Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4f51cd26e5231e57d35915cb3269bc9f

En tegner fra aller øverst i Lier

Mikkel Hagen lager Sylling skoles ”offisielle” 17. mai tegning

Foruten blyant, viskelær og et trepennal, var en eske med Kema fargestifter det vi fikk andre dagen vi troppet opp på skolen i første klasse. Blyanten og viskelæret skulle vare et år, fargestifter fikk du bare en gang i løpet av din tid i den offentlige skolen. En fargestift fra Kema var da og så nærmest evigvarende og kunne være med å gi farge til et ubegrenset antall tegninger. Stort var det da vi fikk egen tegneblokk der de ferdige tegningene ble lagt tilbake i den konvoluttlignende pakningen tegneblokken opprinnelige lå i; men ikke før læreren hadde kvittert ut produkt og gitt det en godkjenning som gjorde at du kunne rive av et nytt ark fra blokken og starte på ny tegning.

Tegning var noe vi ikke lærte. Vi skulle ha det i oss. Derfor ble det, stor produksjon til tross, ikke noe særlig ut av det. Himmelen var en tjukk blå strek øverst på arket. Jorda var oftest en tilsvarende grønn nederst. Midt mellom var det luft. Lufta kunne ingen se og forble derfor ubehandlet på arket. En gang iblant dukket noen naturtalenter opp. Tegningene deres ble beundret av alle. Det de presterte på arket  var helt likt det vi andre gjennom enkle streker og fargeklatter ønsket betrakteren skulle arbeide seg fram til i eget sinn.

Her om dagen kom jeg over en tegning som var tegnet av en slik. Oppdraget hadde vært  å feste 17. maistemningen til arket. Mikkel Hagen fra Øverskogen kunne etter et par dagers arbeid signere verket som vakte alles beundring. Det var langt fra den første tegningen fra tolvåringens hånd.

Tegning har vært favoritthobbyen så lenge han har kunnet feste blyanten mellom tommel og pekefinger. Fra vinduet i Øverskogen har han utsikt over store deler av Krokskogen og Nordmarka. Men Mikkel liker best å tegne dyr og tegneseriefigurer. Han er spesielt interessert i dinosaurer og kan også de forskjellige periodene i jordhistorien på rams. Og dinosaurene kjenner han alle sammen, fra de minste til de største. Det er fortidas monstre som ofte gjenskapes i tegningene hans.

Drømmen er å bli tegner hos en av de store tegneserieprodusentene, og Disney står øverst på lista. Kanskje kommer den nye Carl Barks fra Øverskogen?
Mikkel henter også inspirasjon fra annen litteratur. Narniabøkene og Harry Potter er god grobunn for indre bilder som kan fylle mengder av hvite ark.
Nå står antakelig et nytt oppdrag for døren. Den flotte SFO- bygningen i Sylling skal dekoreres innvendig, og Mikkels dyretegninger kan være et utgangspunkt for et slikt oppdrag. – Men det kan hende jeg har noen andre ideer, sier Mikkel. I hvert fall synes han det skal bli spennende å arbeide i et så stort format.
Mulighetene er mange for den som har et talent.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 8. mai 2010 21:32: Mikkel Hagen
Hei det er jo meg min 17 Mai tegnig!
Onsdag 23. juni 2010 23:08: Mikkel
Nå er jeg ferdig med og male på S.F.O
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode