Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Terningkast på kirkebakken.

Det hender jeg angrer på det jeg skriver. Som da jeg for en tid siden i en leder i Menighetsbladet påstod ikke å huske en eneste av alle de prekener jeg har hørt. Det var flåsete og må ha virket sårende på prestene her til lands som forbereder ca. 1000 søndagsgudstjenester året rundt.

All den stund det er fra prestehold jeg ofte har mottatt et klapp på skulderen for skriveriene mine, burde jeg ikke brukt et tvilsomt hukommelsestap som springbrett til det som fulgte. Bare en ting hadde vært verre. Jeg kunne ha latt være å skrive noe i det hele tatt. Det å ikke bli sett, ikke bli vurdert og altså fullstendig ignorert er verst. Jeg liker fortellingen om Sakkeus i N.T. Dypest sett handler den om å bli viet oppmerksomhet.

Jesus ville advare mot at vi mennesker overser hverandre, en herskerteknikk som er hyppig brukt av maktmennesker også i dag. Fra arbeidet mitt i skolen vet jeg at dårligste karakter er bedre enn ingen vurdering, og høylytt kjeft er bedre enn en slags svimete likegyldighet fra lærerens side. Nå har biskop Wagle i Nidaros gått ut og ønsket en vurdering av prekener etter terningkastmetoden - ganske modig av en prest som et samla sensorkorps neppe ville gitt mer enn 2 til 3 eller omvendt på det han sa da Märtha og Ari ble viet. For mange, også prester, kan det være sunt å få rokket ved egen fortreffelighet gjennom kritikk og vurdering utenfra, og for den som mener å ha funnet "hele sannheten" kan innspill fra sidelinja være nyttig hjelp til å få flyttet litt på fokus. Og reaksjonene har ikke latt vente på seg, gudskjelov. Garvede skribenter fra ei presse som ofte relaterer spørsmål om liv og død til idrettsmillionærers selvpåførte skader, har på søndagsmorgen gått i kirken for å gjøre seg opp en mening om hva det hele dreier seg om . Selvfølgelig har det blitt en del harselas rundt det hele, prekenen som litterær sjanger og kirkerommet som en scene for nye skuespill hver søndag. Men summa summarum synes jeg utspillet er blitt behandlet med respekt. I hvert fall synes ikke folk at kirkens forbedringspotensiale ligger i å gjøre store forandringer i form og innhold i det som kommer fra prekestolen. Nei, folk ønsker å kunne nikke gjenkjennende om de mot alle odds skulle få vende tilbake en gang i evigheten og få være flue på veggen under en gudstjeneste i hjemkirken. Men det ligger en betydelig pedagogisk utfordring i det å skulle formidle evige sannheter på en måte som trenger gjennom lydmuren rundt moderne mennesker. Og uten en viss feed-back utenfra vil alt trutne og ikke nå lenger enn til kirkedøra.

"Det blir som å sette tidens tann i evighetens puls," var det en som skrev. Det er ikke akkurat noe litterært kvantesprang, men det uttrykker et slags minste felles multiplum for hva saken gjelder. Så minner vi om at mobiltelefonen skal være slått av under gudstjenesten. Men send gjerne en SMS fra kirkebakken og fortell presten hva du synes.

Flere saker fra arkivet

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Jakten på Judas

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Utagerende prester

Ukens petit: Gjennom livet har jeg blitt kjent med flere utradisjonelle prester.

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Friluftsgudstjeneste

Trivelig friluftsgudstjeneste på Tveitesetra.

Om å spare seg til ruin

For en tid siden døde en venn av meg. Han var så til stede i mitt liv at da jeg helt til slutt sa: ”Vi snakkes,” visste jeg at den samtalen ville komme før eller siden.

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

Karin Fossums beste

Det er min vurdering etter å ha brukt store deler av en sommerdag på syllingforfatterens siste bok, Den som elsker noe annet

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Bauhaus, kjekt å ha

Bauhus åpner i Norge. Vi dro dit for å kjøpe en tapetkniv

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Ikke tydelig nok

Vi var ikke tydelig nok, mener Anita Drevdal, førstekandidat og ordførerkanditat for Lier SV etter braknederlaget

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

St. Hallvard – et etterspill

Det er ikke bare de store finansakrobatene på børsen som i nedgangstider finner det opportunt å søke statens hjelp når det butter.

Eplefestivalen

En stor festival. Til og med på nasjonalt nivå

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Takt og tone

Bluegras for alle penga

Onkel Tuka i Sjåstad kirke

Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?

En vårdag for et halvt år siden lanserte min gode venn Thorvald Lerberg en ide om å starte lokalavis på Internett.

De vanskelige bildene

I et par år har jeg tatt bilder på juleballet på Tranby og lagt dem ut på Liernett.

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Leder

Noe om tillit og ansvar

En siste julegave til deg selv

”Fortellernes marked” Gert Nygårdshaug oppgjør med religionen. "Sannhetens ord blir den falske kirkes død"

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Syttende mai i det norske Amerika

- Å høre ”Ja vi elsker” og ”No livnar det i lundar” på norsk i en kirke bygget av liunger langt inne i Amerika er en sterk og vakker opplevelse.

Grønne Lier

- der orkideer dør

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Mandag begynner skolen

Dessverre har den gode feriefølelsen i år blitt forstyrret medienes elendighetsbeskrivelser av norsk skolehverdag. Så hvordan er den gode skolen? Vi henger oss på debatten og oppfordrer deg til å gjøre det samme.

Sommer 2

To av sju

Europark lot seg påvirke

Bare tre måneder etter at Liernett viste hvor dumt det går an å montere et skilt, har Europark ryddet opp i saken. Nesten.

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Kurs i ledelse

Kjell Sørliens innlegg om skolen ga meg mangeslags tanker. Her en en

Tomme butikkhyller.

Streiken har nå vart ei stund, og butikkhyllene begynner å tømmes synlig. Kanskje er det nå på tide å løpe og hamstre litt? Vi har sett litt på ståa i Liers butikker.

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Et sted å være, et sted å lære

Her om dagen fant jeg igjen en haug med gamle ukeplaner som jeg laget til klassene jeg hadde på slutten av 70 – tallet. Kort tid etter snakket jeg med en lærer som i vår hadde vært i Finland for å gjøre seg kjent med den finske suksesspedagogikken. De to hendelsene fikk meg til å skrive følgende

Skal vi danse?

Det brygger opp til dansegalla, og spent forventning til den store kvelden sprer seg gjennom Lierdalen. Jeg skal også dit tror jeg.

Jul i Lierbyen

Stedet Gud glemte og handelsnæringa forlot.

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

...og jula starter etter påske!

Nå er det jul igjen, i alle fall på Liertoppen. Vi skriver 18. oktober, og julenissene og julemarsipanen er på vei fram i hyllene. Er det mulig? Har handelsstanden ingen som helst respekt for tradisjoner? Kanskje vi like godt skal kalle hele året for jul?

Biskopen besøkte Oddevall skole

Sjefen over alle sjefer mente en 2 klassing at biskopen var. Det var starten på en fint møte med elevene på småskoletrinnet og biskopen.

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).

Livslang lærer....

- Som fekk en jobb i livet der det inga framtid er, synger Prøysen i ”Griskokk-trøsta”

Frukt - og Juletregården i hjertet av Lier

På besøk i gårdsutsalget til Grethe og Ragnar Swift

Pressekonferanse Blackie Lawless, W.A.S.P

fredag 9. juni 2006

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Den onde viljen

Ny bok av lierforfatteren, Karin Fossum. Den niende med overbetjent Konrad Sejer

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Trives på solkysten

På onsdager drar gjerne Siri Øvereng Juliebø (22) fra Lier og Grete Linn Tømmerberg (22) fra Meløy innom Ung på Solkysten-kafeen i Fuengirola .

Pressekonferanse med Alice Cooper

lørdag 10/6

Best i test

Grei nok plan for Lierskolen, eller.....................?

Sylling -Skaret/retur

For en tid siden var jeg innom et antikvariat i Gamla Stan i Stockholm. Der fant jeg et gammelt xylografi av Svangstrandveien.Veien er et fremragede stykke ingeniørkunst og bygd etter datidens mest moderne prinsipper.

Battle of the Bands

Lier Rockeverksted/musikkverksted med Battle of the Bands for fjerde gang

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Guttekonferansen- Foredrag av Anders Slåttsveen

Guttekonferansen i dag startet med et foredrag av Anders Slotsveen.

Positive opplevelser

Lier IL s unge dommer Cathrine Bergan har høstet masse positive erfaringer i Norway Cup

Steng biblioteket og bli med på kjøpefesten

Rådmannen har foreslått å legge ned Tranby bibliotek. Dermed mister kommunens tettest befolkede område bibliotekstilbudet i nærmiljøet. Dette vil i stor grad gå utover unge og eldre, og våre nye landsmenn som er flittige bibliotekskunder. Skolene på Tranby vil miste muligheten til å videreutvikle et kombinasjonsbibliotek på eget område. Forslaget har møtt massiv motstand blant folk på Høgda.

Nei til pol i Lier

Maxi-petit av Thorvald Lerberg

Lierskolen – Per er dårlig til å lese og det er ordfører’n som har ansvaret!

Jeg deltok for et par uker siden på Skolepolitisk konferanse, i regi av KS (kommunesektorens interesse-og arbeidsgiverorganisasjon). Påstanden om Per, ”satt sc (...)

Bruk den digitale innsamlingsbøssen!

Hjelp oss å støtte Røde Kors`nødhjelpsarbeid på Haiti!

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Hummer og kanari

Noen ganger er det vanskelig å se retningen for bare saker.

"Titanicsteget"

Petiten er skrevet av Thorvald Lerberg

Artikkelkommentarer på Liernett

Informasjon om endret praksis og krav om innlogging for å kommentere enkelte artikler

Gikk seg til tap

Fryktelig svakt av Liungen

Guttekonferansen- Politiet i Lier

Vi har intervjuet to politibetjenter om hva de synes om jobben deres og om korrupsjon er veldig utbredt i det norske politiet.

Glem hukommelsen

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Lierskaukoden?

Jakten på den hellige Gra(vd)al resulterte i et vel av uhøytidelig og folkelig livsglede

St. Hallvardspillet

Om å koke suppe på en spiker