Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7981d7689a5ea5a652c73b457582cf64

Ny radiosender i Lier

Kanal1 har fått tillatelse til å sette opp en sender på Glasåsen ved Tranby i Lier.

- Kanal1 har nå fått tillatelse til å sette opp en sender på Glasåsen i Lier. Denne senderen vil gi oss langt bedre dekning i Lier, spesielt i de nordlige delene av kommunen. Og dette er primærhensikten med senderen. Dernest vil den gi bedre dekning i de sørlige delene av Lier og kanskje gi oss en bonuseffekt utover langs Drammensfjorden og inn i Vestfold, sier ansvarlig redaktør Roy Hovdan til Drammens Tidende.

Videre forteller han at senderen vil stå 480 meter over havet og vil kunne gi Kanal 1 bedre signaler også i andre områder. Den nye senderen vil benytte frekvensen 94,7 Mhz, og Roy Hovdan opplyser at senderen med litt flaks vil være operativ allerede nå i november.

Fantastisk utsikt
Kjentmannsmerkets Venner kan opplyse at Glasåsens berømmelse som toppunkt er berettiget: Herfra er utsikten fantastisk mot Lier, Drammen og fjorden. Enkelte vil kanskje oppleve posten som litt nifs, da det er meget bratt på vestsiden. Den «glassglatte» veggen er svært populær blant klatrere. For oss andre går det blåstien opp; bratt, men grei nok. Navnet skrives også Glassåsen. Toppen er på 456 meter over Drammensfjorden. Dette er egentlig vestre del av Kraftkollen, Vestmarkas høyeste med 481 høydemeter.
http://www.kjentmannsmerket.org/Glasasen.htm

Skytebane
Det siste året har Glasåsen vært i lokalmedia i forbindelse med en ny skytebane i Lier. Et utvalg med deltakere fra Lier kommune og Lier skytterlag har foreslått at en ny skytebane bygges ved Gyllentopp nedenfor Glasåsen. Banen skal erstatte den gamle skytebanen i Sørumdalen som er planlagt nedlagt.
Planene er utsatt inntil kommuneplanen skal revideres. Denne revisjonen starter i 2006.

Glasåsen og Trim til Topps
Hver sommer legger Lier kommune ut loggbøker for turgåere i postkasser på 7 utvalgte steder, og etter endt sesong trekkes heldige vinnere som får en gave knyttet til fortsatt friluftsliv. Glasåsen er ett av disse turmålene, og det mest besøkte i 2005.
Mer informasjon om Trim til Topps finner du i Friluftshåndboka for Lier:
http://www.lier.kommune.no/index.asp?startID=&topExpand=1000095&subExpand=&menuid=1000643&strUrl=1004825i

Forrige artikkel:Nyttårshåp i et nytt landNeste artikkel:Seier på Ringerike
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode