Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

En tegner fra aller øverst i Lier

Mikkel Hagen lager Sylling skoles ”offisielle” 17. mai tegning

Foruten blyant, viskelær og et trepennal, var en eske med Kema fargestifter det vi fikk andre dagen vi troppet opp på skolen i første klasse. Blyanten og viskelæret skulle vare et år, fargestifter fikk du bare en gang i løpet av din tid i den offentlige skolen. En fargestift fra Kema var da og så nærmest evigvarende og kunne være med å gi farge til et ubegrenset antall tegninger. Stort var det da vi fikk egen tegneblokk der de ferdige tegningene ble lagt tilbake i den konvoluttlignende pakningen tegneblokken opprinnelige lå i; men ikke før læreren hadde kvittert ut produkt og gitt det en godkjenning som gjorde at du kunne rive av et nytt ark fra blokken og starte på ny tegning.

Tegning var noe vi ikke lærte. Vi skulle ha det i oss. Derfor ble det, stor produksjon til tross, ikke noe særlig ut av det. Himmelen var en tjukk blå strek øverst på arket. Jorda var oftest en tilsvarende grønn nederst. Midt mellom var det luft. Lufta kunne ingen se og forble derfor ubehandlet på arket. En gang iblant dukket noen naturtalenter opp. Tegningene deres ble beundret av alle. Det de presterte på arket  var helt likt det vi andre gjennom enkle streker og fargeklatter ønsket betrakteren skulle arbeide seg fram til i eget sinn.

Her om dagen kom jeg over en tegning som var tegnet av en slik. Oppdraget hadde vært  å feste 17. maistemningen til arket. Mikkel Hagen fra Øverskogen kunne etter et par dagers arbeid signere verket som vakte alles beundring. Det var langt fra den første tegningen fra tolvåringens hånd.

Tegning har vært favoritthobbyen så lenge han har kunnet feste blyanten mellom tommel og pekefinger. Fra vinduet i Øverskogen har han utsikt over store deler av Krokskogen og Nordmarka. Men Mikkel liker best å tegne dyr og tegneseriefigurer. Han er spesielt interessert i dinosaurer og kan også de forskjellige periodene i jordhistorien på rams. Og dinosaurene kjenner han alle sammen, fra de minste til de største. Det er fortidas monstre som ofte gjenskapes i tegningene hans.

Drømmen er å bli tegner hos en av de store tegneserieprodusentene, og Disney står øverst på lista. Kanskje kommer den nye Carl Barks fra Øverskogen?
Mikkel henter også inspirasjon fra annen litteratur. Narniabøkene og Harry Potter er god grobunn for indre bilder som kan fylle mengder av hvite ark.
Nå står antakelig et nytt oppdrag for døren. Den flotte SFO- bygningen i Sylling skal dekoreres innvendig, og Mikkels dyretegninger kan være et utgangspunkt for et slikt oppdrag. – Men det kan hende jeg har noen andre ideer, sier Mikkel. I hvert fall synes han det skal bli spennende å arbeide i et så stort format.
Mulighetene er mange for den som har et talent.

17. mai

2 kommentarer

Lørdag 8. mai 2010 21:32: Mikkel Hagen
Hei det er jo meg min 17 Mai tegnig!
Onsdag 23. juni 2010 23:08: Mikkel
Nå er jeg ferdig med og male på S.F.O

Flere saker fra arkivet

Arbeider'n er borte

I forrige uke forsvant et kjent landemerke i Sylling

Mikkel Rev i veien

Du skal ikke sove bort sommernatta

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Das Kapital

Ukas petit er skrevet av Thorvald Lerberg

Sommerminne del 1

Årets sommerminne blir på flere deler. Hvor mange er avhengig av vær og skrivelyst. Her følger i hvert fall første del. Hva det blir til videre, får Liernetts lesere se i dagene som kommer. God fornøyelse.

Hans Martinsen på gamle trakter

Hans Martinsen besøker gjerne gammelskolen på Øverskogdagen

Weben er barnas naturlige arena

Nå vil Fride Kramer at de skal bruke den på egne premisser

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Jul i finanskrisa

Juletanker i julenatta nest øverst i Lier

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Et sangerliv - ukas petit av Thorvald Lerberg

Medalje for 30 års innsats i Sylling sangkor

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

"Da klokka klang" - Lierskolen 200 år

Ordfører Ulla Nævestad og Stortingspresident Thorbjørn Jagland åpnet Skoleutstillngen på Bygdetunet

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Revestreker i Røyken

Dessverre (eller snarere heldigvis) har ikke politiet registrert noen alvorlige hendelser i Lier siste døgn. Men i Røyken derimot ....!

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Den gode skoletimen

Mediene renner over av elendighetsbeskrivelser av den norske skolehverdagen. Derfor er det hyggelig for oss i Liernett å kunne være litt motstrøms og rapportere fra den gode skoletimen på Tranby, der trivselsfaktoren både blant elever og lærer var god og læringsutbyttet likeså.

Sommerminne del 4

Camping på 50- tallet

Øverskogdagen 2009

Tradisjonsrikt arrangement med korpsmusikk, dyr, natursti og dans på samfunnshuset i Øverskogen

Et sted å være, et sted å lære

Her om dagen fant jeg igjen en haug med gamle ukeplaner som jeg laget til klassene jeg hadde på slutten av 70 – tallet. Kort tid etter snakket jeg med en lærer som i vår hadde vært i Finland for å gjøre seg kjent med den finske suksesspedagogikken. De to hendelsene fikk meg til å skrive følgende

Klarte sitt 49. merke

- Jeg datt bakover i ei utforkjøring, sier Øyvin Narjord fra Øverskogen som fikk noen skrubbsår, men det er bare bagateller for den kjente skitreneren ---

Trafikkaksjon i Lierbyen

FAU ved Hegg skole aksjonerte i dag for bedre trafikkultur og tryggere skolevei. Ved Hegg skole ble bilister og andre informert av Ole Martin Sundal, Lena Nomme og Hilde Fosseie.

Verdens beste ornitologiske kommune i 2035?

Jeg søker med dette stillingen som kommunal fuglekassesnekker

Sigbjørn Haraldsen på Galleri Perrongen

Bortsett fra enkelte avstikkere har han holdt seg i Lier.

St. Hallvard- lekene 2006

Lekene gikk smertefritt, og rundt 180 deltakere stilte opp.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Ukas petit-

er skrevet av Thorvald Lerberg. Min tanke er fri - så lenge det varer

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

Agent 25 på oppdrag i Sylling

På lørdag er det igjen klart for et nytt jordbæreventyr, og denne gangen kommer blant annet Agent 25, kjent fra Kometkameratene på NRK

Ingen topplassering

- Vi gikk nok glipp av en langt bedre plassering, fordi vi mistet en post som ville gitt oss mange poeng, sa Rolv Eriksrud til Liernett etter Hemsedal Challenge Cup

Nytt historisk spill i Lier

Skal bygge på slaget ved Gjellebekk skanse i 1716

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

På en søndag kveld

16 bilder på ca. 700 meter

Lierhistoria bit for bit – pensum for liunger

Det fins en evighetsmaskin et sted i Lier, antakelig på Vestsida. Det er jeg overbevist om etter å ha lest årboka til Lier historielag

Boksalg og leseglede

Elevrådet på Heia skole ønsket å tjene penger, men ønsket samtidig å gjøre noe for skolens elever. Emilie og Teoline solgte bøker til 1. trinn.

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Gleder så mange

"Øverskauendagen", som ble arrangert på lørdag, er bare ett av av mange arrangement på den godt bevarte gamleskolen.

Ut av skolen, inn på tunet

Gårdbrukere ønsker skoletrette ungdomsskoleelever velkommen til gårds

Lier – ei historisk skattekiste.

Lier har ei lang og relativt ukjent historie. Man vet ikke nøyaktig når folk bosatte seg her, men det er enighet om at det er lenge siden. Det kan bevises at det var bosetting i Lier rundt år 500, men mye tyder på at det bodde folk her langt tidligere.

Månedens blomst

Månedens blomst til Arne Skattum, avholdt leksehjelper ved Tranby skole

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Den elektroniske historieboka

Er du oppdatert?

Møllerfamilien fra Asdøl tilbake i Sylling

Høsten 1956 utvandret Esther og Per Asdøl med sine 5 sønner til Canada.

Om å spare seg til ruin

For en tid siden døde en venn av meg. Han var så til stede i mitt liv at da jeg helt til slutt sa: ”Vi snakkes,” visste jeg at den samtalen ville komme før eller siden.

Månedens blomst

Månedens blomst for juli til Arne Ask

Kanefart

Erik Holmin og hans stab har hatt oppdrag også i juleferien. Kanefart er fortsatt populært og en fin attraksjon øverst i Lier-bygda.

Frykter en utsettelse

- Det var dette vi ønsket, sier lærerne Karin Selmer, Berit Marheim Abrahamsen og Marianne Berg og viser de planlagte tegningene for utbyggingen av Hegg skole. - Salen må ferdigstilles like raskt som skolen.

”Da klokka klang”

Sommerutstillingen er et samarbeid mellom Lier Bygdetun, Lier Historielag og Lier kommune, kulturkontoret. Den skal gi et bilde av Lierskolens utvikling og historie gjennom 200 år

Godt mottatt i Tyskland

Thorbjørn Jagland ble som vanlig ble møtt med kritikk fra norske media. I Tyskland er derimot årets fredspris blitt godt mottatt og oppfattet som inspirerende.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Oppskrift på god bygdekultur

Nye generasjoner gleder seg over livet på Øverskauen. Øverskogendagen ble en fin opplevelse på pinseaften --

Torbjørn Jagland på Bygdetunet

Så kom Jagland. Middels talt langt på dag. Men for han hadde arbeidsdagen vart lenge, og antakelig hadde han alt satt seg utover de bestemmelsene i arbeidsmiljøvernloven som regulerer vanlig folks arbeidstid.

Knallhelg på Stord

Den unge ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier tok full pott i første runde i NM på lørdag og var suveren i Norgescupen på søndag.

Julegrana tent i Sylling

Gode tradisjoner gir trygghet og stabilitet i en tilværelse som nå om dagen kan virke oppstykket og ustabil.

Kong Carl kommer til Lierbyen

Antakelig er det lang erfaring som har gjort at Carl I. Hagen bedre enn alle andre politikere er i stand til å treffe vanlige folk hjemme

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Sommerminne del 2

Camping på 50-tallet

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Edvald vender tilbake til Sylling

Edvald Boasson Hagen vender tilbake til Sylling, seks år etter at han sikret seg en av sine første store etappeseire på samme sted.

Lena Garder tilbake på gamleskolen

Robotforsker med røtter i Sylling

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Trosset regnværet

Nærmere 200 små og store trosset regnet og fant veien til familiedagen på Skapertjern søndag

Vil du også være en lytter? Prøv Kirkens SOS.

”Og det som tiltaler meg aller mest med Kirkens SOS-telefon, er at den bemannes av vanlige menn og kvinner som sitter der og gjør så godt de kan. Gratis, på sin egen fritid.” Ingvar Ambjørnsen om Kirkens SOS.

Er det trygt å gå i kirken

Sylling kirke har nettopp gjennomgått en smertefull ansiktsløftning. Da jeg var oppe på galleriet sist søndag, oppdaget jeg noe som gjorde meg betenkt.

Vi som elsket Amerika

Om jeg hadde en julehistorie på lager? Helst noe selvopplevd, noe som river, som går litt innenfor vesten og fleskesvoren. Jo, det har blitt en del juler og tilhørende opplevelser.

Bare et enkelt sykkelstativ

Estetikk - og litt etikk i hverdagen

Stump’n elevbedrift med suksess

Helga Lerkelund, Stine Sørensen, Silje Lillegaard, Cathrine Clausen og Kine Svendsvoll utgjør Stump’n UB (ung bedrift). Jentene tilbyr en selvlaget forestilling der målgruppen er niendeklassinger. Kostnadene deler skolene fifty-fifty med helse – og sosialdepartementet. - Og overskuddet håper vi å kunne bruke til en studietur, gjerne til London, sier jentene som knapt har to minutter mellom hver av de fem forestillinger på Tranby skole.

Nå er Vista her

Det er fem år siden Microsoft kom med noe særlig nytt på operativfronten. I dag fikk jeg den nye Vista inn på maskina - var det verdt å bruke en dag på å bytte system?

Ukens petit er skrevet av Thorvald Lerberg

SMS & mail RULER OK

Jordbærkonge, hekser og troll i Sylling

For fjerde gang var det eventyrstund da Jordbæreventyret inntok bygda øverst i Lier.

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Tar en runde til, pappa

Skiglede, vaffel og saft er suksessoppskriften for skikarusellen på Øverskogen.

Appelsinhøst

- Gradestokken viser 16 plussgrader. Jeg ligger på alle fire på terassegulvet og hendene stryker og masserer vann og såpe inn i et stort flak med ull, skriver Bjørg Ege i ukens petit.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Pepperkakedeigen innkjøpt i all hast

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug

Frukt - og Juletregården i hjertet av Lier

På besøk i gårdsutsalget til Grethe og Ragnar Swift

TORSDAG 15. APRIL FRA KL 1500-1800

I forbindelse med åpningen av ”Nye Sylling skole” ønsker elever og voksne på Sylling skole å vise fram det nye skoleanlegget for alle interesserte. Vi inviterer derfor foreldre, besteforeldre, familie for øvrig, alle ”Syllingdøler” og eventuelle andre interesserte til å komme innom skolen mellom kl 1500-1800. Elevene i 7. –8. –9. og 10. klasse vil flytte skoledagen til kveldstid og fylle skolen med forskjellig aktivitet. De minste elevene har vanlig skoledag og kommer eventuelt på besøk på kveldstid sammen med sine respektive.

Stor stimulanse for Sylling

- Silje Bæra Hørthe er en av de lokale forbildene som fikk stipend etter Jordbæreventyret" i sommer. Ingeborg Lien, leder av elevrådet ved Sylling skole overrakte sjekken.

Juvvandring

En opplevelsesrik sensommerkveld ved Asdøltjern i Vestmarka.

På Hamar med slakt

Nei, på ingen måte og langt derifra. Snarere tvert i mot

Bautaen i Maidalen

Kulturminnepost nummer 18 av 24 ved Liers grense mot nord

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Lokalhistoria skal bli obligatorisk pensum

Nå må rektorene i Lierskolen sette lokalhistoria på dagsorden. Bygdetunet blir helt sentralt i arbeidet med å lære barn og unge om Lierbygda.

Skaperglede

Sandra Eikeland og og hennes lærer Anne Persson Hetland kunne glede seg over en flott utstilling under UKM på St Hallvard skole.

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Sommerutstillingen åpnet

Sola skinte på bygdetunets jubileumsfeiring og leikaringen Noreg danset til tonene fra Øverskogen toradergruppe.

Ukas petit - Mysteriet Hamsun av Thorvald Lerberg

Løste han selv gåten i Drammen?

Livskraft og medmenneskelighet

Han stopper opp, smiler og rekker meg hånden. – Hvordan har du det? – Takk, bare bra. – Og du, da? , spør jeg. – Jeg har prostatakreft, sier han rolig og uanfektet. Åpenheten gjør meg litt stum. Kreft, tenker jeg. Snart døende? --- Hva skal jeg si? Han kommer meg i forkjøpet.

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

Thorvald Steen på Tranby

En forfatter for nesten alle alderstrinn

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Sylling rideklubb i medvind

Mye skyldes antakelig det ridemiljøet som er bygd opp rundt Valstad gård.