Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: cd6ff2606fc9783cbca50bbb7bda0c00

Kulturminnepost ved Gjellebekk

Ukas Kulturminnepost 29. mai - 14. juni blir å finne ved Gjellebekk skanse, og søndag 30. mai blir det minnemarkering samme sted.

For svenskekongen Karl 12. var det å ta den norske hærs skanse på Gjellebekk av stor interesse under Den store nordiske krigen. Å innta den ville være en nøkkel til seier under felttoget i 1716. Den 23. mars 1716 stormet svenskene gjennom skansens forposter, men da de fikk se selve skanseverket snudde de.

De ønsket så å gå rundt skansen via Hadeland og ta den fra baksiden, men planen ble oppsnappet av det norske vertskapet på Hakadal Verk. En grenader ble sendt gjennom Krokskogen til skansen med bud om svenskenes taktikk - han brukte 27 timer. Svenskene ble slått i bakhold på Nordrehov - og trakk seg da tilbake.

Med noen avbrudd er Grenaderløpet på ski holdt til minne om denne bragden. (Målet er nå på Jansløkka skole i Asker).

Søndag 30. mai kl. 12.00 blir det minnemarkering ved Gjellebekk skanse. Sangkoret Vice Verca underholder, og lokalhistoriker John W. Jacobsen vil fortelle om trefningen ved skansen. Det er kun 1,3 km å gå fra Tranby Torg langs Kongeveien til Gjellebekk skanse.

Les også: Nytt historisk spill i Lier

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode