Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0cd8bbdafe6c6938ed8228e39093bdcb

Millionutbytte

Lier statlige ventemottak er god butikk for driftsselskapet

Det er norsk politikk å konkurranseutsette drift av asylmottak. Kravspesifikasjonen fra Utlendingsdirektoratet er i følge Klassekampen at et statlig mottak skal være et "nøkternt, men forsvarlig boligtilbud".
Klassekampen skriver i en artikkel lørdag 19. januar at det uten andre krav til materiell standard vil være rom for god fortjeneste for driftsselskapene.

Aksjeselskapet Link AS, som blant annet driver Lier statlige ventemottak på Lierskogen, er en del av et konsern som gjort det godt økonomisk sett.

Klassekampen skriver at det i perioden 2002-2006 har blitt overført vel 20 millionar kroner fra Link AS til eierselskapet Link Holding AS. De tre eierne Morten Jørgensen, Øystein Inge Hareide og Jørund Anker Skurdal kunne i den samme perioden ta ut et aksjeutbytte på til sammen vel 11,5 millioner kroner.

- Vi har driftsmarginer som er knappere enn det næringslivet ellers forventer. Dessuten har vi en risikoeksponering som ikke går fram av regnskapane, sier hovedaksjonær Morten Jørgensen til Klassekampen. Jørgensen har vært daglig leder av Link AS frem til årsskiftet.

I tillegg til mottaket i Lier driver Link AS også Torshov Transittmottak, Sandefjord, Søre Sunnmøre og Toten statlige mottak.

Les Klassekampens artikkel i sin helhet her

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode