Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4d3a2d84c8e843ef395ebf154f745451

Fylkesmannen opphevet kommunestyrevedtak

Det bli ikke alkoholservering i Syllinghallen.

Det dreier seg om Håvard Rype (kulturkontoret) sin søknad om skjenking i anledning dansegalla for utviklingshemmede , og Sylling IF sin søknad om bevilgning for dansegalla påfølgende dag.

Kommunen avslo først begge søknadene i sommer, hvorpå begge søkere klaget på vedtaket. Helse, miljø og samfunnsutvalget behandlet klagen i slutten av august og oppredtholdt vedtaket.

Saken ble så brakt inn for kommunestyret og Søren Falch Zapffe sitt forslag om å gi bevilgning fikk flertall. Dette vedtaket ble så klaget inn for fylkesmannen av Nini Bjørnland, Wivi Abelsen, Carl Chr. Grydeland og Elbet Pilskog. Fylkesmannen vurderte lovligheten i kommunestyrets vedtak og vendte tommelen ned.

Siri Loe Svere fremmet forøvrig motforslag i kommunestyret, til tross for at hun tidligere i høst var ute i DT og flagget at det går an å gjøre unntak i denne typen saker.

Tidligere i år var hun også ute og uttalte seg sterkt mot skjenkebevilgning i Sylling skoles Aula. Poenget var at det burde være forsamlingshusene som skulle huse voksenfester. Aner vi at dette dreier seg mer om samfunnshusenes økonomi, enn om folkehelse?

Hele vedtaket her

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode