Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

I rute til Bendit Cup

Her konstaterer regnskapsansvarlig Thormod Lærum og daglig leder Brita Røed i Lier IL at det nye kunstgresset er på plass før de 137 lagene inntar Idrettsparken på Tranby om vel to uker.

Banen er i rute og vil bli åpnet under Bendit Cup, muligens blir den første kampen spilt der den 9. oktober
- Vi kommer ikke til å ha noen stor seremoni med hensyn til åpningen, men den skal offisielt åpnes. Dette blir sannsynligvis gjort av tidligere fotballpresident Per Ravn Omdahl som vil komme, men ikke før på søndag, sier Røed

- Hittil er 137 lag påmeldt - 46 av disse lagene er fra egen klubb!! Forøvrig er det 26 klubber som har meldt på lag - de fleste fra egen krets, men flere lag fra Vollen, Dikemark og Asker.

SpaBra og Liungen stiller med ca. 10 lag hver, men Sylling og Sjåstad/Vestre Lier ikke har meldt på et eneste lag! Dette til tross for "purring". Jeg vet ikke hvorfor de ikke har svart, sier Brita Røed fra fotballfamilien Røed. Svoger Leif Helge Røed (ex Mjøndalen) er leder av fotballgruppa og tidligere elitespiller i Godset og Odd (cupmester for sistnevnte klubb i 2000, Thomas Røed er trener for et par lag i Lier IL.

Nå gjenstår det å merke banene til to sjuerbaner og en ellever. - Men I Bendit Cup spilles det femmerfotball, understreker Røed.

I forkant av cupen er det en liten kjerne på 5-6 personer som drar lasset, men under selve cupen vil nok nærmere 70-80 personer delta for å få gjennomført cupen.

Fotball Lier IL Tranby

9 kommentarer

Torsdag 30. september 2010 22:41: Arne
Kan det virkelig stemme at Lier IL bygger bane uten undervarme ?
hvis så er tilfelle, så er det vel helt vanvittig og ikke legge det klart ihvertfall ?? (pris ca en halv mill )
Fredag 1. oktober 2010 08:52: Jørgen
Hvis Arne hadde fulgt med i timen, ville han oppdaget at driftskostnadene for tre vintermåneder med undervarme (over en halv mill kroner) er i ferd med å knekke økonomien i klubber med undervarme. Baner uten undervarme kan holdes åpne nesten hele vinteren med brøyting og salting, for en brøkdel av prisen for å drifte en bane med varme. Lier IL har gjort et klokt valg.
Fredag 1. oktober 2010 11:27: Arne
Etter hva jeg har skjønt, så legger de samme systemet på den nye banen som de har på den lille som allerede ligger der ?
Etter hva spillerne i klubben som har vært der nå i vinter sier, så er den helt ubrukelig på vinterstid.I norge har vi snø og kulde og hva slags salt er det som tar snø og is når det viser over 10 minus på gradestokken ?
Når banen er nymåket og grønn, men alikevel glatt, så er vel ikke det akkurat opptimale forhold ?
Fredag 1. oktober 2010 14:12: Liung
Hvilke klubber er det Jørgen sikter til som knekker økonomien med tre måneders vinterdrift? Så vidt jeg har skjønt klarte både Liungen og Spa/Bra dette fint i vinteren som var. Lier IL var vel også en god leietaker der nede i vinter da det var umulig å trene på den lille kunstgressbanen på Tranby.
Lørdag 2. oktober 2010 05:52: Jono
Når var det umulig å trene på den lille kunstgressbanen på Tranby i vinter ? Skjønner ikke hvem som syntes banen var ubrukelig i vinter - hørte faktisk det motsatte. Tror i allefall ikke Arne var på Tranby i vinter. Mulig det blir større utfordringer uten undervarme med vintre som ikke er like stabile som i fjor - Banen på tranby var i allefall veldig bra det meste av siste vinter - takket være godt utført jobb av TVSS og Lier kommune.
Lørdag 2. oktober 2010 21:29: Arne
Jo, jeg var faktisk ganske så mye på Tranby sist vinter. Og ja, banen var ofte grønn, men betyr det at forholdene var bra ??
Er det glatt, så er det også store muligheter for skader. Men det gjør kanskje ikke så mye ??
Søndag 3. oktober 2010 10:04: Spa/bra
HVor har det blitt av Hyving og han beste spilleren deres (edvin ?) ?
Var jo som og ta godteri fra småunger i går når dere spiller med folk som ikke har vært med tidligere. Synd for dere, men bra for oss. Hva skjer i Lier IL om dagen ?
Mandag 4. oktober 2010 22:14: Liung
HVor ofte trener Spa/bra og hvor ofte trener Lier ?
Er det mange på treningene deres ?
Fredag 8. oktober 2010 13:19: ----------
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.

Flere saker fra arkivet

Rekorddeltakelse

181 lag er påmeldt til Bendit Cup som er høstens fotballfest for de yngste i vårt distrikt.

En god søknad for 2009

- Bare godord om arrangementet, sier daglig leder av Lier IL, Brita Røed (bildet), etter avslutningen av Bendit Cup i dag

Sprer fotballglede blant de yngste

Månedens blomst for oktober gikk til Lier ILs fotballgruppe, ved leder Leif Helge Røed og daglig leder Brita Røed.

Drillo til Tranby

I fjor besøkte tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal Bendit Cup, i dag kommer A-landslagtreneren og lagets tidligere keeper, nå keepertrener Frode Grodås innom den populære cupen for de minste fotballspillerne -

Alle var vinnere

Det var bare blide ansikter å se blant spillere, foreldre, trenere og ikke minst i arrangørstaben til Lier IL, da første dag av Bendit Cup ble arrangert.

Den store idrettsfesten

Det var mange blide og fornøyde barn, her representert med duellerende spillere, under helgens Bendit Cup på Tranby

Ravn Omdal kjempefornøyd

- Han fortalte meg at vi allerede nå kan begynne å planlegge neste år, sier daglig leder i Lier IL, Brita Røed, etter en vellykket Bendit Cup i helga

Scoret to mål

Tidligere Liungen-spiller Thomas Sørum og Strømsgodset er videre i cupen, mens Åssiden med liungene Thomas Røed, Morten Hagen og Dag Vilhelmshaugen som ventet ble slått ut

Liunger møter topplag

- Klarer vi å unngå tosifra, er vi fornøyd, sier Thomas Røed, spillende trener i Åssiden. Han er en av tre spillere fra Lier som møter Stabæk i dag.

Per tok avsparket

Tidligere fotballpresident Per Ravn ble imponert over både arrangementet og baneanlegget, da det nye kunstgressanlegget på Tranby ble offisielt åpnet under Bendit Cup i dag.

Lettet etter gjennombruddet

Det sier daglig leder Brita Røed etter at to menn fra Tranby er siktet etter overgrepssjikane og drapstrusler som ble lagt ut på Lier ILs nettsider før jul.

Full kontroll for Lier IL

Første dag av Bendit Cup har så langt vært en fotballfest for både arrangør og deltakere.

Lier IL har trukket flere lag

A-lagets trener,Thomas Røed (th), har valgt å bli hjelpetrener i Spabra, til glede for Kristian Bye Andersen og Marcus Walfridson som har stor tro på sitt lag, mens Lier IL har sitter igjen med et junior funlag i eldre årsklasser.

Valgte seniorlag

- Konklusjon på møtet med spillere og foreldre i går kveld ble at Lier IL vil stille med ett ungt lag i samarbeid med Amazon, Asker, sier Leif Helge Røed (på bildet), leder av fotballgruppa.

Klart for Bendit Cup

Den nye kunstgressbanen vil nok bidra til at Lier IL forfølger suksessen fra de to foregående årene --

Fortsetter i Lier

Det er lite som tyder på Liers landslagsaktuelle spiller, Karanweer Gewal (15) forsvinner til større klubber --

Vi går på mål, jenter

Her er fire av de 70 barna i alderen 6-10 år som storkoste seg under Lier IL s fotballskole.

Gratulerte nevøen

Drafnspiller Vegard Røed kunne smile etter å ha satt inn et frispark på mesterlig vis, mens Liers fotballformann Leif Helge Røed skuffende måtte se at sårt tiltrengte poeng havnet i Drammen --

Rett kvinne på rett plass

Lier IL har sannsynligvis gjort et godt valg med erfarne Brita Røed som ny daglig leder

Resultater fra gjettekonkurransen

Hvor mange Buskerud-lag og liunger har spilt cupfinaler i fotball?

