til å fylle lokalavisenes rolle slik det ser ut som om det antydes her.
Fredag 27. februar 2009 08:20: Grønne Lier
Drevdal brukte i første omgang uttrykket "oss andre" litt annerledes enn hun vil ha det til nå. Den opprinnelige og vesentlig mer dramatiske påstanden hennes var at noen, for eksempel Liernett, "føler ekstremt behov for å forfølge oss andre".

Når en nettavis framfører sine synspunkter på hvorfor nyheter er bedre på nett enn papir, blir det, i det minste etter min mening, i meste laget å snakke om "ekstremt behov for å forfølge oss andre".

Drevdal hadde vært mer troverdig om hun uttalte seg på egne vegne og ikke forsøkte å framstå som talsperson for en navnløs og trolig ikke-eksisterende flokk av påståtte meningsfeller.
Fredag 27. februar 2009 08:57: Anita Drevdal
Til grønne Lier: Dersom du mener at du sitter med den hele og fulle sannhet så er det helt greit for meg. Jeg avslutter nå. God helg til alle.
Fredag 27. februar 2009 09:13: Grønne Lier
I motsetning til Drevdal nøyer jeg meg med å gi uttrykk for min egen mening. "Oss andre" får få lov til å tilkjennegi sine meninger på egen hånd, slik flertallet gjorde på SVs nominasjonsmøte her om dagen.

Jeg ønsker god helg til alle dere andre!
Tirsdag 3. mars 2009 15:54: Undrende
Jeg ser at "kameraderiet" er oppegående. Så snart Lerberg blir kritisert er det de samme som kommer på banen. Hurra for papiravisen. La den lenge leve.
Tirsdag 3. mars 2009 17:31: Leser både papir- og nettaviser
Undrer meg på hva "Undrende" egentlig undrer seg over. Lerberg er jo ikke nevnt i en eneste av kommentarene til denne artikkelen.
Lørdag 7. mars 2009 23:01: Egil Berg, Gullaug i Lier
Jeg er så gammel at jeg foretrekker papiraviser. Det er lettere og mer bekvemt med papir enn med den fluoriserende skjermen av metall og glass. Men med tiden vil man sannsynligvis få mer håndteringsvennlige skjermer eller substrater for bokstavene.
Uansett utviklingen på internett, tror jeg at papiravisene vil leve i lang tid fremover, men de må, etter min mening, bedre sin håndverksmessige standard. Med dette mener meg at de må sikre at faktaopplysninger er riktige, de må sørge for skikkelig språk og korrektur.
Hittil har nettavisen ikke papiravisenes standard, hvis man skal bedømme ut fra debatten som nå pågår. Kan noen forklare hva Anita Drevdal og Tom I. debatterer. En papiravis med en myndig debattredaktør ville ha forlangt klarere innlegg. Naturligvis kan man stille samme krav i en nettavis.

Flere saker fra arkivet

Ingen leserflukt fra Lierposten

Fjorårets opplagstall for landets aviser ble nylig offentliggjort, og Lierposten kan se tilbake på nok et år med gode og stabile tall.

Kampen om leserne

Kampen vil stå mellom utenlandskeide Lierposten og det rotekte lierproduktet, Liernett

Lierposten til salgs

Det ryktes at Mecomeide Edda Media er til salgs. Det skal alt ha kommet inn bud på konsernet. Vi gjør oppmerksom på at Liernett ikke har vist interesse – ikke ennå

Kampen om annonsekronene

Leder: - Å plassere alle egg i én kurv støtter aktivt opp under monopoldannelsen innenfor norsk presse

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Trinsemannen

Gratisaviser

Helst ikke papirutgave Siste nytt på den danske mediescenen

Impuls, ny gratisavis i Lier

Men også i Røyken, Drammen og Asker. Avisen har et opplag på 50 000.

Liernett, avisen for deg som bor i Lier

En drøm har gått i oppfyllelse

Lierposten blir britisk

Orkla Media, som eier både Drammens Tidende og Lierposten, ble i dag solgt til Mecom Group i London

Hverdagen i en lokalavis

Lierposten hadde torsdag besøk av et fjernsynsteam fra Først & Sist-redaksjonen i NRK.

Petiten er hverdagens utvidede aforisme

En millimeter av bevisstheten på papir, eller som her, på skjerm. Det er ikke rart jeg mislykkes ettersom jeg bruker tommestokkens fulle lengde hver gang jeg setter meg ved tastaturet

- Ingen småaviser legges ned

Det lovte Mecom-sjef David Montogomery da han besøkte Lierposten

Godt mottatt i Tyskland

Thorbjørn Jagland ble som vanlig ble møtt med kritikk fra norske media. I Tyskland er derimot årets fredspris blitt godt mottatt og oppfattet som inspirerende.

Utrenskninger før salg

Mye tyder på at Mecom-avisene og dermed også Drammens Tidende og Lierposten, blir solgt til A-pressen

Per Olav Lundteigen på plass i grønne Lier.

Vi fant han på stand sammen med lokalpolitikeren Siri Loe Svere.

Hvor stor er en smule?

Det synes å ha vært en smule uenighet om akkurat det på Liernetts sider den siste uka.

Aksjoner

Noen yrkesgrupper har større betydning enn andre. Det er særlig merkbart ved såkalte aksjoner eller også ved streiker. Flyvelederne er en av gruppene med stor betydning for mange.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Verden er ikke den samme lenger

Jeg la meg utenfor Schengen, og våknet opp godt innenfor. Snakker om dårlig vakthold.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Sommer om høsten

Sommerminne i sju deler. Langlesing i potetferien. Hvis ikke teknikken svikter, eller jeg ikke finner avslutningen. Starter i morgen. Følg med!

Steng biblioteket og bli med på kjøpefesten

Rådmannen har foreslått å legge ned Tranby bibliotek. Dermed mister kommunens tettest befolkede område bibliotekstilbudet i nærmiljøet. Dette vil i stor grad gå utover unge og eldre, og våre nye landsmenn som er flittige bibliotekskunder. Skolene på Tranby vil miste muligheten til å videreutvikle et kombinasjonsbibliotek på eget område. Forslaget har møtt massiv motstand blant folk på Høgda.

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Norge trenger gode lokalaviser

Få ting betyr så mye for byer og lokalsamfunn i Norge som gode aviser, skriver kulturminister Trond Giske

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Månedens blomst

Månedens blomst for juli til Arne Ask

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Forfatterne strømmer til Tranby

Nå var det Erna Osland som var innom, og Tranby bibliotek var vert.

Vi er som pengesedler

- Her om dagen kom jeg i alt julestresset i skade for å krølle sammen og kaste en hundrelapp i søpla, skriver Rune T. Berg i ukens petit

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Endelig på nett

20 år etter at Lierposten kom ut for første gang, finner jeg den nå endelig på nett.

Kommentar til Tutta og Iren

Hei Tutta og Iren. Hyggelig at dere leser Liernettt. Her skal dere få min forklaring på hvorfor det jeg skrev fra valgmøtet på Liertoppen ikke ble som dere forventet eller håpet

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Kontrafaktisk historie

Langlesing på en regnfull søndag. Hvis ikke ………………så hadde............. På fint kalles det kontrafaktisk historie. Til daglig bruker vi metoden til å forklare at det ikke helt gikk vår vei.

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

Godt nyttår

Liernett går inn i sitt sjette år. I en tid da det meste er i forandring er det en respektabel alder, og vi ligger heller ikke på sotteseng

Livslang lærer....

- Som fekk en jobb i livet der det inga framtid er, synger Prøysen i ”Griskokk-trøsta”

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

Best i test

Grei nok plan for Lierskolen, eller.....................?

Tomme butikkhyller.

Streiken har nå vart ei stund, og butikkhyllene begynner å tømmes synlig. Kanskje er det nå på tide å løpe og hamstre litt? Vi har sett litt på ståa i Liers butikker.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Et sted å være, et sted å lære

Her om dagen fant jeg igjen en haug med gamle ukeplaner som jeg laget til klassene jeg hadde på slutten av 70 – tallet. Kort tid etter snakket jeg med en lærer som i vår hadde vært i Finland for å gjøre seg kjent med den finske suksesspedagogikken. De to hendelsene fikk meg til å skrive følgende

Nyttårsshampoo

På tide å finne fram flaskene og rakettene.

Bedre for noen, men ikke for Lier

At det blir flere tog og bedre plass er en mager trøst for Liers mange pendlere, som får færre tog på den tiden av døgnet de trenger toget.

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

Sommerminne del 1

Årets sommerminne blir på flere deler. Hvor mange er avhengig av vær og skrivelyst. Her følger i hvert fall første del. Hva det blir til videre, får Liernetts lesere se i dagene som kommer. God fornøyelse.

Ap, suverent best på nett

Lier Arbeiderpartis hjemmeside er et hederlig unntak, hvis vi ser på de lite oppdaterte sidene til de lokale politiske partiene --

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Skal vi danse?

Det brygger opp til dansegalla, og spent forventning til den store kvelden sprer seg gjennom Lierdalen. Jeg skal også dit tror jeg.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Sommerstengt?

Liernett stiller spørsmål om pressestøtten til lokalavisene i distriktet i denne lederen

Godt Nett-År

Liernett skal bli liungenes møteplass nummer 1

Fett nok

Når sant skal sies.

Kalenderforvirringen oppklart

Leseren som påpekte at Lier kommune henviste til en utdatert kulturkalender, viste seg å ha rett

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

En godbit på bygdetunet.

Knut A. Andersen blir sjelden observert uten et enkelt videokamera i en stropp rundt halsen

Ukas petit-

er skrevet av Thorvald Lerberg. Min tanke er fri - så lenge det varer

Ukas petit

Velstand og søppel Skrevet av Thorvald Lerberg

Trengte Lier en nettavis?

Nettavisen Liernett avvikles ved utgangen av 2012.

Å skyte spurv med kanon

Å bli fortalt at man er dum pga noe man har skrevet i avisen, kan skape irrasjonelle følelser i et menneske.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Leder

Noe om tillit og ansvar

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Skole(i)ferien

Det er høstferie. For oss i skolen betyr det første hvilskjær etter sommerferien,et pusterom før oppkjøringa til jul starter for fullt.

Åpent møte om skole.

Kultur, oppvekst og undervisningsutvalget i kommunen holdt åpent møte i aulaen på Sylling skole. Dette kunne ha blitt omtrent så kjedelig som det høres ut, men i stedet ble det ganske interessant.

Leder

Den kulturelle skolesekken

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Espen Haavardsholm på Tranby – revolusjonær med myke kanter

-Har noen av dere hørt om Espen Haavardsholm? Ingen? - Jo, var ikke det han forfatteren som var her på fredag? -Nei, vi har ikke lest noe av han Men han leste fra ei bok da han var her, Roger gul het den visst og dessuten fikk vi høre fra noen noveller.

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

Et sangerliv - ukas petit av Thorvald Lerberg

Medalje for 30 års innsats i Sylling sangkor

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

En gave til Lier og liungene

Tirsdag lanserte John Willy Jacobsen den nye boka si på en pressekonferanse på Haugestad i Lierbyen

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

På sporet av virkeligheten

Billedreportasje med uklar forbindelse til teksten. Lørdag 1. november om kvelden forsvant artikkelen som følger fra lap-toppen min. I går dukket den opp igjen fra maskinens underbevissthet. Den hadde blitt lageret all-right, men hadde maskinen også forstått innholdet og spilt meg et puss?

Vigdis Hjorth tilbake på Tranby bibliotek.

For tre år siden gjestet hun biblioteket og begeistret både lærere og elever. Nå var det tid for å gjenta suksessen. Lektor Lars Kolle i samarbeid med David Rivelsrud og biblioteket gjorde som vanlig de nødvendige forberedelsene. Konferansier og underholdere ble plukket ut blant elevene. Dermed var alt klar for en populær forfatter med talent for skuespilleri.

Mandag begynner skolen

Dessverre har den gode feriefølelsen i år blitt forstyrret medienes elendighetsbeskrivelser av norsk skolehverdag. Så hvordan er den gode skolen? Vi henger oss på debatten og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Sylling og Oddevall skolekorps 70 år

Invitasjonen til jubileumskonserten fikk meg til å minnes fine år som instrumentløs korpsarbeider i Sylling Skolekorps

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

En slags julefortelling (3/4)

Blir det julefeiring på gutten likevel? Vi har nå kommet til lille julaften på gården til Dollar Ola

I ville ve(k)sten vest for Asker

Ikke ulikt oljeselskapene som nå finkjemmer jordskorpa på jakt etter den siste oljen, er byggebransjen her til lands på utkikk etter nye attraktive områder som kan legges ut til boligformål

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

Ukens petit: "Ode til hengekøya!"

Ukens petit er ved Ingvild Prytz Lerberg, Sylling, student, for tiden i Trondheim.

Timeout og ettertanke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Det var denti’

Nå foreligger den 17. årboka fra Lier historielag. Den er delt ut gratis til historielagsmedlemmer, men ligger også ute for salg.

- Robotene kommer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Troen på enkeltmennesket.

Hun startet sin politiske karriere i Sandane Unge Høyre. Nå, nesten 40 år senere er hun Liers største kjendis. Troen på enkeltmennesket og personlig frihet under sosialt ansvar har vært ledesnorer i en lang politisk karriere. I dag er hun ordføreren som snakker med folk. Hun svarer på alle henvendelser og tar opp saker folk er opptatt av. Hun vant en knusende seier i det direkte ordførervalget i fjor. Lier-nett har intervjuet Ulla.

Da jeg kom til Lier

Da jeg kom til Lier for 25 år siden, lå butikkene på rekke og rad opp gjennom bygda, i Sylling hele tre. Nå er de borte, snart er bare en to - tre landsdekkende kjeder igjen. Da jeg kom til Lier, bodde eieren av bussene i en leilighet over bussgarasjen. Nå eies bussen av et storkonsern som om noen år gjerne kan drives fra utlandet.