Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ukens petit: Frykt og angst

Vel to måneder etter tragedien på Utøya, kommer minnene sigende frem fra en tur til London i februar 1992, på vei til Tottenham Hotspurs hjemmebane.

Det smalt midt i uka I London den samme uka. Sammen med familien tilbrakte jeg vinterferien det året i universitetsbyen Cambridge. I aviser og på Tv ble vi informert om bomber var utplassert på forskjellige I søppeldunker I byen.

Siden det var vår første tur til England var to dager satt av til besøk i hovedstaden. Den  hyggelige vertinnen i “Bed and Breakfast-huset” i det stille villastrøket sentralt i Cambridge, var bekymret da vi fortalte at vi skulle ta en tur ned til London. Men både midt i uka og på den engelske fotballørdagen, tok vi toget sørover.

Midt i uka skjedde det ikke noe dramatisk under vårt besøk, men London var merket  av trusselen fra IRA. Ingen søppeldunker var å se – Vi hadde på følelsen av at ekstra mange “bobbyer” var ute I gatene. Politiet fremhevet Londons innbyggere og turistene som uvurdelig hjelpsomme i kampen mot terroren -

På lørdag var vi atter på vei inn til storbyen. Sammen med mine to sønner skulle vi endelig få oppleve norske Erik Thorstvedt, “The viking” from Norway, voktet buret til Tottenham Hotspurs på White Hart Lane i Nord-London. Med innkjøpte billetter I lommeboka hadde vi forlengst sjekket ut riktig stoppested på undergrunnsbanen.

Så endelig var vi på plass på vei nordover, egentlig rolige med tanke på IRA s trussel tidligere uka. Men like før vi gjorde oss klare for å avstigning, kom det en melding over høytaleren at det var registrert en mistenkelig gjenstand på stasjonen nær stadion. Vi ble litt tørr i munnen, da vi måtte bli med videre til neste stoppested.

Ute i det fri var det bare å følge folkestrømmen mot stadion. Da vi var noen hundre meter fra arenaen, hadde folkemengden vokst til et titusenall, minst. Langs folkemengden patruljerte ridende politi. Det nærmet seg kampstart, så kom beskjeden om at det var ringt inn en bombetrussel. Ingen publikummere kunne slippes inn før tribunene var gjennomsøkt med blant andre politihunder.

Og folkemengden som da etterhvert hadde økt til nærmest det tredobbelte, kanskje nærmere 30 000 tilskuere, ikke så merkelig fordi det dreide seg om en kvartfinale I den tradisjonsrike Ligacupen mot Nottingham Forest. - Det ble en utsatt kampstart, men stemningen var upåklagelig i gaten opp mot stadion. Det ble sunget sanger mot IRA. Med en nærmest improvisert tekst der budskapet var at “vi lar oss ikke styre av IRA” .

Så en time forsinket kom kampen i gang. Selv om vi fikk oppleve Thorstvedt popularitet, er det ikke kampforløp og scoringer og enkeltspillere vi husker best. Nei, det er samholdet som nådde sitt klimaks like før kampstart. Den sterke felleskapsfølelsen rettet mot terroren og mot dem som stod bak den.

Jeg vil heller aldri glemme angsten, som jeg etter beste evne forsøke å skjule overfor mine to tenåringssønner, ombord i undergrunnsvognen på vei mot Nord-London.

Denne angsten er bagatellmessig I forhold til ungdommene var utsatt på Uttøya  22. juli. Men samholdet og forakten for terrortrussel som maktmiddel har kanskjed en parallell til det som som har skjedd siden 22. juli.

Flere saker fra arkivet

OL-flammen til London

Cecilie Olsen (35) fra Sørsdal i Lier, medieutdannet i England og bosatt i England, har levert oss denne rapporten.

Brødre på groundhopping

Rune og Frode Trolsrud Berg "samler" på engelske fotballarenaer. I helgen reiser Tottenham-supporterne over til øyeriket for å få nye opplevelser.

Jul i London

Cecilie Olsen (på bildet), fra Sørsdal i Lier, og som har studert film og media ved Stirling Universitet, nå jobbaktiv med TV-salg hos Fox Sports har sendt oss en førjulsrapport fra den engelske hovedstaden

Sykkelgale liunger overalt

Det er ikke bare familiene Bekken Nilsen og Hornstuen Mathiesen fra Lier som følger Tour de France i år.

Beautiful Eastbourne

Også i sommer er 9. klassinger fra Lier i Eastbourne, "solfella i sør" som stedet gjerne kalles.

SPRÅKREISE EASTBOURNE 2004

Mange 9 klassinger fra stoppen skole reiser på språkreise til England førstkommende tirsdag...De reiser fra Torp i sandefjord, og skal bli boende hos vertsfamilier i Easbourne i 3 uker 4 timer skole pr.dag. og resten fritid med bading, sport, shopping og masse kult... Ungdommene skal på tur til Brigthon, til London for å se forskj.severdigheter som f.eks.Mdm.Tussauds vokskabinett...

Ukas petit

Velstand og søppel Skrevet av Thorvald Lerberg

Sommer 5

Fem av i alt sju

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Kan steke seg til London-OL

St. Hallvard Håndballklubb forsøker å steke vafler hele veien til London-OL.

Lover godt før junior-NM

Den allsidige friidrettsuttøveren Ola Stunes Isene har satt flere personlige rekorder etter seiere i kast denne sesongen.

Heldigvis falsk alarm

- Jeg har ikke sovet ett minutt i natt, sier Sylling-mannen Roar Bogerud etter at det ble ringt inn en bombetrussel til hotellet til det norske landslaget i går kveld --

Se opp Drammen, her kommer vi!

Dette prosjektet bør falle på sin egen urimelighet! Skriver Jostein S. Hoset i dette ironiske innlegget.

Takstmannen

- Hvordan utarbeides en takst og hvor stor vekt ilegges lukt, smak og estetisk sans? Det spør Elin Fauske om i Ukens petit.

Kunsten å servere gruff i en slurk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Ei jente i løypa

I helgen møtte en av våre gjesteskribenter designeren til Therese Johaugs superdrakt.

Brit Bildøen på Tranby

Forfatteren, Brit Bildøen, var fredag på besøk hos niendeklassingene på Tranby. Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen har som vanlig intervjuet forfatteren

Min barndoms jul

Vi har utfordet noen av våre bidragsytere til å beskrive sin barndoms jul. Gunnar Langsrud, petitskribent og utflyttet liung, Knut A. Andersen, leder av Lier Historielag, og Liernetts medarbeider Svend Asbjørn Sylling har sendt oss hver sin.

Café LMV

Café LMV - nytt og originalt i Lierbyen

"Seiglivet virus"

Ukens petit av Gunnar Langsrud, Beito

"Du store alpakka"

Lørdagspetit: Det var lørdag kveld, det luktet nystekte vafler --

Japaneren som forsvant

Ukens Petit er skrevet av Jan Terje Nilsen.

Heiet på Sveits

Venill Kravik, Silje Bråthen og Justine Nguyen, elever fra dans og dramalinja på St. Hallvard bidro også til å heve stemningen i Midstubakken under fredagens VM-konkurranse

"Ich bin ein Berliner"

I 2009 minner Lierbyen på en måte om det Berlin jeg møtte i 1963, skriver Knut A. Andersen, som fortsetter sin rundtur til byer og steder han, av forskjellige årsaker har et spesielt forhold til.

Snurret rundt og havnet i grøfta

Snø i veibanen, dårlig sikt og glatte veier er en krevende utfordring for mange bilførere. Ikke alle håndterte utfordringene i går.

Nøktern og ambisiøs

- Det hjalp på selvtilliten, sier Thomas Sørum etter tre scoringer i gårdagens kvalifisering til Mesterligaen. Se intervju med han her.

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Tretti år siden Stensens skøytegull

Den 8. februar 1976 stod Sten Stensen øverst på seierspallen. Den råsterke idrettsmannen fra Mehren i Lier hadde nådd et av sine store mål. Den minnerike dagen startet med en lang løpetur klokka halv seks denne februarmorgenen.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Skriver for Liernett

Australskfødte Bill Sydney Sandstrøm (14), fotballspiller for Åssiden IF, har bodd i flere land før han flyttet til Norge for fire og et halvt år siden --

Kontrafaktisk historie

Langlesing på en regnfull søndag. Hvis ikke ………………så hadde............. På fint kalles det kontrafaktisk historie. Til daglig bruker vi metoden til å forklare at det ikke helt gikk vår vei.

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Jeg kommer ikke utenom Halden

I ukens petit tar Knut A. Andersen en tur innom grensebyen ved Svinesund, den eneste byen som er nevnt i "Ja, vi elsker".

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Ruuds språkskole, nesten to tusen liunger har vært med

Stoppenlæreren, Kjartan Ruud, har reist 34 ganger med ungdomsskoleelever på språkskole til den engelske kanalkysten. De aller fleste gangene til Eastbourne. Årets tur skulle være den siste. Den ble imidlertid så vellykket at han regner med at det blir på’n igjen til sommeren og dermed feiring av 35 års jubileum.

Dobbeltmester i Sverige

For kort tiden siden var Thomas Sørum med og vant seriemesterskapet for Helsingborg. I dag ble han og klubben cupmester med familien på tribunen -

Frivillig arbeid i Afrika

Lærer Siri Kitt Nævestad fra Sylling forteller om sine tre måneder i Ghana sammen med venninnen, sykepleier Hanne Helgesen, også fra Sylling.

Det gjelder å ha tur --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito

- Vi må stå sammen

Ukens gjesteskribent, Brynhild Heitmann, skriver både om tragedien 22. juli og om jødenes skjebne. I dag er det den internasjonale holocoustdagen.

Hodet bruser og pulserer

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Tranby School Band's sunshine tour

Mens et fortsatt opplagt og velspillende Tranby skolekorps og deres medreisende fullfører sin solskinnsreise i Midtvesten, tar vi med enda noen inntrykk fra den begivenhetsrike jubileumsturen. OPPDATERT: 6. juli 09.48.

Ukens petit: Malaga

På sin rundtur til steder han har et forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom Malaga, der han er mer opptatt av tid enn av solskinn.

Julen - mange barns mareritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet HJEMMET.

På Brann stadion i kveld

Dommer Kristoffer Helgerud, Lier IL (th) var i fokus på søndag, men gleder seg til kampen sammen med kompis i Sylling, assistentdommer Odd Arne Vangen.

Opprykksfest i Sylling

Mye tyder på at fotballinteressen i Sylling aldri har vært større, til tross for at lagene ikke er på elitenivå. En av trenerne for det nyopprykkede A-laget, Inge Skjeggerud, jobber også aktivt med rekruttene.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Morten Hammerseng og Marius Midtskogen fra Babylotion har statet soloprosjekt

Akustisk musikk fra de to vokalistene fra Drammensbandet Babylotion, og en kassegitar sendt fra gudene. Melodiøse perler. ikke noe mer, ikke noe mindre. Låtene bukter seg i samme landskap som Big Bang, Dave Matthews og Thomas Dybdahl og har for vane å sno seg inn i hjerterota.

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Ekstra fotballøkter

Rundt 60 barn var med på "Stoppendagen" på lørdag.

En formiddag på borgen

Da den kom på slutten av 1300-tallet var den alt ganske umoderne. Middelalderborgen var i ferd med å utspille sin rolle som forsvarsverk.

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

"Joda, jeg vet hvor grensen går"

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Liungenjentene ser oppover

Agnes Skogmo og jenter 15 gjorde seg bemerket under et meget vellykket treningsforhold i Spania --

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Kvinnen på eggen

Ukens petit er skrevet av Gunnar Langsrud, Beito

Sommer 4

Fire av i alt sju

Jorden er fortsatt en stjerne

Søndag kveld var det minnemarkering ved Holsfjordens bredd i Sylling.

This is Eastbourne

Business as usual in Eastbourne. Selvmordsbombere og oversvømmelser på øyriket har ikke knekt the good old Dunkirk- spirit’n

Rapport fra Tour de France

Blaarmersen, Gent mandag 9.Juli

La barn få være barn

- De blir fort nok voksne til å oppleve grusomheter i det virkelige, skriver ukens gjesteskribent som er sterkt kritisk til at det legges opp til et undervisningsopplegg om Utøya-tragedien.

Mange gode minner

- Fra jeg var 16 til jeg var 22-23 år var jeg på Utøya hver sommer.

Jul i Lierbyen

Stedet Gud glemte og handelsnæringa forlot.

OL i Rio er målet

De olympiske lekene i London kommer for tidlig for 20-årige Mari Bergum Berget fra Oddevall i Lier. Liernett arrangerte et møte mellom henne og "gamletreneren" Per Lasse Tronslien i forbindelse med NM i sandvolleyball i Lier og Drammen i helga.

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

2530 besøk på "Ukas post"

De enkle turmålene som liungene kunne nå i sommer, ble en stor suksess.

Vemodig vakker

Konserten med Lier Kammerkor i Frogner kirke

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Populær i sildabyen

Thomas Sørum har all grunn til å smile etter to fine fotballuker --

Et friskt pust

Den attesten fikk jeg etter et kort besøk på et eldresenter i sommer, da en smilende eldre kvinne sa adjø --

Musikkafè

Med Liunggjengen som vertskap

Tøft, men fair

Uavgjort i slaget om Lier

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Uhell hindret topp 10

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier stilte til start i EM i Randers i helgen, for å teste seg mot europaeliten -

Reisebrev fra Bloody beach - del 2

Kommentar av Rune Elven

En endeløs historie

Oggie's Story etter den dramatiske nedskytingen av " The Silver lady" over Holsfjorden 9. april 1940 har så mange avleggere at den både i Storbritannia og Sylling har blitt "A never ending Story".

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

"Unyttig kunnskap"

- Begrepet kunnskap har fulgt meg. Å kunne noe som ingen andre vet er fascinerende, skriver Jan Terje Nilsen i ukens petit

Guttekonferansen- Politiet i Lier

Vi har intervjuet to politibetjenter om hva de synes om jobben deres og om korrupsjon er veldig utbredt i det norske politiet.

Nei til pol i Lier

Maxi-petit av Thorvald Lerberg

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Fokus på ballallsidighet

Kursdeltaker Jeanette Jacobsen Myhrene ga alt under øvelsene i Syllinghallen på mandag -

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Tidenes langrenns-prestasjon for Storbritannia

Frances Lütken fra Sylling deltok i Sapporo i 72.

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Nykjua 64 år etter

Verdig markering ved bautaen på søndag

Hva jeg husker fra høsten

- her jeg sitter på Toverudstranda?

Det er vår -

Syrinen i hagen dufter på sitt beste, og de som plages av vårallergier er like trofaste i sine ritualer som de pleier.

Uglen ingen ville hjelpe

Igår var en ganske vanlig søndagskveld. Helt til vi tok med hunden vår Nero og skulle kjøre til Reistadlia for å gå en tur på linja før Robinson begynte på tv´n.