Kunstgress topprioritert

Årsmøtet i Lier IL har vedtatt enstemmig at klubben, med den nyvalgte lederen Øyvind Ustad i spissen, skal fremforhandle og gjennomføre bygging av kunstgressbane.

Ønsker flere leietakere

- Vi er svært interesserte i å leie banen på Stoppen, hvis vi kan få rabatterte priser, sier Leif Helge Røed (bildet), leder i fotballgruppa i Lier IL

Ledige plasser

Unge fotballspillere har fortsatt sjansen til å delta på Lier ILs fotballskole som starter i morgen.

Liung ble årets trener

Even Andreas Røed (25) ble kåret til årets trener i kombinert av Skiforbundet

Kunstgress på Tranby neste år?

- Men vi rekker ikke oppstart i høst, sier leder av Lier ILs fotballgruppe Leif Røed etter et møte med kommunen på tirsdag --

Fotballakademi på Tranby?

- Møtet på onsdag med lagledere i fotballgruppa i Lier IL var positivt, fastslår initiativtaker Thomas Røed, som også er leder av Idrettsskolen på Tranby.

Drillo som premieutdeler

- Jeg fikk aldri spille i slike cuper som barn, sa Frode Grodås til Liernett like etter en hyggelig prat med noen av et tusentallig unge spillere under Bendit Cup i dag.

Liunger gjør seg bemerket

Thomas Røed fra Tranby, cupmester for Odd Grenland i 2000, og Morten Hagen fra Sjåstad bidro sterkt til Åssidens gode serieåpning på lørdag

Mylder og spilleglede på Stoppen

Kristina Berg var en av tusenvis av spilleglade, små fotballspillere i Liungen Cup 2005. Mamma, Liv Selmer var en av et tusentalls voksne som heiet på sine håpefulle. Liv Selmer, med fortid som spiller på Kolbotns fotballag på 70- og 80-tallet, storkoste seg i solskinnet på søndag.

Årsmøte barneidretten Sjåstad Vestre Lier

Det var årsmøte i barneidretten til Sjåstad Vestre Lier fredag 9 mars

Sterk trio i viktige roller.

Spabras trener Marcus Walfridsson (i midten) lot Thomas Røed (th) spille. Kristian Bye Andersen (tv) var tilbake som midtstopper.

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Ukens lag: Sjåstadfotballen føres videre

Sjåstad har alltid fostret gode rekrutter. Klubben klarer ikke lenger å stille seniorlag, men 10-årslaget viste onsdag at det gror godt i de yngre årsklasser.

Vant pokalen for 10 år siden

Thomas Røed fra Tranby fikk oppleve noe av det største en fotballspiller kan oppnå, å bli cupmester, men han er ikke den eneste liung som har vært aktør i en finale.

Raymond Johansen: Uten frivillighet stopper Norge

Valgkampen er i sluttfasen, og sentrale politikere trår på gasspedalen for å nå så mange som mulig før valget. I dag møtte Arbeiderpartiets generalsekretær Raymond Johansen Lier Idrettslags ledere.

Fotballfest for de yngste

- Over 100 lag er påmeldt for spill på våre åtte baner i helga, sier fotballformann Helge Røed (bildet) til Liernett

Valgt ut blant 30 klubber

Thomas Røed, leder av IFO på Tranby og assistent Ketil Ustad og barna glede seg over at Fotballforbundet fant Tranby svært godt egnet til å sette i gang sitt nye opplegg fotball xtra fra høsten av.

Uenige om veien videre

Både hovedtrener Tommy Nordstø (på bildet) og hjelpetrener Stig Nordbæk har avsluttet sitt trenerengasjement for Lier IL s A-lag, på grunn av uoverenstemmelser med ledelsen av fotballgruppa.

Ny medalje til Sylling Rideklubb

Under helgas norgesmesterskap i sprangridning ble det sølv til laget fra Sylling --

Tidenes mulighet, men svært tøft

Trenerne Aage Golmen, Spa/Bra og Tommy Nordstø (på bildet, her som liungentrener) er forberedte på en vanskelig sesong etter Fotballtingets vedtak til ny serieordning.

Se på ballen!

Assisterende trener Arild Juvik på Lier IL s A-lag ladet opp til kveldens lokaloppgjør mot Liungen med deltakere på Lier IL s fotballskole på Tranby på søndag ---

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Nye baklengsmål

Som ventet ble det en ny vanskelig kamp for Spabra mandag kveld.

Bilder og video fra Bendit Cup 2011

Store og små fylte både fotballbaner og sidelinjer på Tranby da Lier IL arrangerte Bendit Cup lørdag.

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

Fokus på Fair Play

- Dette er i fokus under fotballskolene i Buskerud, sier klubbutvikler Øyvind Nilsen i Buskerud Fotballkrets

Lokaloppgjør på Tranby

Nyopprykkede Sylling møter Lier i morgen ettermiddag.

Frisk satsing i ny klubb

- Stoppen Sportsklubb skal ha gode og mange aktiviteter for alle som vil spille fotball i aldersklasse 13 til seniornivå, understreker Rune Klemetsdal som er ny sportslig leder.

Kommer naturligvis tilbake

Til tross for den fuktige oktobersøndagen var Fredrik og Geir Histøl fra Asker, svært fornøyde med cupen på Tranby.

Håper å innfri

Det sier Ketil Verpelstad i Lier futsal før lørdagens kamper i Tranbyhallen.

Liercupen, en massemønstring i gan

- 72 lag og cirka 650 spillere i alderen 7 - 13 storkoser seg på Idrettsparken i dag, forteller turneringsleder Monica Bøgh (tv på bildet)

Signerte for spill i Liungen

Kristian Bye Andersen (33) varmet opp i 70 minutter på Ullevaal, men ble ikke cupmester sammen med lagkameratene i Odd, Grenland --

Nede for telling

Det var en dårlig fredagskveld for lierfotballen.

Hat trick var ikke nok

Trass i tre scoringer måtte Jesper S. Johansen (tv) og Sylling gi tapt for Liungen og keeper Christian Fredrik Aaby ---

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

Dødsulykke ved Lierkroa

En person bekreftet omkommet etter en ulykke ved Lierkroa

- Jeg tror dette blir bra.

Det sier Ingunn B Sørum, Liungens storscorer i norsk toppfotball, om klubbsammenslutningen. Men det er også flere skeptikere innen lierfotballen.

Stor nivåforskjell

Nyopprykkede Lier fikk noe å tenke før seriestarten etter å ha blitt ydmyket av Ronny Deila (på bildet) og Spa/Bra onsdag kveld --

- Juniorfotballen til nye høyder?

- Spillerne har strømmet til, og det er stor interesse for det nye samarbeidet, sier Hans Petter Fuglerud (bakerst på bildet), en av trenerne for det nyetablerte juniorlaget i Lier

- Fortjent tap

Det innrømmer midtstopper Kristian Bye Andersen etter at Spabra hadde tapt bortekampen mot Vestfossen i kveld.

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

Ennå ikke nådd toppen

Som eneste lokale spiller blir det stilt store forhåpninger til liungen Thomas Sørum før kvartfinalen mot Stabæk i morgen, spesielt når den gamle kjempen Jostein Flo uttaler at han har sterk tro på at liungen kan bli en storscorer for Godset

Godt idrettsår for liungene

Flotte arrangement på stadig bedre arenaer, nivåheving på flere plan, flere gode rekrutterer, voksende vilje til klubbsamarbeid og flere liunger i flere idrettsgrener preget 2011. Idrettsinteresserte kan glede seg til 2012 -

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Spa/Bra bandy på Vassengacup

Spa/Bra bandy minigutter 1997 var på Vassengacup lørdag 10/12.

Scoret 26 mål

Spa/Bras unge lag vant DBK-cupen i suveren stil.

Liunger på Ullevål

Det var god stemning bland liungene som hadde tatt turen til Ullevål for å se Vålenga-Strømsgodset.

Avlyst Liercup erstattes

- Bare noen få lag utenom Lier-lagene meldte seg på den tradisjonsrike Liercupen, men de yngste fotballspillerne skal få en ny sjanse i oktober, lover Tom Fossum, nestleder i fotballgruppa i Lier IL

Ny klubb i 2013?

Både Trude Torgersen i Spa/Bra og Christian Aakermann i Liungen var fornøyde over responsen fra de fremmøtte på informasjonmøtet om forslaget om en sammenslåing av klubbenes om 11-erlag i fotball. Men flere møtedeltakere ytret ønske om å gå enda lengre -

De små blå på Lierdagene

Thormod Gjerdingen fikk møte en blid og opplagt Ronny Deila og lierspiller og Godset-tilhenger Einar Boman Rinde i går.

Talentene er offensive

Her er et lite utvalg lagbilder, men mange fotoglimt fra fotballfesten på Stoppen i helgen.

Nissefest på Eiksetra

Sjåstad Vestre Lier IL arrangerer nissefest på Eiksetra lørdag 17. desember.

Under streken igjen

Det ble dessverre alt for travelt for Spabras keeper Martin Gundersen i kveld.

Tett oppgjør

Lokaloppgjøret i dag mellom Lier og Sylling ble avgjort mot slutten av kampen. Og Spabra gikk på et nytt tap i går.

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Merete og Sir Oscar til Baltic Cup

Den ferske norgesmesteren i spangridning fra Sylling Rideklubb er nok en gang klar for større konkurranser --

Spilleglede med Musikal-Mix

Det var fullt både torsdag og fredag kveld, da 133 barn og ungdom deltok på Kulturskolens avslutning.

I fotballens bakgård

Da Liers A-lag rykket opp i 3. divisjon i 1993 var det stor optimisme --

Nybråten i nytt prosjekt

Junior- og seniorspillere fra Liungen IF og Lier IL skal danne felles lag med spillere fra Amazone, Asker for 2010

Liung, de brunes favorittspiller i går

Ikke rart at Mads Hansen sov litt urolig etter storspillet i Mjøndalen i går --

God søndag for Spabra

Scoringsglede både på Stoppen (her gjør Petter Nystrøm 2-1 for G 19) og på Strømmen, der A-laget revansjerte seg og er over "streken" igjen.

Tippet best

Liungens trener-par, Kjersti Thun og Roy Tollefsen vant få fotballkamper med Liungen, men vant i hvert fall Liernetts tippekonkurranse.

Lierlagene kjemper mot nedrykk.

Det ble ingen festdag for Spabras A-lagsgutter på Stoppen i går.

Vellykket fotballcup på Tranby.

Lørdag var over 60 lag samlet til den årlige Lier-cup i fotball. 29 av disse kom fra andre kommuner, men som vanlig var det flest lag fra Lier.

Bamble- Liungen 0-3

Liungen tok alle poengene borte mot Bamble. Lier-nett var ikke tilstede, men du kan lese mer om kampen på www.kvinnefotball.no

Vinn eller forsvinn i morgen

Som ventet går både Sylling 14 og Lier 1 G 13 (på bildet) videre til A-sluttspill i Norway Cup etter nye seire.

Føler seg fortsatt som en liten syndebukk -

- Det er like ille at jeg bommer på en kjempesjanse som at keeperen vår gjør en kjempetabbe, understreker Thomas Sørum overfor Liernett i dag. Her blir han byttet ut i 2. omgang.

Siste sjanse for Liungen

- Jeg tipper 4-2 til Liungen, sier en optimistisk daglig leder Hans Petter Hoelstad før returkampen mot Grand, Bodø i morgen.

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Effektive Liungen

Målscorerne Tomas B. Zweidorrf (14) og Peter Grothaug (16) var svært så fornøyde etter en god andreomgang mot Urædd i går kveld.

Cuptap for Liungen

- Vi tapte for et bedre lag, sa trener Brede Nybråten etter at Liungen tapte 1-5 i for Rapid, Moss i cupen, men allerede på mandag venter nye oppgaver for kaptein Lene Ask Johannesen & co når de skal møte Mjøndalen.

Mer struktur i spillet

Liungens nye trener Roger Johansen ( på bildet ) har stor tro på det unge laget fram mot kvalifiseringskampene i november.

Svært stor prestasjon

- Helt suverent, sier lederen i Lier Taekwon-do klubb om Ada Gaarders prestasjon i World Cup i England i forrige uke.

Liungen høyere oppe i år?

Liernett har utfordret to ordførere, hvorav den ene har vært fotballpresident, og nåværende og tidligere personer med en viss tilknytning til Liungen til å tippe rekkefølgen i Toppserien.